Alergije

Kako v vsakdanjem življenju živeti z različnimi vrstami alergij? Preberite izkušnje drugih in zaupajte svoje.
Stara sem 21 let. To pripovedujem zato, ker ko sem bila jaz majhna, so o tej bolezni vedeli zelo malo in še vedno je tako tudi ostalo. Razloga še danes ne poznam. Če poslušam zdravnike, pravijo da sem alergična skoraj na vse. Od hrane, do zunanjih dejavnikov do tega da je to mogoče zaradi stresa. Že od malega me spremlja atopični dermatitis, le da je ta bil iz leto v leto občutno močnejši in močnejši. Ko sem bila še dojenček, se razen da sem imela suho kožico, znaki niso pojavljali. V osnovni šoli so se začeli pojavljati huda rdečica ter izpuščaji po obrazu in vratu. Podobno temu kot da bi te močno opekel sonce, srbečica je zelo močna, koža se je lupila. Danes po toliko letih je zgodba že bolj zapletena. Atopični dermatitis imam žE PO VSEM TELESU. Rdeči fleki, srbečica in TO VSE LETO. Sčasoma sprejmeš to bolezen, vendar ti ni vseeno.
Moje zdravljenje je potekalo nekako takole. Do mojih najstniških let sem bila trikrat v bolnici na dermatološki kliniki v Ljubljani. Alergijo so zaustavili z inekcijami, ki so pomagale, da so fleki in serbičica izginila. Že od takrat se mažem samo s kremo BEPANTHEN kremo in mazilom po obrazu, da mi kože ne razdraži. Zdaj dobim od svoje zdravnice kremo na recept - kremo ELOCOM; ki ima posledice tanjšanje kože. Uporabljam jo v najhujšim primerih, ko enostavno ne zdržim več. Umivam se samo z navadno vodo - če imam suho kožo, potem se namažem z naravnim olivnim oljem, ki si ga kupim v lekarni.
Sprobala sem tudi BI-COM terapijo in sicer sem na njo hodila 4 meseca in sem imela strogo dieto. Potrudila sem se zato in sem dobesedno živela kot vegan. Zgubila sem 8 kg, ker sem se odpovedala vsemu, med terapijami in po njej pa ni bilo nič bolje.
Pred dvema mesecoma sem se odločila tudi za dr. Wolhmann, vendar pravijo, da bodo poslecice (če bodo) vidne šele čez tri, štiri mesece.
To da sem šla tudi že vsem mogočim dermatologom rajši ne govorim. Pa tudi vse kreme, ki so jih nekateri že omenjali, sem seveda že sprobala. Pa še 10 drugih verjetno.
Pomaga mi vročina, morje. Poletja se zelo veselim, zime se bojim.
Pa dosti nakladanje. Želim samo povedati, da sem probala že vse mogoče, če ima kdo kakšno vprašanje me lahko vpraša, ker sem verjetno že ekspert na tem področju:), pa je vsako leto slabše. Vsak dan preživim dve uri v naravi, ne živim pod stresom oziroma se trudim po najboljših močeh, s hrano prav tako, pa je isto.
VSAK ATOPIK ima drugačne znake in posledice, zato je to pri vseh različno. Če ima kdo kak drug nasvet, mnenje - prosim, z veseljem bi še zvedla kak pameten nasvet. Probam vse:).
Včasih pa si pač rečem, da je to kronično in da se verjetno tega ne bom znebila. Verjamem pa kako je težko mamicam, ki se s tem spopadajo že od malčevega prvega dne.

Lp, Katja
Glede na tvojo mladost si res ze veliko dala skozi. Zanima me, kaj so ti odkirli na BRT. Tudi moja hcerka je imela rdeca lica in se je izboljsalo, ko sem ji prenehala dajati psenico. Sicer pa kot pravis, pri vsakemu je drugace. Zadnjic sem gledala eno oddajo na tuji tv (BBC), kjer so s sondo prikazali neprebavljeno psenico v zelodcu, ki preprecuje telesu, da absorbira hranljive snovi iz hrane. Si se testirala za celiakijo ?
Zelim ti, da bi cimprej odkrila kaj ti skodi. Priporocame ti tudi branje foruma Zdravilstvo, tukaj na med.over.net.
Pozdravljena Katja

Vse to kar imaš ti ima tudi moja mlajša hčerka. No v naši družini imamo kar dosti alergij (mož - alergik na zunanje alergene pršica, ambrozija... in na hrano; starejša hčerka zaenkrat samo na plesni). Vendar oba s tem lahko živita in si lahko pomagata. Mlajša hčerka pa se otepa rdeče srbeče kože, poleg tega pa se ji na podplatih in dlaneh močno lušči koža in poka. Ja tudi mi smo probali vsega hudiča, dali skoz malo morje testov, ki niso pokazali praktično nič, alergija se vidi samo na krvi. Vendar pa tudi če izločimo celo skupino alergenov se stvar ne izboljša. Ugotovili smo, da ji najbolj pomaga milo od linole feet, ki se dobi v lekarni in pa jelenova mast, ki se ponavadi uporablja za noge. Po tem se stanje močno izboljša, vendar pa fleki nikoli ne izginejo dokočno. Zanimivo je tudi, da se ji po kopanju v toplicah koža začasno popravi, na morju pa kakor kdaj, včasih je boljše, včasih pa celo slabše.

Zdravniki pravijo, da je to gensko slaba koža - mogoče si že slišala za to, jaz si tega ne vem čisto dobro razložiti, omenjajo pa tudi stres.

Lepo pozdravljena

Nevenka
Zdravo,

na Bi-comu so odkrili ene 50-100 po njihovem mnenju problematičnih stvari, od glutena, nekaterega sadja, zelenjave, praha, ... do kvasovke Candide in še in še.. v bistvu se jih sploh ne spomnim več:) dejstvo je, da lahko jem celi dan kruh z glutenom ali pa dva tedna stradem in ne jem nič, je isto stanje. Nisem alergična na določeno stvar, pri nekaterih pač vzroka ne pozna(mo)jo.
So mi rekli, da je moje imnuski sistem slab. Nikol nisem imela nobenih problemov, in kot je Nevenka rekla, izločiš iz prehrane celo skupino alergenov in se stanje ne izboljša! Verjamem, da se alergijo lahko pozdravi samo tako, če si konkretno alergičen samo ne znano stvar - npr. mleko, jajca, cvetni prah... Če pa je kateremu Bi-com pomagalo še tako, da ni vedel vzroka alergij, pa so mu izginile, hvalabogu, a jaz sem vrgla stran denar.

Nevenka, zanimo pa je v naši družini to, da nihče ni alergik na katerokoli stvar.. Ne v bližnjem, ne v daljnem sorodstvu. Torej se tolažim, da se to ne prenaša na otroke.
Jaz recimo nimam slabe kože, pa tudi živčen človek nisem..prav nasprotno..celi dan sem ponavadi nasmejana:).. Dejstvo je, da na ta odgovor - zakaj - ne vejo še odgovora.

Lepo je, da veš na kaj si alergičen. Jaz nikoli ne vem zakaj dobim in kdaj bom dobila. Lahko ponoči lepo spim in se zjutraj zbudim po obrazu in po celem telesu z rdečimi flekami, srbečico in bolj ko premlevam kaj je bilo drugače od ostalega dneva, pa ugotovim da živim vsak dan več ali manj podobno.

Lep dan, Katja
Jaz sem laik ampak meni in mojim otrokom za kozo lepo pomaga vsakodnevna zlicka lanenega olja.
Navedeno
laneno olje
Jaz sem laik ampak meni in mojim otrokom za kozo lepo pomaga vsakodnevna zlicka lanenega olja.

Kako jo uporabljate: jo zaužijete ali kot masažo?
Podobno je z mojo deklico , ki je stara 6 let. Po 6 letih detektivskega ugotavljanja na kaj je alergična , še vedno ne vem kaj ji najbolj škodi .
Po umetnih barvilih , to smo nekako dokazali , škodijo pa ji še druge reči, pa ne vem kaj. Poskusili smo tudi že marsikaj , BICOM, Wolman,Papuga,.... Avgusta je bolje, pa sem pomislila, ker stanujemo na severni Primorski, da lahko ima težave od industrijske umazanije zraka .( Feragosta v Italiji) .
Tolaži me , da je le vsako leto le malo bolje. Po tretjem poskusu (ponovno vse terapije) pri dr.Wolmanu smo začeli z mlekom in pšenico in jajci - seveda v majhnih količinah . Avgusta sem ji kar samovoljno ukinila redni antihistaminik, ki gaje prej pila 5 let, pa je stanje nič slabše in nič boljše. Upam da bodo v puberteti hormoni naredili kaj dobrega.

Kako pa je bilo s tabo v puberteti , Kaja ?

MetaV
Katja, kot bi prebrala svojo zgodbo.. Stara sem 30 let. Od 1. leta me spremljajo alergije, bila sem na nešteto testiranjih, enkrat alergična na vsa mogoča živila, drugič alergična na pršice, cvetni prah, enkrat ugotavljajo, da je razlog stres... Alergija se mi odraža samo na koži, največ po rokah in obrazu.. Isto kot ti, ne prenesem mraza in zime in vedno komaj čakam poletje, morje.. Pozimi se stanje res poslabša. Res je, da nisem na nikakršni dieti, da jem vse mogoče, a to prav zaradi tega, ker se mi zdi, da hrana ni ravno tisti največji vzrok (kaj je, niti slučajno ne vem!). Vsako jutro je v bistvu presenečenje - lahko se zbudim z lepo kožo, lahko pa kar s fleki po obrazu in srbečico... Od majhnega so mi govorili, da bo minilo s puberteto, pa ni.. Ko je bila ta mimo, so govorili, da morda pa mine s porodom... No, pred 7 meseci sem rodila puncko in je stanje ISTO! IN naj te potolažim, hčerka ima ful lepo kožo, in nismo opazili še čisto nobene alergije. Sicer sem poizkusila tudi ze BI-COM, pa ni pomagalo čisto nič.. Odločila sem se tudi za DR. Wohlmanna in v soboto opravila testiranje in prvo terapijo.. Ugotovili so mi, da sem alergična na vse, razen na ribe ne!? Ne vem še, če bom nadaljevala, ker sem PRECEJ skeptična..
Lep dan,
Martina
Svojo 3 letno deklico kopam v slani vodi, Kupim piransko sol, kateri ni nič dodano in nič odvzeto. Se mi zdi, da so roke lepše, drugje je trenutno koža še ok. Se pa tudi jaz bojim zime...
Pozdravljeni,

naj povem da jaz kupujem olivno olje in to za mazanje po telesu, ker druge biokemične kreme ne uporabljam.

Meta, v poberteti je bilo tako, da je bilo vsakoleto hujše. Tako kot je zdaj. Na primer se spomnim ko sem bila stara 16 let, sem bila na dermatološki bolnici in sem imela alergijo samo po obrazu in vratu. Res pa je, da ko je izginilo sem imela potem poleti mir. Pozimi pa me je dušilo, čutila sem da mi je zelo vroče (rdeča rdečica, srbenje) in sem vedno pred šolo hodila dve uri prej ven, da se je koža mal pomirila. Ni bilo lepo za videt. Sem mislila da ko bo konec pobertete da bo to izginilo, ampak očitno ne bo:). Zdaj je alergija tudi po rokah, nogah, trebuhu... in to s sprednje stvari telesa . Prav zanimivo zakaj je to tako... In zdaj mi nikolik dokončno ne izgine. Da bi rekla, da ni vidnih nobenih znakov.

Če sem že poskusila z liofiliziranim matičnim mlečkom v kombinaciji z dehidrirano špansko pomarančo? :) ne nisem, bom si pa prebrala kaj je s tem :)

Meta, sem vesela da ima punčka lepo kožo. Kot vidim je pri tebi bila zgodba podobna in tko kot jaz se vrtiva v začaranem krogu, na kaj sem alergična. Včasih bi človek kar obupal... Tudi jaz v bistvu drugih problemov kot s kožo in s tem srbečico nisem imela. Sam zdajle je pri meni že tak čas, da se samo praskam in mislim na to, ker zvečer ko se umirim srbi in srbi... Tako da se tolažim, da bi lahko bilo huje. No jaz pa sem upala, da ko bomo pa pri nas imeli kakega dojenčka, da bo kaj bolje potem:)). Upažam pa, da je več otrok atiopikov, kot pa odraslih ljudi. Upam samo da je tisti podatek, da pri 80% ljudeh, ko preidejo v poberteto, izginejo sledi po atopičnem dermatitisu.
Dr. Wolhmann pa tak.. jaz sem po mojem mnenju dala eno plačko čez oken, vendar baje moram počakat še dva meseca. Bom potem povedala svoje mnenje.

Lepo se imejte,

Katja
Katja,

Upam, da bo to tudi pri tebi W.terapija delovala. To z dvemi meseci je res. Ker je tudi pri nas bilo izboljšanje šele po dveh do treh mesecih. Sva bili pa na terapijah že pred tremi leti, pa čez pol leta ponovno... takrat ni delovalo nič.
Moja deklica ima še zmeraj prizadeto kožo, samo ne več tako grozno kot je bilo pred letom ali dvema.

L.P. Meta
Katja, zelo bom vesela tvojega mnenja oziroma rezultata WOhlmann terapije.. Upam, da ti pomaga, zares! Jaz sem se nekako odločla, da zaenkrat ne bom nadaljevala, čeprav so mi naredili že prvo terapijo.. Ne vem no, da sem pa glih na vse alergična, pa kar ne verjamem.. Vse leto jem enako, pozimi ne jem ničesar v večjih količinah, pa je stanje veliko slabše?! Sem res kar malo preveč preveč skeptična zdaj glede te terapije in moram počakat, da ta skepticizem mine, ker mislim, da je že polovični uspeh, če samo verjameš v to. Veliko berem, da je nešteto otrokom ta terapija pomagala - ampak večini otrok alergije sčasoma same po sebi minejo.. Kakorkoli, naj tebi pomaga in ni izključeno, da ne bom tudi sama šla skozi celotno terapijo, ko spet zjutraj zbudim vsa "narobe"..
Napisala si že, da preneseš edino Bepanthen kremo, mazilo za obraz.. Jaz se mažem samo s Solea Baby, sicer pa z navadnim mlekom od Nivee. Ostalega ne prenesem, četudi sem probala že nešteto krem in mazil.. Kako pa prenašaš kako volno, pa razne pulije, ki "pikajo"? Jaz namreč tega sploh vidt ne smem..
LP, m.
Zdravo Martina,

ja točno tak si napisala kot da bi jaz:) .. in točno tko kot jaz, pikajočih stvari tudi jaz niti videti ne morem.. Tkoj začne srbeti.. Mam pulije take, ki so prijazni in ne srbi. Točno vem k dam na sebe, al se dober počutim ali ne. Dve leti nazaj nisem imela izbire jih nosit, ker sem imela cel vrat rdeč in srbeč in ni bilo ravno lepo za pogledat, pa sem potlej zakrivala.

Hotela sem te še vprašati, ali imaš poleti obarvano polt ali se ne sončiš. Namreč jaz sem ponavadi kar dosti rjava poleti in potem ko se začne alergija na določenih mestih postaja zlo tko, kot da tam nimam pigmenta. Obraz imam zdaj lep (ko se začne kaj dogajati, se takoj namažem z Elocom kremo), telo je pa polno belih oziroma rdečih madežov (odvisno od dneva:)). In zdajle recimo neb blo lih za videt, če bi imela kratke rokave. Kot da ponekod ne bi imela pigmenta. Saj veš, ne morem mimo tega, da je rjava barva poleti zelo privlačna na pogled:)) pa še alergija ni izrazita in si to ponavadi privoščim..

Sem pa kot zanimivost in nasvet izvedela, da naj si pozimi privoščim solarij z infrardečimi žarki. Saj verjetno tudi tebi paše toplota in to pregrevanje telesa. Baje je to solarij, kjer tvoja polt ne potemni, temveč samo pregreje tvoje telo, tudi centimer pod kožo. Nekaj takega :)) Tko ti rata ful vroče in ti v bistvu navlaži kožo. Ker nisem iz prestolnice in nimam v neposredni bližini takega salarija, grem pač kdaj pa kdaj čez zimo v savne. Mi recimo zlo pašejo parne savne, kjer je veliko vlage. V suhe ne hodim.

Pa še nekaj .. še nekaj ugotavljam.. ni razlog, vem pa da poslabša stvar. PRHLJAJ. včasih mi preide kar ne obraz in se začnem zelo praskati. Jaz imam s prhljajom (tko kot večina ljudi) probleme pozimi. Tko da si vsakič operem lase tudi s šamponom za prhlaj, čeprav ga dokončno ne morem izgnati..:) Znanec je imel kar nekaj let podobne znake kot jaz in ko je začel uporabljati Oranozol šampon za prhljaj, so mu vsi znaki izginili. Prov zanimivo kaj se vse dogaja:)

Meta, sem vesela da je boljše. Jaz se strinjam z Martininim mnenjem. Ne verjamem (četudi me preprečujejo) da so moji vzroki v hrani. Tko da sem skeptik za dr. Wolhmanna. Oni in Bi-com pa temeljijo prav na tem spoznanju. Pa kaj čmo, eni pravjo tako eni drugače. Stanje pa se ne izboljša:) sem vesela da že zdaj učinkovito poskušate odpraviti pri malčkih dermatitis, ker je to 100krat lažje kot potem pri starejšem človeku.. Sem vesela, jaz in moji starši o tem nismo vedeli veliko ko sem bila še otrok. Šli smo vsako leto za 5 minut dermatologu in to je bilo to..

Pa dovolj za danes:)

Lp, Katja
Zdravo,

ja, tudi jaz se poleti veliko sončim - brez tega ne gre. Koža sonce in vročino dobro prenaša in sem lahko kar precej rjava poleti. Je pa isto kot pri tebi :) - tista rjava barva gre potem na mestih, kjer se pojavi alergija, dol in nastanejo svetli madeži. Meni se to največkrat pojavi po rokah, pri komolcih. Sicer pa povsod, kjer se spraskam - praskam se pa itak skoz neki, se mi zdi, da včasih že kar podzavestno :).

Jaz sem pred nosečnostjo in porodom kar hodila v solarij in sicer v navadnega. Čeprav se mi zdi, da odsvetujejo solarij za tako (občutljivo) kožo, je meni vedno pomagalo. Nisem hodila redno, čez celo leto, ampak ponavadi bolj spomladi in tudi že pozimi (takrat predvsem z namenom se pregret). Da je fajn it v IR solarij še nisem slišala, se bom pa pozanimala. Čeprav je meni it fino v solarij tudi za to, da dobim malo barve :)

S prhljajem pa jaz nimam težav. Redno uporabljam Head&Shoulders šampon in s tem nimam težav. Priporočam, vendar si ga zagotovo že sprobala.

Jaz pa uporabljam LOCOIDON kremo (na recept) in se na obrazu tud takoj namažem, ko se začne kaj dogajat. So pa to žal kortikosteroidi in tanjšajo kožo, ampak meni samo to pomaga. ELOCOMA še nisem poizkusila, mi je pa zdravnica pred leti predlagala ELIDEL, ki baje ne tanjša kože, ampak meni ni tako pomagal kot Locoidon krema - s to se samo zvečer namažem in je zjutraj dobro, se posuši.

Lep dan,
M.
Zdravo Martina,

ja tak je pr teb situacija kot pri meni potem:).. Pa Locoidon je podobne sestave kot Elocom.Tko da je vseen kaj potem uporabljaš.. To je pa edino kar je učinkovito (kot si rekla, znaki izginijo v parih urah)

No meni tudi Elidel ni pomagal (mazala sem se kak mesec),vendar sem odnehala ker je potem vseeno s čim se namažem.. Nima teh močnih učinkov kot te kreme ki tanjšajo kože, zato pa niso tako učinkovite:).

Lepo se imej,

Katja
Katja in Martine,

Če sem prav razumela sta stari čez 20 let in od vedno uporabljata kortizonska mazila . Ali imata kakšne poškodbe na koži , kot posledica uporabe teh mazil . To sprašujem , ker sem mojo deklico mazala s temi mazili in jo še sedaj (pribl 2-4 x na mesec) po predelih, kjer so razpraskarnine. Kolikokrat na teden, mesec uporabljata ta mazila ?

L.P. Meta
Zdravo Meta,
sama sem stara 30 let in kar pomnim uporabljam kortikosteroide, ker edino to pomaga. Ne spomnim se točno, katera mazila sem uporabljala v otroštvu - vem, da sem vedno dobila eno močno, (verjetno) kortikosteroidno mazilo in eno negovalno, na osnovi olivnega olja. Zdaj uporabljam izključno Locoidon kremo (kortikosteroidna). Ne morem točno določiti, kolikokrat se mažem - včasih se ves teden ne, včasih se večkrat na teden.. Težko pa mine mesec brez, morda le poleti. (Res je, da ko sem bila noseča in sedaj, ko še dojim, se namažem res samo takrat, ko pač ne zdržim več). Drugje imam sicer kar lepo kožo, se mi pa posledice poznajo na rokah, kjer sem kot majhna imela zares hudo alergijo in je koža že precej tanjša - ko se mi stanje poslabša se še posebno vidi - koža na rokah tako izgleda bolj stara in vedno suha. Žal je to davek, ki ga sedaj plačujem, a tega, da se ne bi namazala, kadar je hudo, si ne predstavljam. S temi mazili na dolgi rok verjetno res škodujemo koži, ampak samo nekdo z alergijo lahko oceni, da je takrat težko poiskati drugo izbiro in misliti na to, kako s tem ogroziš svoj videz... Sploh pa ne izključujem možnosti, da kožo tanjša tudi samo praskanje. KO sem bila majhna, sem se včasih res do krvi spraskala po rokah in morda razlog lahko iščemo tudi v tem.
Evo, pa sem se razpisala in upam, da kaj tudi pomagala..
LP
Na sosednjem forumu Zdravilstvo odgovarja g. Dominik Golenhofen, ki je imel!!! atopični dermatitis in ozdravel. Kopiram njegovo kratko zgodbo, lahko mu pa postavite vprašanje na forum.
Kopiram iz http://www.energijski-center.com/index.htm

Dominik Golenhofen

Že v otroštvu je dobil močan atopični dermatitis. Oslabljen zaradi kortizona in desenzibilizacij je kmalu dobil številne alergije (na hrano, hišni prah, cvetni prah). Njegovo zdravstveno stanje je nihalo, v splošnem pa poslabševalo, zato je kmalu dobil astmo. Izhaja iz zdravniške družine, lahko je poskusil različne načine zdravljenja, vendar brez uspeha. Leta 1996 se je po močnem poslabšanju prvič srečal z bioresonančno metodo. Že po nekaj tednih terapije, se je njegovo zdravstveno stanje tako izboljšalo, da je lahko opustil kortizon. S terapijo je nadaljeval in se s pomočjo bioresonančne terapije popolnoma pozdravil. Nad metodo je bil tako navdušen, da se je odločil zapustiti gradbeništvo. Opravil je nemški državni izpit za zdravilca in januarja 2001 odprl zdravilsko ordinacijo v Stuttgartu. Leta 2005 se je s svojo slovensko ženo preselil v Ljubljano in februarja odprl holistično ordinacijo z bioresonanco v ljubljanskih Murglah. Telefon: 01/283 14 85.
Moji hčeri on ni mogel pomagati oz se stanje kljub veliko obiskom ni izboljšalo/spremenilo.
Zdravo Meta,

se v celoti strinjam z Martino. Počne nekaj takega kot jaz:))
Moram pa povedati da sem ta vikend doživela kar majhen šok. V soboto sva šla s fantom v savno in potem ponoči je izbrihnulo vse na dan... po celem telesu rdeči fleki in vse je močno srbelo. Nato sem pa šla po dveh letih k osebni zdravnici in sicer včeraj in mi je rekla, da to sploh ne kaže na atopični dermatitis, vendar bolj na glivice.. se pravi da sploh ne gre za alergijo. Glede na to da imaš ti Martina podobne znake, kaj ti pravi zdravnica?

Jutri bom šla k dermatologu in bom malo več zvedela če je to res. Bi pa verjela temu, saj pred parimi leti je bil atopičen dermatitis na obrazu in vratu, pa mogoče malo po dlaneh. Zdaj pa imam te rdeče fleke po celem telesu, pa sem si pač mislila in upala da bo to izginilo. Lahko pa imam oboje, kaj pa veš:)))

Lp, Katja
No, pa sem bila pri dermatologu pa imam še vedno atopični dermatitis:) ne morem se ga znebit. :) sam toliko se je pač razširil, nič drugega.

Lp, katja
Oj Katja,
ja verjetno sta savna in vročina naredili svoje.. Meni so vsi zdravniki vedno omenjali samo alergijo, nikoli kake glivice, čeprav sem se včasih sama spraševala, če ni kaj drugega, ko se mi je pojavljala na mestih bolj suha in svetlejša koža in je izgledalo kot kaka kožna plesen (ponavadi po morju, ko je počasi izginjala rjava barva..). Nazadnje mi je prav zaradi tega zdravnica predlagala bioresonanco (seveda ni nič bolje po njej). Drugače so pa meni vedno postavili diagnozo Nevrodermitis, nikoli AD - kakšna je pa razlika, če sploh je, pa ne vem.. Ampak glede na to, kar sem prebrala o tebi, imava res čisto podobne težave.
LP, M.
Zdravo Martina,

kolikokor jaz vem je nevrodermatitis vrsta atopičnega dermatitisa in sicer je ta ponavadi stalno prisoten. Se pravi je samo bolj natančna diagnoza. Obstaja pa še alergijska astma in alergijski nahod. Tko sem jaz enkrat to prebrala:))

Drugače pa sem se odločila it zdaj poskusit še nekaj novega. Hodi veliko mojih znank, mogoče mal z drugačnimi težavami. Šla bom k homeopatu. Ti bom sporočila ali kaj pomaga. Jutri bom poklicala in se naročila.. Če bo meni pomagal, je velika verjetnost da tudi tebi.

Lp, Katja
Jaz imam podobne težave. Pa si probala tudi s savno? Jaz sem lansko zimo hodila v savno na 14 dni, pa se mi je koža zelo sčistila.
Lp, Nik@
Katja, tud jaz sem slišala, da če bo kaj od teh "alternativnih" zadev (kot so BR, DrW..) pomagalo, je to najverjetneje HOMEOPAT in sem že tudi jaz razmišljala o njem. Kam pa greš? Boš malo povedala, kako je bilo, pa kolikokrat moraš it...
Nik@, savne pa jaz ne prakticiram, prav zaradi kože, ampak odkar mi je Katja povedala svoje izkušnje (razen te zadnje), pa zdaj še ti, bom vsaj pozimi probala kdaj.
LP Martina
Zdravo,

ja zadnja izkušnja s savno - jaz bom premiselna dvakrat preden grem spet v savno:) sej ful paše ko greš, sam potlej so ble pa take posledice, da sem mogla nujno zvečer v nedeljo k zdravniku po inekcijo:))

Homeopatu bom šla k dr. Krevelj Živanu (ordinacijo ima v lj, za pivovarno Union na Lepodvorski ul). Samo ti ne morem še nič povedati, ker nisem še poklicala:) pozabila, jutri bom. ti bom povedala in ko bom šla, kaj si mislim seveda. Baje pa je on najboljši, take reference pač imam jaz.

Lahko pa dam še kak nasvet k sem bla lih v ponedeljek pri dermatologu. Baje je treba ful pazit, da nimaš suhe kože. Se pravi vedno mora bit navlažena - jo mazat s kako kremo. Jaz mam zdej lekarniško, drugače pa uporabljam bepanthen. pa fino je (če imaš doma banjo - mi je nimamo:)) da si narediš kopel z olivnim oljem (ker ti to koži vlago), pa umivat se je potrebno z mlačno vodo (ne vročo, kot počnem to jaz zlo rada:) .. pa čim manj bit v vodi in se tuširat (sam lahko je rečt).

se slišimo,

lp katja
Oj Katja,

točno tako kot si napisala - LAHKO JE REČT, da se je treba manj tuširat, pa samo s toplo vodo, ne vročo.. Vsak dan se tega zavem, pa vsak dan se z vročo vodo tuširam :) Sej mi je pol žal.. Drugač pa men tud kr pomaga, če si še mokro kožo namažem z oljem in pol obrišem. Uporabljam pa kar olje za dojenčke. Drugače se jaz veliko mažem, seveda z bolj nevtralnimi kremami (Solea Baby, Nivea mleko, Bepanthen), ampak če se mi pa kaj začne dogajat na koži- recimo na obrazu ali rokah, pa nobene kreme ne prenesem, edino Locoidon, ampak tega pa ne moreš uporabljat za vlaženje kože :)

LP m.
Zdravo Martina,

ja tak je kakor praviš:) Drugač pa moram povedat da se jaz zdle zadnjih 14 dni počutim odlično. Nobene alergije in me kar šokira:).. Tok dober se nisem že dolgo počutila. Sej sem ti povedala da sem bla pri dermatologu in od takrat ni nič.. pa se mažem samo z nevtralnimi kremami in jemljem ene tablete ki se jim reče Aerius. Sej sama si probala verjetno že veliko tablet pa niso pomagal, zato sem skeptična da pomagajo ti (baje so ti novi na trgu). Dokler bo tak sem zlo vesela. Tak da je fajn če greš na vsake toliko časa k dermatologu, ker jaz sem odlašala to kar nekaj let in sem si skušala pomagat še na druge načine. Pojma nimam za kaj je men to kar vse v dveh dneh izginel (prej sem pa imela atopik razširjen po celem telesu). Bom se kaj oglasila in ti povedala kak je kej z mano... ti pa tudi, da vem če je kej novga glede tega:)

lp, katja
Jaz sem enkrat brala, da se AD poslabša ob uživanju veliko sladkorja, in tudi moja sodelavka, ki ga ima, mi je potrdila to, da se ji ful poslabša, ko se baše s sladkim.
Zdravo Tincci,

no jaz se že dva tedna bašam z sladkarijami, pa imam zdle po doooolgem času mir pred atopičnim dermatitisom. Živim isto kot prej :) .. ja pravjo, sam pri meni ni te razlike.. Tud če bi bla na strogi dieti je isti filing, tak da... Sem pa probala tud že to da ne boš mislila. Bi se odpovedala potem če bi bil to vzrok, čeprav obožujem sladko.

Lp, Katja
Zdravo,

Katja, upam, da stanje pri tebi ostane tako, kot je zadnjih 14 dni. Super! Mogoce ti pa res te tablete pomagajo. Jaz moram priznat, da tablet pa ne jem, ker se mi zdi, da mi nobene niso kaj dosti pomagale, pa tud sicer se nocem kaj prevec filat s tabletami.. Kaj pa ce pri tebi ni razlog v tabletah, ampak v DR. WOHLMANNU???!! :) A imas k homeopatu se namen it, ali si morda ze sla? Jaz moram priznat, da zaenkrat tud se kar dobro prenasam tale mraz, v primerjavi s prejsnjimi leti. Celo na plavanje hodim vsak teden s tamalo, v tisto klorirano vodo, ki je sicer sploh ne prenesem, ampak zdaj pa kar gre. Nimam zaradi tega nic slabse koze.

Tincci,glede sladkarij je pa pri meni isto kot pri Katji! :) Lahk se z njimi basem noc in dan in ne bo nic, lahko pa jih ne pojem nic, pa se mi kaj pojavi... Je pa sigurno bolje pojesti jih cim manj, pa ne samo zaradi koze..:)

Pozdravcek, M.
Na hitro sem preletela odgovore in mislim, da nisme zasledila da bi katera govorila o uporabi ovsa pri AD-ju. Moj dvoletnik je tudi po diagnozi atopik, kar sicer z dietami obvladujemo, sem pa med zdravljenjem naletela na informacijo, da je neka mamica hčerki naredila kar kopel iz ovsa (ne vem, ali je notri namakala oves ali kaj) in da naj bi ji pomagalo. Mogoče je kaj res na tem, saj mi uporabljamo za nego kože kreme in kopeli od ADERMe iz lekarne v katerih je tudi oves.

Saj pravim, ne vem, mogoče pa je za probat?

lep pozdrav in čimmanj AD-težav!
mojcapec
Zdravo Martina,

no sem se prehitro pohvalila. Že od sobote sem kr boga, danes je končno mal boljš. Tko da smo spet na istem:) moram pa rečt odkar jem te tablete proti srbenju, se zlo manj praskam in to kar za 10krat:) tko da tud če ne pomagajo, so pa za psiho učinkoviti:)

Aja glede homeopata, sem poklicala ja. 1 uro sem nonstop klicala, da sem sploh vezo dobila, nato pa sem potlej po dolgem prigovarjanju govorila z zdravnikom in sem mu vse povedala kak je z mano. In sem pač rekla če ni 95% možnosti izboljšave oziroma izginotja, pač nimam interesa. Pa je reku da so že vse atopike pozdravili (prav tako za tiste, k niso na nič konkretno alergični), da pač zato do zdaj zdravljanja moja niso bla učinkovita ker so (klinično in alternativne metode) vsi delovali na podlagi preventive, nikoli pa poiskali vzroke. In da se to da pozdravit in da bo terapija trajala 2 leti, seveda potem čedalje poredkoma hodiš. Pač s tebi zdravilnimi naravnimi sestavinami itd. da se mažeš s tem itd. In kdaj sem naročena? 27. junija 08. DOLge čakalne vrste, kljub mojemu prigovarjanju da je nujno, da sem mlada, nesrečna,...:))) tko da, ti povem čez dve leti in pol kak bo.. :;)))

kako si kaj ti?

Lp, Katja
In koliko te bo to koštalo, mislim kakšne so cene, kako pogosto bo treba k njemu, kakšna bo terapija,...
Nekdo 21,

pojma nimam kake so cene, ne more bit poceni.. tok dnarja je že šlo, da sploh ne sprašujem za ceno. Ne vem veliko, ker se to na prvi terapiji zmeneš, odvisno od posameznika. Kokr sem jaz zastopila, ti predpiše oziroma da te naravna zdravila (odvisno za kaj) in se mažeš po pordelih predelih. Prideš dobesedno v stik s tem in je dobro da ni imunski sistem tok oslabljen (zato grem jaz poleti, ker se nasploh zlo boljš počutim)..kdo drug bo mogel kaj več povedat...:).. je pa reku da bo trajal dve leti, seveda greš potem verjetn 1 krat na mesec tja. da se vidi kak je s tem...

Lp, katja
Živjo!
Tudi pri nas smo po enoletni terapiji bicom že mislili, da smo alergije odpravili, a se je ta sedaj na zimo ponovno pojavila. Naša punčka je stara leto in pol.Pred enim letom, ko smo začeli hoditi na bicom, naj bi bila alergična na zelo veliko živil. Že spomladi je bila koža lepa, tako da smo verjeli v uspeh in počasi začeli uvajati mleko, pšenico in celo rumenjak. Problem naj bi bili le še zajedalci oz. glivice(po bicomu). Sedaj pa je alergija ponovno izbruhnila. Res, da je že en mesec bolehna (občasno težave s prebavo, 1 teden trebušna gripa). V začetku tedna je bila še cepljena in sedaj je stanje kar hudo (najbolj po trebuščku).Kaj menite, je to res lahko posledica cepljenja ali pa so se ji vse alergije vrnile ali pa je alergična na ne vem kaj? Naj še verjamem bicomu oz. da so za vse krivi zajedalci in glivice, ki naj bi se bolj razmnožili ob zmanjšani odpornosti? Sladkarij ne je.Bojim se novih diet, saj sva ravno sedaj prišle na malo več kot 10 živil.
Hvala vam za vsako sugestijo ali izkušnjo, saj ne vem več, kaj naj še poskusim.
Lp, Ula
Živijo Ula06!

Tvoja zgodba je čisto podobna moji.
Tudi jaz sem z dvoletno hčerko začela s terapijo z bicom-om lani maja. Sprva ni bilo nobenega učinka, ko pa smo skoraj en mesec preživeli na morju, se je koža čisto popravila. Ob tem smo seveda imeli strogo dieto, potem pa smo ji počasi začeli živila nazaj vračati. Ali je bilo izboljšanje posledica terapije ali morja ne vem. Res pa je, da to "dobro" stanje kar vztraja, vmes sicer pride do kakšnega poslabšanja, vendar se po dveh tednih koža ponovno izboljša.
Sedaj sem pa tudi jaz v dilemi: hčerka bi se morala cepiti - kar bi morala opraviti že pred več kot pol leta - ko pa sem z bicomovim terapevtom govorila o cepljenju, je to strogo odsvetoval: rekel mi je, da bomo tako izničili ves učinek njegove terapije, da cepljenje tako sesuje njen imunski odziv, da se bo koža spet poslabšala in da potem ne morem od njega pričakovati uspeha.
In sedaj ne vem ali naj jo cepim ali ne - ko berem tvojo zgodbo, si milsim, da je cepljenje res lahko vzrok takega hudega poslabšanja... Mogoče bom pediatrinjo prepičala, da je ne cepi ravno sedaj, ko je zima, ampak tik pred poletjem - in če se ji bo stanje kože poslabšalo, bomo spet en mesec viseli na morju.
Če ima še kdo kakšno podobno izkušnjo, bi bila vesela vašega mnenja!

LP
Živjo,Katjuša!
Kam hodita na bicom? Ko smo mi vprašali glede cepljenja, nam tega niso odsvetovali. Tudi sama malo dvomim, da je od tega; bolj že vse skupaj povezujem z letnim časom-lani takšni čas je bilo stanje najhujše, potem pa se je začelo počasi izboljševati in že v začetku poletju je bila skoraj dobra. Tudi cepljenje, ki ga je imela pred dvema mesecema (namesto ob letu), je šlo v redu skozi.
katjuša, mi smo cepljenje, ki bi ga morala imeti ob 1 letu, prestavili, tudi obnovitvenega pri 1letu in pol ni imela. Pri 3.letu bomo pa videli. Ampak po moje bo kar do šole brez oz dokler se malo ne spravi ven. Če bo po moje, jo bom cepila na res pomembne stvari, ne kar na vse.
Ula06!

Na bicom hodiva k Dominik Golenohofen-u v Murgle. In on je že na začetku, ko sva bili prvič pri njemu najprej vparšal ali je bila do sedaj vse cepljena in ali so težave nastopile po cepljenju. Spremembe po njeni koži sicer niso nastale takoj po cepljenju, "škoda" na koži pa se lahko pokaže šele po več tednih po cepljenju, tako je potem težko reči ali je cepljenje kaj povezano s tem ali ne.
V glavnem pa je on že takoj bil proti kakršenemkoli cepljenju otroka, da to samo meša imunski sistem... Sicer pa pri hčerki on ni ugotovil nobene alergije, sploh pa ne kakšnega cvetnega prahu ali podobno. Vzrok pri njej so samo te glivice v črevesju, posledično je telo tako preobremenjeno, da potem težje tolerira določene jedi in zato nama je svetoval dieto, ki naj bi jo držale samo nekaj časa, potem ko bomo odpravili glivice, pa diete ne bo več rabila, mogoče bo treba samo malo bolje previdno jesti - po pameti in ne pretiravat v "škodljivih" stvareh.
Tincci!

Zakaj ste pa vi prestavljali cepljenja - je bila alergična na kakšno stvar ali samo zaradi atopičnega dermatitisa? Mi namreč nimamo dokazane nobene alergije in se verjetno ne moremo kar tako izogniti cepljenjem.
Zdravo Katja,
ja smola no :(. Sem pa sama ravno razmišljala o teh tabletah - da če tebi tako pomagajo, bodo morda meni tudi?! Jaz res kakih tablet proti alergiji že dolgo nisem jemala. Sem jih nehala, ko sem enkrat ugotovila, da je isto ali jih jemljem ali ne. Tudi brez tablet imam obdobja, ko je čisto v redu. Sem se pa tudi jaz zadnjič prehitro pohvalila, da je bolje, ker me je potem že čez par dni začelo vse srbet. Mislim, da je razlog tale mraz, ki je zdaj, pa kar veliko sva zunaj s hčerkico, tako da je to potem to. Vse, kar naredim, da je bolje, je to, da se namažem z Locoidonom.
A je že minilo 4 mesece od tvojega Wohlmanna?

Ula in Katjusa,
tudi sama sem pred leti hodila na BI-COM, pa žal ni nič bolje. Ne vem, sama sem skeptična, vendar pa vseeno upam, da je morda pri majčkenih otrocih drugače in se jim da pomagat, če slučajno že sami ne prerastejo teh alergij. Ula, se pa meni stanje na koži tudi vedno poslabša, ko mi oslabi imunski sistem, že če sem samo prehlajena.

LP vsem, Martina
katjuša, alergična je na VSE. uradno, v praksi pa prenaša polento in zajca;)
Zdravo Martina,

no danes sem spet super. Nobene alergije nikjer. Pa je to res zlo zanimivo. :) danes grem mal ven, se sprostit, pa upam da se stanje ne bo poslabšal:)..
Ja ne vem kaj je s temi tableti, samo jaz se res ne praskam več tok. Oziroma zdaj od takrat ko sem ti rekla, da je blo tak hudo (mesec nazaj) - ko jem tablete, se počutim bolje in nisem še nič spraskala kože. Če zaradi tablet pojma nimam:) To so tablete Aerius (5mg), tak da to v bistvu za organizem ni nič, tak da se splača probat. Zjutraj vzameš eno, da ti deluje za cel dan. Mogoče bi blo fajn it k osebni zdravnici, da ti predpiše, jaz sem bla tud zllooooo skeptična za tablete (probala sem že vse vrste:)), pa sem samo te pohvalila. Mogoče neb bla slaba ideja. Manj bi se praskala in če te ne srbi, veš kak je bolj lušten živet...So take čist mini :)))
Od dr Wohlmanna je minilo mesec in pol, tak da ... (šla sem v začetku oktobra). Ma če ti povem po pravici je to tralalala ..:) Fant je šel enkrat na terapijo z mano in se je tok smejal, da ni mogu nehat:) če bi pa res pomagal, jim dam pa še 500 evrov:))).. to je ista stvar kot bi-com, kdor reče da pomaga je to zarad drugih dejavnikov (zdravljenje pa je na isti princip). Morje tud men zlooo pomaga, pa sonce, pa vročina, to pa zato ker je potem tud koža vlažna in se hitro obnavlja in ni suha, in ne srbi, itd. Komaj čakam poletje:)))

Tko da Ula in Katjusa želim pač povedati, da bi-com mogoče nima nič pri tem, psiha in vreme (zunanji dejavniki) pa zelo:).. Ker izgine zarad tega.. mogoče pa bo ko bodo otroci odrasli (50%) izgine, jaz pa Martina pa nisva med njimi...

Se slišimo,

Katja.
Oj, Katja,

:) meni sami je šlo pri dr. Wohlmannu tko na smeh, da sem se na čase komej zadrževala - sploh nisem smela pomislit na tisto na glavi in sebe... Tko da še predobro vem, kako smešno je blo tvojemu fantu.. :) Jaz si ga ne bi upala s sabo pripeljat, ker pol ne bi blo nič iz terapije :) AMPAK, V UPANJU, DA BO POMAGALO, SE ČLOVEK MARSIKAJ POTRUDI IN MARSIKAJ PRENESE...

Upam, da si danes OK, po sprostitvenem večeru :). Meni se je navadno, ko smo šli zvečer ven, v kak zakajen lokal, stanje naslednji dan kr poslabšalo. Da ne govorim, da smo še kaj pili.. :)

Verjetno bom res probala te tablete, samo da se spravim k zdravnici.

Lepo nedeljo,
M.
Zdravo Martina,

stanje je nekak v mejah normali. Sam k je tak vreme, je mal poslabšanje. Drugače se pa tud jaz mal merkam, k prejšnjo soboto sem praznovala rojstni dan in smo celo noč fajn jedli in pili in potem ko sem se naslednji dan zbudila je blo stanje katostrofalno:) tko da sem se zdj merkala.
Pa pred parimi leti (tko kot ti) k sem hodila v zakajene gostilne in diskače, je blo tud naslednji dan pri meni kriza:) Hvala bogu sem nekadilka in se ne mučim še s tem:))

Drugače maš pa srečo, da nimaš tok suhega lasišča. Jaz imam s tem velke probleme pozimi, z ničemer ne morem preprečet prhljaj. In potem mi prhlaj draži kožo. Pa kaj čmo:)

Se slišimo,

Katja
Živjo Katja,

saj zagotovo si že probala H&S šampon, samo meni zares pomaga, nimam čisto nič prhljaja, si pa res čist vedno z njim umijem lase. Sicer imam pa jaz lasišče neverjetno hitro mastno, glede na to, da imam kožo ful suho?! Tko da zej res porabim tolk mleka za telo.. A ti za telo uporabljaš še kaj drugega kot olivno olje iz lekarne in bepanthen (kot si že enkrat napisala)? Mene zadnje čase res vse ful srbi, mam ful suho kožo po celem telesu, tko da mi moja NIVEA (ki jo najbolje prenašam od vsega, kar sem probala) bolj malo pomaga.. Moram po nekaj pametnega v lekarno.

LP, M.
zdravo Martina,

ja seveda sem že probala H&S šampon, pa tud ostale - Oranozol, od Vichya, pa subrina ma tud za prhljaj,... Tud fant (pa ma kratke lase:)), se čez zimo ne more znebit prhljaja. Pa se trudiva, sam ne gre.. Zanimivo da maš lasišče hitro mastno, moja sestra je frizerka in pravi, da je za to verjetno krivo slabo umita glava ali pa slab šampon (če maš mastne lase je potem najbolj uporabljat navaden koprivni šampon).. sicer pa nisem strakovnjak:) Mogoče je pa tud mal v genih .. Jaz recimo si do dveh let nazaj nisem znala tak fino las oprat, potem pa me je sestra naučila in prav zato mi je čudno, da kljub temu se prhljaja ne morem znebit... Mogoče je pa fino tud to, da si mal lase zmočiš ko ti ratajo mal mastne, da si ne greš takoj z šamponom umivat lase, pa počakaš še kak dan... Drgač pa men mastni ratajo šele po enem tednu, tak da s tem neb mela problema.

Ja za mazanje je pa tak. Mene zdle zadnje dva dni tud vse srbi, tak da bom se lepo namazala s Elocomom, da mi mal kožo pomiri:)) Drgač pa uporabljam tud navadno otroško mastno kremo, pa za po telesu obstaja tud Bepanthol mazilo in navadn, k je mal razrečen in se hitro namažeš. Včasih kupem tud naravno kozemtiko od Justa, pa tud za tuširat obstaja nekaj, kar ti v bistvu iz alg narejen in ti ful omehča kožo,...Sam je pa drago:) Ja to je pa večinoma to. Zapravem pa dost za te Bepanthen mazile in kreme in olivno olje.. Drgač se na obraz (prov zarad prhljaja, da me ne srbi) oranozol šampon (ker si ga lahko naneseš tud na kožo) in potem sperem da mam čez dan mir..
Drgač pa uporabljam (skoraj vsak dan) tud kozmetiko (puder, senčila,...) in me nič ne moti. Prej se pač namažem z bepanthen kremo in je vse okej..

Drgač pa obstaja dost stvari v lekarni ja, čist navadne kreme brez vsega (ti jo nardijo), ker mazat se pa moraš, ker drgač se ti mora pa zmešat:)))))

Lep pozdrav,

Katja
Pozdravljene punce.

Imam sina, ki ima AD, alergije na hrano. Prve 4 mesece je bilo idealno, nato je udarilo s polno paro. Bilo je zelo hudo (koža pokala do krvi, žarelo celo telo, lasišče ipd.). Sama imam dokazano alergijo na pelode trav in dlako mačk, o alergijah svojih sorodnikov niti ne bi nadaljevala. Težave s kožo imata že celo življenje oba moja starša. A nihče ni imel tako hudih težav, kot moj mali.

No, v nekaj mesecih se je stanje zelo izboljšalo. Seveda zaradi diete. A pri "zdravljenju" kože sama dieta ni pomagala. Omenila bi, kaj je še mojemu malemu pomagalo, poleg tega, kar ste že omenile, morda še kakšna ideja:

- ko ga je koža srbela - kopeli s hrastovim lubjem (le po tem je takrat, ko je bilo najhuje spal ponoči)
- kopeli z olivnim oljem
- mustela kozmetika (mislim da je bila stelatria krema - za pokajoče in luščeče se dele)
- za lasišče od mustele - pena in šampon za temence -ja to je za dojenčke, a pri prvem otroku nisem tega poznala in ima še danes zelo suho lasišče, temu, ki pa ima težave s kožo, sem pa samo enkrat naredila to terapijo in od takrat je lasišče lepo - poskusite ali vprašajte v lekarni
Živjo,

tudi jaz imam že od majhnega AD (seveda so preizkušali vse možne kreme na meni, ker niso vedeli, kaj je to za ena alergija). Spomnim pa se, da sem že pri treh, štirih letih in potem do konca OŠ dobivala kremo Lokazalen, ki pa, kot so mi kasneje povedali, zelo tanjša kožo. Takrat so priporočali naj se mažemo kar na debelo in rajši ne pomislim, kakšno škodo sem si (so mi) s tem naredila.
Nazadnje sem bila pri dermatologu (Aleksandar Godina) pred poletjem, ki je super in mi je končno tudi postavil diagnozo, priporočil mi je Elidel in Elocom in vse ostale napotke, kar ste tudi že sprobale.
No, povedal mi je tudi, da je to alergija, ki je lahko na pol kontaktna na pol pa dedna, tako da se jo praktično ne da nikoli znebiti in naj se kar sprijaznim, da jo bom imela celo življenje. To je bil zame kar velik šok, vendar sem se zdaj že sprijaznila.
Rada bi samo še povedala, da se je pri meni v puberteti močno poslabšalo (možno tudi, da zato, ker sem začela kaditi). Po porodu se ni izboljšalo (čeprav nisem več kadila), pravzaprav je bilo kar hudo, saj ko sem previjala dojenčka, ga umivala itd...si roke kar naprej umivaš in močiš in je bila koža še bolj razpokana in vneta.
No zdaj je hčerka že večja in se zna sama umiti.
Za pomivanje posode in ostalega vedno uporabljam rokavice - to se zelo pozna, vsak dan jem kvas, mažem pa se samo še s kremami Aveeno in pa z eno za hitrejše celjenje ranic, ki pa tudi ne pomaga kaj dosti. Pa seveda vse cunje, ki jih nosim so iz bombaža.
Razmišljam, da bi obiskala homeopata. To sem enkrat sicer že storila (v 8. r. OŠ). Vendar se takrat nisem tako striktno držala navodil (ki so bila zeeeloooo stroga, praktično nobene "normalne" hrane). Ne vem...morda bi spet poskusila.
Se mi je pa stanje zelo izboljšalo, ko sem bila za pol leta v tujini (lahko, da je kriva tudi voda v Sloveniji, kaj jaz vem). Pred dvema dnevoma pa sem opazila srbečico sedaj še pri hčerki...
Aha, ko ste že omenjale...zelo se poslabša po zaužitju alkohola, pa ne samo AD, se mi zdi, da kar vsa koža nekako "oveni". In pa po večjih količinah salam, rdečega mesa.
Pa sonce tako paaašeee :)
Živjo,

ja,"Še ena taka",očitno imaš res enake probleme kot jaz, pa Katja.. Tudi jaz sem dala že porod skoz, pa ni nič bolje. Res pa je, da nisem nikoli kadila, me pa moti že sam dim od cigaret, če ga je preveč predolgo časa.. Koliko je pa stara hčerka? Naša je 10 mesecev in zaenkrat res nimamo še NIČ problemov s kožo in res upam, da tako tudi ostane. Imaš pa očitno iste probleme kot jaz z rokami - tudi jaz ne smem kaj preveč pomivati posode in se nasploh preveč ukvarjati z vodo, ko se stanje poslabša.. Je pa res pozimi veliko slabše in poleti skoraj dobro.
Če bo Katji pomagal homeopat, potem verjamem, da ga je vredno obiskati, sicer pa že zelo dvomim v vse. Sem se kar nekako sprijaznila zdaj s tem - zdaj mi je najpomembneje, da hčerka nima teh problemov, sama bom pa že...

LP!!
Glede na to, da ste preizkusile že marsikaj - morda še tole od mene (zadnjič nisem dokončala):

pri zdravljenju kože svojega sina sem uporabila tudi kremo, ki sem jo dobila od alternativca - svetovalca, dr. kiropraktike - pozabila ime (se bom pozanimala, če vas zanima).

Ne vem, kaj točno je bilo, verjetno kaj homeopatskega.

A takrat, ko mu je koža pokala in zdravniki niso vedeli drugega, kot da smo preizkušali razna mazila ter kopeli, je vidno in hitro pomagala. Ko mi jo je zmanjkalo in je bila koža čisto lepa, pa se je še enkrat pojavila težava, po ponovni izpostavljenosti alergiji, je bila v enem dnevu koža ponovno v zelo slabem stanju in se je še slabšalo. Izboljšalo se je, spet zelo hitro, potem, ko sem dobila drugo posodico kreme.

Imam pa številko in kontaktno osebo v SL.:

Pokličete Jakico na tel.: 041660968

V Slovenijo pride na 14 dni (jutri je tu).

p.s. Pa še to - mami, ki je imela celo življenje težave z zelo suho kožo, stalno se je morala mazati tudi s kortikosteroidnimi mazili, ima sedaj, ko je stopila v stik s tem gospodom, minimalne težave pozimi.

Pa srečno in čimmanj težav.
Čao,

hčerka je sedaj stara skoraj šest let. Prej je bilo vse v redu, razen komaj opazna suha koža. Zdaj se je pa začela praskati.
Ja sej...saj jaz sem se tudi sprijaznila, kaj pa češ... mi je bilo pa grozno, ko sem bila majhna in mi je v enem drugem razredu sošolka rekla,da se ne bo z mano držala za roke, ker imam tako grdo kožo, da se ne naleze. Mislim...verjetno mi ni treba povedati, da mi je takrat samozavest oziroma samopodoba tako padla, da sem potem pogosto skrivala roke, da ljudje ne bi videli, kako grozne imam...eh ja...otroci so res angelčki, vse povejo tako kot mislijo..:\
Oj,
je možno, da je AD tudi, če so takšni znaki samo po lasišču?
Drugje jih ni.
Zdravo,

sisy jaz mam tud hude probleme z lasiščem. Pa ne morem ugotovit al je to prhljaj al kej drugega.. Tak je ratal, da se umivam okoli lasišča - po obrazu z oranzol šamponom. Poleti več ali manj nimam problema. Kukr je sonček, potem izgine vse skupi. Sej ne vem al je prhljaj al kej drugega. Atopični dermatitis to verjetno lih ni, mogoče si občutljiva na šampone, barvo, maš problem s prhljajem ipd.

Ja sej men tud pomagajo kreme, se skoz mažem, da imam vlažno kremo. Dokler me vse ne srbi, da se ne praskam, me ne skrbi:) za homeopata bomo pa videl. Glede na to, da mi maže zelo olajšajo življenje, ne more bit tak slabo...

Lp, Katja
Živ,

Sem vas danes zasledila in odločila, da se vam pridružim, ker imam tudi sama težave z AD in prav tako moj 3,5 letni sin. Včeraj sva začela z obiski pri dr. Wohlmann-u. Sem sicer tudi zelo skeptična, ampak če ne bova probala, ne bova vedela. Drago je prav nesramno, ampak upam da bi vsaj kaj pomagalo. So nama pa ugotovili, da skoraj ni stvari na katero ne bi bila alergična. Zdaj pa zelo paziva na prehrano, v glavnem prav grozno, ko moraš otroku kar naprej nekaj prepovedovati.
Drugače pa sem razmišljala še o obisku dr. Domančiču, če bo tukaj neuspešno, bo treba še kaj probat

Sinu se je alergija pokazala bolj konkretno šele po 2. letu starosti, kot hrapavi rdeči lišaji in nobena vlažilna krema seveda zadeve ni odpravila, niti dvakratno splakovanje oblačil, neuporaba mehčalca itd...
Jaz sama pa se že itak celo življenje ubadam s tem. Zadnja 3 leta je najhuje na rokah, se mi kar ranice delajo, seveda je to povezano s nosečnostjo in porodom.

Drugače pa tudi jaz jemljem Aerius, maževa se z Avene Trixero ali pa kar Nivejo (modro), zdej sem pa kupla tud kremo Melem po priporočilu dermatologa.

Bilo bi super če bi kdo res odril rešitev za ta AD, tako da bi ga za vse večne čase odpravili.

Lp,
Veronika
tile članki so zelo zanimivi kar se alergij tiče in pišejo tudi o nadaljevanju. sina smo pozdravili z bioresonanco in se teh načel še vedno držim.

Kandida proizvaja strupene snovi, ki poškodujejo oblogo v črevesju. Posledica tega je, da lahko skozi črevesje zdrsnejo tudi večje molekule hrane, ki niso povsem prebavljene. Kri ne prepozna teh molekul, zato jih obravnava kot sovražne.
S tem porabite veliko moči lastnega imunskega sistema za to, da lovite in nevtralizirate molekule, ki v krvi nimajo kaj iskati. Enako kandida posredno povzroči alergije na različne snovi, ki bi jih pri normalni prebavi telo brez težav sprejelo. Sočasno hrana ni deležna normalne prebave (to opravijo mlečnokislinske bakterije), zato v želodcu vre in nas skoraj vse, kar zaužijemo, napenja, v kri pa ne pridejo dragocene sestavine, ki jih potrebujemo. Niste senilni, niste naveličani partnerja, niste v meni … samo kandida vam nagaja. V črevesju prebivajo milijarde bakterij in glivic, ki smo jim lahko hvaležni za uspešno prebavo vsega, kar zaužijemo. Če je vse v redu, v črevesju prevladujejo mlečnokislinske bakterije, ki usmerjajo prebavne procese. V njem so tudi kvasovke, vendar nimajo odločilnega pomena. Med njimi je tudi kvasovka kandida, ki je v manjšem številu prisotna v prebavnih organih in nožnici (pri ženskah). Tako naj bi bilo, vendar pogosto ni!
Antibiotiki uničujejo bakterije − in tako jo "popihajo" tudi koristne mlečnokislinske bakterije.
Najbrž ste že opazili, da so nožnične okužbe, okrepljen beli tok in podobne nevšečnosti pogosti spremljevalci vsakega zdravljenja z antibiotiki. Vaginalne težave lažje opazimo, toda če bi imelo naše črevesje okno, skozi katero bi lahko pokukali v notranjost, bi ugotovili, da se v črevesju po vsakem zaužitem antibiotiku spremeni razmerje moči med mlečnokislinskimi bakterijami in kvasovkami, pri čemer druge prevzamejo glavno vlogo.
Podobno učinkuje dolgotrajno jemanje kontracepcijskih tablet (dlje kot dve leti). Tudi številni E v industrijsko predelani hrani niso prijazni do naše črevesne flore.
Zdravo razmerje moči porušimo tudi sami, če vztrajno hranimo kvasovke (rade imajo sladkor, rafinirane ogljikove hidrate in druge kvasovke) in stradamo mlečnokislinske bakterije, ki si želijo celuloze in svežih mlečnokislinskih okrepitev. Tako kvasovke zlahka prevzamejo oblast. Kakšne so posledice
Če v spletni iskalnik vtipkate besedo "kandida", boste na slovenskih spletnih straneh brali le o nožničnih okužbah, s katerimi največkrat povezujejo to nadležno kvasovko. Toda to je le delček nevšečnosti, ki jih povzroča. Večina zdravnikov spregleda resnost razdejanja, ki ga lahko naredijo razbohotene kvasovke na drugih delih telesa. Kandida proizvaja strupene snovi, ki poškodujejo oblogo v črevesju. Posledica tega je, da lahko skozi črevesje zdrsnejo tudi večje molekule hrane, ki niso povsem prebavljene. Kri ne prepozna teh molekul, zato jih obravnava kot sovražne. S tem porabite veliko moči lastnega imunskega sistema za to, da lovite in nevtralizirate molekule, ki v krvi nimajo kaj iskati. Enako kandida posredno povzroči alergije na različne snovi, ki bi jih pri normalni prebavi telo brez težav sprejelo. Sočasno hrana ni deležna normalne prebave (to opravijo mlečnokislinske bakterije), zato v želodcu vre in nas skoraj vse, kar zaužijemo, napenja, v kri pa ne pridejo dragocene sestavine, ki jih potrebujemo. Zato nam manjka vitalnih snovi in smo utrujeni. V debelem črevesju se kopiči zavreta hrana, ki nas zastruplja, to pa lahko pripelje tudi do raka debelega črevesja.
Če se kandida nenadzorovano množi, lahko preraste v resno bolezen, ki ima takšne simptome, da nanjo pogosto nihče niti ne pomisli.
Če ste pogosto zelo izčrpani, če vam pešata pozornost in spomin, če včasih čutite, kot da vas v lastnem telesu polovica manjka, če ste otopeli, če občasno čutite bolečine v želodcu, če vam ni do spolnosti, če vas popadata nerazložljiva žalost in jok, če imate mrzle roke in noge, če pogosto čutite bolečine v mišicah in če z vašim izločanjem blata ni vse v redu (če imate driske ali zaprtja), je vse to lahko posledica delovanja kandide, ki je kolonizirala telo. Če se vam simptomi poslabšajo ob vlažnem vremenu, je to še en dokaz, da gre za nadležno kandido.
Slaba novica je, da bo obvladovanje kandide zahtevalo veliko časa in vztrajnosti. Kako se lotiti kandide?
Prvi odgovor se glasi: počasi! Če bi poskusili kandido pokončati na hitro, bi samo poslabšali stanje. Ta kvasovka je namreč trdoživa in se upira. Ko ubijete kvasovko kandido, se iz nje sprostijo proteini in strupene snovi, ki utegnejo sprožiti odgovor obrambnih celic. Ta proces boste občutili kot začasno poslabšanje simptomov, ki jih imenujejo tudi herxheimerjeva reakcija.
Zato pri jemanju vseh sredstev za zaviranje kandide velja, da začnete z manjšimi odmerki in počasi preidete na predpisani odmerek.
Če boste vztrajni, boste prvo izboljšanje občutili po dveh do štirih tednih, seveda če boste vztrajno upoštevali naslednje napotke: Prenehajte hraniti kandido:
- Najprej eliminirajte sladkorje. Na tem seznamu so, žal, vsi sladkorji, od najhujšega, belega, do manj škodljivih različic, kot so rjavi sladkorji, tekoči sladkorji, med in celo najbolj zdrava melasa. V času diete se morate izogibati tudi sadju in suhem sadju, vendar je škoda, ki jo povzroča sadje, vsekakor manjša kot pri uživanju dodanih sladkorjev, saj vsebujejo tudi vlaknine, vitamine in rudnine.
-Slaba novica je, da se tudi ogljikovi hidrati v presnovi pretvarjajo v sladkorje, zato z jedilnika črtajte tudi belo moko in peciva. V majhni meri uporabljajte polnozrnata žita.
- Izogibajte se vsem živilom, ki vsebujejo kvasovke: sem sodijo vsa peciva s kvasom, alkohol, kis, vse, kar je vloženo v kisu, gobice, siri s plemenitimi plesnimi. Tudi pivski kvas v obliki prehranskega dopolnila, ki je sicer nadvse zdrav, med zdravljenjem kandidoze opustite. Kaj lahko jeste?
- Živila, ki vašim kvasovkam ne bodo teknila, so zelena zelenjava, izdelki iz soje, oreški, olja, semena, jogurt, jajca, ribe in meso.
- Hrana naj vsebuje karseda veliko balastnih snovi (v juho ali jogurt dodajte žlico otrobov). S tem boste lepo prehranjevali mlečnokislinske bakterije.
- Namesto mleka uživajte fermentirane mlečne in izdelke iz soje.
- Uživajte veliko kislega zelja, kisle repe ali fermentirane soje v obliki tempeha in misa. Kaj uničuje kandido?
-Svež česen in čemaž izganjata kandido.
-Bakterija lactobacilus acidophillus nadzira razvoj kandide, saj spremeni pH v prebavnih organih in pri tem proizvaja hidrogen peroksid, ki ubija kandido.
To bakterijo pogosto dodajajo jogurtovim napitkom, vendar so testi pokazali, da je delovanje tovrstnih industrijsko pridelanih jogurtov omejeno le na čas uporabe. Očitno je "seme" preslabo, da bi se razvijalo v telesu. Za potrebe terapije proti kandidi je bolje pripraviti domač jogurt s kulturo lactobacilus acidophillus.
- Še učinkovitejši so čisti mlečni fermenti, ki jih dobite v specializiranih trgovinah. Raziskava je pokazala, da telo po dvomesečni kuri s FloraZymom obdrži normalno raven mlečnokislinskih bakterij do pol leta, kar dokazuje, da je sprejelo kulture kot svoje in jih tudi vzdržuje. Priporočen odmerek je 3 x 2 kapsuli FloraZyma. Preparat je smiselno podprti s sočasnim uživanjem alg, ki delujejo protivnetno in telesu dovajajo širok spekter nadvse koristnih hranil.
Če je razcvet kandide povzročila kemoterapija ali kura z antibiotiki, bo učinkovita tudi šestdnevna kura s Fermentalom, vendar pri kronični kandidozi šest dni ne bo dovolj.
- Med zdravljenjem je nadvse koristno uživati čimveč kokosove maščobe, saj vsebuje lavrinsko in kaprijsko kislino ter deluje neposredno proti glivicam, obenem pa ne prizadene mlečnokislinskih bakterij. Zato med kuro jedi pripravljajte na kokosovi maščobi. Odlično je tudi kakovostno hladno stisnjeno olivno olje, ki naj bo v solatah in drugih jedeh. -Sirotko − pravijo ji tudi sirna voda ali mlečni serum − so izdelovali klasični zdravilci z alpskih območij. Švicarska legenda naravnega zdravljenja, A.Vogel, je bil navdušen nad njenim učinkovanjem. Že v 18. stoletju so številna zdravilišča v švicarskem kantonu Appenzell zaslovela prav z zdravljenjem s sirotko. Sirotka namreč pomaga pri zakisanosti organizma in pospešuje razgradnjo maščob, poleg tega krepi jetrno funkcijo, olajša delovanje prebavnega trakta, spodbuja presnovo, izboljšuje črevesno floro in s tem ustvarja razmere za optimalno delovanje črevesja.
Sirotka ali koncentrat mlečnega seruma je tekočina, ki nastane pri mlečnokislinskem vrenju. Ne vsebuje beljakovin in maščob, zato pa dragoceno bazično desnosučno mlečno kislino in minerale (kalcij, kalij, natrij, fosfor, magnezij in mangan v sledovih). Mlečna kislina ovira razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni, denimo bakterije, bolezenske klice in glive, ki motijo normalno delovanje črevesja.
A. Vogel je s sirotko zdravil širok spekter težav v prebavnih organih, na sluznici in koži. Molkosan® je njegov pripravek iz koncentrirane, ekološko pridobljene sirotke. Uporabljamo ga razredčenega v razmerju 1 : 10. Zdaj je ta pripravek na voljo tudi v Sloveniji. Z rednim jemanjem boste dosegli trajno izboljšanje stanja v črevesju. Uporaben je tudi pri odpravljanju nadležnih izpuščajev in drugih težav s kožo.
Koristna je tudi naravna sirotka, ki jo po predhodnem naročilu prinesejo kmetje, ki na tržnicah ponujajo sire. Toda uživati jo morate redno in v večjih količinah (večkrat na dan po 1 do 2 dcl).
-Zelo učinkovit ubijalec kandide, ki bo povrhu pometel tudi z morebitnimi zajedavci (ne pomislite prehitro, da jih v vašem telesu ni), je izvleček iz grenivkinih pečk. Dr. Leo Galland, ki že dolga leta raziskuje delovanje tega preparata, priporoča uživanje 2 do 3 kapljic dvakrat na dan, ki jih raztopite v večji količini vode, zelenjavnega soka, grenivkinega soka, limonadi … Med 297 bolniki, ki jih je zajemala raziskava dr. Gallanda, je učinek izostal samo pri dveh. Od 20 bolnic, ki so razredčen sok grenivkinih pečk uporabljale za vaginalno izpiranje (od 2 do 3 kapljice, raztopljene v 2 dcl mlačne vode, vsakih 12 ur), jih je 15 poročalo, da so simptomi izginili že po treh dneh.
-Tudi eterična olja origana in peperminta so se pokazala kot nadvse učinkovite. Ne smete jih zaužiti. Zato jih pripravljajo v obliki kapsul, ki začnejo delovati šele v črevesju. Uživati jih je treba med obroki in najmanj nekaj mesecev. V slovenskih trgovinah jih nisem našla, vendar so na voljo v spletnih trgovinah. Občasno ponovite test s kozarcem in preverite, "kako kaže". Ko se rezultati normalizirajo, kar boste začutili tudi po splošnem počutju in boljši prebavi, še nekaj mesecev nadaljujte s karseda podobno dieto. Sanja Lončar
Po reviji Viva.

pa še en zelo zanimiv članek.

V našem društvu smo pri raziskavah kandido razdelili na tip A, B in C.
Kandido tipa C je možno ozdraviti zgolj z dieto (z ustrezno kombinacijo prehranjevanja), ki jo predpišemo in prilagodimo posamezniku.

Kandida tipa A in B sta invazivna tipa, ki preideta v kri, zato ju z dieto ni mogoče pozdraviti. To našo trditev, ki smo jo raziskali že pred nekaj leti je pred kratkim potrdil tudi dr. Štebuc v svojem članku. V njem navaja podobna stališča, kot smo jih pred letom dni opisali mi na naši spletni strani.Če pride kandida v kri, lahko povzroči septična stanja in hude infekcije.Ko kandida tipa B preide v kri, v nekaj letih preide v tip A, odvisno od stresnega načina življenja in napačnih kombinacij v prehranjevanju, ki močno pospešijo zakisanje.

Ko tip B preide v tip A praktično kandida postane brez zdravljenja s terapijo neozdravljiva zaradi več dejavnikov. Ko se kandida pojavi v krvi, nastanejo septična stanja in hude infekcije, ki blokirajo celoten presnovni sistem. Zaradi tega oslabi imunski sistem in se poveča možnost za nastanek drugih črevesnih in presnovnih bolezni.

Če se kandido tipa A ne pozdravi, se posledično pojavijo različne presnovne bolezni, ki so lahko še bolj ali enako nevarne kot sama kandida. Daljša prisotnost kandide tipa A v črevesju in drugih presnovnih ogranih lahko izzove septična stanja in hude infekcije. Zaradi stalnega krčenja in pomanjkanja zaščitne flore se lahko pojavijo različne tvorbe, ki lahko preidejo v maligne.

Kandida je civilizacijska bolezen, ki oslabi presnovni sistem zaradi slabih prehrambenih navad in nepravilnih kombinacij, nekvalitetne prehrane, hitre ali fast-food hrane, ki jo uživa 70 % prebivalstva.

Stanje še dodatno poslabšajo antibiotiki, ki uničujejo mlečno bakterijsko floro, katera ščiti pred razširitvijo kandide. Antibiotiki namreč v črevesju uničijo vse bakterije, tudi tiste dobre, ne uničijo pa glivic. Med jemanjem antibiotikov ostanejo ta edina živa bitja v črevesju, zato se lahko neovirano razmnožujejo. Po jemanju antibiotikov je zelo oslabljen tudi imunski sistem in nima dovolj moči, da bi se boril proti razbohotenim glivicam. Če vzamemo antibiotike že čez nekaj mesecev, se bodo glivice še bolj razmnožile.

Podobno kot antibiotiki delujejo na črevesno floro tudi antirevmatiki, hormonske in kontracepcijske tablete ter različne protibolečinske tablete. Poleg tega zakisajo telo tudi vsi umetni vitamini in minerali v obliki napitkov in tablet, po katerih posega vedno več športnikov in tudi ostale populacije. Vsi umetni dodatki oz. konzervansi v prehrani in pijači škodljivo vplivajo na presnovo. Tudi pretirana osebna higiena z mili in detergenti uničuje zaščitno – kislo plast kože, kjer nastaja odlična podlaga za nastanek kandide.

Večino naših strank, pri katerih smo ugotovili kandido tipa A in B smo uspešno pozdravili. Uspeh posamezne stranke je odvisen od rednega obiska predpisanih terapij in upoštevanja priporočene diete. Dieta je skrbno sestavljena, zato jo na začetku nihče ne razume in vsakdo potrebuje dodatna pojasnila. Največji problem ljudem s kandido predstavljajo drugačne kombinacije živil in red v prehranjevanju ki ga do sedaj niso bili vajeni.

Pri zdravljenju kandide je potrebno vzpostaviti delovanje presnovnih organov, ki pri kandidi tipa A in B močno oslabijo.

Dolžina zdravljenja je največ odvisna od tega, koliko časa oz. let je kandida prisotna v organizmu posameznika. Dlje časa, ko je kandida prisotna v organizmu, daljše zdravljenje potrebujemo.

V praksi pa je velikokrat ravno obratno, da ljudje z zelo invazivno, dalj časa trajajočo obliko kandide tipa A, pričakujejo izboljšanje v zelo kratkem (nerealnem) času.

To ne velja samo za kandido tipa A, temveč tudi za vse druge težje in dal časa trajajoče bolezni.

Z nestrpnostjo pri zdravljenju in nesprejemanjem bolezni se ne borimo proti bolezni.

Kandidiaza, kakor se običajno imenuje tovrstna okužba z glivicami kvasovkami, zmanjšuje naravno odpornost in lahko povzroča dolgotrajna črevesna in posledično živčna in obolenja žlez z notranjim izločanjem.
Bolniki s kandido se lahko ukvarjajo s kopico težav. Te so lahko pri ženskah prisotne pri vaginalni kandidozi, kjer imajo ženske obilnejši izcedek iz nožnice in težave pri spolnih odnosih.

Iz naših izkušenj je zdravljenje kandidoze na vaginalnem področju lahko enako zahtevno kot v predelu črevesja. Poleg ustrezne diete je potrebno zdravljenje celotnega presnovnega- energijskega sistema. To pa se v takih primerih pogosto zanemarja, misleč da zaradi izcedka ni potrebno zdravljenje. Večina meni, da je kronični izcedek ali beli tok za ženske nekaj običajnega, ne zavedajo pa se, da si s tem postopno slabijo imunski sistem. Zaradi tega posledično slabijo tudi organi presnovnega sistema.

Glivice kandide se običajno ne širijo, ker jim to preprečujejo bakterije, s katerimi živijo v sožitju v prebavilih in drugih delih telesa. Glivice se začenjajo prekomerno razmnoževati predvsem zaradi hrane, ki tvori preveč zakisano okolje, v katerem se glivice lahko hitro množijo in širijo. Sem spadajo energijsko nepravilno kombinirana živila.

Mešanje nepravilno kombirane hrane zakisa kri in telo, kar slabi kri, sokrvice in druge telesne tekočine ter pospešuje širjenje škodljivih glivic, bakterij in virusov. Stanje običajno poslabšujo kemikalije, ki jih zaužijemo s hrano, antibiotiki, kemoterapija, zdravljenje s kortikosteroidi, sladkorna bolezen, maligna obolenja in spremembe prehrambenih navad itd.

Kandido pospešujejo neekološka živila, ki jih običajno uvažamo iz drugih držav, ki jih gojijo v pokritih rastlinjakih.

Na internetnih straneh se pogosto uporablja termin kandida za kompleks širokega spektra simptomov, katerih večina se osredotoča okoli gastroenterološkega stresa, ki naj bi ogrožala poleg sten črevesja, dihala, rodila in nekatere predele glave. Bolezenski znaki naj bi vplivali tudi na duševno stanje, potrtost, vitalnost, skratka kandida naj bi se naselila v vsak delček telesa.
zdravo,

jaz sem se zdravila za Kandido, vendar ni bilo uspeha. Pa tudi pol leta sem hodila na bioresonanco. Tako da zame je to mal nakladaško:)))

Lp, Katja
Pozdravljeni,

Tudi sama imam že od majhnega težave s suho kožo. Da se gre za atopični dermatitis pa so ugotovili zelo pozno. v bistvu sem imela probleme samo v zgodnjem otroštvu, potem dolgo nič in nato spet v puberteti. Najrej samo po rokah, nato še po vratu in po obrazu, po kakšnem letu se je stanje malo umirilo (takrat sem bila stara 12 let). Od takrat naprej sem imela "fleke" samo v pregibih rok in nikjer drugje. Pri 14. letih pa se je set pojavilo tudi po obrazu, potem spet izginilo in se pri 16. letih spet pojavilo, od takrat pa do zdaj (stara sem 18 let) je vedno huje, tudi poleti, ker se zaradi vročine znojim, je še huje. Poskusila sem vse kreme, največkrat hormonske in sem imela zelo stanjšano kožo, zato sem s tem prenehala. Šla sem k dermatologinji v zdravstvenem domu in ugotovila, da o tej bolezni vem skorajda več kot ona, zato so me starši peljali še k dermatologinji na Parmovo v LJ. Tam so mi predlagali samo olja za kopanje in kremo eucerin. Zdaj hodim na terapije k homeopatinji in upam, da bo pomagala (ni ravno poceni). Naredila sem terapijo z glino, da obnovim stanjšano kožo, in pa čiščenje jeter. Vmes se je že zelo izboljšalo, ampak potem je pa vse spet nazaj po starem. Aja bila sem tudi pri bioresonantu na Vrhniki, ampak sem se samo smejala, ker naj bi bila po njegovem alergična na vse živo, ampak res na vse, sicer je rekel da me je ozdravil alergij, samo sprememb pa ni:). Tako da je zdaj homeopatinja moje zadnje upanje, ker drugače nimam pojma kaj še obstaja, kar bi lahko pomagalo.
Upam, da bo vašim malčkom in vam uspelo!

L Urša
Živjo!

katka, martina....
Ali je tema še aktualna? Imam nekaj vprašanj, prdvsem kako z AD v nosečnosti.

Drugače pa imam nevrodermitis po novem atopični dermatitis že od malega. Hudo je bilo do 7 leta in potem celo OŠ, srednjo šolo in fax ne, sem imela bronhialno astmo. No in ko sem končala fax se mi je spet pojavil AD. Bilo je hudo, eno leto nisem sploh hodila v javnost.

No če je še tema aktualna, bom natipkala svojo zgodbo...

lp
zdravo Gupika,

kar povej svojo zgodbo ,če ti lahko pomagamo. Jaz imam lepo novico. Da imam zdajle že od januarja pred atopičnim dermatitisom mir. To je res po dolgem času.

lep pozdravček, Katja
Živjo, Katja!

Me veseli, da ti je bolje. Saj te popolnoma razumem kakšen hudič je ta AD. Vsako bolečino bolje prenašam kot pa srbenje.

Kako pa to, da si bolje? Ali si se začela zdraviti homeopatsko? Ali kaj drugega?

No meni se je AD pojavil zopet pred 8 leti. 1 leto sem jemala zdravila in mazila, nakar sem se odločila, da vse pustim in se grem zdravit homeopatsko. Skratka, ko sem opustila zdravila je izbruhnilo, cel obraz sem imela praktično v gnojnih krastah, celo telo me je srbelo, cele noči sem se praskala, šele zjutraj zaspala... bilo je grozno, nisem hodila v javnost. Vendar sem potrpela, saj sem verjela v ozdravitev, v homeopatijo, ko se telo očisti , bom zdrava. Tako sem bila 1 leto. Bilo je bolje, a še zmerom hudo. Podvomila sem v homeopatinjo in opustila zdravljeneje in bila 4 leta tko brez vsega. Bilo je slabo, včasih še veliko slabše, mogoče malo bolje.. ampak vedno upanje, da to je pa zadnji napad. Poleti nisem mogla nositi kratkih rokavov, obraz zlo neprivlačen... skratka bila sem že na tem ali umreti ali pa nekaj narest.

Šla sem dermatologu, ki me je hotel takoj poslati v bolnico. Dal mi je antihistamine, kortikosteroide in kot po čudežu je skoraj vse izginilo. Zdravila uporabljam zelo omejeno, ne pretiravam. Seveda je še prisoten AD, sploh pozimi, rdečica na obrazu, rahlo luščenje, malo srbenja, ampak se da živeti.

Problem je sedaj, ko želim zanositi. Nobeno od teh zdravil v nosečnosti ni zaželeno, skoraj prepovedano. Strah me je, ker ne vem kaj bo. Upanje je, da bi mi v nosečnosti izginilo, strah pa me je spet tistega groznega poslabšanja...
Katja vem, da si ti še mlada in še nisi bila noseča... mogoče si pa le kje zasledila... kako preživeti nosečnost, brez zdravil oz. ali je katera, ki jih je jemala...

No pa sem se kar razpisala...

Lp, gupika
Živjo,

ja čisto te lahko razumem, ko se spomnim kaj vse je bilo že pri meni, si rečem, še dobro da smo optimisti:)

Pojma nimam zakaj sem skoraj eno leto več kot dobro - čisto nič od nič alergije. madonca, ne morem rečt da mi tist DR. WOLHMAN v Ljubljani ni pomagalo :) al pa sem zdaj pozno poberteto preživela:) sicer pa se zdajle tok bojim zime, ker sam čakam da me začne kje srbet... uf...živiš isto, delaš isto, pa je situacija čisto drugačna. Ko sem pisala zgornjo pošto, sem se prijavila k homeopatu in bi bila na vrsti skoraj eno leto pozneje (letos poleti). Februarja pa mi je alergija čist izginila in kaj bi šla poleti, če pa nisem mela nič (tud malenkosti) za pokazat. in še danes hvalabogu je tako. Mojo neprivlačnost sem zelo skrivala - pred šolo sem vstajala ob pol petih in šla na sprehod ker mi je zrak pomagal ter še velik make upa ne :), tud smejat (kar delam najrajš:) se nisem mogla ker sem mela tako suho kožo nad ustnicami, da mi je razpokala koža in je zgledals rdečo luščečo kožo kot da sem nek zombi :) .. mislim da se mi še zdaj pozna, ko me kdo zlo lepo gleda ker drugač pa sploh ne zgledam slabo:), zmeraj gleadam v tla, ker avtomatsko sem to delala že zadnjih nekaj let.. tko da, mislim da razume lahko take situacije tak, k se je moral dolgo časa skrivat za nekaj, na kar ne moreš vplivati.

A ti si pa bila pri homeopatu? kako pa je potekalo zdravljenje?

khmmm.. glede nosečnosti. Mislim da je zlo pozitivno to, da AD ni genetičen in se ne prenaša na otroka . Ampak, kaj med nosečnostjo. Mislim da ko bo res nujno se malo namaži s antistihaminom.
kar ti priporočam, pa itak že verjetno počneš.. telo in obraz maži samo z otroškimi kremami oziroma olivnim oljem oziroma mastnimi kremami. Cunje si peri samo z otroškim sensitiv praškom, brez mehčalci. Fajn si zlikaj notranjo stran oblačil. Vsak dan sprehod zunaj, čim manj v sobah z velikimi temparaturami (če si izmed tistim, k si nastavi 28 stopinj po sobah:). Al pa za dva meseca v Avstralijo :) uf, pojma nimam veš.

JAz zdravil (če misliš tablete) nisem nikoli dolgo jemala - ker me je zdravnica prepričala, vendar sem jih itak stran vgla potlej:). Vedno je pomagala Elocom krema, ki tanjša koža. Vendar moja koža se je čist obnovila, poleti sem pridobila čist črno barvo brez kakršnih koli posledic, vendar res ne pretiravaj! Ko ti bo hudo, se lahko namažeš s kremc.

Kej pomagala=:) verjetno da ne...

lep dan, Katja
Živjo!

Misliš, da ti je pomagalo tisto pri dr. Wolhman-u? Naj bi ti bilo bolje po 3-4 mesecih in ti je res bilo. Kako pa zgleda pr njem zdravljenje in koliko stane?

Homeopatsko sem se zdravila 1 leto. Šla sem na prvi pregled, kjer sem se pogovarjala z njo 2 uri (kot pr psihologu), no in sem dobila neke kapljice, ki temeljijo vse na naravni bazi. To sem jemala, ko sem imela krize, sem jo poklicala in se pogovarjala z njo. Vse se je odvijalo preko telefona. Ko je kapljic zmanjkalo, ti pošlje nove, jaz pa sem denar nakazovala prek pošte. No po enem letu, ko ni bilo bistvenega izboljšanja, sem v vse podvomila in obupala. Ne vem, mogoče bi še morala vstrajat.... ka pa vem...

Ja jst sovražim prostore, kjer je vroče (ta umetna toplota - radjatorji), jst imam doma vedno fino hladno, sveže in takrat se mi koža kr pomiri (to je v zimskem času, ki ga ne maram preveč). Sama koža je pr men zdaj skor čist fajna, niti ne srbi preveč, sam ko vsake nekaj dni me v obraz tako zakuha, rdeči fleki in to mi gre najbolj na živce.

Ja vem kako je to. Greš nekam in imaš občutek, da te vsi gledajo, da vsi opazijo tisto tvojo kožo na obrazu. Pa te včasih kdo gleda (ker pa si mu mogoče privlačna), ampak še zmerom imaš občutek, da te gleda ker si pa rdeča, pa taka...

no ja... sj bo...

Napiši, prosim o tem Wohlmanu...

Lp gupika
Ola, točno tako..

Aha, Dr. Wolhman. Jaz ti ne bi priporočala sicer veš. Sam človek vse proba kajne. Dala sem mislim da štiri terapije khmmmm mislim da 500-1000 evrov (tukaj nekje - veš da se ne morem več spomnit) in blo mi je res smešen. Nekaj podobnega k biroresonanca. Akapturne točke ti narišejo na obraz in v roki držiš alergene, ki so v epruveti in potlej greš čez ne vem koliko teh alergenom (kao prideš v stik) in potlej baje nisi več na njih alergičen, če si slučajno bil:)) sam ti rečejo, da še vedno se pač namažen s kremami in ne pustiš normalne terapije kot si jih do sedaj imela. Tud biroresonanco sem dala skozi (se vozila iz trebnjega v rogaško slatino 4 mesece), pa še stradala sem in shujšala za 10 kg (pa že prej nisem bla nikol težka).. pa vse sorte.. veš kaj, men edin pomaga ELOCOM krema. K majčken začutim, se tam namažem in takoj izgine. Drugega recepta nisem našla. Uporabljam pa sam take stvari za obraz k mi ne razdražijo obraza. in to je to...

katja
Živjo!

Zgleda, da si iz trebnjega. Jst sem se pa glih kar preselila sem. No ja blizu trebnjega.

A tko, misliš, da ti Wohlman ni pomagal? Ja sej ta AD lahko enostavno izgine, kr tko... Lahko se pa zopet pojavi, kr tko...

Želim ti, da se ti nikoli več ne vrne....
zdravo...

a res, lepo to, da nas bo še malo več:) ja, mislim da mi ni pomagal Wohlman. sem pa zlo vesela, da se tko fajn počutim .. :) bi pa šla sigurno (če bi imela take probleme kot pred enim letom) še homeopatu. nameravala sem it tistmu najboljšemu v ljubljano (krevelj če se ne motim). saj take informacije sem dobila, da ostali niso tok fajn. lahko da se motim.

upam da boš tudi ti imeli čim manj problemov sedaj ko se je začel ta mraz.. no, sem ravno danes našla račun od Wolhmanu (150 evrov je ena terapija). sam ni samo ena veš:) ..

Katja
Elocom krema? Kje se to dobi in ali je to dobro proti srbenju?
Elcom, mislim, da ga dobiš samo na recept.... nisem pa prepričana...
No jst ga dobivam na recept. Ja... pomaga pri srbenju, vendar je to kortikosteroid, ki na daljši rok tanjša kožo...

lp
Hvala za odgovor, gupika.
Gupika!

Po dolgem času spet berem tale forum.. evo, jaz sem nosečnost že dala čez.. Isto me je skrbelo, kako bo, čeprav tablet jaz skoraj ne jem, razen ko je res hudo... Se pa namažem s kortikosteroidno kremo (Locoidon), ko se mi kaj pojavi, ker ko je hudo, mi ta najbolj in zares pomaga. Med nosečnostjo se mi stanje ni prav nič poslabšalo (kar sem se bala), se mi pa ni niti izboljšalo.. Poleti je bilo OK, pozimi malo huje. Ginekologinjo sem vprašala, kaj naj naredim, pa mi je svetovala, naj se takrat, ko bo hudo, kar namažem s kremo.. Tako, da sem se po rokah, kjer se mi navadno naredi oziroma po obrazu, kar na tanko namazala - res pa tisto minimalno, kar se je le dalo. Se mi je pa takoj po porodu malo poslabšalo - sploh po rokah.. Zaradi dojenja me je spet skbelo, ali se lahko mažem ali ne.. Spet sem dobila nasvet (od zdravnice), da se pač lahko malo namažem in sem se, da mi je stvar izginila..

Kakor sem že napisala, sama bom že nekako potrpela.. Sem pa vesela, da hčerka, ki bo marca stara 2 leti nima prav nobene alergije in je res zdrava punči.

Katja! Res sem vesela zate, upam, da tako tudi ostane!!

Lepe praznike!

Martina
martina77...

Lepo, da si se oglasila. Po celem netu sem iskala nosečnost in atopijski dermatitis in je o tem tako malo napisanega. Najbolj me zanima kako je s tabletami (antihistamini). Ti jih najbrž nisi jemala. Večina pravi, da jih v nosečnosti ne smeš jemati. Upam, da ne bom imela kriz, kot sem jih v preteklosti. Jaz imam generaliziran kronični AD (po celem telesu) - hujša oblika - tko je tudi na izvidih. In brez tablet si praktično ne predstavljam kako bo.

Moram pa rečt, da sem pred enim mesecem nehala kaditi in od takrat mi tudi nobene tablete ni bilo potrebno vzeti. Skoraj ne morem verjeti kakšno kožo imam, prav lepo. In to sred zime. Če bi tko ostalo, bi bila presrečna. Ne vem ali je kakšna povezava med kajenjem in AD? Kakšne so vaše izkušnje?

Torej ti nisi imela hujših kriz v nosečnosti? Jaz upam na najboljše...
Me veseli za tvojo hčero.

lp
Oj Gupika,

sama tablet nisem jemala med nosečnostjo, tud sicer jih zelo poredko vzamem.. Ta AD imam sicer že od malega in se mi lahko pojavi po celem telesu. Ne izbira, se mi pa navadno pojavi na rokah, na obrazu kak flekec, zadnje case se mi na vratu zmer na istem mestu pojavi.. Ampak jaz se rešujem samo z Locoidonom..

Bravo, da si nehala kaditi! Sama ne kadim, ker me moti že sam dim, ampak zagotovo kajenje slabo vpliva na kožo - vpliva slabo že na ljudi z zdravo kožo! In čisto možno je, da ti res zaradi tega ni več treba jemat tablet.

Nosečnost je pa tako - to je res ena sprememba za tole in potem je odvisno, kako telo reagira.. Jaz sem imela mogoče proti koncu nosečnosti malo več težav - ko je bila zima in mraz, pa radiatorji, sicer pa kakih večjih ne, čisto sprejemljive in ko je blo res hudo, da res ni izginilo, sem se namazala s kremo.

Če ti brez kajenja ni treba jemati tablet, vztrajaj, da bo tako tudi ostalo. Mogoče ti jih potem nikoli več ne bo treba jemat, torej boš tudi nosečnost preživela brez njih. Probaj tako! Tablet si jaz med nosečnostjo res ne bi upala vzet, bi rajši potrpela, oziroma bi probala raje s kako kremo.

Veliko sreče!!
Živjo,

Sploh ne vem če je forum še aktualen in če dobite elektronsko obvestilo o odgovoru. Bom probala vseeno... so mi kar solze tekle, ko sem prebirala izkušnje vseh ki imate AD :(

Imam 3 mesece staro hčerko, dermatolog dal diagnozo AD ter alergija na pšenično moko, mleko ter jajca. Ker dojim sem že več kot 2 meseca sem na strogi dijeti, brez teh živil in sitaucija ni nič boljša ... V vseh pregibih ima bogo kožico, sploh pod vratom, tista krema, ko jo omenjate pomaga, samo ne smem preveč mazat (1 ko sem namazala sem bila srečna k pr norcih, ker sem mislila, da bo skos tako, ne le 2 dni).

Ponoči se reva boga kar v spanju praska (nobene rokavičke na rokah ne pomagajo), tako da spi pri meni in jo pol noči držim za roke, se mi tooook smili, pa ne vem kako ji pomagat :( mažem jo nekajkrat na dan z Laroche Posay AD.

Ali je v vseh primerih AD doživljenjska nadloga ali se je možno znebiti oz. kar mine sama od sebe? Rabim tolažbo, saj se mi trga srce ko gledam mojo punčko in ji ne morem pomagat :(((
Zdravo, nekje na forumu sem že omenjala kako sem se jaz z mojim malčkom spopadla. vendar vseeno, neka nova alternativa, morda vredno poskusit (vas stane 10eur, kar pa verjamem da v teh vaših pogledih je to zanemarljivo).

dete mi je alergično na jaca, vendar kljub temu se koža ne izboljša. Sem pa obiskala dr. Kukmana v Stiškem samostanu (zdravi na osnovi čajev in naravnih kremic), predpisal terapijo in po 4 dneh je imel moj sinek kožico kot "dojenčkova ritka". Se splača.

sicer se mu še vname, vendar se ne praska in hitro izgine.
zaradi moje bolezni -oziroma občutljive kože ,ki pa sem jo pozdravil ,svetujem vsem ,da si nabavite kremo flucinar ali flicinar,ki pa jo boste dobili le v lekarnah vzhoden evrope,saj je pri nas ni.od vseh naštetih ,sem uporabljalže vs e,pa še kako drugo ,pa mi nobena ni pomagala.vrsto let sem imel probleme -luske okrog nosu,ki pa so z uporabo flicinarja izginile. po dvajsetih letih te neprijetnosti,sedaj vsake tolikočasa samo za nianso dam okrog nosu flicinar in lusk,rdečenja ni.
potem na nogah so se začele pojavljati čedalje večje rdeče lise -srbečica.ker so bile lise čedaljevečje ,meni pa neprijetnohoditi v kratkih hlačah,sem začel uporabljati hrastov sok,,ki mi je delnopomagal.ker so lise trdovratne ,sem začel uporabljati še flucinar z antibiotikom in lise so skoarj izginile.če pa bi bil n amorju pa jih n ebi bilo več.vendar mi j ebolj všeč ,da bodo liseizginile brez morja..sem imel tudi prhljaj vrsto let.zeloneprijetna zadeva . uporabil sem vrsto šamponov ,vendar brez uspeha.pouporabi headen šampona ,sem imel še več prhljaja. sedaj že vrsto let uporabljam oronazol,po umitju pa dam na lasišče še par kapljic belosalicain prhljaja in srbenja nimam več. žal sta oronazol in belosalic na recept-oziroma oronazol je v prosti prodaji.
poskusite -učinki se bodo hitro poznali !!!!
Sem ravno zgoraj predlagala

Re: ATOPIČNI DERMATITIS - vse kar sem že poizkusila

24.10.11 13:30
www.anima-viva.si
Hvala vsem za vse izkušnje :)

Tudi mi imamo otroka v krastah. Imamo kremo iz Srbije (MELEM-zeliščna), ki zelo pomaga a kaj ko je vzrok nekje drugje?! Mici99 - bi te prosila za kontakt dr. Kukmana v Stiškem samostanu ... Zaupam v zelišča :)

LP
Pozdravljeni

Sem alergičen na skoraj vse, v bistvu sem nad vsem obupal in sem začel kadit, in lej ga zlomka več kot sem kadil majn je blo alergije, problem sem rešil na 90% in to z cigareti. Na ta način sem problem lajšal 8 let, sedaj imam probleme zarad prevelikega kajenja. Kakor hitro preneham z cigareti se alergija vrne v polni meri. Kljub vsemu lahko rečem, da sem preživel 8 normalnih let. Šel sem na preiskave, da bi ugotovili kaj mi pomaga, vendar je bil vzrok, da je to psihična podlaga(čeprav osebno nimam občutka da bi imel bilo kakšne psihične probleme). Če bo kdo poskusil z cigareti naj opozorim, če vam v 14 dneh ne pomaga takoj prenehajte, nočem da kdo zarad mojega nasveta postane po nepotrebnem odvisen od cigaret.
Zadnjič sem srečala dekle, ki se že vse svoje življenje bojuje z atopičnim dermatitisom. Lahko se umiva le z vodo. Predstavila mi je svojo izkušnjo z RINGANA kozmetiko. Z njihovo kremo za roke in nohte si je namazala roke in v dveh urah se je njeno stanje bistveno izboljšalo. Dejala je, da ji je krema dejansko zacelila vse ranice na rokah. Odslej prisega le še na RINGANA kozmetiko. Dobi pa jo na www.ringana-kozmetika.si.
Sama sem predvsem mnenja, da za vse tegobe, ali pa vsaj veliko večino, najdemo odgovore v naravi. Zavračam vse kemije, anibiotike, steroide... če res niso nujni. Moja hčerkica ima tudi težave z ekcemom. Prijateljica, ki ima že veliko starejšo hči, ki že dolgo trpi zaradi dermatitisa, je sprobala različne zadeve pa ni kaj dosti pomagalo, ali pa jo je pekla koža. Potem je našla organski losjon od Buds in ji je stvar zelo pomagala. Svetovala ga je še meni in smo sprobali milo in losjon za suho kožo in zadeva je res super. Poleg tega pa imajo na spletni strani še veliko gradiva, priročnik za starše, klinične raziskave kako delujejo rastline, ki so v izdelkih. Nam je zelo pomagalo in sem vesela, da mi ni treba več uporabljati teh močnih in čudnih krem. Prodaja se po lekarnah, imajo pa vse na njihovi spletni strani, priporočam....www.vanila.si
TOPLO PRIPOROČAM ŠOLO ATOPIJSKEGA DERMATITISA, KI POTEKA NA DERMATOLOŠKI KLINIKI V LJUBLJANI VSAK PRVI ČETRTEK V MESECU OB 13h. pRIJAVE OSEBNO.
jaz pa toplo priporočam kremo blue cap. meni drugo, a probala sem še pa još, proti AD ne pomaga. eni trdijo, da krema vsebuje kortikosteroid, a ne morem verjeti, saj to ni navedeno kot sestavina kreme in tudi v lekarni pravijo tako. tolažim se, da četudi krema morda vendarle vsebuje nekaj teh snovi, da je to v minimalnem deležu....
Pozdravljeni vsi na forumu!
Pred kratkim sem dobil kremo Melem od Vasića iz Beograda za prijateljico. Krema je pri njenem otroku neverjetno delovala. Če si pogledate ostale forume na temo AD, lahko tudi preberete več pozitivnih izkušenj uporabnikov. Cena je v Beogradu 25,- EUR. Imam možnost dobaviti kremo vsem, ki jo potrebujete.
Lahko bi jo dobavil do Slovenije (Ljubljana ali Gorenjska) za 33,- EUR. Rok dobave kak teden ali dva, odvisno od morebitnih naročil in možnosti prevoza. Če kdo želi naročiti kremo, naj mi javi na gregor.erman@gmail.com
Ne pobiram nobenega denarja v naprej, ampak šele ko kreme pridejo. Nočem, da bi kdo mislil, da hočem koga prevarati s tem da pobiram denar in potem izginem. Zaupam vsem, ki se boste javili z naročilom, da boste potem kremo tudi vzeli. Krema seveda pride v originalni embalaži z vsemi originalnimi napisi oz z originalno etiketo. Rok uporabe je 18 mesecev. Ta ki sem jo dobil sedaj ima rok do junija 2013.
Komur se zdi moja ponudba sprejemljiva, ali če ima morebiti dodatna vprašanja, naj mi prosim javi.
Lep pozdrav vsem,
Gregor
Pozdravljeni vsi,
Kreme so končno prispele, prav tako nekaj čajev in kisa.
Cena kreme je 30€.
Za vse info me prosim kontaktirajte na:
gregor.erman@gmail.com
031 370 446

Lep pozdrav,

Grega
Pozdravljeni!

Včeraj sem prejela odgovor iz Srbije v zvezi s kremo EkoMelem in jo pošiljajo tudi v Slovenijo. Cena kreme in priporočene pošiljke je 29 €. V primeru večjega naročila pa znašajo cene s popustom:
2 izdelka: 39 €
3 izdelki: 49 €
4 izdelki: 59 € in tako naprej. Plača se lahko preko Paypala, Western Union. Dostava po Evropi do 7 dni.

Cena kreme v Srbiji je cca 10 eur, tako da je fajn če vam lahko kdo pripelje :)

Lp, Suzana
Zivjo vsem,

vem, da je tole stara tema, ampak zelim povedati samo na kratko, ker sem tudi sama videla pozitivne ucinke kreme dr. Vasica iz Srbije.

Sama imam neurodermitis od majhnega, predvsem sem ga imela na pregibih, potem je pa z odrascanjem to pocasi izginjalo. Med studijem se mi je ponovno pojavilo in to predvsem v casu priprav na izpite, kar je gotovo posledica stresa (in se strinjam, da bi lahko imela NEUROdermitis). Se dandanes ga obcasno dobim - tudi takrat ko je povecan stres, ali mi pade odpornost. Homeopatinja je potrdila, kar sem tudi prebrala, da jetra procesirajo jezo in ce jetra ne delujejo "uravnoveseno", ne procesirajo jeze, zivcnosti itd pravilno in to se odrazi na kozi. To se da popraviti skozi meditacije, da se uravnovesi energijske centre v telesu.

Moj sincek ima podobne tezave kot jaz od nekaj mesecev starosti in se je nemalokrat spraskal do krvi in potem se je to pocasi celilo, ker enoletnemu otroku tezko dopoves, da se naj ne praska. Lani poleti je bilo stanje najslabse (imel je odprte rane na pregibih), tudi morje ni nic pomagalo (itak dkler je bilo odprto ni mogel v vodo, ker ga je prevec peklo, kasneje pa tudi ni pomagalo). K sreci sem izvedela za kremice Dr. Vasica in dobila eno za poizkus. Stanje se je mocno izboljsalo, ne da so stvari popolnoma izginile, ampak otrok se prakticno ni vec praskal, imel pa je ponekod se hrapavo kozo. Sedaj kremico uporabljamo enkrat vec, enkrat manj, odvisno od stanja, ampak vedno zelo pomaga. Poleg tega mi je homeopatinja dala neke homeopatske kroglice, katere smo sincku dajali 3x dnevno 14 dni in se mi zdi da je tudi malo pomagalo.
Kremice (na njih pise da so od Dr. Vasica) sem jaz kupila za 30 EUR/kos pri homeopatinji Ines Logar iz Sencurja pri Kranju. Gospa je po izobrazbi farmacevtka in je bila dolgo zaposlena v kranjski lekarni, potem pa se je odlocila za homeopatijo.

Vsem, ki imate tezave s kozo priporocam da poskusite to kremo, ker je vseeno bolje dati na kozi nekaj rastlinskega kot kortikosteroide. Smo pa vsi razlicni in ni receno, da stvar ki pomaga meni lahko pomaga tudi drugim - tako da se vsak odloci sam !

Srecno in zdravo !
Pozdravljeni,

Jaz bom takole rekel, imam sam atopični dermatitis, zdravnikov in njihovih krem več ne morem videt, pregledan in testiran sem bil že neštetokrat, morje in sol mi obolela mesta le nekoliko omilijo, skratka nič ne pomaga, razen!!! In to je meni nerazumljivo, bil sem na dopustu v Maroku in vse težave so zginile v dveh dneh, koža se mi je sčistila, skratka bil sem kot nov. Kaj je bil vzrok tega oziroma kaj bi mi lahko pomagalo ne vem še do danes ne, ugotavljam naprej... V bistvu težave so se vrnile kakor hitro sem bil spet doma. To da je to kronično obolenje več ne verjamem, mislim da je nekje vzrok za tole bolezen, vprašanje je le kje. Kremice in podobne zadeve ne prinesejo, potrebno bi bilo ugotovit kaj je vzrok bolezni...

LP
koliko dobi vstran vsak zdravnik od recepta ki ti ga napiše, z akremo ki ti jo napiše?
Zdravo,

še vedno sem tu - z alergijo po petih letih - sem spet tole našlo, ko sem odpra tole debato:)

Hotela sem povedati da sem pred nekaj meseci tudi jaz zasledila za Melem kremo od Dr. Vasiča in jo probala. Za njo mi je povedala sodelavka in sem bila seveda po tolikih krem skeptična, ampak res svetujem. Meni pomaga in to tako, da odkar jo imam, se ne mažem nič z Elocomom - super:) Če me srbi, se namažem in pok ni alergijel.

Jo je pa potrebno dobiti iz Beograda oziroma od koga, ki jo ima, tako da je tole malo težje, ampak se da.

Lep pozdrav, Katja
hd center za bioresonanco

02.09.12 22:00
Živjo,

oglašam se, ker vam želim pomagati. V našem centru smo imeli že kar nekaj primerom atopičnega dermatitisa tako pri odraslih kot tudi pri otrokih in smo ga uspešno zatrli. Krema, ki jo omenjate sicer blaži posledice, ne odpravlja pa vzrokov, kar je najpomembneje.

Z bioresonanco BICOM ugotovimo kaj so pravzaprav vzroki vaših težav, največkrat gre za alergije na nek alergen. Ko se osredotočimo na vzroke in jih tudi odpravimo, se tudi koža začne izboljševati. Koža je namreč organ, ki nam pokaže, da v organizmu nekaj ni ok.

Če imate kakršnokoli vprašanje mi lahko pišete na biohro@siol.net, z veseljem vam odgovorim.

Urška Hrovat
Hd center za bioresonanco
Ljubljana
Živjo!

Sem imela čist iste probleme kot Katja, se pa borim s tem malo več let. Imela sem ekceme po celem telesu, čeprav sem se mazala s kortikosteroidi, obraz mi je zatekal, nisem mogla spat od srbečice, praskala sem se, grozno je bilo. odkar sem se v bolnišnici naučila kako in kaj, nimam problemov. Pri atopijskem dermatitisu nič drugo ne pomaga kot mazanje. čim več mazat z mastnimi kremami. ne z losijoni in niveami, ker samo izsušujejo kožo. tisti ki nimate tak suhe kože je najboljše z olivnim oljem (koža se mora navadit nanj da se lahko vpije). sama imam zeloooo suho kožo, mažem se 3x na dan obilno z mešanico olivnega olja in dodatkov (ti pomagajo, da se olje boljše vpije in mehčajo kožo), ki so mi jo predpisali v kliničnem centru (brez kortikosteroidov) in samo zaradi tega imam lepšo kožo. poleti se mažem 2x na dan, ne toliko obilno. probala sem že z bioresonanco in sem ogromno denarja zmetala stran. res, samo mazanje pomaga. dodatno pa še pazim zdaj pozimi da je v stanovanju dovolj vlage (dam brisače na radiatore), vedno pazim, da se ne praskam (če se praskam me domači ščipnejo da se neham), jem vsake hrane po malo (tisti, katerim hrana škodi naj probajo s hipoalergijsko dieto, se je pa treba držati kak mesec za rezultate), od oblačil pa nosim tisto v čem se počutim dobro, če me od kerega kosa oblačil srbi, se ga izogibam na 10 km:) sem pa sprejela že to, da ko pride do stresa, dobim ekceme po telesu in se namažem z elocomom, po obrazu pa z aflodermom. leto nazaj, ko mi je zatekal obraz sem ga par dni mazala z aflodermom, potem pa še z elidelom nekaj mesecov in zdaj mi ne zateka več. No v glavnem, nam, atopikom pomagajo samo MAZANJE, POTRPEŽLJIVOST IN ČIM MANJ SEKIRANJA:)
in še nekaj: atopijski dermatitis je bolezen, pri kateri koža ne proizvaja dovolj maščobe. zaradi pomanjkanja maščobe je koža bolj občutljiva, zato se pojavljajo alergije. torej, dermatitis je vzrok za alergije in ne obratno. če se redno mažemo, lahko izzveni. morda bi bilo boljše če bi jedli takša hranila, ki bi pomagala koži pri sintetiziranju maščobe, torej omega 3 kisline, samo brez pretiravanja:)
pa še to: atopikom najbolj paše vlaga v zraku (ker ni maščobe na koži, ta hitro izgublja vlago, rata občutljiva, nastanejo alergije, ekcemi,...), zato če mate keš, hitro v trope:) tahiti, tenerife, tudi maroko lahko,... zato je koža poleti lepša, pozimi pa grozna.
Pozdravljena!

Tudi jaz imam trenutno ze skoraj 2 leti alergijo, ki njenega izvora ne poznam... pojavlja pa se tudi bolj pozimi. pri meni je ta problem, da pač ne zaupam zdravnikom, ker so precej porvšni in mečejo bolezni na isti kup, namesto da bi se potrudili za vsakega pacienta spoznat telo. Če si že obupala nad vsem, ti priporočam bioterapijo... (ne bom izpostavljala kdo) Mami od moje kolegice je imela 97% luskavico po telesu, kar veš vrjetno da je zdravniki še niso zmožni pozdravit, jo bioenergetičarka v nekaj terapijah je! . to je enostavno zaradi tega, ker se (zdravniki) ne zavedajo kaj je zmožna človeška psiha. Če nekaj ne boš vrjel, bo tako delovalo tudi tvoje telo, pa četudi je na 99% drugih ljudi delovalo. Bioenergija ni nič drugega kot zdravljenje na psihološki ravni. Njim je do tega, da ti dajo zaupanje v zdravljenje in tebi na tak način da boš sama vrjela v ozdravitev. dotična bioenergetičarka je res izjemna, polna znanja, saj ti vsako bolezen razloži kaj se s telesom dogaja, kje izvira bolezen in kako je povezana s psihološkega vidika. res je draga, vendar bolezen odstrani za celo življenje tako, dolgoročno prišparaš, če te to zanima mi pošlji mejl, da ti dam naslov. Tudi meni je pozdavila migreno, katere zdravniki mislijo, da ni zdravljiva dolgoročno. toplo, toplo ti priporočam, da preizkusiš tudi to.
Spet jaz, moram še nekaj dopisat... torej glavna razlika med bioterapevtko in zdravnikom je ta, da če prideta 2 pacienta z diagnozo alergije, jo ju bo zdravnik jemal na enak način, medtem ko bo bioenerget /shaman vsakemu posejbej povedal izvor in vzrok bolezni, ki je pri vsakemu posamezniku drugačen. in tako se začne učinkovito zdravljenje, ne pa tajenje bolezni.
Pozdravljeni,
stara sem 19 let in od kar pomnim imam atopični dermatitis. Najprej se mi je pojavljal samo na zapestjih, nato tudi na notranji strani komolcev in za koleni. Tudi jaz sem prizkusila milijon različnih diet pa mi ni nič pomagalo. Potem pa mi je srbečica izginila za nekaj let na srednji šoli, a se je dermatitis zopet pojavil, ko sem začela jemati kontracepcijske tabletke - takrat je bilo srbenje najhujše in sem tabletke prenehala jemati, vendar srbenje ni ponehalo, čeprav ga je bilo sedaj manj. Claritine pri meni skorajda nima učinka zato ga niti ne jemljem. Pomagale so mi tablete Aerius v kombinaciji z Elocomom ali Protopicom 0.1, vendar le če sem se mazala 2x na dan in vsak dan spila 1 tableto. Ker nisem ravno oboževalka tablet, sem jih nehala jemati in se mazala le takrat, ko sem si izpuščaj spraskala do krvi. Poleti se mi dermatitis ne kaže, je pa najhujši pozimi zaradi mraza. Tuširam se redno in uporabljam milo Eucerin pH5, ki mi ne draži kože. Trenutno ne uporabljam nobenih krem, saj si mastno kožo hitreje ranim kot suho, vendar če je koža napeta in me boli ko se raztegne, se zelo na tanko namažem z unguentum emoliensom, ki mi ga pripravijo v lekarni in ta mi ponovno navlaži kožo. Sedaj izpuščajev skoraj nimam, se pa zgodi da mi otečejo očesne veke in začne se mi luščiti koža po obrazu in vratu, ki pa je zadnje čase skozi rdeč in razdražen. Ima morda kdo predlog kako se rešit teh problemov na vratu/obrazu?

Upam, da sem s svojimi izkušnjami komu pomagala.lp,
Kaja
Konofek, lahko prosim meni pošlješ kontakt na mejl: roza.muma@gmail.com. Hvala!!!
Živjo,

imam hčerkico, ki se ji je pri 7 mescih pojavil prvi ekcem in smo kmalu ugotovili da je očitno atopični dermatitis. Najprej smo šli k zdravnici ki nas je testirala za alergijo na kravje mleko, na to smo bili negativni. Naslednjič smo seveda dobili kotrikosteroidno mazilo, za dojenčka sicer 20% vendar vseeno. Ker vem da kortikosteroidi niso rešitev sem začela preizkušati kaj bi lahko povzročilo vnetje; pralni prašek, hrana, čaj,mačke pri hiši,... pa ni bilo nič bolje. Preizkusili smo kar precej kremic pa se je po enih še poslabšalo. Na koncu smo prišli do kreme, ki so jo prodajali v tujuni : DERMALEX in po tem se je stanje izboljšalo. Sedaj je naša pikica stara 11 mesecev , še malo do 1 leta :) , porabili smo nekje 3-4 tube kreme saj je imela madeže pod vratom 2x5 cm in 2x4 cm in več rdečic po telesu, včasih tudi po obrazu. Sedaj so vse boljše , niso več rdeče le srbi jo še večkrat (včasih se še vedno praska) tako da jo moram res mazati redno 2-3x dnevno. Ugotovili pa smo da ji voda in šamponi precej škodujejo tako da jih uporabljamo redko in v majhnih količinah. Sreča je le ta , da so pred kratkim začeli prodajati Dermalex tudi pri nas da nam ga ni potrebno naročati v tujini.
Upamo da bo zadeva kmalu izginila saj v precej primerih baje izgine brez razloga tako kot se je pojavila.

Lp
Pozdravljeni!

Mi imamo punčko staro dve leti in pol... pa ima enake težave. Sama koža niti ni pretirano grda - smo jo malce izboljšali s kortikosteroidi (sicer pa jo redno negujemo z mešanico 30 % vode in 70 % eucerola, ki nam jo zmešajo v lekarni in kot je ena napisala - mazat, mazat, mazat!) - pa k sem videla pri drugih kakšna je lahko kožica... bi si mislila, da je pri nas super... ampak hotela sem napisat kakšen revček je - PONOČI se ZBUDI in PRASKA do krvi (kot opisujete zgoraj)... Sploh ne vem kako naj ubožici pomagam. Dobili smo kapljice Fenistil - pomagajo mogoče 30 % (bolje nekaj kot nič), Claritine - tega pa ne mara, pravi, da je "kisel" in ga izpljune ven...

Hvala za tale forum... vidim, da je tudi od oblačil odvisno kako se koža obnaša in kako se otrok v katerem oblačilu počuti... Vedno se upira, ko ji hočemo obleči kakšno pleteno jopico... Pa jo na koncu vedno "posilimo" in vztrajamo, da jo obleče. Groza! Bom takoj izločila vse kritične cunjice... Otrok že ve kaj mu paše in kaj ne. Smo jo malo premalo upoštevali!

Sicer pa jo nameravam peljat na bioresonanco... Očitno je treba čimveč stvari probat! Mogoče bo nam kakšna pomagala... srčno upam! Prav tako pa držim pesti tudi za vse ostale.

Lp
živijo,
stara sem 19 let in imam grozne težave s kožo. še kot dojenčku so mi diagnosticirali alergijo na umetna barvila, konzervanse in jajčni beljak. enostavno mi je mama prenehala dajati hrano, ki je to vsebovala in alergija je čez čas izzvenela. bile pa so rdeče pikice po celem telesu, suha koža in na otip kot brusni papir. po tem nisem imela nobenih problemov s kožo več.
pred malo več kot enim letom, se mi je začela koža v predelu med ušesi in očmi lupiti. spodaj rdeča lisa, na vrhu pa luskasta koža. ker sem bila mnenja, da velikokrat zdravniki samo predpišejo neko kremo, ki stvar oblaži in je ne odpravi, sem se odločila za bioresonanco. za 3 mesece sem iz prehrane izločila pšenico, sladkor in kvas. shujšala 4kg, stvar pa je ostala enaka. brez spremembe. mislila sem, da bo izginilo. in tudi za nekaj časa je. potem pa se je začelo. najprej po vratu, imela sem dobesedno žive rane, ki se jih nikakor nisem mogla znebiti. ni srbelo, samo koža je bila vsa luskasta in živa. počasi so me začele srbeti noge, ki sm si jih v spanju velikokrat spraskala do krvi. in tako naprej, dokler se ni rdeč izpuščaj razširil po vsem telesu. šele takrat sem se odločila za obisk zdravnika, ki me je napotil k alergologu. testi niso pokazali ničesar, dobila pa sem precejšen odmerek medrola, da je vse skupaj za nekaj dni izginilo. advantan, dermalibour mi ne pomagata. prav tako ne aerius tablete, ki sem jih nekaj časa jemala po 2 na dan. zdaj pa jih ne več, ker tako ali tako ni bilo efekta. alergolog mi je dal cel kup vzorčkov krem, s katerimi naj bi se mazal po celem telesu, a me vse pečejo. celo telo me neizmerno srbi, kožo imam tako suho, da sploh ni več podobna koži. zvečer po več ur ne morem zaspati, od tako močnega srbenja. čez dan se poskušam ne praskati, a je to takšno grozno mučenje.. ne vem več kaj naj naredim. verjetno bom iz prehrane odstranila vse, razen sadja in zelenjave. da vidim če bo kakšen efekt. mažem pa se kar z olivnim, arganovim in konopljinim oljem, sem pa izvedela da ni najbolje, ker naj bi dušilo kožo.
če kdorkoli ve za kakšno primerno kremo, ali kakšen drug nasvet, se toplo priporočam.

Lp
Pozdravljeni,

sin ima od 3.meseca AD, potrilo smo dobili pri letu in pol. Slabo leto že obiskujeva homeopata, predvsem zaradi druge kronične bolezni. Stanja kože se tekom zravljenja boljša in slabša.
V času, ko je koža res srbeča, v ekcemih ga mažem s tole kremico, ki je primerna tudi med homeopatskih zdravljenjem.. Njemu zelo pomaga..
Znamka Inlight, kremica Ecz-Easy balm

http://www.or-ca.si/Nagrajeni_izdelki/Organski_Ecz-Easy_balm_45_ml.html

Lp
moje ime je Pia in sem stara 16 let. z dermatitisom sem se rodila vendar nikoli ni bilo večjih težav. poleti moji izpuščaji niso bili vidni, pozimi pa sem imela bol suho kožo in razpokane ustnice. letos pred novim letom se mi je stanje zeloo poslabšalo. na pregibu leve roke imam velik, rdeč, srbeč izpuščaj in ker sem levičarka težje pišem, saj me pri kakršnikoli dejavnosti začne peči, srbeti ter boleti. moj obraz je rdeč in zgleda kot luskavica, ker mam kožo tako močno nategnjeno mam predel okoli ust popokan in mi pogosto teče kri iz kotov ustnic. čez cel vrat imam izpuščaj. trenutno hodim na bioresonanco vendar nima nobenega učinka, ker sem na zelo strogih dietah sem izgubila že vek kot 10 kg in sem vedno utrujena in popolnoma brez moči. vem da je to dolgotrajen postopek vendar sem že skoraj proti koncu s terapijami, moja koža pa je še vedno enaka. uporabljala sem bepanten pa mi ne pomaga, prav tako imam veliko krem iz lekarn, ki imajo stranski učinek ki tanjša kožo vendar mi prav tako ne pomaga. trenutno kožo negujem z konopljinim in kokosovim oljem pa tudi ne vidim posebnega učinka, mogoče malo manj srbi vendar rdečina ne izgine. ker se mi to pojavlja ravno na obrazu, nenehno poslušam opazke ljudi okoli sebe, kar mi dodatno povzroči stres in mi zbija samopodobo ki je že tako bolj nizka. nevem kaj najše storim da mi to izgine. imam kandido, porušen imunski sistem, preveč sem pod stresom vendar se trudim na vse pretege da bi to količino stresa zmanjšala. slišala sem že za neko kremo iz srbije, ki zelo pomaga. morda kdo ve kaj več?

LP
Pozdravljena Pia,

tudi jaz imam obraz velikokrat rdeč in vedno suh ne glede na to s čim se namažem, tudi na bioresonanci sem bila ampak samo na pregledu kjer so itak ugotovili da sem na vrsto stvari alergična in da imam kandido. Postala sem skeptična in se nisem odločila za nadaljne zdravljenje, sem pa isto izgubila več kot 10 kg, ker sem popolnoma spremenila prehrano ker se nisem upala več nič jesti, pristala sem le na zelenjavi in vodi, ampak se ni nič izboljšalo, tudi na svoji duši sem veliko gradila, prebrala veliko knjig in se notranje umirila, takrat je bilo majhno izboljšanje ampak ker sem nehala jemati popolnoma vsa zdravila ker sem hotela očistiti telo, saj praktično celo življenje 20 let živim s tabletami in mazili, ob prenehanju se mi je AD ponovil v taki obliki ki je nisem imela že dolgo časa, morala sem iti na injekcijo, in spet sem pristala na zdravilih. Tako sedaj ob poslabšanju jemljem zdravila, lahko omenim da sem tudi opravljala jogo za sprostitev, vizualizacijo ko si sam izbrišeš v mislih vse izpuščaje s telesa, se očistiš itn. Ampak nisem vztrajala. Kot ti, se mažem s konopljinim oljem, zdaj sem šele začela tako da vidnih rezultatov še ni, lahko ga tudi piješ, 2 žlički na dan naj bi se ga zaužilo, ker naj bi pomagal krepiti kožo in želodec, tako sem slišala, sama pa še nisem spravila sebe k temu:) mažem se tudi z a-dermo ki je zelo draga, v lekarni jo dobiš z receptom, ki malo omili mojo suho kožo. Za stres pa nevem, saj men tudi vsi govorijo da je verjetno zaradi tega, mogoče malo je, ampak ne moreš celo življenje živeti ne pod stresom, in mislim da jaz dobim alergijo tudi takrat ko nisem. Glede kreme iz srbije, pa jo tudi uporabljam, dobila sem jo preko farmacevtke ki je odšla v Beograd in jo tam kupila, in je dobra za majhna in ne obsežna žarišča, torej za vsak dan npr. da se ne mažeš ravno s kortikosteroidi ampak se takrat namažeš s to manj škodljivo kremo, seveda pa nima istega učinka. Pri meni je doseženo samo da ne srbi in da se ne spraskam še bolj, rdeča pa sem še vedno. In zelo majhna kremica je, stane pa 25eur, pomiri kožo ne odstrani pa AD in kar veliko je rabiš če hočeš z njo mazati celo telo.

No, upam da je vsaj kaj uporabno:)

Srečno in čim hitrejše izboljšanje ti želim:))

Lp, Mateja
Navedeno
MatejaPe
mažem se tudi z a-dermo ki je zelo draga, v lekarni jo dobiš z receptom, ki malo omili mojo suho kožo.

se opravičujem, brez recepta:)) hehehe
ponovno pozdravljena!
minilo je 6 mesecev odkar se mi je stanje vidno poslabšalo. Vzrajala sem z bioresonanco, vendar nisem še čisto pri koncu. menim da bi morala iti, res je drago vendar če že nepomaga pri koži, odpravi alergije. pred novim letom so se mi pojavile alergije na mleko, jajca, moko, gluten, dlako, prah itd. zdaj na to moje telo nereagira več. morda bi ti to pomagalo in bi lahko imela normalno prehrano, saj nemoraš živeti takorekoč od vode in zelenjave. knižnjičarka iz kraja kjer sem doma mi je povedala za njenega sina, ki je prav tako imel težave z kožo. šla sta v stično v lekarno patra ašiča. rekla je da je od takrat vidno bolje in da se mu nepozna popolnoma nič. upoštevala sem njen nastev in se z babi odpeljala tja. tam delata dva formacevta. en mlajši (žal nevem imena, dela od torka do četrtka) in starejši g. Kukman (dela ponedeljek in petek). šla sem na posvetovanje ki me je stalo 10€, pogovarjala sva se o mojih problemih, vse si je zapisal in rekel naj počakam v čajnici. nazaj je prišel z vrečo čajne mešanice, kremo iz lakote in glino v prahu. rekel je naj čaj pijem 3x dnevno po 2dl, kremo lahko uporabljam redno, kar se gline tiče si naredim masko 2-3x tedensko vendar zraven dobiš še recept kako glino uživaš. g. Kukman je povedal da mi bo čaj prečistil telo in da težava izhaja znotraj telesa in da bi to čaj moral pozdraviti. rezultati so bli vidni po enem tednu. po obrazu se mi pozna samo še na desnem licu, in sicer nima rdeč ampak samo suho. na vratu imam rahlo rdečo kožo ter roka je ševedno v izpuščaju ampak je vidno bolje. morda bi se oglasila tam,morda lahko pomagajo tudi tebi. včeraj sem govorila s sošolkino mamo, ki ima prav tako nekakšno obliko dermatitisa in mi je povedala da pije glino že 1 leto, na koži se ji nepozna popolnoma nič. neverjetno.

LP
Zdravo! Pri vsem tem je največji problem nepravilna prehrana in seveda stres. Pri obeh stvareh pa lahko največ naredite same. Ponavadi se atiopični dermatitis pojavi zaradi alergij na gluten, pšenico ali jajca, v redkih primerih ga imajo tudi alergijki na mleko. Ampak se je kasneje izkazalo da imajo ti ljudje tudi celiakijo ali pa alergijo na gluten. Res je, da zdravila in kreme lahko pomagajo, ampak le začasno. Iz lastnih izkušenj vam povem, da je najboljše zdravilo hrana in strinjam se s Pio Tavčar.....glina včasih dela čudeže!
Najprej pa morate ugotoviti na katero hrano imate alergijo. Prejšnji mesec je izšla knjiga receptov brez glutena, jajc in mleka - super recepti za zdravo življenje in lajšanje težav! http://www.carovnijaokusov.si/
[email protected]

08.06.13 00:20
ATOPIČNI DERMATITIS je autoimuna bolezen in je posledica oslabelega imunskega sistema. Do pada imunosti pa lahko pride iz več razlogov, eden je tudi prehrana. Z konzumiranjem brezglutenske hrane ne zdravimo bolezen, zato bi morali najprej poskrbeti za krepitev imunskega sistema. Naprimer ciaklije, ki velja za neozdravljivo, mi je uspelo v 3 letih z domačimi pripravki čebelinega izvora, popolnoma odpraviti. Enako uspešno sem odpravili luskavico in druge nevšečnosti
Pozdravljeni!
Stara sem 21 let. Že od svojega 2. leta imam atopični dermatitis. Edina stvar, ki so mi jo pri zdravniku potrdili da sem na njo alergična je bil cvetni prah trav. Res sem imela hude težave če je kdo v moji bližini kosil travo ali pa ko sem padla v seno. Vendar moji problemi so vedno bili izpuščaji in suha koža. Še posebno po prstih rok. Zelo nehvaležen prostor, saj njihov načrt da si mažeš samo enkrat na dan, ker ti krema tanjša kožo, je enostavno neizvedljiv. 5 let sem hodila na hiposenzibilizacijo v Maribor ( 1x na mesec ti dajo injekcijo alergena v roko). Ker zadnje pol leta nisem imela reakcije (ponavadi imaš rdečo bulico, ki ti jo izmerijo), so zdravljenje zaključi in za njih sem bila uspešno pozdravljen primer. Moje težave pri košnji trave so res bile izjemno manjše. Ko pa sem rekla da sem k njim prišla predvsem zaradi dermatitisa, ki me veliko bolj ovira, in imam še vedno hude težave, so mi rekli da to pa že ni od cvetnega prahu in da oni so me ozdravili tega kar so alergijski testi pokazali da sem alergična.

Saj nisem neumna, tudi sama vem da cvetni prah spomladi ni odgovoren za moje (večinoma večje) težave pozimi. Zdravnik je me povprašal tudi kaj bi rada šla študirati (bila sm 1. letnik gimnazije), rekla sem da bi rada šla na farmacijo. Nasmejal se mi je in rekel: 'to je tako, kot da bi asmatik rekel, da bi rad bil policaj'. Teh 'žaljivk' je bilo še cel kup, vendar se njemu ni zdelo, da sem k njemu prišla po pomoč, da bi mi pomagal z dermatitisom, da bi lahko brez problemov šla na takšen študij. Vseeno sem prišla na fakulteto za farmacijo in ni tako hudo, vendar bi bila bolj vesela če težav sploh ne bi bilo (plastičnih rokavic ne morem dolgo nositi ker se mi roke preveč potijo in imam potem posledično razdražene).

V glavnem pred manj ko letom dni sem šla do moje zadnje dermatologinje. Dala me je na teste za kontakni dermatitis. Seveda sem čakala 7 mesecev da sem prišla na vrsto. Rezultati so bili po pričakovanjih negativni.

Zdaj mam že vsega čez glavo in resno razmišljam o bioresonanci, saj se mi zdi enostavno preveč čakati več ko pol leta na teste, kjer potem ugotovijo nič, vmes te pa nobeden ne pogleda. Zato me zanima če imate pozitivne izkušnje z bioresonanco, ker vem za kar nekaj, ki jim je pomagalo glede težav s kožo, vendar gre vseeno precej denarja za to in ga nočem kar vreči skozi okno.

Lep pozdrav!
stara sem čez 50 let in zadnjih 6 let se ukvarjam s svojo kožo in AD. Preizkusila sem tri različne dermatologe iz uradne medicine, med njimi tudi dr. Adamičevo, kjer so me zdravili z laserjem inr aznimi kortikosteroidnimi kremami, ki so mi pomagale točno toliko časa, dokler sem se z njimi mazala. Takoj po koncu mazanja pa je bila koža na obrazu še slabša kot pred terapijo.
Bila sem tudi na bioresonaci in sicer sem hodila več kot 1 leto, pa na akupunkturi na več kot 10 terapijah. Obiskala sem tudi kombinacijo spagiričnega in homeopatskega zdravljenja v kombinaciji z magnetno blazino - seveda več kot 10 terapij. in še več tega, da raznih čajčkov za čiščenje, pa pripravkov, pa terapij niti ne omenjam. v teh letih sem res preizkusila marsikaj. vsi so mi na začetku povedali, da potrebujem več kot 5 terapij, pri vseh stanejo te terapije okrog 50 EURov, lasersko zdravljenje pa več kot 200 EURov ena terapija in samo zgroziš se, ko vidiš, da si zapravil celo premoženje, pa ni nobenih rezultatov.
vsak se vtakne v mojo rdečo kožo in vsak ima svoje nasvete, kaj moram naredit, da se bo to spremenilo in da mi bo pomagalo. Definitivno je najhuje pozimi in pri prehodu iz hladnega v topli prostor. Rdeča sem kot kuhan rak in potem kar traja, da se to umiri. na srečo imam te težave samo po obrazu, ampak na smolo je pa na obrazu najbolj vidno in najbolj moteče.
ko je koža najhujša, imam obraz rdeč z večjimi rdečimi fleki podobno kot mozolji in v najbolj akutni fazi so na teh rdečih flekih bele pikice. skratka grozno in moteče.
odkrila sem, da mi pomaga krema blue cap, vendar se je koža te kreme po daljšem času (6 mesecih) navadila in mi tudi ni več pomagalo. Zdaj pa kombiniram v najbolj hudih obdobljih se namažem s kremo blue cap (1 dan), potem pa par dni z Avene - kremo za rdečico. tako da sedaj blue cap uporabljam maksimalno 8 x na mesec in je stanje še kar.
v mladosti in sploh nikoli do pred 6 leti nisem imela nikakršnih težav z mozolji.
Imam pa vsa leta alergijo na pršice, veliko cvetočih dreves, rastlih, mačke... mislila sem, da bom tudi te težave pozdravila pri teh zdravilcih, ampak je bilo vse neuspešno. vsak mi je dal svojo terapijo in prepovedal cel kup ene hrane, ampak efekt je bil viden pa samo na moji denarnici.
ja, na žalost tole ni kaj vzpodbudno, ampak... gremo dalje.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 2?