Najbolj brane teme zadnjega tedna:
pon, 06. feb 2012
sre, 07. okt 2009
pon, 17. jan 2011
čet, 24. jul 2008
pon, 07. jul 2008
pet, 15. maj 2009
pet, 22. nov 2002
pon, 10. okt 2005
čet, 12. jun 2008
tor, 08. jul 2003

|
obupno
nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:08 |
|
pri nas
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:17 |
|
Pikica11
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:22 |
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:39 |
|
4466q
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:39 |
|
cccppp
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:47 |
NavedenoKensington
Bogi soncki. Lahko bi se ljudje malo lepse obnasali do sonckov, ker so bodoca generacija in ko bido odrasli bodo super ljudje. Ja! :p
|
brezplačno?
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 12:55 |
|
brezplačno ali ne
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:06 |
|
kaj bluziš?
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:23 |
Navedeno4466q
Saj ste hoteli - brezplačno, javno zdravstvo - sedaj pa imate rezultat !!!
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:26 |
|
Mihakašopiha
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:36 |
Navedenoobupno
Moram nekomu povedat, ker sem besna do konca.
Hčera bila s prijateljico v ZD. Hčera je sldkorni bolnik, kateri je nenadoma padel sladkor med čakanjem v vrsti. Ker ni imela nič nobena pri roki (kar sta imeli je bilo premalo), je hčera prosila zdravnico (ni njena osebna) če lahko dobi nekaj - ali sladkor, sladkano vodo - nekaj pač, ker ji je padel sladkor.
In kaj je dobila - debel oslovski pogled z besedami - ja jaz ne vem, kaj vam naj dam, kaj, kako ...... HALOOOO, ženska ki je zdravnica se obnaša tako? Zavrnila je prošnjo za pomoč bolne osebe! In kaj bi bilo, če hčeri nebi priskočil nekdo, ki je pač tedaj prišel tudi tja??
Res da je to en vaški ZD, ampak - a zato ne rabijo nudit pomoči?
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:39 |
Navedenobrezplačno ali ne
Nima veze. Zdravnik mora človeku pomagat, biti prijazen. Če in kako je za to plačan pa s tem njegovim osnovnim poslanstvom nima direktne veze.
|
avtomatično
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:49 |
Navedenono-jaNavedenobrezplačno ali ne
Nima veze. Zdravnik mora človeku pomagat, biti prijazen. Če in kako je za to plačan pa s tem njegovim osnovnim poslanstvom nima direktne veze.
Vasilij Cerar, znani ginekolog, je že kdaj izjavil, da on ni plačan za to, da bo prijazen:), se spomnite, tovariši? In, kar se tega tiče, je to čisto res - niso plačani za prijaznost, plačani so za strokovnost.
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:50 |
|
sestri
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:51 |
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 13:59 |
Navedenokaj bluziš?Navedeno4466q
Ni brezplačno zdravstvo, saj trgajo od plač! Pa tudi če bi bilo, ni tako ravnanje nobeno opravičilo za to!
|
takismo
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 14:37 |
Navedeno4466q
|
ne vem no
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 14:54 |
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 15:01 |
Navedenone vem no
Lahko da se je zdravnica malo zmedla, v tistem trenutku ni znala rešiti stvar, mogoče ni misila nič slabega.
Verjetno ji je danes žal ker ni pomagala oz. ni znala pomagati saj ste napisali da je rekla da ne ve kaj naj ji da....res je da bi ona to morala vedeti, a se je morda prestrašila. Ne želim je braniti, samo veste koliko različnih situacij se dnevno zgodi in mogoče ni reagirala pravilno.
Niste napisali kako je hčer uredila zadevo potem, je vseeno kaj dobila ali kako se je znašla?
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 15:03 |
|
sladkor obvezna oprema
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 15:21 |
|
sladkor obvezna oprema
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 15:24 |
|
ne vem no
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 15:31 |
NavedenoobupnoNavedenone vem no
Lahko da se je zdravnica malo zmedla, v tistem trenutku ni znala rešiti stvar, mogoče ni misila nič slabega.
Verjetno ji je danes žal ker ni pomagala oz. ni znala pomagati saj ste napisali da je rekla da ne ve kaj naj ji da....res je da bi ona to morala vedeti, a se je morda prestrašila. Ne želim je braniti, samo veste koliko različnih situacij se dnevno zgodi in mogoče ni reagirala pravilno.
Niste napisali kako je hčer uredila zadevo potem, je vseeno kaj dobila ali kako se je znašla?
Sem povedala, da ji je potem pomagal en pacient, ki je ravno prišel v čakalnico, zdravnici je tudi povedala - kar sem tudi napisala!
Ne želim zvenet nesramno, ampak res - kako naj eni slišijo, če drugi še prebrati ne znajo?
|
čak mal
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 16:07 |
|
lily-ela
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 16:14 |
Navedenoobupno
Zdravstvo ni zastonj! Je pa ceneje kot kje drugje, to pa res.
In ja, gre se samo za Hipokratovo prisego. In tega ni ta izpolnila, pa še kak se tudi najde. Hčera pa je že odrasla oseba - no, polnoletna v vseh pogledih!
|
komandir
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 16:32 |
Navedenočak mal
"Hčera bila s prijateljico v ZD. Hčera je sldkorni bolnik, kateri je nenadoma padel sladkor med čakanjem v vrsti. Ker ni imela nič nobena pri roki"
Če pustim slovnico ob strani - hči točno ve, da je diabetik in hodi okrog brez sladkorja???? Ne vem, ali si za luno ti, ki hčeri ne znaš dopovedati, kaj je zanjo življenjskega pomena, ali pa je hudo lahkomiselna tvoja hči! Ona točno ve, da lahko praktično vedno pade v hipo, pa nima kocke sladkorja, enega bombona, koščka čokolade pri sebi??? In potem so celo drugi krivi za njeno površnost??!! Dajte se mal zbrat, lepo vas prosim. Ok, pač je bila v ZD. Pri nas v ZD imajo v 3 štuku čajno kuhinjo in tam je sladkor. Drugje GA NI! A misliš da dohtarji vsako jutro 5 žlic cukra v žep nasujejo al kaj?? V ordinaciji imajo glukozo za infuzijo in to je to. Če odpre flašo, je za infuzijo ne more več uporabit. Pač eni vlačijo stalno cukrarijo po žepih, eni jo imajo tudi po predalih v ambulanti - eni pa nimajo! In če nima - kaj naj da?? Naša izbrana zdravnica recimo, je nima. V sosednji ordinaciji pa imajo šalčko čokoladic kar na pultu. Kakor razumem, zdravnici ni rekla "jebi se, ne dam ti!", ampak je rekla "ne vem, kaj naj vam dam". Njene besede pomenijo smao to - ne vem, kaj naj dam - ker nimam kaj dat. A je to tako težko razumet?? Upam, da je to predvsem hčeri šola, da MORA vedno imeti nekaj sladkega pri sebi!!
Kar se pa otrok tiče, bom pa samo to rekla, da so otroci v 95% odraz svojih staršev, ki so popolnoma nesposobni obvladat svojo otročad. Bi rada videla "pikica" in "pri nas", kako junaško bi vihteli iglo in škarje v neposredni bližini očesa otroka, ki z vsemi 4 opleta okoli sebe! Probajta! Ko pa rečeš mami, naj tako in tako prime otroka, te pa gleda, kot da ji ga boš polomil! Sama imam 3 otroke in sem laborantka, sicer ne jemljem več že par let krvi, vem pa, kaj sem doživljala, dokler sem to morala početi. Ne veš, a bi sediral najprej mater ali najprej otroka! Mati tuli, ker tuli otrok, otork tuli, ker pač ni po njegovo in je treba zbost, otrok še opleta, mati se cmeri zraven, ker je taaaaak revček, ne zna ga prijet, ker "ga bo bolelo", otrok vidi, da joka mama, sam joka še bolj, še bolj opleta - jaz naj mu pa iglo v žilo vstavim - ja kaj mi ostane drugega, kot da pokličem 2 sestri na pomoč eno, da odpleje mater, drugo da prime otroka! Potrebne smo TRI (?!?!?!) sestre, da se enemu otroku vzame kri - pa tega svet ni videl, pa sem ga precej obredla. Vsi vemo, da je otroka strah, da nihče ne obožuje igel, v laboratorijih so igračke, so slikice, figurice, vse živo imamo, samo vedno več je otrok, ki jim ni mogoče ničesar dopovedat. Pa ne mi o 2letnikih ipd. Tudi 2letnika se da zelo lepo umirit, če le ima starš kaj avtoritete in je sposoben prenest trenutek drobne bolečine svojega otroka v zavedanju, da je otroku to v korist! Ampak če niti straš ne posluša in ne sledi navodilu osebja, kako naj to pirčakujemo od otroka?!?
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 16:54 |
Navedeno"Hčera bila s prijateljico v ZD. Hčera je sldkorni bolnik, kateri je nenadoma padel sladkor med čakanjem v vrsti. Ker ni imela nič nobena pri roki (kar sta imeli je bilo premalo),"
Navedeno"[b
Ne želim zvenet nesramno[/b] , ampak res - kako naj eni slišijo, če drugi še prebrati ne znajo?"]
|
sladkorka
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 17:14 |
|
tujina
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 17:24 |
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 17:37 |
|
biliboja
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 17:57 |
|
hahaha
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 18:01 |
|
biliboja
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 18:08 |
|
nezaslišano-pacienti
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 18:11 |
|
Sama sem
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 18:59 |
|
hja
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 21:15 |
Re: nezaslišano - zdravnica16.02.12 21:51 |
|
NEDOPUSTNO
Re: nezaslišano - zdravnica17.02.12 00:21 |
Re: nezaslišano - zdravnica17.02.12 01:12 |
Navedenotujina
Lahko vam potrdim, da so zdravstveni delavci pri nas zelo pogosto neprijazni in naduti. Še posebno sestre se počutijo kot mali bogovi, zdravniki pa za moj okus preveč zadržani, nezgovorni. Če dobiš kakšno novo diagnozo, si ponavadi v šoku in sploh ne veš kaj vprašati. Zdravnik bi si moral vzeti dovolj časa, da pacientu natančno razloži kako in kaj. Imam precej izkušenj iz tujine in razlika je očitna. Pravzprav je razlika že v sami kulturi, Slovenci smo v živo neprijazni, nedostopni in neprofesionalni.
Pripeljala sem veliko tujih prijateljev v Slovenijo, imeli smo tudi opravka z zdravniki in ko sem gledala slovenske zdravnike z njihovimi očmi, sem bila zelo razočarana. Od zdravnika se pričakuje strokovnost in tudi človeškost in če je to kje potrebno, je to ravno v zdravstvu, kjer smo ljudje najbolj ranljivi. Cerar je pa znan po svojem nekulturnem obnašanju in ne vem zakaj bi se njega sploh omenjalo. Samo za določit najnižjo točko do katere zdravnik lahko gre. Poden.
|
obupno
Re: nezaslišano - zdravnica17.02.12 06:43 |
|
ne vem no
Re: nezaslišano - zdravnica17.02.12 10:18 |
Navedenoobupno
Da zaključim zadevo
hčera in kolegica, STA IMELI!!!!! s sabo kar sladkorni bolnik potrebuje, ampak ni bilo dovolj, oz ji sladkor ni dvignilo. Pa kaj res tega enostavnega ne razumete, da sedaj tako debatirate kako NI imela nič pri sebi????
Ah, saj potem pa ni čudno na vso dogajanje, res, pa se naj eni počutijo še tako užaljene ob resnici. Da je imela s sabo piše v PRVEM dopisu, ter še pozneje. Ampak - najlažje je napadati človeka, in če smem povedat svoje mnenje - verjetno napad prihaja s strani zdravstvenega osebja. In še enkrat - HČERA NIKOLI NE GRE NIKAMOR BREZ sladkega, inzulina ter ostalih zadev. Je pa razlika če gre za cel dan, ali pa za eno uro. Jasna logika?? Ali pa mogoče vsak zdrav ali bolan človek nosi k zdravniku piskre in nahrbtnike s hrano - saj mora vedeti, da se lahko zavleče? Lepo vas prosim, no, berite se, pa ostale tudi.
Lep dan ter vikend vsem
|
pa smo tam
Re: nezaslišano - zdravnica20.02.12 16:18 |
Navedeno4466q
Re: nezaslišano - zdravnica24.02.12 10:24 |
|
anja**
Re: nezaslišano - zdravnica08.04.12 18:48 |
|
neodgovorni ste
Re: nezaslišano - zdravnica14.04.12 15:11 |
|
eni ne znate brat
Re: nezaslišano - zdravnica17.04.12 14:39 |
|
ne morem verjeti
Re: nezaslišano - pacienti17.04.12 20:00 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - pacienti18.04.12 13:55 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica18.04.12 13:56 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - pacienti18.04.12 14:18 |
Navedenone morem verjeti
Bolniki samo nekaj pričakujejo, nič ne dajo!
Bolniki hočejo, da jih zdravnik razume, oni pa ne razumejo zdravnikov!
Bolniki sprašujejo zdravnike, pa vedo sami vse bolje!
Roko na srce: koliko bi vi dali prostovoljno zdravniku, ki bi Vam bil pripravljen pomagati.
Nič!
Scrklani ste, vse hočete imeti zastonj.
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - ZDRAVNIKI18.04.12 14:20 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - ZDRAVNIKI18.04.12 14:27 |
|
11511
Re: nezaslišano - zdravnica18.04.12 21:16 |
|
ne morem verjeti
Re: nezaslišano - zdravnica25.04.12 11:56 |
|
sestra v ambulanti
Re: nezaslišano - zdravnica25.04.12 14:51 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 14:35 |
Navedenone morem verjeti
Prosim lepo,
pa pustite dodatno zavarovanje, pa dajte tisto privatnemu zdravniku, ki se bo zavzel za Vaš problem.
Jaz nimam mnogo denarja, plačujem minimalno zavarovanje, zdravim se pa pri privatnih zdravnikih, ker si vzamejo čas. Čas stane, ja, meni je tisti čas vreden, da ga plačam, pa rajši nimam avte ali pa ne grem na dopust, se ne šminkam in ne hodim k frizerju. Je treba postavit prioritete, kaj je komu najbolj pomembno. Meni je zdravje.
Kronični bolniki, ki od zdravnikov pričakujejo, da bodo za njih nosili še čokolado v žepu, morajo to čokolado ekstra plačat in ne samo to, tudi bencin do marketa in nazaj. Res vse hočete imeti zastonj.[/[/b]quote]
Pa taki mi grejo pa najbolj na živce. Kaj zastonj? Že osnovno zavarovanje se plačuje, drugače ne bi mogel noben k nobenemu zdravniku. To, da imaš zdravstveno kartico potrjeno se plačuje, če še ne veš. Brez tega ni nič, pa če potem še dodatno kaj plačaš ali ne. Veš koliko bi bilo treba plačevati, če ne bi imeli kartice? Že samo zdravila, kaj šele vsak obisk pri zdravnku. Jaz nimam niti za položnice, če smo že pri tem. In za hrano. Da o kakem frizerju , šminkah, avtu, celo popravilu stanovanja sploh ne govorim. Danes je kriza, kako naj bi marsikdo ob tem še gledal na to ali bo imel za zdravnika.Za zdravstveno zavarovanje se vsak mesec trga pri palči... pa tudi dodatno plačuješ zobarja (plombe...), zdravila... kaj je tukaj zastonj? Ljudje dejansko dandanes nimajo niti za hrano, nekateri pa take neumnosti govorite, da je za kozlat.
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 17:13 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 17:15 |
|
ne morem verjeti
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 18:36 |
NavedenoNe morete si privoščit privatnikov, lahko pa si kupujete avte, hodite na dopuste, na kavico in sladoled... Vse sorte kupujete na obroke, zakaj pa ne bi plačali zdravljenje na obroke?prosim lepo
Eni si enostavno ne moremo privoščit privatnikov.
Eni nimate treh čistih v glavi.
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 19:59 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 20:03 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica28.04.12 20:04 |
|
teenagerka
Re: nezaslišano - zdravnica29.04.12 18:17 |
|
prosim lepo
Re: nezaslišano - zdravnica29.04.12 22:55 |
Navedenoteenagerka
Najlažje je pljuvat po zdravnikih, kot da cele dneve samo gledajo v luft in se po riti praskajo... Tudi zdravniki so ljudje, tudi oni včasih niso kos stresnim situacijam... Če je tvoja hčerka sladkorni bolnik, bi morala biti odgovorna ona ali pa vi, da ima nekaj sladkega sabo.. Aja, pa če je zdravnica rekla, da ne ve, kaj naj ji da, s tem najbrž ni mislila da nima pojma da hčerka rabi sladkor... NAJBRŽ NI VEDELA KJE V ZD NAJ DOBI čokoladke za vas. poleg tega pa v vašem citiranju zdravnice nisem zaznala nobene zavrnitve, pač pa, ČE ŽE.. bolj zmedenost in presenečenost. mislim, halooo.
mogoče je bilo res neprofesionalno, ni pa treba takoj na forum kot da je res naredila kaj očitno nesramnega. zdravniki ljudem pomagajo, ljudje pa jih ob prvi napaki napademo. da te ni sram... z enim prejšnjih komentarjev se strinjam, res si ena nepotrpežljiva oseba, ni čudno da si prec naredila iz muhe slona.
|
žalostna in bolna
Re: nezaslišano - zdravnica20.06.12 19:42 |
|
mofo
Re: nezaslišano - zdravnica30.08.12 14:45 |
|
cicimici
Re: nezaslišano - zdravnica05.10.12 16:00 |
Navedenono-jaNavedenobrezplačno ali ne
Vasilij Cerar, znani ginekolog, je že kdaj izjavil, da on ni plačan za to, da bo prijazen:), se spomnite, tovariši? In, kar se tega tiče, je to čisto res - niso plačani za prijaznost, plačani so za strokovnost.
Diplomirani zdravstvenik išče službo v Mb11.10.12 22:06 |
|
nekdo123
Re: nezaslišano - zdravnica15.10.12 17:29 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.