Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Koloidno srebro - naravni antibiotik

avatar srebro 24.07.08 21:31
Imamo zelo bolehnega otroka in nekje sem zasledila, da je super zadeva raztopina koloidnega srebra (colloidal silver). Naj bi pomagala pri zdravljenju celega kupa zadev. Na internetu sem ze prebrala par stvari - me pa zanima, ce ima katera izkusnje iz prve roke.
Pa prosim, ne me takoj spljuvat: ce imas bolnega otroka, pac zbiras vse mozne informacije. Hvala vsem, ki boste kaj povedale.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar previdno 24.07.08 22:19
Ja, koloidno srebro je res naravni antibiotik, ima pa tudi precej neprijeten stranski učinek - če ga preveč vnesemo v organizem, se koža TRAJNO obarva v sivo/modro barvo. Ni pa nobene formule, po kateri bi lahko izračunal, kaj je ravno prav, kaj pa preveč za organizem. Poleg obarvane kože pa lahko vpliva negativno tudi na jetra in na ledvice.
Toliko na kratko - zadeva me je precej zanimala pred nekaj leti in to so strnjene informacije, ki sem jih nabrala na verodostojnih spletnih straneh (ameriška FDA, neodvisne raziskave, študije, ...) - nikjer ne zanikajo, da ima zadeva zelo širok spekter delovanja, opozarjajo pa na zelo neprijetne stranske učinke.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar srebro 24.07.08 22:30
Previdno - res hvala za ta odgovor. Ocitno imam sreco, da sem naletela nate. Tega o obarvanju koze nisem nikjer zasledila, poleg tega pa ima hci tezave tudi z jetri in ta varianta torej odpade.
A ves, da sem zaradi tebe kar malo boljse volje postala zdajle? Ker vidim, da zna kdo na monu tudi se prijazno odgovarjat na vprasanja, o katerih nekaj ve...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Odgovor 25.07.08 07:12
Zelo pomembno: Ko zbiraš informacije o določeni zadevi, nikoli ne beri strani, kjer to prodajajo ali tržijo, temveč neodvisne in objektivne.

To o koži recimo lepo piše na wikipedii.

http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silver
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar metkamarjetka-nepr 25.07.08 08:02
na tej strani imaš npr. eno sliko, ki pokaže kako se koža lahko obarva.

http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/PhonyAds/silverad.html

meni je bioenergetik predlagal to reč, pa sem malo brskala po netu in našla kar nekaj negativnih na to temo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar modri dirkač 25.07.08 09:30
Dandanes, ko se še Radovan Karadžić sili med bioenergetike, je kaj takega čisto mogoče: http://www.metro.co.uk/news/article.html?in_article_id=82753&in_page_id=34
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar najina ljubezen 25.07.08 09:48
Jaz ga imam doma in ga uporabljam predvsem za zunanjo uporabo - Pri hčeri, ki je dobila glivice na nogah med prsti, se je v parih dneh stanje popravilo v nulo! Po obrazu kakšne izpuščajčke posuši, kakršnekoli rane v ustih, na koži zelo hitro pozdravi.

Ker gre za lokalno uporabo, ni bilo nobenih neželenih učinkov na koži. Sem pa pošpricala tudi na ustno sluznico, kadar je bil otrok - mlajši bolan (viroze, bakt. okužbe...) in se je hitreje zdravil.

Nikoli ga pa ne uporabljam za sistemsko zdravljenje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ju3 25.07.08 10:40
vem da je v nekaterih sodobnih oblogah za rane, se pa ga daje na rane ki se morajo sčistit (preležanine, ulcusi). ma je lahko nevarne saj s ev telesu tudi kopiči. zato ne vem, kako je z varno uporabo sploh pri otrocih.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pi-kica -neprijavljena 25.07.08 14:09
Jaz ga pa uporabljam za mojega otroka in zaenkrat nima nobenih posledic. Seveda ne pretiravam, a ko se kažejo znaki bolezni, ga uporabim, a v zelo zmernih dozah. Zaenkrat mu je še vedno pomagalo. Pravzaprav ga uporablja cela družina.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar previdno 25.07.08 15:25
Srebro, me veseli, da ti je moj odgovor prišel prav. Veš, forumi so pač taki, da vsak malo po svoje komentira, ampak informacij je pa res ogromno in večina forumašev je prav prijazna :)
Tudi jaz ga uporabljam zunanje (odpravljanje glivic (tudi pri psu), čiščenje, itd), za kaj drugega pa raje ne. Sem preveč prebrala o njem in res nimam želje, da bi postala modra tudi navzven :))
Se pa strinjam, da ne spremeniš barve kar takoj in pri minimalnih količinah - pri enem primeru, o katerem sem brala, je ženska več kot eno leto vsak dan jemala kapljice za oči s koloidnim srebrom in šele potem je začela spreminjati barvo. Mene moti predvsem to, da gre pri tem za kumulativni učinek in da ni poti nazaj (ženska je poskusila tudi s kemičnim luščenjem vrhnjih plasti kože, ampak je bila potem še lisasta povrhu vsega, modrosive barve pa ni odpravilo).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pozor 27.10.08 23:54
Spoštovani,

bojte se vsega, kar se lepo sliši. Marketing. Brez etike!

Peroralno uživanje srebra, tudi ujetega v aminokisline, je dokazano škodljivo.

Toliko o koloidnem srebru.

LP,

M.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cvetka132 28.10.08 22:12
Enkrat je bil v Oprah show-u gost en možakar, ki je bil dejansko čisto moder, celo lasje so bili sivo-modrikasti, je pa menda dalj časa uporabljal to koloidno srebro, tako notranje, kot tudi zunanje, na kožo! In je dr. Oz, ki je prav tako gostoval, posvaril pred tem, tako da se res ni za igrati s tem, še posebej pri otrocih!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pikica7 19.01.09 21:42
Mene zanima, kje ste kupili koloidno srebro in koliko časa ter v kakšnih količinah se ga lahko uživa za odraslega in za otroka?
Se naredi npr. določena preventivna kura ali naj bi se ga redno jemalo?
Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar AnnaP. 03.08.09 00:49
Glede na stranske učinke vseh ostalih kemičnih farmacevtskih produktov je koloidno srebro prav nedolžno. Edini stranski učinek je Argirija - obarvanje kože modro. Do tega pa pride pri konzumiranju izredno velikih količin. Možakar iz TV, ki se omenja, je vsak dan popil več kot 2L raztopljenega srebra in to več let.
Osebno uporabljam koloidno srebro pri ranah (se veliko hitreje zaceli, ne pušča brazgotin), vnetjih ( res zelo dober antibiotik)... Je pa res, da se srebro s strani farmacevtskih pojeti ne more patentirat in uporabljat kot znamaka, zato na njem ni zaslužka in se ne promovira...
V 1.svetovni vojni je bila njegova uporaba zelo razširjena ( check web).

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hmmmm 05.08.09 23:04
Zdravo punce... kaj mi lahko katera zaupa, kje v slo nabavljate to stvarco? Ali si naročate v ameriki ali znotraj europske unije. Nekako nimam želje, da se na veliko igram s carinskimi postopki pa še denar imam bolj na knap...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ivan 08.08.09 13:56
Vsi tu gor lepo pozdravljeni.
Sam imam težko ozdravljivega raka pa me zanima če ima kdo izkušnje kako uporabljat srebro .
Hvala vsem za odgovor.

Ivan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Evgen 14.09.09 22:37
Lep pozdrav
Sam že skoraj 10 let redno uživam raztopino koloidnega srebra. Redno pomeni vsak dan in sicer zjutraj in sicer cca 20 ml. V vseh teh letih nisem opazil nobene spremembe v barvi kože in tudi vsi jetrni testi so v mejah normale. Torej ne beležem zaradi uživanja koloidnega srebra nobenih stranskih učinkov. Nasprotno pa lahko potrdim, da v vseh teh letih rednega uživanja, nisem zbolel, za nobenim virusnim obolenjem raznih grip ( nikoli do sedaj nisem bil cepljen proti gripi) in podobnih prehladov, Kljub temu, da je moje delo vsakodneven stik z ljudmi, ki so potencialni prenašalci različnih virusnih obolenj. Pred začetkom uživanja koloidnega srebra sem bil vsako leto udeleženec raznih virusnih epidemij. Vsekakor se strinjam, da prekomerno uživanje koloidnega srebra lahko pušča tudi stranske učinke, a to velja za vse vrste zdravil tudi antibiotike, katere nam predpiše ZDRAVNIK. Lahko poizkusite: če se zdravite npr. zOSPENOM ali drugim antibiotikom pojejte vsak dan trojno količino, to počenjajte dovolj dolgo - ni treba 10 let in opazujte posledice.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar AL1 25.10.09 11:33
Pozdravljeni!

Opažam, da se na teh forumih veliko piše o nanosrebru in nanotehnologijah. V tem kontekstu bi sam želel dodati nekaj informacij za tiste, ki jim je nanotehnologija tuja.

Ni namreč vprašanje ali srebro, bodisi v koloidnem ali kakšnem drugem stanju, pomaga, temveč ali je potrjeno, da je zdravju neškodljivo!!

In odgovor: NI DOKAZANO, da je uživanje srebra ZDRAVJU NEŠKODLJIVO!

Nasprotno, ene zadnjih znanstvenih študij kažejo, da so srebrovi nanodelci že v nizkih koncentracijah CITOTOKSIČNI, GENOTOKSIČNI IN ANTIPROLIFERATIVNI!! Povzročajo okvare DNA, kromosomske poškodbe, ipd., kar so predispozicijski dejavniki karcinogeneze (razvoja rakastih obolenj). (Citirano iz članka "Cytotoxicity and Genotoxicity of Silver Nanoparticles in Human Cells" - kdor želi, mu ga lahko pošljem).
Kot opozorilo: Z nanosrebrom celo impregnirajo dude za dojencke in brita filtre za vodo!!

Tudi Ameriška agencija FDA ("The Food and Drug Administration" [www.fda.gov]) odsvetuje uporabo koloidnega srebra v zdravilne namene.

Citirano iz FDA Federal Register/Vol 64, No.158/Tuesday, Avgust 17, 1999/page 44653: (http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/98fr/081799a.pdf):

The Food and Drug Administration (FDA) is issuing a final rule establishing that all over-the-counter (OTC) drug products containing colloidal silver or silver salts for internal or external use are not generally recognized as safe and effective and are misbranded. FDA is issuing this final rule because many OTC drug products containing colloidal silver ingredients or silver salts are being marketed for numerous serious disease conditions and FDA is not aware of any substantial scientific evidence that supports the use of OTC colloidal silver ingredients or silver salts for these disease conditions.

Nadalje:

FDA has not approved a new drug application (NDA) for any colloidal silver product. None of the silver salts evaluated as part of FDA’s OTC drug review was found to be generally recognized as safe and effective for its intended use(s).
After September 16, 1999, any such OTC drug product containing colloidal silver or silver salts initially introduced or initially delivered for introduction into interstate commerce that is not in compliance with this section is subject to regulatory action.

Tudi neposredni vplivi katerih drugih nanodelcev, ne le srebra, na zdravje ljudi niso raziskani, saj trenutno še ne obstaja ustrezna regulativa na tem področju!!

ZATO - Previdnost ni odveč!!

AL
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Klemen Tresk 03.11.09 22:32
Zakaj FDA ne odobri Koloidnega srebra, genetsko spremenjeno hrano pa gladko spusti skozi? Čeprav v obeh primerih ni znanstvenih študij o odsotnosti stranskih učinkov na dolgi rok.

Ni denarja v koloidnem srebru v primerjavi z patentiranimi zdravili. Če bi ena država investirala 1% proračuna za zdravstvo za raziskave učinkov coloidnega srebra na zdrave in bolne ljudi, bi več kot 50% farmacevtov propadl. Ali pa nasprotno obogatel, ker bi dokazal, da ima srebro hujše stranske učinke od antibiotikov.

In zakaj ni takšne študije? Ni interesa? Pa zdravstveni stroški letijo v nebo in še vedno ni interesa?
Lobiranje farmacevtov in moč mednarodne zdravstvene organizacije, da sarlatanizira tiste, ki si drznejo proučevat karkoli alternativnega. To je edin logičen odgovor.

Celo, ko hoče naš klinični center kakšne študije v smeri alternativnih metod zdravljenja naredit, ga v primeru pozitivnih rezultatov (Domančič) zaustavijo, da bi odkrili izvor oz. nadaljevali raziskave. Zdravstvo je zelo hierarhično organiziran ceh na svetovni ravni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bojan 123 21.11.09 17:02
Pozdravljeni!
Tudi za cepivo proti novi gripi niso dokazali, da nima stranskih učinkov (nasprotno vse več je trditev, da ima hude stranske učinke), pa ga vseeno uporabljajo in uradna medicina še celo vsak dan priporoča, čeprav vsebuje živo srebro.

Nadalje nikoli niso dokazali, da pijače v plastenkah niso zdravju škodljive (vsebujejo hormonske motilce, ki se izločajo iz plastike), pa se te pijače veselo reklamirajo in prodajajo. Prosim Vas ljudje, ne bodite taki slepi nejeverni Tomaži. Za božjo voljo uporabite glavo za razmišljanje. Naj vsak sam razmisli, ali je hujši stranski učinek obarvana koža (ob nenormalno visokih dnevnih odmerkih koloidnega srebra), ali stranski učinki, ki jih povzročajo ostala zdravila, pa čeprav vam jih predpiše zdravnik.

Lp bojan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bojan123 21.11.09 17:15
Ivan pozdravljen!
Sam imam izkušnje (same pozitivne) z uporabo koloidnega srebra, vendar ne v primeru raka. Bi pa na Vašem mestu vsekakor poskusil z njim poleg uradne terapije. Kombiniral pa bi ga v kombinaciji z alkalizacijo telesa ( 1 žlička sode bikarbone v kozarcu vode dvakrat dnevno) Zraven si merite pH urina. Idealno pri Vaši diagnozi je, da dosežete pH 8,5. Zraven pa potrebujete zvrhano mero pozitivne naravnanosti in dobre volje. Pri tem pa Vam lahko pomaga film The secret (skrivnost).
Pa srečno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gordana-mb 05.01.10 23:03
pozdravljeni.

Sama uporabljam koloidno srebro že nekaj mesecev, ker hodim na bioresonanco v rogaško slatino in imam za ušesi luskasto kožo, enako tudi na lasišču. s tem si mažem 2x na dan in mi ne pomaga nevem kako. Na začetku se mi je zdelo, da mi pomaga, sedaj pa ni nekega izboljšanja. Je pa res, da se vačasih pozabim namzat. Tudi meni je rekla ženska, ki izvaja bioresonco, da se lahko uporablja za rane in vnetja, vendar nikoli ni omenila, da bi to tudi uživala. Jaz si nalijem koloidno raztopino na vato in potem z njo namažem te dele kože.
Jaz sem to dobila na bioresonanci, tako da ne vem, če se da kupiti tudi v lekarni.

lp, Gordana
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar silverlea 25.01.10 00:35
Pozdravljeni vsi skupaj,

Sama koloidno srebro uporabljam že kar nekaj let in glej ga zlomka, prehladov ni, herpesi na ustnicah so zgodovina in ko zaboli grlo, srebro pogrgram in še isti dan bolečina zgine in nobene sledi o vnetju ali prehladu. Pa tudi obarvana nisem modro! Zadeva resnično pomaga! Pa čeprav ga naročim preko g maila-proizveden je v sloveniji!
Farmacevtski lobi je žal prevelik in premočen, da bi resnica o koloidnem srebru prišla na dan. Resnica pa je ta, da je uživanje koloidnega srebra v raztopini cca 30 ppm (30 delcev srebra na milijon delcev vode) alternativa vsem antibiotikom, razlika je le ta, da po uživanju koloidnega srebra ni nobenih stranskih učinkov. Medtem, ko se po prenehanju jemanja antibiotikov telo čisti še več tednov.
Srebro se jemlje v majhnih količinah, po žličkah, če je bolezen resna pa majhne količine do 3x dnevno, dokler se ne pozdraviš. Moj mož ga uživa vsak dan, preventivno, in o prejšnjih ponavljajočih prehladih ni več sledi. Prav tako sem opazila pri opeklini, ki sem jo hladila z koloidnim srebrom na gazi, da se je pozdravila presenetljivo hitro in brez brazgotine.

Ivan, Vam in vsem ostalim, bi priporočala uporabo koloidnega srebra, odločite se pa sami. Jaz, moj mož in vsi prijatelji, ki sva jim koloidno srebro priporočala, imamo same dobre izkušnje z njim. Stranskih učinkov nobenih, in nihče od nas še ni modre barve!!
Lep pozdrav in srečno
Lea
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kaja ja 09.03.10 23:29
Pozdravljena ga.Lea,
zanima me kje nabavljate koloidno srebro?
hvala in lep pozdrav vsem,
kaja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ra_del 16.04.10 11:15
Vas lahko prosim za kontakt, kjer bi lahko naročili koloidno srebro?
Hvala in LP.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Finolina 22.04.10 14:20
na spletu poiščite Agenki.de. To je podjetje g. Golenhofna, ki dela v Murglah. Zelo hitro in brez težav dobite KS po pošti iz Nemčije. Sem pa slišala, da ga prodaja tudi nekdo v Ljubljani, mogoče najdete kje na internetu...
Moram pa dodati, da se nam zadeva ni izkazala kot učinkovita.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lar 08.05.10 11:20
Razmišljam o nakupu KS, uporabljal pa bi ga v preventivne namene. Zanima pa me, v kolikšnih količinah naj ga uporabljam in koliko časa. Prav tako me zanima, kakšne so razlike v sestavi med proizvajalci, na netu sem namreč opazil več ponudnikov.

Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar okavtor 25.07.10 05:16
zbudil sem se ker me je pekla zgaga pa sem spil en pokrvček koloidnega in glej ga zlomka v petih minutah se je stanje normaliziralo
zadeva je res univerzalna
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pierrre 12.11.10 13:14
Jaz sem ga ravno začel uporabljati. Za izsledke še ne vem. Sem se pa pogovarjal, z gospo, katere brat si je zamenjana ledvica pozdravil. Pač telo jih ne sprejme rado, razne infekcije itd. Po redni uporabi kaloidnega srebra, so težave z ledvicami takoj pojenjale. Sedaj ga vsi redno uporabljajo in nimajo več nikakršnih prehladov, angin,itd. Bo pa nekaj sigurno na tem, saj imam jaz srebro v jogiju tovarniško vgrajeno. Proti pršicam in raznim miniaturnim mrgolaznim. Tko, da stvar pije vodo. Stranske učinke pa ne poznam. Mislim pa, da je neka zdrava mera razuma ok. Pač npr. ne pojej 5 čokolad na dan. Sem pa tja kateri košček prav pride. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kemik 01.12.10 19:24
Preberite knjigo dr. Maje Remškar "Naodelci in nanonevarnost", da ne boste kvasali takih bedarij na forumih in se izpostavljali tako nevarnim in mnogo še neodkritim nevarnostim oz. njihovim stranskim učinkom.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Srebrozazdravje 05.12.10 22:31
Pozdravljeni. Za vse, ki bi radi res imeli kakovostno in najcenejše koloidno srebro si lahko ogledajo spletno stran http://alins.naspletu.com Meni je pomagalo proti alergiji, jih nimam več, pomagalo je proti prehladom, pa še marsičemu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jerica Jančič 16.12.10 10:59
Pozdravljeni

Jaz ne verjamem tej naši medicini, a antibiotiki, ki vam ji predpiše zdravnik so pa neškodljivi, lepo prosim.
Naročam svojo koloidno srebro na www.kolidno-srebro.info in niso me razočarali.

Lep pozdrav
Jerica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar manca kosec 05.01.11 21:48
Pozdravljeni,

Mi, štiri članska družina, redno uporabljamo koloidno srebro že dve leti in sicer po potrebi. Napršimo ga po vseh ranah, preventivno ga jemljemo po žličkah, sama z njim razkužim celo kopalnico. V tem času smo se prepričali v njegovo delovanje, bolni nismo. Koloidno srebro naročimo na www.koloidnosrebro.si , kjer dobiš kvaliteto ki jo plačaš.

Lep pozdrav vsem,
Manca
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sašap 20.01.11 20:43
Znanec prodaja koloidno srebro. Meni je ful pomagalo in ga redno pijem. Toplo priporočam da ga tudi vi začnete piti
Več o ceni in embalaži dobite na:
KOLOIDNO SREBRO
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dr. Likovic 21.01.11 12:34
Pozdravljeni,

najprej bi vas rad upozoril na mora biti koloidno srebro pripravljeno v mejah vseh meril in zdravniških priporočil.

Osebno uporabljan izdelke Silverex sam sem jih rudi preveril in jim najbolj zaupam. Imajo ugodno ceno in najboljšo kvaliteto kar trenutno sploh obstaja v Sloveniji.

Kar je najpomembnejše je njihove izdelke odobrila ameriška FDA organizija!!!

več si lahko preberete na www.silverex.si

Za razne nasvete jih lahko tudi pokličete.

Lep pozdrav vsem,

dr. Likovic
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MartinSlatinšek 01.02.11 15:38
Težko je govoriti o kvaliteti kdo ima bolj kdo ne. Ker ali je pripravek pravilen ali nepravilen samo te dve možnosti sta. Lahko se preveri tudi izdelek s spletne strani http://alins.naspletu.com kjer je tudi kvaliteta ki mora biti da lahko koristi človeku in živali. Pa še najugodnejše cene so na kvaliteto in ni nek poceni kvazi izdelek ampak zadeva, ki resnično pomaga in je že pomagal mnogim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar olivija.popaj 01.02.11 20:51
Ali je kdo tukaj že uporabljal koloidno srebro za pomoč pri CROHNOVI bolezni? Sem na tem da grem na operacijo :( ......vsem hvala za kakršnokoli pomoč ali imformacijah.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dd1969 03.02.11 17:45
pozdravljeni!
Predlagam uporabljanje nano silverja ki popolnoma varno, je pa bolj učinkovit kot koloidno srebo.
Uporabljam ga že dolga leta, in sem pozabil kdaj sem na zadnje bil bolan.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar David S. 09.02.11 15:16
Pozdravljeni

Za kvalitetno koloidno srebro, predlagam ogled strani www.koloidno-srebro.info.

Lp
D.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez Školč 07.03.11 15:25
Pozdravljeni!
Koloidno srebro mi vedno pomaga pri prehladnih in virusnih obolenji, ter vseh vrstah bakterijskih okužb.
mojemu sinu so po treh tednih mazanja vse virusne bradavice izginile (te so svetle barve)
Žena si je namazala opeklino takoj s koloidnim srebrom pa že čez nekaj ur več ni vedela na katerem prstu je sploh imela opečeno kožo.
kar se tiče predoziranja pa bi bilo to možno če bi ga vsak dan popili cca 2 dcl.
ker pa ga uživamo z žličkami ali pa pošpricamo s pršilko je to nemogoče.
Priporočam ga vsem
Kupujem pa pri podjetju Zlata rezerva iz Celja, ki se ukvarjajo tudi s prodajo čistega srebra.
www.zlata-rezerva.si Tako da vem da uporabljajo čisto srebro.
lep pozdrav vsem, Alen
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SNUPI 29.03.11 12:26
Koloidno srebro lahko izdela vsak sam, s srebrnim generatorjem in 99,99% čistimi srebrovimi elektrodami. Obvezno pa morate uporabljati 2x destilirano vodo, ki jo dobite v lekarni. Denar za kupljeno koloidno srebro je zagotovo stran vržen denar, če se srebro po pošti ali kako drugače razelektri. Namreč, kakor hitro pride koloidno srebro v stik z električnimi aparati se razelektri in delci nimajo več naboja, tako se zlepljajo in so preveliki, da bi lahko prodrli v viruse, bakterije itd in jim uničili encim za dihanje oz. jih odbesedno zadušili. Najbolj učinkovito je srebro do 10ppm, sicer bi človek pomislil, da so večje koncentracije boljše, vendar pri več kot 10 ppm nastajajo t.i. clustri, zlepljanje delcev.Torej srebro izdelajte sami, en kupujte in ne plačujte velikega denarja zanj, generatro stane 45€, liter destilirane vode pa 5€, generator in priložene 99,99% čiste srebrove elektrode imate za dlje asa.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marjan Kohne 02.04.11 23:07
Sam sem naredil temeljito analizo katero koloidno srebro izbrati vprašal sem tudi osebnega zdravnika ki mi je svetoval Koloidno srebro od svetovno priznanega proizvajalca Silverex.

Zastopstvo imajo tudi v Sloveniji.

http://www.silverex.si/

Priporočam ga iz osebnih izkušenj saj ga uporabljam že dlje časa.

Mislim da so edini ki imajo ameriški certifikat FDA
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar naja 30 23.05.11 14:00
To kloridno srebro , to so mogoče one mms kapljice?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jdv 29.05.11 12:48
Jaz pa navijam za MesoSilver. Proizvajalec je firma iz ZDA (Purest Colloids), proizvajajo tudi koloidne oblike drugih kovin (baker, zlato, platina, iridij, cink ...), vsaka od teh ima svoj namen. Njihovo koloidno srebro imam vedno na zalogi, ostalih njihovih koloidov nisem preizkušala, čeprav je zelo zanimivo kar pišejo o njihovih lastnostih.

Njihove izdelke se da naročiti v ZDA, ampak je poštnina noro draga. Zato sem jih vprašala, če imajo predstavnika kje v EU. Nekaj časa sem naročala pri Mediverse, sedaj pa naročam pri Koloidnestriebro (http://www.koloidnestriebro.sk). Spletna trgovina je v angleščini, poštnina ni draga, plača se z bančnim nakazilom (kar je meni všeč), paket pride hitro. Še vedno so bili zelo zanesljivi. Nimajo čisto vseh izdelkov (samo srebro, zlato, cink, baker in silika).

Največkrat koloidno srebro uporabim za namazat kakšno ureznino, odrgnino, opeklino (to je celo medicinsko priznana uporaba) ali vneto otroško rito. Pri prehladu pošpricam kakšen nos ali grlo (tudi preventivno). Pri grdih virozah pa dvakrat na dan malo žličko, dva ali tri dni zapored, toliko da malo pomagam imunskemu sistemu. Zaenkrat ni še nihče moder ;) MesoSilver trdijo, da so delci v njihovih izdelkih tako drobni, da se zagotovo ne akumulirajo v tkivih. Malo zagotavljajo oni, malo sem pa jaz previdna, pa je :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar manca kosec 13.07.11 09:18
pozdravljen snupi,
nekaj komentarjev imam na tvojo objavo, saj nočemo zavajanja... in sicer:
1. Glede tega, da lahko koloidno srebro izdela vsak sam imaš čisto prav, vendar je potrebno o izdelavi srebra tudi marsikaj vedeti, pa o biologiji in kemiji tudi.
2. Destilirana voda, ki jo lahko kupiš v lekarni niti pod razno ni primerna, rastopine, ki jih dobiš iz lekarniško destilirane vode niso kar bi morale biti! Destilirana voda mora imeti 0,01 ppm ali manj!
3. Proizvajalec od katerega srebro kupujem jaz, pošilja izdelke po pošti. Izdelki so zaviti alu folijo, ki naredi okoli izdelka faradayevo kletko in s tem prepreči učinek morebitnega elektro sevanja. Ko je prvič izdelek prišek k nam na dom, smo izmerili ppm-je in jakost srebra je bila dejansko taka, kot na nalepki oz. kot obljubljena.
4. Ne moreš trditi, da je jakost srebra v ppm-jih najboljša pri 10 ppm-jev in da se nad to jakostjo pojavi zlepljenje delcev. Odlična jakost je tudi 20, 30, 35 ppm, in delci se ne lepijo, vse je odvisno od jakosti el.toka pri izdelavi. Razlika med nižjo in višjo jakostjo ppm-jev je tudi v tem, da sje potrebno srebra nižje jakosti zaužiti veliko več, saj študije navajajo, da pri uničevanju bakterij, gliv in virusov višja jakost bistveno hitreje pobije kolonije škodljivih organizmov.

Lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ping Q 27.08.11 15:01
Je kje objavljen kakšen znanstven podatek o tem kako se srebro kot težka kovina nalaga
v telesu (razen v koži, ki jo lahko obarva)? Kako se srebro presnavlja, kdaj in kako se izloči iz telesa? So narejene kake raziskave, študije, primerjave, poskusi...?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zdravje1 15.09.11 22:48
Navedeno
pikica7
Mene zanima, kje ste kupili koloidno srebro in koliko časa ter v kakšnih količinah se ga lahko uživa za odraslega in za otroka?
Se naredi npr. določena preventivna kura ali naj bi se ga redno jemalo?
Hvala

Enostavno smo ga naročili tukaj: koloidno srebro
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaskrbljena mama 18.09.11 21:35
Moja hči ima bakterijo,ki se ji stalno ponavlja zmeraj dobi antibioti ceporex. Ta bakterija se ji ponavlja že skoraj leto dni. Kadar gre na ginekološki pregled je zmeraj pristona bakterija. Mene pa zanima ali bi ji lahko pomagala s koloidnim srebrom in kako bi ga morala uživati. Lepo vas prosim če mi gdo lahko odgovori. Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mami2plus 05.10.11 14:21
Ali se lahko to Koloidno srebro uporablja tudi pri majhnih otrocih, od enega leta naprej npr.
Ali ima kdo izkušnje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Uporabnik M 17.11.11 22:28
Koloidno srebro uporabljam že 3 leta in si ga delam sam. Aparat sem si kupil v USA, poleg tega pa sem si kupil tudi aparat za parno destilacijo, ker mora biti za elektrolizo parno destilirana voda, da so delci pravilno elektromagnetno nabiti, da plavajo v vodi. Če se vsedejo na stene posode, zaradi elektromagnetnega vpliva- tudi sonca- v tekočini niso več učinkoviti. V lekarni pa prodajajo le zelo fino filtrirano vodo, kot destilirano vodo.
Večkrat se v priloženih člankih omenjajo ppm-i(npr. idealni 25-30 ppm), kar pomeni količino srebra v določeni enoti, vendar to ni najpomembnejše. Pomembno je, da so ti delci čim manjši in da jih je čim več, zato sem kupil aparat, ki dela najmanjše delce, kar sem jih zasledil na trgu- 0,001 do 0,0008 mikrona. Delci kontaktno delujejo na bakterije, zato je dobro, da jih je čim več, ker na ta način dobimo večji učinek, kot pa če so večji in je s tem tudi večja količina srebra. Poleg tega se manjši delci tudi lažje izločijo iz organizma in je na ta način skoraj nemogoča posrebritev, oz. posivitev kože. Ljudje, ki so posiveli, so uživali koloidno srebro z mnogo večjimi delci.
Osebno in pri sorodnikih, znancih in sosedih sem dobil s svojo koloidno vodo same pozitivne rezultate, podobne tistim,ki so v priloženih dopisih že omenjeni. Kolegica ga uporablja tudi preventivno za otroke, ki so vsako zimo neprestano imeli viroze, ob uporabi koloidne vode jih pa nimajo več. Naj omenim le še največji uspeh- gospa,stara 75 let je imela močno vnetje bezgavk in začetek limfnega raka. Po letu uživanja se je stanje izbolšalo, tako da so sedaj vsi izvidi negativni, bolezni ni več.
Pa še o raznih strahovih glede škodljivosti- farmacevtski lobiji se lotijo vsake znanstvene raziskave, kjer pričakujejo dobiček. Srebra pa se bojijo, ker ga lahko vsak sam dela in če bi znanstveno(po njihovih pravilih) dokazali pozitivni učinek, bi bili ob miljardne dobičke, ki jih kujejo z raznimi bolj ali manj škodljivimi antibiotiki. Njihov negativni učinek sem tudi sam izkusil.
Srebro pa razen posivitve, ki nastopi le v skrajno nenormalnih primerih uporabe, nima negativnih učinkov, kar dokazujejo odzivi na tisoče ljudi po svetu, ki ga že po 10 let in več uživajo in imajo veliko manj zdravstvenih problemov.
Na osnovi osebnih izkušenj in izkušenj ljudi, ki po raznih blogih po svetu pišejo o pozitivnih učinkih, sem mnenja, da bi ljudje in s tem zdravstvo na poceni in lahek način rešilo veliko zdravstvenih problemov in marsikomu celo življenje, če bi uporabljali zadevo, ki so jo poznali že Rimljani.
Pa še zadnja misel- vsi,ki so proti srebru le hipotetično govorijo o možnih negativnih učinkih srebra, brez dokazov, farmacevti pa prodajajo večina zdravil z dokazanimi negativnimi učinki- celo zelo strupenimi, brez omejitev in z dovoljenjem FDA!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Meriss 17.12.11 17:58
pozdravček!
Že nekaj časa rešujem probleme z kandido in iz zanesljivih virov sem slišala, da se jo da povsem odpravit z koloidnim srebrom. Z uporabo koloidnega srebra sem začela pred dvemi dnevi, torej, da pridem do pravega odgovora, rabim kar še nekaj časa, zato natančnega rezultata še ne vem, vam sporočim. Na dan popijem dva kratka požirka, takšna navodila sem dobila od bioenergetika.
lp pozdrav vsem...

mery
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar antiantibiotik 27.12.11 23:03
Zdravo!

Mogoče lahko napišeš proizvajalca aparata za izdelavo koloidnega srebra in parno destilacijo. Koliko pa to stane. Če ni skrivnost?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar okip go 06.01.12 18:45
A bi lahko nekako kontaktiral z Uporabnikom M.
031516240 Jure
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar okip go 06.01.12 18:58
Mail. Okipator@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonija 09.01.12 21:54
imela sem zelo hude probleme, ki jih nisem nikakor mogla popolnoma pozdraviti z nobenim antibiotikom, zadeve so se za nekaj časa ublažile manj je peklo in srbelo vendar po končanem jemanju antibiotikov se je mi je vse nazaj vrnilo.Koloidno srebro me je pozdravilo in od takrat nimam nobenih problemov več, še verjet ne morem da sem kdaj trpela zaradi takih neumnosti, ko pa sem zadevo s koloidnim rešila tako hitro.
Resnično vam svetujem, če ima kdo kake probleme in se mu zdi, da bi mu koloidno lahko pomagalo naj sproba ne bo mu žal. Zakaj trpeti, če ni potrebe.

Mery kar vstrajaj pri pitju, ne bo ti žal in ne škoda denarja, ker se bodo rezultati pokazali.
mami2plus jaz uporabljam pri moji hčerki, ki je zdaj že 2 leti smo pa začeli koristit ko je bla eno leto in moram resnično povedat, da skoraj ni bila bolana

zaskrbljenamami ne bo vam žal poskusite pomagalo bo

vsem veliko sreče
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar žalostNa 10.01.12 22:43
hvala za vse informacije vendar bi prosila še koga naj napiše svoje izkušnje z koloidnim srebrom in ali je kateremu pomagalo za glivice v ušesih in pri vnetjih, ki se mi skos ponavljajo v ustih
So mi priporočili naj poskusim z koloidnim srebrom vendar nisem prepričana in vsakogar prosim za kakršno koli izkušnjo v zvezi z tem....hvala,hvala

sonija vas pa prosim za kontakt kje se to nabavi in za več informacij,hvala

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar antiantibiotik 11.01.12 23:05
Zdravo!

Konec prejšnjega leta sem dobil angino. Bila je kar huda, ker sem komaj slino požiral.Ko so mi dali pravi antibiotik (Ospen) sem mislil, da me bo konec. 2 dni sem ležal kot ubit. Vzel sem samo 3, ostale vrgel v koš za smeti. Naročil koloidno srebro. Prvi dan sem vzel nekajkrat po 2 žlički. Grlo me je nehalo boleti že isti dan. Naslednje dni pa se je zdravljenje pospešilo. Porabil sem dnevno dva paketa robčkov. Trajalo je en teden, da se je vse sčistilo. Po tem praktično ne smrkam več. Sedaj ga jemljem preventivno po eno žličko dnevno. Pozitivna izkušnja je tudi pri hčerki, ki je vsake 10 dni imela vnete oči. Od zdravnika je vedno dobila antibiotične kapljice. Sicer se je po nekaj dneh pozdravilo, vendar se je vedno tudi hitro ponovilo. Hčerki sem samo en dan dal 3 krat po eno kapljico koloidnega srebra v oko in se je takoj pozdravilo. Do sedaj se še ni ponovilo. Torej trenutno le dobre izkušnje.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kelly 12.01.12 10:57
Pri meni so pred pol leta odkrili gigacelularni tumor, oziroma tri in sicer enega v vretencu in dva zunaj, kjer enega vretenca več nimam (pred leti mi ga je "pojedel" enak tumor). Ker mi je ortoped obljubljal težko operacijo, sem ob čakanju nanjo poskusila s srebrom in magnezijevim kloridom. Po mesecu in pol, ko so mi delali biopsijo, v vretencu tumorja ni bilo, ostala je le luknja velika 1,5 x 1,2 cm.

Sedaj nadaljujem tako s srebrom, kot tudi z magnezijevim kloridom in upam, da se mi bolezen ne bo več ponovila, saj je to bilo že četrtič, in za mano so tri zelo težke operacije.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonija 14.01.12 14:09
Žalostna tukaj ti pošiljam kontakt od punce, ki ti lahko da več nasvetov je zelo prijazna in res si želi pomagat.Jaz kupujem preko njih in sem zadovoljna in prepričana v kvaliteto, ker je vse preverjeno.
Ne bo ti žal če poizkusiš z to zadevo, ker mislim, da ti skoraj mora pomagati. Probaj se še malo pozanimat na netu, ker tukaj je res veliko informacij. Ampak če ne sprobaš ne moreš verjet vsem tem postom.
Saj ne vem ali sploh lahko dam kontakt tukaj gor.Saj tudi na netu najdeš njihove kontakte.Pobrskaj malo.Imajo tudi ceno normalno.

z spoštovanjem
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar žalostNa 16.01.12 09:45
Prav lepo prosim za kontakt saj mislim, da ni prepovedano.
Ali pa če se preko maila zmeniva???
Lepo prosim nujno rabim zadevo, ki je tudi preverjena
in resnično pomaga, ker ne zaupam vsakemu prodajalcu.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonija 18.01.12 18:35
žalostna upam, da si že nabavila srebro in že uspešno koristiš?
Tukaj ti dam kontakt pa se malo informiraj mogoče ti še kakšen nasvet prav pride
051 633 421
mene pa lahko kontaktiraš na moj mail.
srećno
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar posrebren 25.01.12 20:07
če si šezainteresirana za zadevo se javi na alfred.pregelj@gmail.com !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar candida 08.02.12 23:45
meri, tudi sama imam tezave s kandido, prosim napiši če si ti uspela resiti svoje tezave s koloidnim srebrom
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar srebrna voda 25.02.12 14:22
En nasvet: ker je kvaliteta kupljene srebrne raztopine vprašljiva, predvsem pa je tudi drago, bi vsem priporočal nakup naprave za izdelavo koloidnega srebra. Poguglajte malo, boste že našli:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MilanZ 29.02.12 10:34
Jaz ga redno kupujem pri www.koloidnosrebro.net pa sem ful zadovoljen.
LP Milan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar srebrna voda 05.03.12 22:46
Doma narejena raztopina je praviloma vedno boljša, seveda če se jo pravilno pripravi, kar pa sploh ni težko:) Z napravo ki stane 270-300 eur, (ali pa samo s čistim srebrom in 9 voltno baterijo zvežeš), si pripraviš toliko vode, da jo lahko okrog deliš:) Pri kuplejni srebrni vodi je problem tudi to, da če ti jo pošljejo po pošti, se ponavadi pokvari, ker je izpostavjeno elektro magnetnim sevanjem. Poleg tega je najbolje piti svežo raztopino.
Poglejte si malo www.omnino.si pa napravo Silver Pulser, priporočam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kaal 09.03.12 14:14
Koloidno srebro uporabljam že dalj časa. Začela sem ga uporabljati predvsem zaradi hudih alergij in odkar ga pijem problemov ni več. Na začetku sem bila zelo skeptična, sedaj pa izredno zadovoljna. Pri nas ga uporablja cela družina za viroze, prehlade, opekline, odprte rane, ki se zacelijo brez brazgotin, preprosto za vse...uporabljamo ga v zmernih količinah.
Če kdo potrebuje to raztopino lahko pokliče 051 843 319.
Cena za 500ml je 50eur in 200ml 25eur
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dct 12.03.12 11:37
pozdravljeni

koloidno srebro v naši družini uporabljamo že dve leti na mesec ga porabimo približno dva litra ter smo znjim zadovoljni vendar sem opazil da je lahko kvaliteta vprašljiva katero sem opazil tudi sam zato sem se malo poočil o vsem tem kupil najboljši aparat ter ga izdelujem sam prepričan sem da je boljši od marsikaterih ki ga lahko kupite pri nas
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar saras 19.03.12 03:12
živjo

jaz bom pa postavila isto vprašanje, ki me muči kot uporabnika Ping Q in sicer ... bom kar prekopirala njegovo vprašanje...

Je kje objavljen kakšen znanstven podatek o tem kako se srebro kot težka kovina nalaga
v telesu (razen v koži, ki jo lahko obarva)? Kako se srebro presnavlja, kdaj in kako se izloči iz telesa? So narejene kake raziskave, študije, primerjave, poskusi...?

Odgovor že dolgo iščem. Sploh o tem kako naj bi delovale težke kovine na telo...?

Lp
Sara
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tna R. 22.03.12 10:55
Pozdravljeni

Koloidno srebro uporabljam že celo leto, tako za zunanjo uporabo (razkuževanje ran, herpes, glivice, ....) in kot preventivno sredstvo proti prehladom in raznim virozam. Kupujem ga preko pošte in sicer ga naročim po telefonu 031 826 895. Cena je zelooo ugodna, predvsem za liter za katerega odštejem 45 EUR.

Stranski učinki, hmh, ja ljudje božji, katera stvar pa jih nima.....antibiotiki, kr prebertite navodila, ki jih dobite zraven škatlice, al ša bolj enostavno, povprašajte vašega zdravnika.

Lep pozdrav.
Tina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tna R. 22.03.12 10:55
Pozdravljeni

Koloidno srebro uporabljam že celo leto, tako za zunanjo uporabo (razkuževanje ran, herpes, glivice, ....) in kot preventivno sredstvo proti prehladom in raznim virozam. Kupujem ga preko pošte in sicer ga naročim po telefonu 031 826 895. Cena je zelooo ugodna, predvsem za liter za katerega odštejem 45 EUR.

Stranski učinki, hmh, ja ljudje božji, katera stvar pa jih nima.....antibiotiki, kr prebertite navodila, ki jih dobite zraven škatlice, al ša bolj enostavno, povprašajte vašega zdravnika.

Lep pozdrav.
Tina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tna R. 22.03.12 12:02
Pozdravljeni

Koloidno srebro uporabljam že celo leto, tako za zunanjo uporabo (razkuževanje ran, herpes, glivice, ....) in kot preventivno sredstvo proti prehladom in raznim virozam. Kupujem ga preko pošte in sicer ga naročim po telefonu 031 826 895. Cena je zelooo ugodna, predvsem za liter za katerega odštejem 45 EUR.

Stranski učinki, hmh, ja ljudje božji, katera stvar pa jih nima.....antibiotiki, kr prebertite navodila, ki jih dobite zraven škatlice, al ša bolj enostavno, povprašajte vašega zdravnika.

Lep pozdrav.
Tina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tna R. 22.03.12 12:02
Pozdravljeni

Koloidno srebro uporabljam že celo leto, tako za zunanjo uporabo (razkuževanje ran, herpes, glivice, ....) in kot preventivno sredstvo proti prehladom in raznim virozam. Kupujem ga preko pošte in sicer ga naročim po telefonu 031 826 895. Cena je zelooo ugodna, predvsem za liter za katerega odštejem 45 EUR.

Stranski učinki, hmh, ja ljudje božji, katera stvar pa jih nima.....antibiotiki, kr prebertite navodila, ki jih dobite zraven škatlice, al ša bolj enostavno, povprašajte vašega zdravnika.

Lep pozdrav.
Tina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JožicaK 27.03.12 17:34
Za vse tiste, ki vas zanima nakup koloidnega srebra in ne veste, kje bi ga naročili. Zraven linka imate dodana navodila za uporabo KS in na kratko opisano zgodovino KS. Pri nas ga naročamo osebno po prevzemu 1x krat letno v večji količini, saj ga uživamo vsi v družini pa še cenovno je ugodneje.

http://www.astrokaktus.com/koloidno-srebro/koloidno-srebro-prodaja.html
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kronik 09.05.12 22:36
Ali se je kdo od vas vprašal, kaj se zgodi z koristnimi bakterijami v telesu po uživanju teh pripravkov?
Če bi zadeva resnično delovala, bi pobila vse bakterije v telesu in bi človek umrl. Verjamem, da zadeva deluje kot razkužilo, ampak za to je dovolj že čisti alkohol.
Zadeva deluje samo, če v to verjameš. Če bi vas prepričal, da tudi navadna voda zdravi enako učinkovito, bi bili rezultati enaki. Telo vsebuje zelo malo srebra in to ni naključje.
Jaz prehlade preventivno zdravim tako, da ob prvih simptomih pojem 3 kivije in pijem dosti tekočine. In ker verjamem, da bo to pomagalo, še nisem zbolel.
Bi pa bilo dokaj enostavno narediti študijo, potrebujem 2000 prostovoljcev z gripo. Pa bomo hitro videli, ali zadeva učinkuje kaj bolje od sintetičnih antibiotikov. V srednjem veku so recimo z živim srebrom 'zdravili' in zdaj vsi vemo kakšne so posledice.
Če bi alternativna medicina zares delovala, bi bila današnja življenjska doba zaradi sintetičnih zdravil krajša kot pred stoletji, pa je ravno obratno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar johanson 16.05.12 16:31
koristne bakterije so v glavnem v črevesju.Koloidno srebro(doza je 1 žlica hkrati in ne več-3-5 na dan) požvrkljamov ustih in že v ustih se delno resorbira, ko pride v želodec se skoraj v celoti resorbira.V črevesje kjer je cca. 3 kg bakterij ga pride zelo malo.če smo hudo bolni, moramo povečati dozo KS najboljše je, če ga jemljemo vsako 1, 5 ur po 1 veliko žlico, takrat je možno, da ga pride v črevo več in pobije več dobrih bakterij.Vendar jih je tam zelo veliko in ta majhna količina KS ne naredi kakšne velike škode.Kljub temu je dobro če takrat ko uživami večje količine KS (ko smo hudo bolni) pijemo tudi kefirm kislo mleko, zeljnico....Koloidno srebro v glavnem pobija patogene v krvi kamor se hitro resorbira.Pomembno je, da so delco koloidnega srebra res zelo, zelo majhni.To dodežemo s pravilno proizvodnjo in sicer delamo ga na zelo nizki Am-peraži pri največ 36V-to pomeni počasi 7-8 ur delamo npr 1 liter.Kdor naredi KS v 1-2 urah, to srebro ima zelo velike delce in nam ne koristi.
GRIPA se ne zdravi z antibiotiki bučman!
Vsrednjem veku niso znali delati koloidnega srebra, ampak so jedli in pili hrano iz srebrne posode.V hrani in pijači so bili zelo veliki delci srebra, zaradi drgnenja pribora ob posode, zato se je tudi dogajalo, da so bili ljudje plavi-modri Zato so reveži tudi imenovali bogataše (ki so jedli iz srebrne posode) da so MODRE KRVI.Z postopkom ki sem ga navedel zgoraj, kjer proizvajaš KS z zelo majhnimi delci, ne pride do tega pojava.

Če dobiš 100 prostovoljcev (ne 2000) z gripo, se lahko dogovorimo in naredimo poizkus.
Samo sem prepričan da boš potem rekel, da ni bilo dokazano da so imeli gripo....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ašam 28.05.12 23:10
Groza me je, ko berem, kako nekdo prepričano trdi, da so čim manjši delci srebra boljši za uporabo. Na vašem mestu bi se pozanimala, kaj se dogaja s celicami in z DNA v celici, če v celico pridejo nanodelci, in sicer bi za to uporabila STROKOVNO literaturo in ne razne larifari alternativne strani na internetu in knjige. Niso vse stvari, ki niso odobrene s strani farmacije, stvar zarote. Dejstvo je, da je takšna uporaba srebra, brez kakršnegakoli znanja o biologiji, kemiji in genetiki, popolnoma neodgovorna, sploh tisti, ki to konzumirate preventivno in ki stvar uporabljate na svojih otrocih. Če še niste slišali, je kakršnekoli antibiotike zelo slabo jesti preventivno in za to obstajajo utemeljeni razlogi.
Še ena stvar, ki mi je zanimiva je, kako se ta stvar propagira kot antibiotik, medtem pa ljudje trdijo, da zdravi od bakterijskih do virusnih in celo gljivičnih okužb naprej? Očitno je pomanjkanje znanja na področju, se vidi po nerazumevanju terminologije. Kakorkoli, če tako hitro ubija prokariontske in evkariontske celice IN viruse, mora biti stvar precej toksična in močno dvomim, da je popolnoma neškodljiva tudi našim celicam. Antibiotiki se mogoče res čistijo iz telesa dlje časa, problem v kovinah je, da se kopičijo v telesu.
Verjamem pa tudi, da stvar deluje psihološko. Lahko bi si zmislil za katerokoli stvar, da nekaj zdravi in jo dobro propagiral, odziv ljudi bi bil isti. Vendar to še ne pomeni, da ni nujno, da pride po dolgem času konzumiranja do škode.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar majca26 29.05.12 21:58
Navedeno
Kelly
Pri meni so pred pol leta odkrili gigacelularni tumor, oziroma tri in sicer enega v vretencu in dva zunaj, kjer enega vretenca več nimam (pred leti mi ga je "pojedel" enak tumor). Ker mi je ortoped obljubljal težko operacijo, sem ob čakanju nanjo poskusila s srebrom in magnezijevim kloridom. Po mesecu in pol, ko so mi delali biopsijo, v vretencu tumorja ni bilo, ostala je le luknja velika 1,5 x 1,2 cm.

Sedaj nadaljujem tako s srebrom, kot tudi z magnezijevim kloridom in upam, da se mi bolezen ne bo več ponovila, saj je to bilo že četrtič, in za mano so tri zelo težke operacije.

Kelly prosila bi vas če se mi lahko oglasite na mail maja.krajnc99@gmail.com

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dole 18.06.12 17:54
Kronik

Lahko to povemo tudi drugače. Če bi sintetična zdravila resnično ozdravljala, bi ne bilo zmeraj več bolnih ljudi, tako kot je to sedaj.
Uradna medicina nima interesa, da umremo in tudi nima interesa, da ozdravimo. Ker če bi medicina delala v tej smeri bi ljudje bili vse bolj zdravi in posledično bi vse manj kupovali zdravila. Vidimo pa, da je ravno obratno. Iz leta v leto se količina zdravil povečuje in število bolnih tudi.
Posledice pa vidimo vsi. Ljudje se vse bolj obračajo k alternativi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kronik 20.06.12 10:38
Dole, število bolnih se povečuje predvsem zaradi staranja prebivalstva, kar je ironično posledica dobrega zdravstva.
Alternativna medica ne deluje, kar dokazuje življenjska doba ljudi pred prihodom 'uradne' medicine, kjer se vse zadeve testirajo. Ne pozabit, da so tudi uradna zdravila sintetiki naravnih učinkovin - iz rastlin poberemo samo zdravilno učinkovino.
Dejstvo je, da se je potrebno vsem zdravilom izogibat in delati na preventivi. Najhujše je mešanje uradnih zdravil z alternativnimi, saj lahko stanje zelo poslabšajo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eneja34 27.06.12 15:56
KOloidno srebro dajem mačku že 2 leti, ker je imel tumor v ušesu in maček še živi. SIcer nam je veterinar rekel, da operacija pride 1500 eurov, zato sem se odločila malo raziskat o drugih možnostih in se odločila, da poskusim s koloidnim srebrom, pa še od prijatelja mama ga jemlje, ki je imela raka na dojki.
Mačku kanem nekaj kapljic v mleko in nekaj neposredno, kolikor mi uspe, v ušeska.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Hister 01.07.12 19:38
Glede na vse skupaj napisano prihaja do nekaterih nasprotnih trditev. Poskušal bom povzeti do sedaj napisane stvari o koloidnem srebru in upam, da pridemo do kakšnega konsenza zato prosim tako proizvajalce/prodajalce kot seveda tudi redne uživalce za pomoč pri debati.

Sam se potencialni bodoči uporabnik zaradi kroničnega sinusitisa in zbiram pro in contra informacije. Naloga vsekakor ni lahka in črnobele slike si na mah ni moč ustvariti.

Gre za pomisleke v zvezi s stranskimi učinki in tudi za kar navito ceno izdelkov, ki jih je moč kupiti pri nas in ne še čisto sliko glede možnosti pridelave kol. srebra na domu.


Ko se bodoči uporabnik koloidnega srebra odloča za nakup le tega ga spremljajo sledeče težave:

- Uradno se večinoma odsvetuje uporaba koloidnega srebra (FDA, uradna medicina, wikipedia, itd.)

Razlage zakaj je temu tako se navezujejo na teorije zarote kjer naj bi uradne inštance izgubile velike dobičke če bi koloidno srebro prišlo v širšo rabo za zdravstvene namene in ga zato predstavljajo za bolj nevarnega kot je v resnici. Zagovorniki koloidnega srebra enostavno zamahnejo z roko in rečejo, da so vsi ti podatki lažni oz. bolj negativno potencirani z namenom namerne odvrnitve ljudi od njegove uporabe.

Taka argumentacija stoji na trhli podlagi vendar si jo ljudje zelo radi prisvojijo. Slovenska družba je prežeta z raznovrstnimi teorijami zarote in predstavlja plodna tla za nastanek novih - kombinacija mentalitete in zgodovinske situacije (npr. globoka cenzura v obdobju socializma povzroči priučeni dvom v vsakovrstne informacije uradnega značaja).

Ko enkrat določiš, da vsemu uradnemu nikakor ni zaupati potem se avtomatsko znajdeš v težavah in lahko živiš v velikih iluzijah. Enako seveda velja za ljudi, ki v celoti verjamejo uradnim novicam, pojasnilom in vodilom. Potrebna je dobra merica zdravorazumskega akademskega pristopa, ki pa je za večino ljudi nedostopen/nedosegljiv kar je srž problema.

Kolikor sem uspel najti je objavljeno majhno število uradnih raziskav in le te so negativno nastrojene proti kol. srebru medtem, ko obstaja veliko trditev s strani laikov, da raba primerno pripravljenega, skladiščenega in uporabljenega kol. srebra ni nevarna.

Pozna kdo kakšno neodvisno raziskavo (distancirano od farmacevtskih lobijev in zagovornikov kol. srebra) kjer so izpostavljene tako pozitivne kot tudi in negativne posledice uživanja kol. srebra?

Najpogosteje navajan stranski učinek je sprememba barve kože in je kot kaže res redek pojav povezan z konzumacijo narobe pripravljenega pripravka problem pa je, da obstajajo poročila, ki svarijo pred možno okvaro DNK-ja itd. Glede na to, da se je raba kol. srebra v zdravstvene namene šele pred kratkim zares množično razširila ne moremo zagotovo poznati vseh možnih stranskih učinkov, ki se pokažejo na dolgi rok ali medgeneracijsko. To je neizpodbitno dejstvo.


- Kakšne specifikacije mora imeti kol. srebro, da ni nevarno oz., da je čimbolj učinkovito?

Tukaj imamo veliko nasprotujočih si izjav tako pri proizvajalcih kot uporabnikih.

Višja kot naj bi bila koncentracija bolj močno naj bi delovala proti raznim boleznim. Kakšna koncentracija pa je še "varna" za zdravje oziroma nima prevelikih stranskih učinkov?
Kakšna je lahko minimalna koncentracija, da še učinkuje?

Nekateri trdijo, da sama koncentraciaj ni tisto kar zdravi ampak naj bi to počel premer delcev - manjši kot naj bi delci bili močnejši učinek na bolezen naj bi imeli. Nekateri trdijo, da to ne igra nobene vloge. Spet drugi svarijo, da je boljše imeti večje delce kot manjše saj naj bi se le ti lažje izločili iz telesa. Popolna zmeda.

Skupno vsem je, da bolj kot je srebro čisto manj tveganj je za stranske učinke. Mi lahko kdo prosim navede kaj se lahko zgodi če uporabljena srebrova spojina ni dovolj čista? Je v praksi sploh moč doseči 99,99% čistost te kovine kot deklarijajo prodajalci?
Težava, ki se tukaj pokaže je v možnosti proizvajalcev, da "prišparajo" na stroških če uporabijo manj čisto srebro kajne?


- Kako vedeti, da prodajalec res prodaja koloidno srebro in ne npr. navadno destilirano vodo?

Obstaja možnost prevarantov, ki hlepijo po hitrem zaslužku in prodajajo "zrak". Kupec naj torej sledi priporočilom že obstoječih uporabnikov. Problem je, da nikoli ne veš ali tisti, ki priporoča ni dejansko tudi prodajalec oz. nekdo koristoljubno povezan s prodajalcem.
Dodatno težavo predstavlja tudi placebo efekt - nekdo, ki je prepričan v izdelek, ki ga uporablja lahko ozdravi zaradi njega in ne zaradi dejanskih učinkovin v preparatu. To je vse lepo in prav ampak mene res ne mika plačevati od 35€ (najcenejši ponudnik v Sloveniji) dalje za liter placebo vodice.

Ali obstaja kakšna možnost, da lahko uporabnik sam doma preveri ali gre dejansko za koloidno srebro v kupljeni steklenički ali ne?


- Kako ugotoviti, kakšne specifikacije ima v resnici kupljeno koloidno srebro (koncentracija, čistoča in premer)?

Težko je zaupati na besedo prodajalcem, ki kot kaže rangirajo od raznih privatnikov in zasebnikov do kemikov in (bivših) medicincev zato je skrb še kako upravičena glede na to, da moralni in tehnični standardi od enih do drugih lahko zelo varirajo v želji po zaslužku.

Jaz bi si lahko npr. kupil naprave za pripravo koloidnega srebra, si postavil spletno stran, na forumih preko raznih aliasov objavil kako dobre izkušnje imam s določenim ponudnikom (tj. s samim s sabo) in dal linke do te moje spletne strani kjer prodajam svoje koloidno srebro. Potem bi liter vode z napravo namesto 8 ur (kolikor naj bi bilo potrebno obdelovati tolikšno količino vode za pridobitev primerne specifikacije srebra?) obdeloval samo 2 uri, da bi maksimiral proizvodnjo in možno prodajo ter hkrati oglaševal, da ima moje koliodno srebro 20 PPM, 99,99% čistost in 0.0001 premer v mikronih. Tudi taki ljudje se dobijo in to še toliko prej ker zadeva ni od nikogar kontrolirana in regulirana kar pušča velik manevrski prostor vsem prevarantom in ljudem z malo ali nič vesti.

Kako naj se stranka prepriča, da so deklarirane specifikacije resnične? Obstaja možnost kakšnega domačega poizkusa?


- Kako vedeti, da ob dostavi naročenega izdelka preko pošte le ta ni prišel v stik z elektronsko napravo?

Najbrž ne moremo zato je domača proizvodnja vsakega uporabnika posebej najbrž še najboljši odgovor.


- Ali je domača proizvodnja koloidnega srebra varna in enostavna?

Koliko stanejo kvalitetne naprave za domačo proizvodnjo za konzumacijo primernega koloidnega srebra? Omenile so se cene od 60€ pa vse do 300€ kar predstavlja še dodaten faktor "zmedenosti". Zakaj tako velik razpon v ceni? Kakšne naprave potrebujemo - do sedaj so si trditve na tem forumu nekoliko nasprotujoče zatorej previdnost ob taki odločitvi ni odveč. Apeliram vse domače proizvajalce, da navedejo pripomočke in postopke, ki jih uporabljajo pri svoji domači proizvodnji. Kje so pasti? Na kaj moramo biti pozorni?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kmečka pamet 12.07.12 13:29
Zahvaljujem se avtorju za izčrpno poročilo o koloidnem srebru, ter za raziskovalni duh, katerega Slovenci premalo udejstvujemo.
Moja zgodba o koloidnem srebru bo mogoče zanimiva za vas bralce, ter bodoče uporabnike. Pijem koloidno srebro že tri leta, povprečno dva litra na tri mesece.
Štiri leta nazaj, imel sem 28 let, do tedaj nisem imel nobenih želodčnih težav ali težav s prebavo. Imel sem samo astmo katero so mi diagnosticirali pri šestih letih, nekaj mesecev prej sem prebolel pljučnico.
Začelo se je z rahlim kruljenjem po želodčku, pa ne te ko si lačen, ampak po hranjenju. Ter z drisko, ki je trajala, trajala in trajala……po parih mesecih so se začele prve bolečine pri hranjenju, izgubljal sem kilograme povprečno 1 kg na mesec, izgubljal sem voljo, kr naprej sem bil utrujen in dehidriran, na koncu sem izgledal kot večleten narkoman. Hodil sem od zdravnika do zdravnika, postavljali so mi različne diagnoze, trakulja, gliste…. Na koncu so me poslali na kolonoskopijo (pregled črevesja z endoskopom) v Rogaško Slatino, kjer so specializirani za te bolezni.

Takoj so mi postavili diagnozo kronično vnetje črevesja.
Besede zdravnika, ko so prišli rezultati: Dragi fant, prvo ti povem da imate kronično vnetje črevesja, bolezen je neozdravljiva, pojma nimamo kako pride do te bolezni, zdravimo jo z antibiotiki, ki jih boste jedli celo življenje, dobili boste navodila za pripravo presne hrane in vedite da se je življenje, ki ste ga dosedaj poznali za vas končalo!!!!
V mislih je imel hrano ki sem jo dosedaj jedel ter pitje alkohola (logično, alkohol nikakor nesmete mešati z antibiotiki…) Že sami antibiotiki znižajo življensko starost za 25% (povedal zdravnik). Preberite si stranske učinke antibiotikov, verjetno jih ne, ker jih predpiše zdravnik, ki mu sveto zaupate. Tudi cerkvi so ljudje verjeli dolgo, da je zemlja ravna.  malo za šalo malo za res…..
Res sem jedel antibiotike skoraj eno leto, rezultat, rečenje lasišča….. res, lasje so mi neverjetno odpadali, izgledal sem še hujše….bolečine niso in niso popustile, bilo je vedno hujše.
Po neučinkovitem zdravljenju naše tradicionalne medicine (predpisovanje raznih antibiotikov), sem se odpravil k homeopatu, takoj mi je prepovedal jemanje zdravil, ter mi predpisal njihove tinkure. Tinkure sem pil tri mesece in nikoli več, razen koloidnega srebra, katerega mi je tudi priporočil.
Znova sem pridobil 13 kilogramov, jem kar hočem, življenje jem s polno žlico, napijem se ga enkrat na teden, kot se spodobi za nas Slovence. 
Do tedaj nisem imel pojma o koloidnem srebru, kaj je to. Poiskal sem si prvega dobavitelja, tako imenavano garažno izdelavo.  Nato sem jih zamenjal še kar nekaj, zdaj že celo leto jemljem od Silverlasbs-a, inetrnetni naslov je www.koloidno-srebro.info ali na telefonu 031 826 895.
Do sedaj sem imel same dobre izkušnje, z vsemi proizvajalci tako z zasebniki, raznimi firmami, garažniki…. In tako dalje. Veliko sem prebral, ne sam na internetu, tudi kakšno knjigo sem poiskal, ter prelistav razne raziskave…………mogoče je to samo plebo, meni je vseeno, koloidno srebro ter homeopatija sta mi spremenili življenje, na boljše…
Mnenje, si pa mora ustvarit vsak sam.
Slovenci, raziskujte, bodite radovedni in zvedavi, ne verjamite na slepo, tudi belim haljam ne.

Lep pozdrav.
Kmečka pamet.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jožica Rajhx 07.08.12 14:53
Hvala Kmečka pamet , koloidno srebro pomaga , priporočam ostalim.

Jožica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kronik 24.08.12 11:32
Kmečka pamet, zanimivo.

Kaj pa pravi zdravnik, se je stanje v črevesju tudi izboljšalo? Dokazano je, da tudi placebo deluje, če verjameš v to.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kmečka pamet 29.08.12 08:33
Če je placebo, ne vem, če je, te pa je začel delovat pri koloidnem srebru, pri ostalih stotih zdravilih pa ne.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gi 30.10.12 09:16
Kje lahko kupim napravo za pripravo koloidnega srebra?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Joana 24.11.12 13:52
Pozdravljeni

ali ima mogoče kdo izkušnje s šenom? Imam ves spodnji del noge v ranah zaradi tega! Slabo se celi, ker so rane odprte mora biti noga povita! Znanka mi je priporočila uživanje koloidnega srebra. Zanima me ali si je kdo že pomagal s tem!

Hvala in LP J
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lolster 04.12.12 19:53
mene zanima če koloidno srebro pomaga za zunajne hemeroide ter vnetje danke ter na kakšen način se ga aplicira na ta mesta?

hvala

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dunja13 14.01.13 23:09
Za hemeroide toplo priporočam kremo iz spodnjega linka;

http://www.srebrnavoda.si/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mitja.kobar 10.02.13 12:34
Pozdravljen,

mi pa uporabljamo koloidno srebro od tele firme:Dostava je vključena v ceni in vam ga prinese poštar v nekaj dneh.

Uporabljamo ga za prehlade, kake praske, dvig odpornosti, hemeroide, glivice,... Res pride prav celi družini.

Nasvet pri glivičnih okužbah, meni na začetku ni pomagalo in sem jih poklical pa so mi razložili, koloidno srebro je potrebno da pride v direktni stik z glivicami pod nohti. Pol pa pomaga... To res upoštevajte...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar neja.praprot 13.02.13 23:57
Pozdravljeni!

Nisem vedela, da je koloidno tako razširjeno... Imam konstantne vaginalne težave, ginekolog mi je predpisal neke jodove tablete, ki so pomagale samo obdobje jemanja. Prijateljica mi je svetovala uporabo koloidnega srebra kr na tamponu. Najdem na bolhi ugodno ponudbo koloidnega srebra in zaenkrat se mi zdi, da neverjetno deluje... Poročam čez čas.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marjan Gavez 14.02.13 22:05
Pozdrav vsem uporabnikom foruma ter uporabnikom koloidnega srebra!
Prebral sem kar celi forum in vam moram povedati, da sem do pred treh let bil zelo skeptičen do koloidnega srebra.
Sedaj po treh letih uporabe in priporočanja tega pripravka sorodnikom in prijateljem lahko iz izkušenj povem, da resnično pomaga pri veliko stvareh:
angina, rane, virusi, kašelj, opekline, bradavice, itd... Neverjetno kje vse!
Ne bojte se tega srebra saj ima res včasih negativen prizvok --verjemite pa da res pomaga! in da ima veliko manj negativnih učinkov kot cepljenja proti gripi in ostali antibiotiki!
Ko boste enkrat uspešni pri neki težavi, potem še pri drugi in tretji, boste to uporabljali do konca življenja.
Naročam pa pri podjetju Zlata rezerva iz Celja
www.koloidnosrebro.info
Za vsa vprašanja sem na voljo na 051 302 515, Marjan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bornunderabadsign 18.02.13 13:46
Pozdravljeni.

Danes sem prebrala za koloidno srebro ter kaj pomaga pozdraviti in sem takoj šla preveriti po forumih.
Zanima me, če bi mi to pomagalo, ker imam resne težave z aknami že pet let.
Stvar je v tem, da sem kot najstnica/v puberteti imela čisto kožo, kar naenkrat pa se je vse spremenilo,
vendar ne poznam vzroka za to.
Imela sem en mesec "kuro" s česnom, ker naj bi le-ta uničil bakterije, ki povzročajo akne,
vendar so mi po tem še bolj "izbruhnile".

Hvala za pomoč.
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lolster 20.02.13 07:09
Navedeno
Marjan Gavez
Pozdrav vsem uporabnikom foruma ter uporabnikom koloidnega srebra!
Prebral sem kar celi forum in vam moram povedati, da sem do pred treh let bil zelo skeptičen do koloidnega srebra.
Sedaj po treh letih uporabe in priporočanja tega pripravka sorodnikom in prijateljem lahko iz izkušenj povem, da resnično pomaga pri veliko stvareh:
angina, rane, virusi, kašelj, opekline, bradavice, itd... Neverjetno kje vse!
Ne bojte se tega srebra saj ima res včasih negativen prizvok --verjemite pa da res pomaga! in da ima veliko manj negativnih učinkov kot cepljenja proti gripi in ostali antibiotiki!
Ko boste enkrat uspešni pri neki težavi, potem še pri drugi in tretji, boste to uporabljali do konca življenja.
Naročam pa pri podjetju Zlata rezerva iz Celja
www.koloidnosrebro.info
Za vsa vprašanja sem na voljo na 051 302 515, Marjan

saj to je ja vaša spletna stran. Samoreklama?? Jaz se ga pri vas naročil jakost mislim da je bila 20 ali 25ppm. Sicer pa je glede kolidnega srebra tako kot pri vsaki stvari enemu pomaga enemu ne. Meni žal ni pomagalo pri mojih težavah razen pri kakšnih urezninah je takoj zacelilo rano.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Hister 20.02.13 11:21
Meni koloidno srebro ni pomagalo pri kroničnem vnetju sinusov. Apliciral sem ga po navodilu prodajalca s pršilko v nos (večkrat na dan), ga zadrževal v ustih, grgral in nato pogoltnil (3x na dan). Naročil sem 1 liter, ga porabil pa nobene spremembe.

Glede na to, da sem ga imel dosti po ustih sem pričakoval tudi, da mi bo pomagal pri gnojnem vnetju dlesni pa temu ni bilo tako. Vnetje se mi je pojavilo že pred jemanjem pripravka in po koncu tretmaja ni bilo nobene razlike.

Ne morem vedeti če mi je nasploh okrepil imunski sistem. V času jemanja nisem zbolel za prehladom ali gripo vendar me je pošteno sesula gripa nekaj po nehanju jemanja pripravka (tako bolen nisem bil že vrsto let, 2 tedna ni bilo nič od mene, po skoraj enem mesecu pa sem še vedno pokašljeval).

Seveda ne morem vedeti ali je bil prodani pripravek resnično koloidno srebro ali samo prečiščena voda. Ne vem tudi ali je bil način aplikacije pravilen za kronične težave s sinusi. V kolikor pripravek ni bil to za kar se je izdajal mi očitno placebo efekt pri meni ni deloval.

Nisem opazil, da bi se ranica, ki sem jo staknil kaj hitreje celila.

Žal vse skupaj zame veliko razočaranje. Za denarnico bo ugodneje če si kupujem kakšne bolj poceni placebote. ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Rafael.slo 24.02.13 20:32
V zadnjem času sem veliko brskal in iskal informacije v zvezi z koloidnim srebrom. Verjamem, da pomaga pri mnogih zdravstvenih težavah, saj so dejstva najbrž v zelo veliki meri neizpodbitna in neobremenjena z marketinškimi prijemi! Prav tako ne dvomim, da si potencialno ogrožena industrija krčevito prizadeva posejati dvome! Če človek zasleduje njihove poteze lahko kmalu pričakujemo, da nas bodo skušali prepričati, da moramo lepši dan nujno začeti z (njihovo!?) tableto....!! Čase, ko je bilo človekovo zdravje na prvem mestu je zamenjal pohlep po dobičku...!

Pa vendarle je človek v zvezi z izbiro pravega dobavitelja (prodajalca) koloidnega srebra rahlo zmeden! Množica informacij kroži po internetu! Bistveno je med drugim menda tudi tehnologija, ki jo proizvajalec uporablja, oprema ( ta stane od 30 pa do 300 EUR in več, kar je ogromen razpon!!?), da so srebrni delci čimmanjši in da jih je čimveč. Pa da dobavitelj (prodajalec) uporablja ustrezne materijale (srebro ustrezne kakovosti). Bistvena pa je tudi embalaža pri transportu, zaščita pred sevanji pred in med transportom in še kaj..........!
Zato prosim, da mi kdo sporoči:
-kateri dobavitelj (prodajalec) upošteva vse norme kakovostnega koloidnega srebra

Odločam pa se tudi nabaviti vse potrebno za pridelavo kakovostnega koloidnega srebra doma! Na tem forumu sem tudi zasledil, da so nekateri že kupili tovrstno opremo.Vendar pa navajajo samo nekatere približne cene, brez konkretnih podatkov! Ker ne bi rad kupil mačka v žaklju bom zelo vesel tudi kakršnekoli konkretne informacije v zvezi z prodajalci tovrstne opreme.....!

Moj kontakt-e mail: proteus.eu@zoho.com

Hvala vsem že v naprej!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dunja13 06.03.13 22:01
Rafael.slo, nekje na tem forumu sem že napisala, da približno 3 leta uporabljamo koloidno srebrno vodo proizvajalca (ko izdelek še ni bil v SLO, smo ga nabavljali kar v lekarnah v državi proizvajalca):

http://www.srebrnavoda.si/

Izdelki tega proizvajalca so ustrezno certificirani, ima pa tudi nekaj medalj za kvaliteto.
Tudi mi smo zelo zadovoljni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar frenki__ 11.03.13 07:09
Na spletni strani www.koloidno-srebro.kiwi.si imajo vrjetno najcenejše koloidno srebro v Sloveniji. Uporabljam ga že kar nekaj časa in sem z njim zelo zadovoljna. Priporočam nakup.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Baška 19.07.13 22:44
Ali pomada pri luskavici?
Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anžetov 07.08.13 22:05
Navedeno
Baška
Ali pomada pri luskavici?
Hvala
To tudi mene zanima
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mokvan 27.01.14 12:13
Pozdravljeni,
preveril sem vse izdelke koloidnega srebra v Sloveniji in cena zal vpliva na kvaliteto koloidnega srebra.
Poceni in dobrega koloidnega srebra se ne da dobiti...
Priporocam vam narocilo pri www.koloidnosrebro.si (v Sloveniji dalec najboljsa kvaliteta)
Posiljko tudi lepo in skrbno zapakirajo.

Lep pozdrav

M
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarkoV 29.01.14 09:06
Jaz ga že več kot leto dni kupujem na speltni strani www.koloidnosrebro.biz
in sem izredno zadovoljen. Imajo certifikat ISO 9001 in jim poplnoma zaupam. Pred tem sem poskusil tudi KS od drugih proizvajalcev pa je po določenem času srebrna voda spremenila barvo, kar pove o nekvaliteti KS in priostnosti še drugih substanc. Pri trenutnem proizvajalcu tega problema ni, saj koloidno srebro ne porabim takoj in ga uporabljam 3-4 mesece preden spet naročim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stevan 04.03.14 12:07
Pozdravljeni.

Imam vprašanje in upam da bom dobila odgovor.
Zanima me, če koloidno srebro zdravi gastritis in če je kaj resnice na tem, da tudi uničuje rakave celice.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar alternasveti 11.03.14 20:41
Pozdravljeni!

koloidno srebro pomaga tudi pri gastritisu, pa tudi kakšne druge naravne zadeve pomagajo...
za raka pa je potrebno dvigniti in krepiti imunski sistem, da uničuje bolane celice...če vas zanima kaj več, pišite na alternasveti@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jozicaaa 02.04.14 15:41
Glede gastritisa ne vem ali bi pomagalo koloidno srebro. Jaz osebno sem ga uporabljala za odpornost pri otroku, ker je bil skos bolan in se je stanje izboljsalo do te mere, da ze celo leto nisem potrebovala bolniskega staleza za njega. Moz je pozdravil glivice in alergijo. za rakaste celice bi ti priporocala prej koloidno zlato. Rezultati so vidni zelo hitro. srebro lahko narocis na 051633421 moras pa
biti pozoren koliksen je ppm (to je koncentracija srebra).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 1Bojan 14.04.14 10:19
Glede koloidnega srebra je bilo napisanega že zelo veliko napisanega, vendar bore malo o negativnih posledicah, ki jih načeloma ni! Če bi imeli farmacevtski lobiji tudi to moč, da bi vplivali na pamet posameznika, potem ne bi bilo toliko zadovoljnih uporabnikov koloidnega srebra! Prav tako se je potrebno vprašati, zakaj koloidno srebro lahko kupimo preko meje v lekarnah, pri nas pa ne!
Večna debata uporabnikov, pa tudi proizvajalcev je, kakšna naj bi bila destilirana voda in kateri ppm najbolj koristi posamezniku! Destilirana voda, ki je načeloma tki "prečiščena voda" (dvakrat destilirana) se dobi v lekarni, velikost ppm - a pa je odvisno, za kaj posameznik koloidno srebro uporablja! Načeloma velja, da je za oralno uporabo primeren ppm od 5 do 15 in za lokalno uporabo od 15 do 30!
Jaz sam izdelujem koloidno srebro zgolj za oralno uporabo v velikosti ppm 10 - 12 in s tem sem si pozdravil glivice! Sledil sem logiki, da manjše delce telo lažje absorbira, kot velike, ki pa se znajo nalagat in potem ne opravljajo svoje funkcije! Prav tako koloidno srebro v omenjeni koncentraciji izdelujem za prijatelje in nekatere znance za različne težave in doslej so pri uporabi imeli same pozitivne izkušnje! Vsekakor velja zgolj osebna prepričanost in pravilo, da ima vsak izbiro! Še največ težav povzroča pravilo, da se koloidno srebro načeloma ne dela na zalogo in čas, ki je potreben za izdelavo npr. 1 litra raztopine!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andraz slo 14.04.14 10:36
za glivice zelo dobro pomaga sem že slišal in sprobal na sebi. V bistvu za vsak prehlad, dvigovanje odpornosti, za otroke če so radi velikokrat prehlajeni, za ogrce na obrazu,mozolje. Jaz sem ga pred leti kupoval v Avstriji dokler nisem slučajno zasledil da se da kupiti pri nas. V avstriji je tista mala najmanjša flaška 0,02 dl 12 eur. Cene imajo zelo visoke ampak že vejo zakaj , ker dejansko res pomaga za vse.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janko5555 02.05.14 06:31
Odločam se za nakup generatorja koloidnega srebra.
Prosim za mnenje glede spodnjega
http://www.inet.hr/~mmuler/silvergenerator.htm
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stevan 19.05.14 07:37
Navedeno
stevan
Pozdravljeni.

Imam vprašanje in upam da bom dobila odgovor.
Zanima me, če koloidno srebro zdravi gastritis in če je kaj resnice na tem, da tudi uničuje rakave celice.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Alternasveti, hvala za odgovor. Malce mi je pa nejasno, saj kolikor sem razumela, koloidno srebro dviguje odpornost, ti pa pišeš, da so pri rakavih bolnikih potrebne druge metode za dvig odpornosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mal3cka 22.05.14 11:08
s koloidnim srebrom zdravijo rakave celice, ki jih srebro uničuje in veže nase. jaz ga pijem za odpornost, enkrat na dan primerno mi zmešajo, za rakave bolnike naj bi bila koncentracija srebra višja in večkrat na dan se pije....

---------
Mal3cka
preveri tole :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar alternasveti 23.05.14 16:14
Ojla!

Če bi nekdo trdil, da koloidno zdravi raka, bi lagal. Pomaga pri težavah, ki so posledica obolenja in stranskih učinkov zdravljenja raka. Zato pravim, da je potrebno še kaj drugega, obstaja veliko naravnih pripravkov...
Vendar je človek edinstven in to kaj pomaga enemu, ni rečeno, da bo drugemu. Za najuspešnejše se je izkazala kombinacija različnih pripravkov. Da se pa tudi z vitaminsko mineralnim testom vsaj približati temu, na kaj se vaš organizem bolje odziva. Test se izdela na podlagi pramena las.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar NatalijaV 27.07.14 21:00
Mi že kar nekaj časa doma uporabljamo koloidno srebro. Ker je nabava precej draga, bi ga želeli izdelovati sami. Ali že kdo uporablja ta aparat: ionic pulser pro Razmišljamo da bi ga kupili.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar babimaca 27.07.14 21:25
Pozdravljeni g.NURUDIN!!!


Ne vem, kako izdelujete to koloidno srebro, da ga lahko tako drago prodajate...
Jaz ga izdelam in prodajam 0,5 l za 20 eur, popolnoma enaka izdelava, ravno tako delam gel za 10 eur 100ml, ni čudno, da ljudje kot je ga.Natalija in drugi razmišljajo o nakupu silvermakerja...

Namesto, da bi si pomagali, eni želijo samo na hitro obogateti, žalostno.....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janko5555 27.07.14 22:59
Pozdravljeni,

g.NURUDIN se je verjetno zmotil in je mislil 0,75l.
Tako da imata oba enako ceno ga. babimaca


ga babimaca ko preberem spodnji stavek se malo zamislim

Namesto, da bi si pomagali, eni želijo samo na hitro obogateti, žalostno.....

Ali mi lahko argumentirate po vašem nizko ceno 20€ na 1/2 litra glede na to da so cene pri naših južnih sosedih skoraj 4x nižje - po možnosti pa je srebro narejeno z enakim generatorjem


NatalijaV Tudi jaz sem eden od tistih ki so začeli sami izdelovati koloidno srebro. Javite mi preko osebnega sporočila pa vam pošljem informacije.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar babimaca 28.07.14 00:15
GOSPOD Janko

Če ga sami izdelujete, potem verjetno veste, koliko stane steklena temna steklenica in dvojno destilirana voda v lekarni, srebrne palice in koliko časa potrebujete za izdelavo 0,5 l

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stanexx 15.11.14 15:58
Pozdravljeni
Sem nov uporabnik tega foruma. Verjetno, res nisen vsega prebral , vendar primera kot je moj nisem zasledil. Imam namreč Sinus pilonidalis v taken področju , kjer ni možna operacija (preverjeno z strani mnogih kirurgov) . V veri , da bi uspeli doseči žarišče so mi 30 let nazaj odstranili trtico, kar pa ni omogočilo dostopa do žarišča. Že trideset let se trudim po vseh bolnicah , privat kirurgijah, po raznih septičnih ambulantah, pa mnogo zdravilcev...do sedaj ni bilo rešitve niti izboljšanja. Popil sem že kak kamion antibiotikov v vseh možnih kombinacijah, da ne govorim o tabletah proti bolečini.
Sedaj je padla ideja o koloidnem srebru. Prosil bi za nasvet, glede možnosti in načina uporabe koloidnega srebra v ta namen
Najlepša hvala
Stanko
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rokbiljski 16.11.14 07:08
Pozdravljeni!

koloidno srebro je naravni antibiotik z širokim spektrom delovanja, pa še poceni je...
poglejte na alteromnia,si, tam vam bodo sigurno znali pomagati in svetovati..

LP Rok
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stanexx 16.11.14 08:56
Gospod Rok najlepša hvala za nasvet
LP
Stane
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Andrej84 24.12.14 14:14
Pozdrav vsem!

Prosil bi obiskovalce foruma, ki imajo s koloidnim srebrom izkušnje in ga redno uporabljajo, da mi svetujejo, katerega naj nabavim, saj je na internetu prava poplava razno raznih ponudnikov in podjetij...vsi seveda na vse pretege hvalijo svoj produkt, edino njihovo KS je "pravo" in "varno", vsi ostali produkti niso enake kvalitete,...pa saj veste sami, na koncu se človek težko sploh odloči za nakup, če ima toliko različnih informacij.

Skratka, zelo bom hvaležen, če mi svetujete!

LP Andrej
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rokbiljski 24.12.14 16:32
Pozdravljeni!

Poglejte na alteromnia.si in jih kontaktirajte, jaz imam zelo dobre izkušnje z njimi...


LP Rok
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Macca 23.01.15 10:18
Pozdravljeni - ali ve kdo, če kdo prodaja KS na obali?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nanito 15.03.15 21:07
vprašanje:

kje pri nas se dejansko da dobit kolidno zlato v pravi nano obliki? (da dejansko ne vsebuje ionske delce in potencialno toksičenga Au-kloirida)?

vnaprej hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nanito 15.03.15 21:26
še eno vprašanje:

kako je z uvozom? bodisi znotraj EU ali izven?

hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Flavija 26.07.15 16:35
Pozdravljeni
sem uporabnica KS in imam same dobre izkusnje.uporabljam ga po potrebi za razlicne stvari...pred kratkim me je picila osa.pricelo me je boleti in zatekati,in ker imam v torbici vedno flasko koloidnega sem ga takoj uprabila in pospricala po predelu pika.v roku dveh,treh minut nisem vec cutila bolecine in nisem vec vedela kje tocno je bil pik cebele.Naravnost fantasticno!!0dkar ga uporabljam nimam vec problemov z refluksom......in se in se bi lahko opisovala!LP vsem!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Damjan2 20.08.15 22:38
Pozdravljeni.kupi se ga lahko v vsaki lekarni v Avstriji.tudi sam sem ga nedavno in ga uporabljam za uživanje,po dve zlicki dnevno. Lp
Damjan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar enapoena 21.08.15 11:28
Ali je možno da KS povzroči vnetje črevesja? Po dveh dneh uporabe sem dobila drisko in prozorno sluz v blatu pa kar hude bolečine v predelu črevesja. To pomeni da dobro deluje ali da mi škoduje in je bolje da preneham?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rokbiljski 21.08.15 11:34
KS ne more povzročiti vnetja, lahko ga samo odpravi...
možno je, da vam je pobilo parazite in je sedaj več odpadkov...
zakaj ste ga začeli jemati?


LP Rok
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar enapoena 21.08.15 11:55
Iz preventive oz. slabega počutja. Vmes sem ugotovila da imam tudi kandido (test s slino).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar James2 07.01.16 12:46
Zakaj je toliko spletnih strani ki prodajajo to čudežno srebro nedosegljivih oziroma so pobrisana?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Srebrni 07.01.16 12:47
Kaj je tema zamrla?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rokbiljski 07.01.16 13:29
oj

kaj te zanima?

piši na zasebni mail, če želiš informacije...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MacGyver 11.01.16 09:22
Zgleda tole ni vec aktualno?
Za luskavico pa nisem zasedil da bi imel kak protiucinek?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar rokbiljski 11.01.16 09:41
ojla;

za luskavico ti bo najbolje pomagalo konopljino olje z 10% THC in CBD...
preverjeno...


LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 minus 12?
Na vrh