Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.
čakam na prk

Laserska operacija oči - Irman

07.07.08 07:24

Naročena sem na lasersko operacijo oči pri dr. Irmanu v Žalcu. Delal mi bo operacijo po metodi PRK.
Če je kdo že bil lepo prosim za izkušnje. Kako je po posegu, ali so prisotne bolečine, koliko časa traja, da se vid stabilizira, kakšen je vid prve dni po operaciji, kako ste zadovoljni z izidom operacije? Kdaj ste začeli z branjem, gledanjem TV, delom z računalnikom? Koliko časa ste res "počivali" z očmi?
Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji. Operacija je trajala približno 15 minut na oko. Občutek imaš kot, da te žgečka. Nič hudega. Po operaciji priporočajo nošenje sončnih očal (tega se je treba držati). Kakšen dan, dva imaš še meglen pogled, vendar že vidiš pravo ostrino predmetov. Teden dni nisem gledala TV. Potem pa po malem.
čakam na prk

Re: Laserska operacija oči - Irman

07.07.08 07:56

Si imela operacijo po metodi PRK? Je tista leča, ki ti jo vstavi po operaciji zelo neprijetna?
Upam, da tisti apaurin pred operacijo hitro prime, da ne bom preveč nervozna na operacijski mizi :)
Živjo,
smem vprašati koliko stane operacija PRK in pa Lasik, pa če so vama kaj povedali koliko časa naj bi to držalo (se pravi se ti ne začne spet slabovidnost) in ali je imela katera še astigmatizem poleg dioptrije?
hvala ;)
tina
čakam na prk

Re: Laserska operacija oči - Irman

07.07.08 13:28

Operacija stane 1.200 EUR na oko.
Jaz imam daljnovidnost + astigmatizem.

In nervozno čakam operacijo :)

Hvala, BBYY!
irmannn

Re: Laserska operacija oči - Irman

07.07.08 14:50

Jaz nisem bila na prk ampak lasik. Tako da ne vem, koliko ti moje izkušnje pomagajo. Moja operacija je trajala cca 10 minut na oko. Na eno oko je bila zadeva le malce neprijetna. Na drugo oko je bolelo kot hudič. Kasneje je povedal, da zato, ker imam oko malce nepravilne oblike.

Oči sem imela zelo rdeče in če se prav spomnim, je rdečina izginila šele po 2 mesecih.
držim pesti, da bo uspelo, jaz še vedno zbiram pogum....sporoči kako je šlo im predvsem ali bi šla še enkrat :)))
lp
Ciao,

zanima me višina vaše dioptrije. Jaz se pravkar odločam ali bi šla. Imam namreč visoko dioptrijo -8, astigmatizem 1.75. Zmedena sem tudi, ker veliko berem o metodi lasek. Dr. Irman je rekel, da ni bistvene razlike med lasik in lasek. Zelo bom vesela vaših izkušenj, predvsem me zanima, kako je z dioptrijo po operaciji in vidom ponoči.

L.p Neju
tudi jaz sem prestal operacijo po metodi PRK in sicer sem bil operiran skoraj pred enmu letu bil sem dalnoviden z dioptrijo +3. moram vam povedati, da sem zaenkrat še zelo razočaran, ker se mi vid še ni ustalil, tako ,da trenutno stanje je slabše, kot je bilo pred operacijo. no ampak doktor I. pravi, da se še rez ni popolnoma zacelil.sedaj imam probleme z razsojem svetlobe zjutraj, da ponoči sploh negovorim. sicer dioptrije nimam več ampak se mi je malo pojavil cilinder. no nebi vas rad strašil tako je pač pri meni, imam pa tri prijatelje, ki so zelo zadovoljni. LP
GROZA Ko berem članke o laserski operaciji oči me spreletava strah, koliko ljudi si bo oz.si je že z lasik operacijo vid še bolj pokvarilO.Že mogoče, da se je kateremu vid poboljšal a za koliko časa? Kolikor jih osebno poznam,pa jih ni malo imajo vsi kasnejše probleme. Naj navedem še moj primer in potek.Po pregledu oči mi je dr.Irman zagotovil,da sem v najboljših letih za operacijo in da mi bo vid popravil na dioptrijo o,00. da se bom po operaciji takoj odpeljala v Ljubljano brez problemov.Super si rečem in že naslednji dan hitim na banko da mi odobrijo kredit za operacijo. Ko sem dobila termin sem se vsa v strahu odpeljala v Žalec. Po operaciji najprej na enem in čez nekaj ur še na drugem očesu. Ker sem imela drugi dan pregled sem prosila naj me kdo odpelje v hotel ker nisem nič videla. Nasledmji dan sem zopet prosila zaposlenega v hotelu da me je peljal v ordinacijo dr.Irmana.Ko sem mu povedala,da imam hude bolečine in da nič ne vidim mi skoraj ni verjel. Dobila sem tableto proti bolečinam da pa ne vidim mu ni šlo v glavo. No poklicati sem morala sorodnike v Ljubljano da da so me priški iskat. Še po treh tednih nisem videla nič in bila sem zgrožena.Ko sem ga klicala mi je rekel naj še potrpim. da se mišice okrepijo, ko sem mu povedala da je moje vidno polje usmerjene čisto drugam pa mi je pojasnil, da laserski tehnik tega ne more popraviti.SUPER..V glavnem sem pristala na očalih in to z ne majhno dioptrijo, ki se mi vidno slabša, bila sem pri več specialistih pa mi ne morejo nič pomagat, ker mi je ozadje čisto zažgal.V glavnem da je pokasiral pa nič odgovarjal.Super naše privat zdravstvo. Več plačaš manj dobiš.Še na kratko. Moji hčerki je delal transplatacijo in je bila že 2x pri njemu, ker ji je leča padla iz oči.mislim da je dovolj zaenkrat čeprav bi lahko še in še napisala
Pozdravljeni...kot prvo imel sem dioptrijo -6 in tudi jst sem imel lasersko operacijo pri dr. Irmanu že pred dobrimi 4 leti in mi je tedaj zagotovil, seveda na moje vprašanje kako dolgo bom imel tako dober vid, da midva to delava za celo življenje in pa tudi, na vprašanje če bom veliko za rač. kar seveda sem, mi je odvrnil da ne igra nobene vloge, da sem lahko tudi cel dan na rač. pa se ne more poslabšati. Kul sm si rekel, nakar sem čez 6 mesecev imel spet pri njemu pregled, sam sem mu povedal, da ne vidim včasih najbolj čisto, odvrnil mi je, da imam zelo suhe oči ( da se mi premalo solzijo ) in so se zato naredile kot nekakšne zarezice vendar ko bom redno uporabljal kapljice ( umetne solze ) se te ranice zacelijo in vid bo spet vredu. Ves čas po operaciji so me nekako pekle oči, nikakor nisem mogel dlje časa gledati v eno stvar ali pa osebo v oči ne da bi večkrat močno pomežiknil ker so me začele tako peči, rekel mi je da je tudi to razlog zaradi suhih oči. Kapljice,iskreno niso nekaj dosti pomagale, v teh letih pa se mi je tudi vid poslabšal a jaz sem se tolažil da je to tisto kar mi je dr. rekel. naročil sem se na pregled po 4 letih in dr. Irman je ugotovil da mi je rahlo narastla dioptrija na -1,5,ko sem mu rekel za tisto (da delava za celo življenje ) mi je odvrnil da je to zaradi narave in nisva vedela kako bo narava vplivala in da za zdaj še ni tako visoka, če bi pa bila še višja pa bi se zmenila za še eno operacijo ( na čigave stroške,nisem ga vprašal ampak seveda verjetno moje ). Zdaj ne vem kdo komu maže oči, da enkrat govori eno, samo da plačaš, potem pa ne odgovarja za posledice saj smo podpisali da smo seznanjeni z vsem kar je pomembno za to operacijo in s tem se je opral krivde...to, da pa njega zanima samo prekleti denar in ne ljudje, ki smo mu slepo zaupali in verjeli vanj in njegove sposobnosti zaradi katerih bo verjetno marsikdo imel še zelo hude posledice, pa mislim da pove dovolj o tem "človeku" !!
Srčno upam, da je nekomu pomagal, vendar če sem čisto iskren, če bi vedel kaj se bo zgodilo bi raje še naprej nosil leče in imel zdrave, nepekoče oči...;-)
Hvala in upam da sem komu pomagal s tem kar sem napisal !!
Anuska

Re: Laserska operacija oči - Irman

29.10.10 08:59

Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!
Navedeno
Anuska
Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!

Anuska...mene pa zanima kako dolgo je od tega k si bla na operaciji...
hvala, lp
magna andro

Re: Laserska operacija oči - Irman

14.07.11 23:51

js mam dioptrijo -4.5,pa se mi je še mal poslabšala.1200 evrov na oko je pa zelo veliko denarja.a potem običajno po operaciji se ti dioptrija ne veča več kajne ?
Roman1978

Re: Laserska operacija oči - Irman

08.08.11 21:46

Pozdravljeni vsi tukaj na forumu....
Imel sem dioptrijo -8 na obeh očesih.....25 let sem nosil očala in se odločil, da jih odvržem....
Za operacijo sem se odločil predvsem zaradi opravljanja izpita CE in pač zaposlitve v tej panogi.
In tako je prišel dan, ko se odločim, kliknem na online prijavnica in voila......čez cca. 15 min povratni mail, kjer me vabijo na strokovni pregled.....Odpravim se na pregled, konča se pregled, in nato konsultacija z zdravnikom......Pove mi, da sem kandidat za operacijo, in da jo lahko izvedejo že v roku 7 dni, če se mi bi pač mudilo......Men se pač ni mudilo, zato sem operacijo opravil cca. mesec pozneje.....
Dan operacije.....Vse super, fino, fajn.....vse skup trajalo mrbit 10 minut za oba očesa.....Takoj po operaciji sem že super videl.....neverjetno, nov svet zame....naslednji dan pregled, ocena vida 90% levo in 95 % desno oko......Vauuuu, ne morš verjet........Čez teden dni spet pregled......levo oko 105 % in desno 115 %.......(mislu sem da je 100 % maksimum - očitno ni)....Sedaj imam pregled čez 3 tedne......Bomo vidl kaj bojo rekl......
Morm povedat, da že sedaj vidim bolje, kot sem prej z očali.....še posebej ponoči.....kar je neverjetno, sploh mi dolge luči kontra ne smetajo.....in seveda vidim vse odlično......Edino v temnejših prostorih se malo slabše vidi.......Drugače pa drobni tisk v časopisih berem z razdalje 1.3m !!! Edino, kar se izogibam je sončna svetloba, če pa že moram po največjem soncu bit zunaj, pa imam za to primerna sončna očala, ki pokrivajo celotne oči, tudi ob strani.....
No sedaj pa še o tem, koliko vse skupaj stane......Če se mene vpraša je to zastonj (oba očesa za manj kot 2 čuka...natančneje 1750 €)......Rezultat je neverjeten, še sam ne morem verjet......Za tako stvar bi dal tut 10 jurjev......No operacijo pa sem opravil v Zagrebu v kliniki www.svjetlost.hr--------Priporočam vsem vam to kliniko, ki je mimogrede bila najbolje ocenjena v Evropi v letu 2010.....Toliko z moje strani.....razna vprašanja in komentarji so seveda dobrodošli.......
drkomrko

Re: Laserska operacija oči - Irman

23.09.11 17:50

Sam so te cene na nasem delu balkana dobro navite..v Franciji bom opravil za 1265eur, dubil mal boljso ceno, drugace pa stane 1500eur za oba očesa z vsemi pregledi vred, v eni izmed 10 najboljsih klinik v franciji..sm tok da ne boste za te klinike gledal samo pri nas. Tehnike so ze dober uveljavljene cca 15 let oz cca 10 let za lasik..
Vljudno prosim uporabnika Roman1978, če mi lahko pomaga pri odločitvi glede laserske odstranitve dioptrije v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Prosim za kak bolj konkreten kontakt, zaradi par vprašanj...Najlepša hvala
PetraKozelj

Re: Laserska operacija oči - Irman

14.11.11 19:16

Zdravo, jaz sem bila ravno danes v Zagrebu. Ful šprijazni vse ful lepo razložijo. Stane 1650 eur ( to je ta akcija, ki jo i0pomenja 4 eyes). Zdej moram določit edino kateri petek se zapeljem tja. Operacije namreč delajo ob petkih.
Slučajno sem zasledila temo o laserski operaciji oči. S prijateljico sva iskali kaj več o tej zadevi, ker je imela velike težave z vidom, z očali se nekako ni mogla spoprijateljiti. Ker pa se gre seveda za oči in pa vsi vemo, kako dragocen je vid, se je po dobrem premiselku, mnenjih, in tudi priporočilu, odločila, da je prava izbira Poliklinika Svjetlost Zagreb. Zato tudi ona vsekakor priporoča, saj je izredno zadovoljna. Tudi cenovno je ugodno glede na zadovoljstvo in rezultate. Če bi se morala še enkrat odločit, je rekla, da bi šla tja.
Darja, 50 let

Re: Laserska operacija oči - Irman

24.02.12 22:55

Zaupaj mu. Irman je zelo dober.
nikstone

Re: Laserska operacija oči - Irman

07.03.12 11:42

Jaz, sem bil pri dr. Šalamunu v NG, prej sem bil še na pregledu v Zagrebu (Svjetlost), pa so mi tam rekli naj še malo počakam, niso mi pa povedeli, da imam tanko roženico in da pride v poštev metoda PRK, plačal za pregled 100€...
Nato sem se hotel naročiti pri Irmanu- pa te oni pokličejo ko imajo čas za pregled cena 100-130€
Pri dr.Šalamunu isti pregled 25€, po pregledu dobil termin čez dva tedna za operacijo.
Pri njemu stanejo vse metode isto, odvisno katera je indicirana pri tebi.
Po dobrem mesecu je vid dober občasno se mi še malce megli uporabljam pa tudi še kapljice.
Tudi jaz se odločam za operacijo oči pri Irmanu. Ker imam tanko roženico mi je priporočil vstavitev dodatne leče IOL (ICL). Ali je kdo od vas morda že šel na tako operacijo in kako je bilo?Imam pa še en problem ker se mi premikajo oči po horizontali tako imenovani nistagmus, pa se bojim da ne bom imela pri miru oči! Zanima me če je katera dama po operaciji že rodila in če se je vid zaradi tega poslabšal?
abanana

Re: Laserska operacija oči - Irman

21.05.12 00:09

Tudi az sem bila operirana pred cca letom dni pri dr. Šalamunu v kliniki VID (Nova Gorica) po tehniki supercooling advanced PRK. Tretji dan po op. sem bila že v službi. Striktno upoštevala VSA navodila glede kapljic in higiene in nisem imela nobenih zapletov.
WEdino opozarjam vse, ki imate nekoliko bolj zamašen nos, da pred op vzamete Operil, ker so se mi oči ful solzile in sem imela potem cel dan zabasan nos :)
Sedaj imam vidno ostrino zelo dobro, nekaj malega minusa (-0.25), a glede na stanje prej (-7,00 ter -8,00) vidim kot sokol (v službi sem kirurginja). Prej sem imela stalno dioptrijo cca 10 let.
Imela sem pa nekoliko tanjšo roženico pred op. Na začetku sem po op imela edino nekaj težav pri nočni vožnji (minimalno bleščanje luči :)), vendar sedaj teh težav sploh nimam več.

Dr. Šalamun je po op ves čas doseglijv na telefon, ki ga dvigne (preverjeno) tudi ob nedeljah in praznikih :)

Po operaciji se normalno potapljam tudi v večjih globinah, redno treniram plavanje, tako da tudi glede odpornosti roženice na infekcije ni težav. Tip operacije ni nevaren za potapljanje, saj pri tem ne prihaja do vstopa zraka v notranjost očesnega zrkla.
Prosim, če mi poveste, ali ima kdo izkušnje za operacijo oči pri DR.PUŠNIK-NOVLJAN v Novem mestu? Pregled stane 30 eur, operacija za eno oko pa 750 eur. To se mi zdi cenovno ugodno.
Hvala.
Tudi jaz sem bila v Novem mestu in so mi rekli, da ker sem stara 52 let, da zame pride v poštev vstavitev leče. Pevedali so, da če mi naredijo lasersko operacijo, da bom po operaciji zaradi mojih let rabila očala za branje. Sedaj imam dioptrijo -6,5 in brez in z očali lahko berem.
Prosim, če napišete, če ima kdo izkušnje pri Pušniku.

Hvala in lep pozdrav!
Tudi jaz zbiram informacije za lasersko operacijo. Oklevam med NG, LJ, Žalcem.
Najcenejši so v NM-dr Pušnik.
Hvaležna vam bom za vsako informacijo. Posebno vas prosim, če navedete izkušnje z lasersko operacijo pri dr. Pušniku.

Veselim se odgovorov.
Pozdravljni,
jaz sem iz NM in sem šel lansko leto k njemu na pregled. Ker pa nisem uspel dobiti nobene informacije o izkušnjah z lasersko operacijo pri njem sem šel potem v LJ. Z operacijo sem bil zadovoljen.
Łep dan.
Zanimivo, ali res nihče nima izkušenj z dr.Pušnikom?
Hvala.
Pozdravljeni,

bila sem na pregledu za lasersko operacijo in so mi predlagali vstavitev multifokalnih leč.
Na internetu sem zasledila, da se je po vstvitvi leč potrebno naučiti gledat, kar traja lahko tudi dva meseca. Ker bi mi vstavili leče z presledkom enega meseca me moti tudi to.

Ali ima dko kakšne izkušnje s tako operacijo.

Hvala in lep dan.
Gabrijel9

Re: Laserska operacija oči - Irman

24.07.12 09:48

Opravljen pregled v Očesni polikliniki dr. Vukas, operacija za mano. Vse ok, rešena dioptrija in astigmatizem. Priporočam. Cena je bila zelo korektna, v primerjavi z našimi... Je pa Vukas pred leti operiral mreno moji stari mami v Brežicah in je bila tudi zadovoljna.
http://www.ocna-poliklinika-dr-vukas.hr/
Pozdravljeni vsi, ki ste opravili lasersko operacijo za odpravo kratkovidnosti. Tudi jaz zbiram pogum in me najprej zanima v kakšnem stanju je pacient po operaciji ali je po parih urah sposoben sam iti 100 m peš in sesti na avtobus brez spremstva.

Hvala.
Lp
sanabarba

Re: Laserska operacija oči - Irman

30.07.12 14:55

Pozdravljeni vsi, ki ste opravili lasersko operacijo za odpravo kratkovidnosti. Tudi jaz zbiram pogum in me najprej zanima v kakšnem stanju je pacient po operaciji ali je po parih urah sposoben sam iti 100 m peš in sesti na avtobus brez spremstva.

Hvala.
Lp
Gabrijel9

Re: Laserska operacija oči - Irman

02.08.12 11:33

Sanabarba, kontaktiraj Natalijo Sakelšek na Happymed, ona dela s slovenskimi pacienti za kliniko Vukas. Meni so v kliniki dali njen kontakt, ti vse lepo razloži. Operirana boš z najboljšimi laserji, imajo laserje, ki jih je Nasa odobrila za astronavte. Razen v Italiji in Angliji je to edini laserski center s to tehnologijo. Meni ni žal. Okreval sem zelo kratko, boš videla kako je, ko spregledaš. Noro, res. Pa pol cenejši od Irmana.
Marija76

Re: Laserska operacija oči - Irman

06.09.12 12:14

Za mano je operacija, naredila sem pregled v Očesni polikliniki dr. Vukas, operiral me je dr. Zdeslav Vukas v OE. Vid je perfekten, okrevanje kratko. Operacija je bila VISX laserjem. Res, toplo priporčam. Sem bila pregledana tudi pri konkurenci v ZG, pa je dr. Vukas s strokovnostjo in predstavitvijo laserjev in operacije pretehtal.
Irenca

Re: Laserska operacija oči - Irman

08.09.12 19:18

Pozdravljeni!

Razmišljam o laserski operaciji oči in me zanima kje so najboljši specialisti pri nas v Sloveniji ali na Hrvaškem in kje so najbolj ugodni?

Hvala za odgovor.
LP,
Lidija U.

Re: Laserska operacija oči - Irman

27.10.12 15:20

Za mano je zelo uspešna operacija oči. operiral me je dr. Zdeslav Vukas, storitev je bila na nivoju. po operaciji je bilo kar kruto, 4 dni nisem kaj dosti videla. Po tednu dni pa tisto, po kar sem šla-popoln vid. Priporočam. Za vse, ki vas zanima opreacija, šla sem preko Happymeda-www.happymed.si
Samama

Re: Laserska operacija oči - Irman

09.01.13 09:02

Pozdravljeni,

Slovenka 1919, zanima me ali ste mogoče izvedeli kaj glede lasaerske operacije pri dr.Pušniku v NM? Včeraj sem namreč bila pri njemu na pregledu, vendar se še ne morem 100% odločit ker nimam nobenih povratnih informacija od "zadovoljnih" pacientov.

Lp.
HelloUrshi

Re: Laserska operacija oči - Irman

15.01.13 21:19

Irenca,

vsekakor dr. Zdeslav Vukas iz Zagreba. Imela sem pregled v Svjetlosti in so mi rekli, da bi morala zaradi cilindra imeti operacijo z lečo-potem pa najdem na googlu laser Intralase! Lahko bi bili vsaj toliko in me napotili h konkurenci, pa mi niso niti omenili. Skratka, imela sem ponoven pregled v kliniki Vukas in OE, potrjena za kandidatko za operacijo, operacijo sem odlično prestala, prespala v Zagrebu, ker sem imela naslednji dan dopoldan kontrolo in to je bilo to. Vid-brezhiben! Toralno sem zadovoljna. Je pa res, da so me mučile rdeče oči, me je pa zdravnik na to opozoril. Mene je dr. Vukas prepričal s svojo mirnostjo, odkritostjo, nič me ni silil z operacijo kot v Svjetlosti. Presrečna sem in ga lahko samo priporočam. Z mano je bila mama, s katero sta klepetala o tem, kako je delal v bolnici Brežice. Res je faca! V Sloveniji ima pooblaščenko, go. Natalijo Sakelšek, ki vse lepo razloži, jaz sem se obrnila nanjo preko portala Happymed.. In vidim, da nisem edina, kar me zelo veseli.

UU ;)
DragicaKT

Re: Laserska operacija oči - Irman

01.02.13 19:35

Tudi z moje strani pohvale dr.Zdeslav Vukasu. Operacijo sem imela 24.1. in vid je po drugi kontroli brezhiben. Postopek je trajal slabih 20 minut, malce je bilo glasno :). Imela sem dioptrijo -5.25 z visokim cilindrom, in postopek Intralase. Nas je bilo pa iz Slovenije dosti na pregledu in na kontroli. Zdravnika lahko samo prehvalim, ves moj stik je potekal v slovenskem jeziku. Zdravnika sem našla po priporočilu in na fb http://www.facebook.com/Happymed.si.

Dragica, Celje
George111

Laserska operacija oči - Irman

15.02.13 17:57

Tudi sam razmišljam o laserski operaciji.

Ampak ko najdem take povezave, ki govorijo o stranskih učinkih laserskih operacij, me vse mine!

http://www.lasikcomplications.com/index.htm

Ima še kdo podobne dvome?
Kaja Š.

Re: Laserska operacija oči - Irman

06.03.13 13:33

Ali je koga operiral dr.Vukas z metodo PRK? Včeraj sem bila namreč na pregledu in imam pretanko roženico za Intralase :( Prosim, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, če lahko malo pove o tem.
Pred operacijo sem imel dioptrijo L -13 D-14. Desno oko mi je operiral g. Irman 27.2 2013 in mi vstavil novo lečo IOL ter mi odstranil sivo mreno. Drugi dan sem imel kontrolo in sem bil z posegom zelo zadovoljen. Na operacijo levega očesa sem bil naročen 13.3. Tedaj me je operiral doktor Rok Grčar. Operacija je potekala brez zapletov in drugi dan na kontrolo sem se z avtom pripeljal sam. Držal sem se navodil glede higiene in vstavljanja kapljic v oko. Malo sem tudi pogledal TV saj me je gnala radovednost kako je operacija uspela. Med samo operacijo ni bilo nobenih bolečin, le močne luči v katere moraš ves potek operacije gledati me je zelo motil, ampak sem zdržal. Ni mi žal, saj sedaj vidim dosti boljše kot preje, ko sem si moral vsak dan menjavati leče. Star sem 64 let in mislim, da pri to vrstni operaciji skoraj ni starostne meje. Vsa ekipa dr. Irmana si za svoje strokovnost in prijaznost zasluži vse spoštovanje in zahvalo. Vsem, ki vas je strah ga bo po operaciji zamenjal občutek sreče in zadovoljstva, saj ne boste več potrebovali vsako dan menjavati leče in si pomagati z očali.
modrooka6

Re: Laserska operacija oči - Irman

18.03.13 01:40

mene pa zanima, kako je s temi operacijami, a z laserjem poravnajo stanje na očesu glede na kakšne prejšnje preglede (kot npr. ko greš po očala), ker potem če se zmotijo pri merjenju dioptrije, ti lahko napačno zažgejo oko? ali se to preprosto vidi, koliko ga je potrebno popraviti?
poznate koga, ki se je za to odločil z manjšo dioptrijo (daljnovidnost 3)? ali tveganja tu še pretehtajo pred prednostmi?
Simona Pernič

Re: Laserska operacija oči - Irman

28.03.13 12:31

Dr. Vukas je odličen, operiral me je v začetku marca. Zanj sem se odločila, ker ima dobre reference, operiral je tudi Nušo Lesar. Koristi najboljše laserje v svetu. Za mano je druga kontrola in sem brez dioprtije. Imela sem 5.0 na levi in 3.75 na desni, visoke cilindre. Intralase Lasik, vse skupaj je trajalo nekaj več kot 20 minut. Operacija ni boleča, je pa malo neprijetna, ampak je zdravnik res prijeten med posegom. Skratka, storitev odlična, vključeno bivanje v Zagrebu in brezplačne kontrole. Vukas je tudi najbolj ugoden. Šla sem preko Happymeda. https://www.facebook.com/Happymed.si

Če se kdo odloča za lasersko operacijo oči, lahko zdravnika in ekipo samo priporočam.

Simona P:
Simona: jaz te prosim za malo več informacij...zanima me,če si imela samo astigmatizem? namreč jaz imam kratkovidnost in astigmatizem in me zanima,če se to pol skupaj sešteje? a mogoče veš kaj o tem?.... če je možno me kontaktiraj na mail: pia.fabrici@hotmail.com
ALENKA MOLK

Re: Laserska operacija oči - Irman

06.05.13 16:29

Pred 15 leti, med prvimi v Sloveniji, sem bila operirana pri dr.Irmanu.Stara sem bila nekaj čez 40 let, še danes dobro vidim brez očal, nisem niti kratkovidna niti daljnovidna, čeprav se bližam 60tim. Odstranila sem dioptrijo minus 7 na obeh očesih in lahko rečem le, zame je to čudovita čarovnija ne glede na ceno. Če bi morala poseg ponoviti, bi ga takoj, nič ne boli, potrpiš z varovanjem oči nekaj tednov in potem vidiš...
DR.IRMANU sem nadvse hvaležna in zanj izrekam le pohvale in še enkrat pohvale. Če trpite za slabovidnostjo in si poseg lahko privoščite tako iz finančnih kot zdravstvenih razlogov - ne odlašajte. Meni je še zdaj žal za dni, ko sem imela ožuljen nos in uhlja od težkih, debelih dioptičnih očal. Poznam vsaj 5 ljudi, ki so si s to čudežno operacijo polepšali življenje. Pozdravljeni, Alenka
Pozdravljeni,

po vseh teh komentarjih kolebam med dr. Vukas in Kliniko svjetlost.. bi kdo rekel, da klinika Svjetlosti ni već tako dobra,kot je bila? in da zato se zadnje ćase odločaste za dr.Vukasa? ne bi rada plačala toliko denarja in potem bila na še slabšem ...
Najlepša hvala za vaš odgovor.
LP,Leja
kvaliteta

Re: Laserska operacija oči - Irman

27.08.13 20:01

Hej,

naj prevlada klinika ki po kvaliteti in strokovnemu odnosu izstopa, klinika, ki se vsakemu pacientu posveti 100% in opravi kvaliteten pregled ki traja 3 do 4 ure. Klinika Knezovič Vision group je družinska klinika s oftamologom, ki se je učil od najboljših v svetu.

Piši na spletna.klinika@gmail.com, za več informacij o kliniki in njihovem delovanju.
Pikapolonica 83

Re: Laserska operacija oči - Irman

19.10.13 15:55

Optical Express je klinika Št. 1 v Evropi. Najboljša tehnologija, edini izvajajo All laser surgery, imajo laser Intralase-nič več ne režejo po roženici in laser Visx. Njihove cene so cenejše od vseh klinik, vključno s svetlost, irman, morella...Kakovost pa prvorazredna. Tam operirajo kirurgi dr. Vukas, dr. Šarić, dr. Grgić.... Slovensko predstavništvo Optical Express 041 980 950. Odločite se za lasersko operacijo oči v Optical Express, ker za razliko od drugih klinik, nihče ne pojamra, da ni zadovoljen.
Marac 88

Re: Laserska operacija oči - Irman

08.11.13 12:58

Optical Express je super, ker ima Intralase laser, tako da ni nujno, da moraš na PRK. V mojem primeru bi bil pri nas operiran s PRK metodo, ker ker sem imel pretanko roženico za standardni Lasik. Jaz sem v Happymed poslal izvid in so mi odgovorili, da sem primeren kandidat za Intralase Lasik. Vendar sem moral še enkrat opraviti pregled v kliniki, kjer so mi ustreznost za poseg potrdili. Operacija je za mano, vse je ok, sem zelo zadovoljen in vidim odlično! V Happymedu so mi dali tudi študentski popust, sem tudi prihranil. Še povezava za vse, ki vas zanima Intralase Lasik
zdravo,

bi mi kdo ki je bi na operaciji lahko skeniral izvide, ki jih je dobil ob koncu po operaciji, da vidim kaj natančno piše, nujno rabim če bi lahko kdo prilepil ali mi poslal.

hvala
ralaks

Re: Laserska operacija oči - Irman

18.12.13 12:17

zdravo,

Pred petimi leti sem bil na laserski operaciji dioptrije pri Irmanu v Žalcu. Operiran sem bil po metodi PRK. Še zdaj vidim super, osebje prijazno in izkušeno.
Kolikor sem slišal od kolega imajo enega najboljših laserjev za PRK in LASIK pa da bodo zdaj delali tudi v Ljubljani.
Mal preverite če se sploh splača komplicirat z vožnjo v Zagreb.

LP S
Pozdravljeni,

ima mogoče že kdo izkušnje s kliniko Novljan-Pušnik iz Novega Mesta?

Hvala.
Moja hčera je imela operacijo pri dr. Irmanu v Žalcu in smo zelo zadovoljni. Imela pa je že pred 5-timi leti in zelo dobro vidi. Tako, da srčno priporočam dr. Irmana.
lp,
Z.E.U.S. Svetovanje

Re: Laserska operacija oči - Irman

26.03.14 16:18

Pozdravljeni,

Smo podjetje ki se ukvarja s promocijo zdravstvenega turizma v Banja Luki.

V ponudbi imamo tudi vse vrste odstanjevanja dioptrije.Operacijo izvajajo na Kliniki Svjetlost v Banja Luki. Klinika Svjetlost Banja Luka je ena izmed 4 klinik znotraj mreže Klinike Svjetlost Zagreb (poleg Zagreba in Banja Luke, še Split in Sarajevo).

Poleg ostalih se je laserske odstranitve dioptrije poslužil tudi naš lastik. Z eno skupino, ki je bila v Banja Luki minuli teden smo imeli klijenta ki je imel tanko roženico, zdravniki so se kljub temu odločili za metodo Lasik, zaradi tega, ker je postoperativna rehabilitacija z metodo PRK bistveno težja in boleča. Na očesu s stanšano roženico je klijent 4 dni po operaciji nosil zaščitno lečo, zaradi tega, da je lahko popolnoma normalno deloval.

Laserska operacija na obeh očesih (Lasik ali PRK), predoperativni in postoperativni pregled pri nas s trenutnimi popusti stane 1300€ s spanjem (polni penzion) in prevozom do Banja Luke in nazaj. Vse skupaj traja tri dni (petek, soboto in nedeljo).

http://zeussvetovanje.com/klinika-svjetlost/
Ljudje ne priporočam vam operacije. Meni so zajebali. en oko so mi popravili enga pa poslabšali. Sedaj imam na levo oko ok na desno pa -4.50.
sedaj sem še na slabšem.
So mi dali denar nazaj, ker ne morejo popraviti jaz pa bom mel zjebane oči do konca življenja.
Niraju

Re: Laserska operacija oči - Irman

13.08.14 09:52

Pozdravljeni!
Moj prispevek se sicer ne zadeva laserske operacije, ampak rutinskega pregleda oči pri njemu. Pri 2,5 letnem sinu smo začeli opažati, da slabo vidi. Naročili smo se pri Irmanu, saj smo do sedaj imeli z njim dobre izkušnje, saj smo vsi v družini obiskovali njega. Po nekaj pregledih in meritvi dioptrije so pri sinu ugotovili, a potrebuje očala. Bili smo kar napoteni v njihovo spodnjo prodajalno z očali, češ naj si zberemo očala. Nakar ugotovimo, da bi skupaj z okvirji (nič posebnega) in s prispevkom od zavarovalnice plačali za očala okoli 200 €. Glede na to, da so nama reki, da se bo dioptrija spreminjala in seveda ker so otroci nerodni, tudi okvirji ne bojo za dolgo, sva sklenila da je to občutno preveč. Nakar sva odšla zgoraj v ambulanto, če nama lahko izdajo naročilnico, saj bi želeli še drugje pogledati ponudbo. Odziv je bil češ, kaj se gremo, da potem ne bodo krili drugih stekel, če se bo dioptrija čez 4 mesece spremenila. Vseeno sem vztrajala, da mi naročilnico izda, saj mi pripada. Torej s težkim srcem, samo da bi očala vzeli pri njih.
Konec zgodbe je bil takšen, da smo drugje dobili očala za 7 €. Lepa, modna in nič slabša kot tam. Še prijazni so bili, da če kaj zlomi kar naj pridemo, bodo popravili zastonj.
Sedaj smo imeli zopet pregled....tamali po najinem občutku z očali še vedno ne vidi dobro ...verjetno bi bilo potrebno korigirati dioptrijo...odslovili so nas, češ da bodo videli potem čez eno leto, ko bo bolj sodeloval in da sedaj ne morejo jamčit, če so stekla pravilno izdelana...Mislim halo...kot da druge optike ne znajo naredit dobrih osnovih stekel....
Sem zelo razočarana...želim vas opozoriti, da so očala pri njih občutno dražja kot drugje...
Zato komurkoli priporočam, da ponudbo preverijo še drugje....
okoo0033

Re: Laserska operacija oči - Irman

09.09.14 09:26

Bila na operaciji v Zagrebu pri dr. Knezoviču. V Spletni kliniki ti so v Sloveniji so mi povedali za neko ful dobro metodo ki ti nič ne režejo in ne vlivajo etanola v oči in po štirih dneh sem bila kot nova. Vse so mi v naprej obrazložili, bili ful prijazni mi je doktor dal celo svoj mobitel in mail če bi kaj potrebovala oziroma če bi imela po operaciji kakšno vprašanje. V glavnem super zadovoljna, zdej gre še moja mama. Pa še ugodno ceno so mi dal.
Je bla pa pred tem na pregledu moja sestra za katero so ugotovili, da ima kerstokonus, neko bolezen za katero ji tukaj niso nič rekli s tem da je že ful napredovala. In itak da o tem sploh ni nič vedela ina da so se ji ful posvetil in imajo neko metode za katero pri nas še tud niso slišal in ji bodo s tem zaustavli napredovanje bolezni.
Meni predvsem šteje ta odnos in moram jih pohvalit, vse ne samo v Zagrebu tud tile tukaj s katerimi sem bila na vezi so mi dali vse informacije ki smo jih rabil.
andrejafemc

Re: Laserska operacija oči - Irman

29.09.14 11:19

Navedeno
okoo0033
Bila na operaciji v Zagrebu pri dr. Knezoviču. V Spletni kliniki ti so v Sloveniji so mi povedali za neko ful dobro metodo ki ti nič ne režejo in ne vlivajo etanola v oči in po štirih dneh sem bila kot nova. Vse so mi v naprej obrazložili, bili ful prijazni mi je doktor dal celo svoj mobitel in mail če bi kaj potrebovala oziroma če bi imela po operaciji kakšno vprašanje. V glavnem super zadovoljna, zdej gre še moja mama. Pa še ugodno ceno so mi dal.
Je bla pa pred tem na pregledu moja sestra za katero so ugotovili, da ima kerstokonus, neko bolezen za katero ji tukaj niso nič rekli s tem da je že ful napredovala. In itak da o tem sploh ni nič vedela ina da so se ji ful posvetil in imajo neko metode za katero pri nas še tud niso slišal in ji bodo s tem zaustavli napredovanje bolezni.
Meni predvsem šteje ta odnos in moram jih pohvalit, vse ne samo v Zagrebu tud tile tukaj s katerimi sem bila na vezi so mi dali vse informacije ki smo jih rabil.

Avtorica..se mi lahko javiš na moj email andreja.femc@gmail.com ,lepo prosim
Pozdravljeni. Z odobritvijo uredništva MedOverNet bi radi odgovorili na nekaj kritik, ki so se pojavile na tem forumu. Obenem se zahvaljujemo za vse pohvale.

uporabnik XY30 - očitek, da smo neodgovorni in usmerjeni v "pobiranje denarja":
Velik del 'pobranega denarja' vlagamo v medicinske naprave in izobraževanje. Tudi dejstvo, da se odločamo za nove in tehnološko najbolj napredne naprave (imamo enega najboljših laserjev v regiji) ni ravno v skladu z zasluškarstvom, ki ga očitate. Vsekakor pa se ne moremo strinjati z "neodgovornostjo". Največja prednost za vsakega, ki se odloči za operacijo dioptrije pri nas, je dejstvo da smo iz Sloveniji. Smo družinsko podjetje,
ki želi trajno delovati v slovenskem prostoru (imamo 3 zdravnike) in si zato ne moremo privoščiti neodgovornosti, zanemarjanja pacientov ali česa podobnega.


uporabnik yada:
vaš primer poznamo in ni tako kakor opisujete. Vsekakor vam nismo 'zažgali ozadja' ker niti nimamo naprave, ki bi omogočala kaj takega, in tudi vaši hčerki nismo delali transplantacije.


Niraju - draga očala za 2,5 let starega otroka.
Kot vse druge ambulante priporočamo, da se očala predpisana pri nas, izdelajo v naši optiki. Razloga za to sta dva. Prvi je ta, da bodo očala pri nas izdelana kvalitetno in natančno po receptu. Vprašanja, ali so stekla ustrezne kvalitete in ali so bila očala pravilno izdelana v kakšni drugi optiki, so nehvaležna in ne sodijo v ambulanto. Drugi razlog je to, da je tako najlažje uveljavljati garancijo v primeru problemov. V nasprotnem primeru optik krivi zdravnika, zdravnik pa optika. Če se le da, se želimo izogniti takšnim problemom. Glede cen za očala zagotavljamo odlično razmerje med kvaliteto in ceno. Na trgu je na voljo veliko različnih blagovnih znamk okvirjev in korekcijskih stekel. Cene so zelo različne. To pomeni različno stanjšana stekla, različne cene. Strankam nudimo vse kvalitene range, a se je potrebno zavedati, da višja kvaliteta pomeni lažja, tanjša in bolj odporna očala. Zlasti za otroke priporočamo dober okvir in kvalitetna stekla, ki pa so žal nesorazmerno dražja od povprečnih. Stranka pa je tista, ki odloča. Kolikor vemo, ste pri nas za vašega sina zahtevali predračun za takšna očala. Zagotavljamo, da za isti okvir in ista stekla nudimo najbolj ugodno ceno. Nudimo pa tudi taka, ki jih jih popolnoma krije zavarovanje oz. za minimalno doplačilo.

Splošno o rezultatih dioptrije:
Tako kot vsak drug zahteven zdravstveni poseg ima lahko tudi op. dioptrije določene zaplete.
V redkih primerih se žal zgodi, da rezultat ni takšen kakršnega si želimo in pričakujemo (ne dosežemo minimalne dioptrije). Prav tako tudi ni možno garantirati, da boste brez dioptrije do konca življenja. Nekateri lahko imajo tudi težave s suhimi očmi, kar je sicer najpogostejša težava po tovrstnih operacijah.
Prav tako se lahko pri nekaterih pojavi nočno bleščanje. Vsi ti stranski pojavi in zapleti refraktivnih operacij so v okulistiki znani že zelo dolgo časa. V nekaterih primerih jih ne žal moremo preprečiti, lahko pa jih s pomočjo izkušenj (več kot 15 let) in kvalitetno opremo minimiziramo.

Ekipa Očesnega centra Irman
mickina

Re: Laserska operacija oči - Irman

21.10.14 17:15

Pozdravljeni!

Odločam se za operacijo oči. Pregledala sem kar nekaj spletnih strani in še sedaj mi ni jasno kdo kaj ponuja in za kakšno ceno!!
Skoraj vsi ponudniki imajo poseg PRK in LASIK...pol pa se začne...FEMTOLASIK, RELAX SMILE, Z-LASIK, T-PRK, INTRALASE LASIK, INTRALASE ADVANTED CUSTOMVUE LASIK, SBK, EPI-LASIK, PTK, WAVEFRONT POPALLIKARISU?!!!
Morda kdo ve oziroma mi nekdo te posege postavi v nek red..od najstarejšega do najmlajšega oziroma od najmanj do najbolj učinkovitega? če ima kdo čas, na mi na kratko razloži.

Po vseh vaših komentarjih, se trenutno nagibam med Vukasom, Svjetlostjo, Knezović, Optical express in morda Irmana....so res na HR toliko bolj usposobljeni kot pri nas?

sem pa iz Kopra, tako, da Ljubljana ali NG sta mi najbližji za poseg in naknadne preglede.
Kaj pa bi mi vi svetovali?

hvala
nekuporabnik

Re: Laserska operacija oči - Irman

24.10.14 11:02

mickina, vse te kratice so variacije dveh oziroma treh osnovnih metod (PRK, LASIK, RELEX).
Npr. T-PRK je najboljša površinska metoda z excimer laserjem.
Z-LASIK je najboljša varianta LASIKA kjer se operacija opravi z dvema laserjema (excimer+femto).
RELEX je relativno nova in manj preizkušena metoda, ki se opravi s femto laserjem.

Na hrvaškem niso nič bolj usposobljeni za te posege. Lasik centrov je tam zelo veliko in morajo nekako amortizirati opremo in zaposliti kadre. Zato toliko reklame, tudi takšne kjer obljubljajo skoraj nemogoče (npr. "znebite se očal za vedno"). Mogoče bodo v tem boju za paciente nekatere klinike obupale. Klinik je veliko, reklama stane ogromno, pacientov pa verjetno ni toliko kot pred leti. Zato si izberi zanesljivega izvajalca s stalno kadrovsko zasedbo.
slabovidna

Re: Laserska operacija oči - Irman

21.12.14 23:52

pozdrav, tudi sama se odlocam za operacijo oci in po dolgem in pocez precesavam internet za informacije, tako na domacih kot na tujih spletnih straneh.
rada bi samo opozorila na nekaj: ker pac gre za oci, za katere vsi vemo, kako pomembne so, sem se posebej obcutljiva na tiste, ki bi radi na tem sluzili in za namene svojega zasluzka, hvalijo neko doloceno kliniko pod pretvezo, da so sami osebe, ki so sami to operacijo ze meli. da sem bolj natancna
ce pogledamo zgorjnje poste, lahko vidimo, kako "marsikdo" pohvali kliniko optical express, doktor vukasa, neko go. natalijo, konstantno poudarja ,da je zdravik delal v brezicah(dobro znanje slo jezika) ter stran happymed ter se tudi celo potrudi, da da zraven linke do teh spletnih strani. ( razmislite, kolikokrat ste ze dali linke do nekaterih strani na forumih. jaz sem sicer redna gostja razlicnih forumov in moram povedati, da prav redko) ravno iz tega razloga sem posumila, da se za vsemi temi osebami skriva v bistvu ena in ista oseba. ne trdim, da je tako, ampak menim, da za to obstajajo prav velike moznosti. kar pa je seveda zelo neeticno in sporno in bi po mojem mnenju moralo biti kaznovano, saj gre za neko vrsto zavajanja t.i. potrosnikov.

drugace pa kar se operacije tice, prebrala sem ogromno clankov, forumov, itd.. na to temo. v bistvu je tako, da imajo nekateri po operaciji tezave z suhostjo oci, obcutljivostjo na svetlobo/siji okoli oci. predvsem to dvoje se da zasledit, tistih z slabim vidom po operaciji je le pescica. naceloma bi naj bile te tezave le zacasne in se razresijo nekje do 9, 12 mesecev (vecina primerov zeprej). je pa tukaj tudi nekaj nesrecnezev, katerim se pa te tezave naj ne bi razresle nikoli.
in ravno to je tisto, zaradi cesar se ne morem zlahka odlociti za operacijo. res je da, je teh le malo, ampak ni pa fajn, ce si ravno ti med tistimi in ceno posega placujes celo zivljenje.. gre za tezko odlocitev in nikakor ne vem kaj storiti...
aja pa se skoraj ziher se ti po operaciji zgodi, da rabis ocala na blizu v starosti ( kar paso do zdaj vsi zdravniki dejali, da pri meni zaradi kratkovidnosti in dioptrije se ne bo zgodilo)...
slabovidna

Re: Laserska operacija oči - Irman

03.01.15 18:14

katerekoli informacije niso nikoli prepozne. vedno novi ljudje se odlocajo za to in vsako realno mnenje steje.
BrezLeč

Re: Laserska operacija oči - Irman

06.01.15 10:17

Izkoristla ponudbo ki so jo ponujal na TUš, opracija po neki nov metodi brez reza in agresivnih pristopov, trteji dan po operaciji že kuhala kosilao za novo leto pa plesala:) Operacijo sem imela 22.12, danes sploh ne vem da sm bila na operiaciji. Bla v Zagrebu pr Kneževiču. dobila na vse 50 % popusta,tule pa ponudba če te zanima, ker velaj do marca.

http://www.tus.si/tus-klub/partnerji/ponudba/spletna-klinika
Pozdravljeni.

Sam se tudi odločam za lasersko operacijo dioptrije oz. karkoli bo zbilo mojo precej visoko dioptrijo (-9 / -7.5 + cilinder). Leče me vedno bolj in bolj motijo, z očali pa enostavno ne gre delat v gozdu.

Imam pa eno vprašanje povezano z okrevanjem po operaciji in fizičnim delom (dvigovanje težkih predmetov, uporaba mehanizacije, delo v prašnem okolju...) - koliko časa povprečno traja odsotnost z dela po posegu in ali bi moral zaradi delovnega okolja (gozd) posebej paziti na oči po posegu?
mateja251

Re: Laserska operacija oči - Irman

26.01.15 20:56

Pozdravljeni,

zanima me kakšno mnenje imate glede center Vid Nova Gorica. Kajti jaz imam levo oko dioptrijo -2.00 skozi - 1,50 ( na daleč ne vidim in imam cilindre ), desno oko pa 0. Ali mi priporočate naj grem na lasersko odstranitev dioptrije ali ne ?
Hvala za nasvet.
breza14

Re: Laserska operacija oči - Irman

10.02.15 10:26

Jaz sem bila pred kratkim na brezplačnem informativnem pregledu pri Moreli. Obup! Zdravnica, ki se mi niti predstavila ni (imela je kodraste temne lase), pregled je bil kratek - saj niti nisem kaj dosti pričakovala od njega glede na to, da je zastonj, sem pa želela zastaviti nekaj vprašanj, ki jih nisem mogla, saj me je ženska med tem, ko sem oblikovala vprašanje (nekaj v zvezi z dioptrijo) prekinila in rekla, da naj jo vprašam kaj v zvezi z njihovo tehnologijo. Odpravila me je zelo nestrokovno in na hitro, iz Maribora sem se v Ljubljano peljala za brezveze. Vem samo to, da oni mojih oči ne vidijo pod njihovim laserjem, kaj šele pa mojega denarja..
Toliko, če bo morda še kdo razmišljal o njihovem brezplačnem pregledu....
brezzzz

Re: Laserska operacija oči - Irman

12.03.15 13:55

Bila sem laserski operaciji oči po metodi PRK v Zagrebu, šla sem prek Spletne klinike iz Slovenije. Ker me je bilo samega postopka ful strah sem se pred odhodom posvetovala z izkušeno ekipo svetovalcev v Spletni kliniki, ki so mi po dolgem in počez vse razložili. Za operacijo sem plačala samo 1290 za obe oki. Operacija je bila v bilic vision kliniki.Vsi kontrolni pregledi so bili brezplačni, plačati sem morala samo pregled če sem primerna za operacijo. Pristop ekipe ki je zame skrbela je bil profesionalen, da ne govorim o njihovi prijaznosti. Zdaj dva meseca po operaciji si ne morem več predstavljati da sem toliko let vtikala tiste leče v oči in da je tega konec. Če se odločate za operacijo in ne veste točno kako in kaj in kam, pokličte punce v Spletno kliniko vam bodo vse lepo razložili. Pa še ugodno ceno vam uredijo. Vsaj meni so jo. Tako da sem prihranila več kot 1.000 €.
Klinika Bilić

Re: Laserska operacija oči - Irman

17.03.15 09:56

Navedeno
brezzzz
Bila sem laserski operaciji oči po metodi PRK v Zagrebu, šla sem prek Spletne klinike iz Slovenije. Ker me je bilo samega postopka ful strah sem se pred odhodom posvetovala z izkušeno ekipo svetovalcev v Spletni kliniki, ki so mi po dolgem in počez vse razložili. Za operacijo sem plačala samo 1290 za obe oki. Operacija je bila v bilic vision kliniki.Vsi kontrolni pregledi so bili brezplačni, plačati sem morala samo pregled če sem primerna za operacijo. Pristop ekipe ki je zame skrbela je bil profesionalen, da ne govorim o njihovi prijaznosti. Zdaj dva meseca po operaciji si ne morem več predstavljati da sem toliko let vtikala tiste leče v oči in da je tega konec. Če se odločate za operacijo in ne veste točno kako in kaj in kam, pokličte punce v Spletno kliniko vam bodo vse lepo razložili. Pa še ugodno ceno vam uredijo. Vsaj meni so jo. Tako da sem prihranila več kot 1.000 €.


Hvala, ravno včeraj so me kontaktirali.In sem hotela povprašati tu gor, kako in kaj, ker jih še ne poznam.
Ravno prav mi je prišlo tole , res hvala.Na tej kliniki lahko plačaš tudi na obroke.Sama bom šla v maju.Bila sem že na pregledu, imam dovolj debelo roženico in sem primerna kandidatka.Tudi jaz sem dolgo nosila leče, zadnji dve leti pa očala.
Če boš še na tem forumu, prosim , napiši še kaj...Kdaj so operacije, koliko časa poteka, je bilo zoprno?
ni čudno

Re: Laserska operacija oči - Irman

20.03.15 10:14

Navedeno
nekuporabnik
Meni se zdi ful čudno, da se še kdo operira v Zagrebu ker so razlike v cenah minimalne.
Pa če imaš kakšne težave po operaciji, a potem kličeš v zagreb ali ti kar njihovi
slovenski posredniki/agencija povejo kaj je s tabo?


Hrvaški oftalmologi lahko oglašujejo, naši pa ne smejo.

In ker je več reklame, je v Zagrebu tudi več naših ljudi.
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 13 minus 2?