Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Laserska operacija oči - Irman

avatar čakam na prk 07.07.08 07:24
Naročena sem na lasersko operacijo oči pri dr. Irmanu v Žalcu. Delal mi bo operacijo po metodi PRK.
Če je kdo že bil lepo prosim za izkušnje. Kako je po posegu, ali so prisotne bolečine, koliko časa traja, da se vid stabilizira, kakšen je vid prve dni po operaciji, kako ste zadovoljni z izidom operacije? Kdaj ste začeli z branjem, gledanjem TV, delom z računalnikom? Koliko časa ste res "počivali" z očmi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BBYY 07.07.08 07:43
Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji. Operacija je trajala približno 15 minut na oko. Občutek imaš kot, da te žgečka. Nič hudega. Po operaciji priporočajo nošenje sončnih očal (tega se je treba držati). Kakšen dan, dva imaš še meglen pogled, vendar že vidiš pravo ostrino predmetov. Teden dni nisem gledala TV. Potem pa po malem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar čakam na prk 07.07.08 07:56
Si imela operacijo po metodi PRK? Je tista leča, ki ti jo vstavi po operaciji zelo neprijetna?
Upam, da tisti apaurin pred operacijo hitro prime, da ne bom preveč nervozna na operacijski mizi :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BBYY 07.07.08 09:30
Oprosti, spregledala sem, da misliš PRK metodo. Več si lahko prebereš na:
http://www.irman.si/index.php?prk
Jaz sem bila po metodi LASIK.
Vse bo ok, ne skrbi ;) Meni je apaurin hitro prijel. Sem bila pa po operaciji zelo utrujena.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinca23 07.07.08 12:56
Živjo,
smem vprašati koliko stane operacija PRK in pa Lasik, pa če so vama kaj povedali koliko časa naj bi to držalo (se pravi se ti ne začne spet slabovidnost) in ali je imela katera še astigmatizem poleg dioptrije?
hvala ;)
tina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar čakam na prk 07.07.08 13:28
Operacija stane 1.200 EUR na oko.
Jaz imam daljnovidnost + astigmatizem.

In nervozno čakam operacijo :)

Hvala, BBYY!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar irmannn 07.07.08 14:50
Jaz nisem bila na prk ampak lasik. Tako da ne vem, koliko ti moje izkušnje pomagajo. Moja operacija je trajala cca 10 minut na oko. Na eno oko je bila zadeva le malce neprijetna. Na drugo oko je bolelo kot hudič. Kasneje je povedal, da zato, ker imam oko malce nepravilne oblike.

Oči sem imela zelo rdeče in če se prav spomnim, je rdečina izginila šele po 2 mesecih.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinca23 07.07.08 18:29
držim pesti, da bo uspelo, jaz še vedno zbiram pogum....sporoči kako je šlo im predvsem ali bi šla še enkrat :)))
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Neju 24.09.08 09:20
Ciao,

zanima me višina vaše dioptrije. Jaz se pravkar odločam ali bi šla. Imam namreč visoko dioptrijo -8, astigmatizem 1.75. Zmedena sem tudi, ker veliko berem o metodi lasek. Dr. Irman je rekel, da ni bistvene razlike med lasik in lasek. Zelo bom vesela vaših izkušenj, predvsem me zanima, kako je z dioptrijo po operaciji in vidom ponoči.

L.p Neju
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar force 20.11.08 17:28
tudi jaz sem prestal operacijo po metodi PRK in sicer sem bil operiran skoraj pred enmu letu bil sem dalnoviden z dioptrijo +3. moram vam povedati, da sem zaenkrat še zelo razočaran, ker se mi vid še ni ustalil, tako ,da trenutno stanje je slabše, kot je bilo pred operacijo. no ampak doktor I. pravi, da se še rez ni popolnoma zacelil.sedaj imam probleme z razsojem svetlobe zjutraj, da ponoči sploh negovorim. sicer dioptrije nimam več ampak se mi je malo pojavil cilinder. no nebi vas rad strašil tako je pač pri meni, imam pa tri prijatelje, ki so zelo zadovoljni. LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yada 05.02.09 09:50
GROZA Ko berem članke o laserski operaciji oči me spreletava strah, koliko ljudi si bo oz.si je že z lasik operacijo vid še bolj pokvarilO.Že mogoče, da se je kateremu vid poboljšal a za koliko časa? Kolikor jih osebno poznam,pa jih ni malo imajo vsi kasnejše probleme. Naj navedem še moj primer in potek.Po pregledu oči mi je dr.Irman zagotovil,da sem v najboljših letih za operacijo in da mi bo vid popravil na dioptrijo o,00. da se bom po operaciji takoj odpeljala v Ljubljano brez problemov.Super si rečem in že naslednji dan hitim na banko da mi odobrijo kredit za operacijo. Ko sem dobila termin sem se vsa v strahu odpeljala v Žalec. Po operaciji najprej na enem in čez nekaj ur še na drugem očesu. Ker sem imela drugi dan pregled sem prosila naj me kdo odpelje v hotel ker nisem nič videla. Nasledmji dan sem zopet prosila zaposlenega v hotelu da me je peljal v ordinacijo dr.Irmana.Ko sem mu povedala,da imam hude bolečine in da nič ne vidim mi skoraj ni verjel. Dobila sem tableto proti bolečinam da pa ne vidim mu ni šlo v glavo. No poklicati sem morala sorodnike v Ljubljano da da so me priški iskat. Še po treh tednih nisem videla nič in bila sem zgrožena.Ko sem ga klicala mi je rekel naj še potrpim. da se mišice okrepijo, ko sem mu povedala da je moje vidno polje usmerjene čisto drugam pa mi je pojasnil, da laserski tehnik tega ne more popraviti.SUPER..V glavnem sem pristala na očalih in to z ne majhno dioptrijo, ki se mi vidno slabša, bila sem pri več specialistih pa mi ne morejo nič pomagat, ker mi je ozadje čisto zažgal.V glavnem da je pokasiral pa nič odgovarjal.Super naše privat zdravstvo. Več plačaš manj dobiš.Še na kratko. Moji hčerki je delal transplatacijo in je bila že 2x pri njemu, ker ji je leča padla iz oči.mislim da je dovolj zaenkrat čeprav bi lahko še in še napisala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar XY30 08.10.10 13:23
Pozdravljeni...kot prvo imel sem dioptrijo -6 in tudi jst sem imel lasersko operacijo pri dr. Irmanu že pred dobrimi 4 leti in mi je tedaj zagotovil, seveda na moje vprašanje kako dolgo bom imel tako dober vid, da midva to delava za celo življenje in pa tudi, na vprašanje če bom veliko za rač. kar seveda sem, mi je odvrnil da ne igra nobene vloge, da sem lahko tudi cel dan na rač. pa se ne more poslabšati. Kul sm si rekel, nakar sem čez 6 mesecev imel spet pri njemu pregled, sam sem mu povedal, da ne vidim včasih najbolj čisto, odvrnil mi je, da imam zelo suhe oči ( da se mi premalo solzijo ) in so se zato naredile kot nekakšne zarezice vendar ko bom redno uporabljal kapljice ( umetne solze ) se te ranice zacelijo in vid bo spet vredu. Ves čas po operaciji so me nekako pekle oči, nikakor nisem mogel dlje časa gledati v eno stvar ali pa osebo v oči ne da bi večkrat močno pomežiknil ker so me začele tako peči, rekel mi je da je tudi to razlog zaradi suhih oči. Kapljice,iskreno niso nekaj dosti pomagale, v teh letih pa se mi je tudi vid poslabšal a jaz sem se tolažil da je to tisto kar mi je dr. rekel. naročil sem se na pregled po 4 letih in dr. Irman je ugotovil da mi je rahlo narastla dioptrija na -1,5,ko sem mu rekel za tisto (da delava za celo življenje ) mi je odvrnil da je to zaradi narave in nisva vedela kako bo narava vplivala in da za zdaj še ni tako visoka, če bi pa bila še višja pa bi se zmenila za še eno operacijo ( na čigave stroške,nisem ga vprašal ampak seveda verjetno moje ). Zdaj ne vem kdo komu maže oči, da enkrat govori eno, samo da plačaš, potem pa ne odgovarja za posledice saj smo podpisali da smo seznanjeni z vsem kar je pomembno za to operacijo in s tem se je opral krivde...to, da pa njega zanima samo prekleti denar in ne ljudje, ki smo mu slepo zaupali in verjeli vanj in njegove sposobnosti zaradi katerih bo verjetno marsikdo imel še zelo hude posledice, pa mislim da pove dovolj o tem "človeku" !!
Srčno upam, da je nekomu pomagal, vendar če sem čisto iskren, če bi vedel kaj se bo zgodilo bi raje še naprej nosil leče in imel zdrave, nepekoče oči...;-)
Hvala in upam da sem komu pomagal s tem kar sem napisal !!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Anuska 29.10.10 08:59
Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar XY30 08.11.10 17:53
Navedeno
Anuska
Ojla,

jaz sem bila pri dr. Šalamunu v Novi Gorici in moram povedati, da zadeva nič ne boli, prava ostrina pa se mi je pojavila kakšen teden po posegu. Vse skupaj je trajalo cca 25 min. Prvi dan imaš občutek kot da imaš pesek v očeh, ampak dobiš kapljice, s katerimi si lajšaš... Prej sem imela dioptrijo -3,75, sedaj sem na čisti 0!!! Zelo sem zadovoljna in če mene vprašate, je vredno.

Priporočam!

Medicinski center Vid, dr. Franc Šalamon!

Anuska...mene pa zanima kako dolgo je od tega k si bla na operaciji...
hvala, lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar magna andro 14.07.11 23:51
js mam dioptrijo -4.5,pa se mi je še mal poslabšala.1200 evrov na oko je pa zelo veliko denarja.a potem običajno po operaciji se ti dioptrija ne veča več kajne ?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Roman1978 08.08.11 21:46
Pozdravljeni vsi tukaj na forumu....
Imel sem dioptrijo -8 na obeh očesih.....25 let sem nosil očala in se odločil, da jih odvržem....
Za operacijo sem se odločil predvsem zaradi opravljanja izpita CE in pač zaposlitve v tej panogi.
In tako je prišel dan, ko se odločim, kliknem na online prijavnica in voila......čez cca. 15 min povratni mail, kjer me vabijo na strokovni pregled.....Odpravim se na pregled, konča se pregled, in nato konsultacija z zdravnikom......Pove mi, da sem kandidat za operacijo, in da jo lahko izvedejo že v roku 7 dni, če se mi bi pač mudilo......Men se pač ni mudilo, zato sem operacijo opravil cca. mesec pozneje.....
Dan operacije.....Vse super, fino, fajn.....vse skup trajalo mrbit 10 minut za oba očesa.....Takoj po operaciji sem že super videl.....neverjetno, nov svet zame....naslednji dan pregled, ocena vida 90% levo in 95 % desno oko......Vauuuu, ne morš verjet........Čez teden dni spet pregled......levo oko 105 % in desno 115 %.......(mislu sem da je 100 % maksimum - očitno ni)....Sedaj imam pregled čez 3 tedne......Bomo vidl kaj bojo rekl......
Morm povedat, da že sedaj vidim bolje, kot sem prej z očali.....še posebej ponoči.....kar je neverjetno, sploh mi dolge luči kontra ne smetajo.....in seveda vidim vse odlično......Edino v temnejših prostorih se malo slabše vidi.......Drugače pa drobni tisk v časopisih berem z razdalje 1.3m !!! Edino, kar se izogibam je sončna svetloba, če pa že moram po največjem soncu bit zunaj, pa imam za to primerna sončna očala, ki pokrivajo celotne oči, tudi ob strani.....
No sedaj pa še o tem, koliko vse skupaj stane......Če se mene vpraša je to zastonj (oba očesa za manj kot 2 čuka...natančneje 1750 €)......Rezultat je neverjeten, še sam ne morem verjet......Za tako stvar bi dal tut 10 jurjev......No operacijo pa sem opravil v Zagrebu v kliniki www.svjetlost.hr--------Priporočam vsem vam to kliniko, ki je mimogrede bila najbolje ocenjena v Evropi v letu 2010.....Toliko z moje strani.....razna vprašanja in komentarji so seveda dobrodošli.......
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar drkomrko 23.09.11 17:50
Sam so te cene na nasem delu balkana dobro navite..v Franciji bom opravil za 1265eur, dubil mal boljso ceno, drugace pa stane 1500eur za oba očesa z vsemi pregledi vred, v eni izmed 10 najboljsih klinik v franciji..sm tok da ne boste za te klinike gledal samo pri nas. Tehnike so ze dober uveljavljene cca 15 let oz cca 10 let za lasik..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar AVA30 03.10.11 15:11
Vljudno prosim uporabnika Roman1978, če mi lahko pomaga pri odločitvi glede laserske odstranitve dioptrije v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Prosim za kak bolj konkreten kontakt, zaradi par vprašanj...Najlepša hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 4 eyes 10.11.11 11:56
Če koga zanima, ima Svjetlost zdaj akcijo -50% na lasersko operacijo.

http://www.svjetlost.hr/iskoristite-jedinstvenu-ponudu-do-kraja-godine
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar PetraKozelj 14.11.11 19:16
Zdravo, jaz sem bila ravno danes v Zagrebu. Ful šprijazni vse ful lepo razložijo. Stane 1650 eur ( to je ta akcija, ki jo i0pomenja 4 eyes). Zdej moram določit edino kateri petek se zapeljem tja. Operacije namreč delajo ob petkih.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Saska7 13.01.12 09:50
Slučajno sem zasledila temo o laserski operaciji oči. S prijateljico sva iskali kaj več o tej zadevi, ker je imela velike težave z vidom, z očali se nekako ni mogla spoprijateljiti. Ker pa se gre seveda za oči in pa vsi vemo, kako dragocen je vid, se je po dobrem premiselku, mnenjih, in tudi priporočilu, odločila, da je prava izbira Poliklinika Svjetlost Zagreb. Zato tudi ona vsekakor priporoča, saj je izredno zadovoljna. Tudi cenovno je ugodno glede na zadovoljstvo in rezultate. Če bi se morala še enkrat odločit, je rekla, da bi šla tja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar minmej 19.02.12 22:42
Sem bil pri šalamunu, po 3 letih po operaciji se mi je ponovno začel slabšati vid, po malem. Moje mnenje je da se splača operacija, a le za par let udobja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Darja, 50 let 24.02.12 22:55
Zaupaj mu. Irman je zelo dober.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nikstone 07.03.12 11:42
Jaz, sem bil pri dr. Šalamunu v NG, prej sem bil še na pregledu v Zagrebu (Svjetlost), pa so mi tam rekli naj še malo počakam, niso mi pa povedeli, da imam tanko roženico in da pride v poštev metoda PRK, plačal za pregled 100€...
Nato sem se hotel naročiti pri Irmanu- pa te oni pokličejo ko imajo čas za pregled cena 100-130€
Pri dr.Šalamunu isti pregled 25€, po pregledu dobil termin čez dva tedna za operacijo.
Pri njemu stanejo vse metode isto, odvisno katera je indicirana pri tebi.
Po dobrem mesecu je vid dober občasno se mi še malce megli uporabljam pa tudi še kapljice.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kini 14.05.12 22:09
Tudi jaz se odločam za operacijo oči pri Irmanu. Ker imam tanko roženico mi je priporočil vstavitev dodatne leče IOL (ICL). Ali je kdo od vas morda že šel na tako operacijo in kako je bilo?Imam pa še en problem ker se mi premikajo oči po horizontali tako imenovani nistagmus, pa se bojim da ne bom imela pri miru oči! Zanima me če je katera dama po operaciji že rodila in če se je vid zaradi tega poslabšal?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar abanana 21.05.12 00:09
Tudi az sem bila operirana pred cca letom dni pri dr. Šalamunu v kliniki VID (Nova Gorica) po tehniki supercooling advanced PRK. Tretji dan po op. sem bila že v službi. Striktno upoštevala VSA navodila glede kapljic in higiene in nisem imela nobenih zapletov.
WEdino opozarjam vse, ki imate nekoliko bolj zamašen nos, da pred op vzamete Operil, ker so se mi oči ful solzile in sem imela potem cel dan zabasan nos :)
Sedaj imam vidno ostrino zelo dobro, nekaj malega minusa (-0.25), a glede na stanje prej (-7,00 ter -8,00) vidim kot sokol (v službi sem kirurginja). Prej sem imela stalno dioptrijo cca 10 let.
Imela sem pa nekoliko tanjšo roženico pred op. Na začetku sem po op imela edino nekaj težav pri nočni vožnji (minimalno bleščanje luči :)), vendar sedaj teh težav sploh nimam več.

Dr. Šalamun je po op ves čas doseglijv na telefon, ki ga dvigne (preverjeno) tudi ob nedeljah in praznikih :)

Po operaciji se normalno potapljam tudi v večjih globinah, redno treniram plavanje, tako da tudi glede odpornosti roženice na infekcije ni težav. Tip operacije ni nevaren za potapljanje, saj pri tem ne prihaja do vstopa zraka v notranjost očesnega zrkla.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar slovenka1919 22.05.12 12:34
Prosim, če mi poveste, ali ima kdo izkušnje za operacijo oči pri DR.PUŠNIK-NOVLJAN v Novem mestu? Pregled stane 30 eur, operacija za eno oko pa 750 eur. To se mi zdi cenovno ugodno.
Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kokla 26.05.12 16:37
Tudi jaz sem bila v Novem mestu in so mi rekli, da ker sem stara 52 let, da zame pride v poštev vstavitev leče. Pevedali so, da če mi naredijo lasersko operacijo, da bom po operaciji zaradi mojih let rabila očala za branje. Sedaj imam dioptrijo -6,5 in brez in z očali lahko berem.
Prosim, če napišete, če ima kdo izkušnje pri Pušniku.

Hvala in lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar UUU 27.05.12 14:02
Tudi jaz zbiram informacije za lasersko operacijo. Oklevam med NG, LJ, Žalcem.
Najcenejši so v NM-dr Pušnik.
Hvaležna vam bom za vsako informacijo. Posebno vas prosim, če navedete izkušnje z lasersko operacijo pri dr. Pušniku.

Veselim se odgovorov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lis 28.05.12 06:23
Pozdravljni,
jaz sem iz NM in sem šel lansko leto k njemu na pregled. Ker pa nisem uspel dobiti nobene informacije o izkušnjah z lasersko operacijo pri njem sem šel potem v LJ. Z operacijo sem bil zadovoljen.
Łep dan.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar višnja333 30.05.12 15:15
Pozdravljena kini, jaz se m tudi primerna kandidatka za ICL. Si se že odločila ali že opravila poseg? Kje ga misliš opravljat? Se lahko pokontaktirava, mi pošlješ svoj e-naslov, številko ali me pokličeš oziroma pošlješ sms na 031 373 517.

Hvala.

Lep dan,

Urška
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar slovenka1919 30.05.12 15:59
Zanimivo, ali res nihče nima izkušenj z dr.Pušnikom?
Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kapa 31.05.12 14:19
Pozdravljeni,

bila sem na pregledu za lasersko operacijo in so mi predlagali vstavitev multifokalnih leč.
Na internetu sem zasledila, da se je po vstvitvi leč potrebno naučiti gledat, kar traja lahko tudi dva meseca. Ker bi mi vstavili leče z presledkom enega meseca me moti tudi to.

Ali ima dko kakšne izkušnje s tako operacijo.

Hvala in lep dan.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar oči 11.06.12 14:19
po 3-4 letih se vid spet poslabša- dioptrija 0,5 (poseg opravljen pri dr. Šalamun- Šempeter(reklamacij ne sprejemajo).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gabrijel9 24.07.12 09:48
Opravljen pregled v Očesni polikliniki dr. Vukas, operacija za mano. Vse ok, rešena dioptrija in astigmatizem. Priporočam. Cena je bila zelo korektna, v primerjavi z našimi... Je pa Vukas pred leti operiral mreno moji stari mami v Brežicah in je bila tudi zadovoljna.
http://www.ocna-poliklinika-dr-vukas.hr/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sanab 30.07.12 14:54
Pozdravljeni vsi, ki ste opravili lasersko operacijo za odpravo kratkovidnosti. Tudi jaz zbiram pogum in me najprej zanima v kakšnem stanju je pacient po operaciji ali je po parih urah sposoben sam iti 100 m peš in sesti na avtobus brez spremstva.

Hvala.
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sanabarbara 30.07.12 14:55
Pozdravljeni vsi, ki ste opravili lasersko operacijo za odpravo kratkovidnosti. Tudi jaz zbiram pogum in me najprej zanima v kakšnem stanju je pacient po operaciji ali je po parih urah sposoben sam iti 100 m peš in sesti na avtobus brez spremstva.

Hvala.
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sanabarba 30.07.12 14:55
Pozdravljeni vsi, ki ste opravili lasersko operacijo za odpravo kratkovidnosti. Tudi jaz zbiram pogum in me najprej zanima v kakšnem stanju je pacient po operaciji ali je po parih urah sposoben sam iti 100 m peš in sesti na avtobus brez spremstva.

Hvala.
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gabrijel9 02.08.12 11:33
Sanabarba, kontaktiraj Natalijo Sakelšek na Happymed, ona dela s slovenskimi pacienti za kliniko Vukas. Meni so v kliniki dali njen kontakt, ti vse lepo razloži. Operirana boš z najboljšimi laserji, imajo laserje, ki jih je Nasa odobrila za astronavte. Razen v Italiji in Angliji je to edini laserski center s to tehnologijo. Meni ni žal. Okreval sem zelo kratko, boš videla kako je, ko spregledaš. Noro, res. Pa pol cenejši od Irmana.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marija76 06.09.12 12:14
Za mano je operacija, naredila sem pregled v Očesni polikliniki dr. Vukas, operiral me je dr. Zdeslav Vukas v OE. Vid je perfekten, okrevanje kratko. Operacija je bila VISX laserjem. Res, toplo priporčam. Sem bila pregledana tudi pri konkurenci v ZG, pa je dr. Vukas s strokovnostjo in predstavitvijo laserjev in operacije pretehtal.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Irenca 08.09.12 19:18
Pozdravljeni!

Razmišljam o laserski operaciji oči in me zanima kje so najboljši specialisti pri nas v Sloveniji ali na Hrvaškem in kje so najbolj ugodni?

Hvala za odgovor.
LP,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lidija U. 27.10.12 15:20
Za mano je zelo uspešna operacija oči. operiral me je dr. Zdeslav Vukas, storitev je bila na nivoju. po operaciji je bilo kar kruto, 4 dni nisem kaj dosti videla. Po tednu dni pa tisto, po kar sem šla-popoln vid. Priporočam. Za vse, ki vas zanima opreacija, šla sem preko Happymeda-www.happymed.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Samama 09.01.13 09:02
Pozdravljeni,

Slovenka 1919, zanima me ali ste mogoče izvedeli kaj glede lasaerske operacije pri dr.Pušniku v NM? Včeraj sem namreč bila pri njemu na pregledu, vendar se še ne morem 100% odločit ker nimam nobenih povratnih informacija od "zadovoljnih" pacientov.

Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar HelloUrshi 15.01.13 21:19
Irenca,

vsekakor dr. Zdeslav Vukas iz Zagreba. Imela sem pregled v Svjetlosti in so mi rekli, da bi morala zaradi cilindra imeti operacijo z lečo-potem pa najdem na googlu laser Intralase! Lahko bi bili vsaj toliko in me napotili h konkurenci, pa mi niso niti omenili. Skratka, imela sem ponoven pregled v kliniki Vukas in OE, potrjena za kandidatko za operacijo, operacijo sem odlično prestala, prespala v Zagrebu, ker sem imela naslednji dan dopoldan kontrolo in to je bilo to. Vid-brezhiben! Toralno sem zadovoljna. Je pa res, da so me mučile rdeče oči, me je pa zdravnik na to opozoril. Mene je dr. Vukas prepričal s svojo mirnostjo, odkritostjo, nič me ni silil z operacijo kot v Svjetlosti. Presrečna sem in ga lahko samo priporočam. Z mano je bila mama, s katero sta klepetala o tem, kako je delal v bolnici Brežice. Res je faca! V Sloveniji ima pooblaščenko, go. Natalijo Sakelšek, ki vse lepo razloži, jaz sem se obrnila nanjo preko portala Happymed.. In vidim, da nisem edina, kar me zelo veseli.

UU ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DragicaKT 01.02.13 19:35
Tudi z moje strani pohvale dr.Zdeslav Vukasu. Operacijo sem imela 24.1. in vid je po drugi kontroli brezhiben. Postopek je trajal slabih 20 minut, malce je bilo glasno :). Imela sem dioptrijo -5.25 z visokim cilindrom, in postopek Intralase. Nas je bilo pa iz Slovenije dosti na pregledu in na kontroli. Zdravnika lahko samo prehvalim, ves moj stik je potekal v slovenskem jeziku. Zdravnika sem našla po priporočilu in na fb http://www.facebook.com/Happymed.si.

Dragica, Celje
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar George111 15.02.13 17:57
Tudi sam razmišljam o laserski operaciji.

Ampak ko najdem take povezave, ki govorijo o stranskih učinkih laserskih operacij, me vse mine!

http://www.lasikcomplications.com/index.htm

Ima še kdo podobne dvome?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kaja Š. 06.03.13 13:33
Ali je koga operiral dr.Vukas z metodo PRK? Včeraj sem bila namreč na pregledu in imam pretanko roženico za Intralase :( Prosim, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, če lahko malo pove o tem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maks 16.03.13 11:34
Pred operacijo sem imel dioptrijo L -13 D-14. Desno oko mi je operiral g. Irman 27.2 2013 in mi vstavil novo lečo IOL ter mi odstranil sivo mreno. Drugi dan sem imel kontrolo in sem bil z posegom zelo zadovoljen. Na operacijo levega očesa sem bil naročen 13.3. Tedaj me je operiral doktor Rok Grčar. Operacija je potekala brez zapletov in drugi dan na kontrolo sem se z avtom pripeljal sam. Držal sem se navodil glede higiene in vstavljanja kapljic v oko. Malo sem tudi pogledal TV saj me je gnala radovednost kako je operacija uspela. Med samo operacijo ni bilo nobenih bolečin, le močne luči v katere moraš ves potek operacije gledati me je zelo motil, ampak sem zdržal. Ni mi žal, saj sedaj vidim dosti boljše kot preje, ko sem si moral vsak dan menjavati leče. Star sem 64 let in mislim, da pri to vrstni operaciji skoraj ni starostne meje. Vsa ekipa dr. Irmana si za svoje strokovnost in prijaznost zasluži vse spoštovanje in zahvalo. Vsem, ki vas je strah ga bo po operaciji zamenjal občutek sreče in zadovoljstva, saj ne boste več potrebovali vsako dan menjavati leče in si pomagati z očali.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar modrooka6 18.03.13 01:40
mene pa zanima, kako je s temi operacijami, a z laserjem poravnajo stanje na očesu glede na kakšne prejšnje preglede (kot npr. ko greš po očala), ker potem če se zmotijo pri merjenju dioptrije, ti lahko napačno zažgejo oko? ali se to preprosto vidi, koliko ga je potrebno popraviti?
poznate koga, ki se je za to odločil z manjšo dioptrijo (daljnovidnost 3)? ali tveganja tu še pretehtajo pred prednostmi?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona Pernič 28.03.13 12:31
Dr. Vukas je odličen, operiral me je v začetku marca. Zanj sem se odločila, ker ima dobre reference, operiral je tudi Nušo Lesar. Koristi najboljše laserje v svetu. Za mano je druga kontrola in sem brez dioprtije. Imela sem 5.0 na levi in 3.75 na desni, visoke cilindre. Intralase Lasik, vse skupaj je trajalo nekaj več kot 20 minut. Operacija ni boleča, je pa malo neprijetna, ampak je zdravnik res prijeten med posegom. Skratka, storitev odlična, vključeno bivanje v Zagrebu in brezplačne kontrole. Vukas je tudi najbolj ugoden. Šla sem preko Happymeda. https://www.facebook.com/Happymed.si

Če se kdo odloča za lasersko operacijo oči, lahko zdravnika in ekipo samo priporočam.

Simona P:
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pia F 30.03.13 22:55
Simona: jaz te prosim za malo več informacij...zanima me,če si imela samo astigmatizem? namreč jaz imam kratkovidnost in astigmatizem in me zanima,če se to pol skupaj sešteje? a mogoče veš kaj o tem?.... če je možno me kontaktiraj na mail: pia.fabrici@hotmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ALENKA MOLK 06.05.13 16:29
Pred 15 leti, med prvimi v Sloveniji, sem bila operirana pri dr.Irmanu.Stara sem bila nekaj čez 40 let, še danes dobro vidim brez očal, nisem niti kratkovidna niti daljnovidna, čeprav se bližam 60tim. Odstranila sem dioptrijo minus 7 na obeh očesih in lahko rečem le, zame je to čudovita čarovnija ne glede na ceno. Če bi morala poseg ponoviti, bi ga takoj, nič ne boli, potrpiš z varovanjem oči nekaj tednov in potem vidiš...
DR.IRMANU sem nadvse hvaležna in zanj izrekam le pohvale in še enkrat pohvale. Če trpite za slabovidnostjo in si poseg lahko privoščite tako iz finančnih kot zdravstvenih razlogov - ne odlašajte. Meni je še zdaj žal za dni, ko sem imela ožuljen nos in uhlja od težkih, debelih dioptičnih očal. Poznam vsaj 5 ljudi, ki so si s to čudežno operacijo polepšali življenje. Pozdravljeni, Alenka
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar leA 15.06.13 16:24
Pozdravljeni,

po vseh teh komentarjih kolebam med dr. Vukas in Kliniko svjetlost.. bi kdo rekel, da klinika Svjetlosti ni već tako dobra,kot je bila? in da zato se zadnje ćase odločaste za dr.Vukasa? ne bi rada plačala toliko denarja in potem bila na še slabšem ...
Najlepša hvala za vaš odgovor.
LP,Leja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kvaliteta 27.08.13 20:01
Hej,

naj prevlada klinika ki po kvaliteti in strokovnemu odnosu izstopa, klinika, ki se vsakemu pacientu posveti 100% in opravi kvaliteten pregled ki traja 3 do 4 ure. Klinika Knezovič Vision group je družinska klinika s oftamologom, ki se je učil od najboljših v svetu.

Piši na spletna.klinika@gmail.com, za več informacij o kliniki in njihovem delovanju.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pikapolonica 83 19.10.13 15:55
Optical Express je klinika Št. 1 v Evropi. Najboljša tehnologija, edini izvajajo All laser surgery, imajo laser Intralase-nič več ne režejo po roženici in laser Visx. Njihove cene so cenejše od vseh klinik, vključno s svetlost, irman, morella...Kakovost pa prvorazredna. Tam operirajo kirurgi dr. Vukas, dr. Šarić, dr. Grgić.... Slovensko predstavništvo Optical Express 041 980 950. Odločite se za lasersko operacijo oči v Optical Express, ker za razliko od drugih klinik, nihče ne pojamra, da ni zadovoljen.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marac 88 08.11.13 12:58
Optical Express je super, ker ima Intralase laser, tako da ni nujno, da moraš na PRK. V mojem primeru bi bil pri nas operiran s PRK metodo, ker ker sem imel pretanko roženico za standardni Lasik. Jaz sem v Happymed poslal izvid in so mi odgovorili, da sem primeren kandidat za Intralase Lasik. Vendar sem moral še enkrat opraviti pregled v kliniki, kjer so mi ustreznost za poseg potrdili. Operacija je za mano, vse je ok, sem zelo zadovoljen in vidim odlično! V Happymedu so mi dali tudi študentski popust, sem tudi prihranil. Še povezava za vse, ki vas zanima Intralase Lasik
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar amadej10 22.11.13 08:56
zdravo,

bi mi kdo ki je bi na operaciji lahko skeniral izvide, ki jih je dobil ob koncu po operaciji, da vidim kaj natančno piše, nujno rabim če bi lahko kdo prilepil ali mi poslal.

hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ralaks 18.12.13 12:17
zdravo,

Pred petimi leti sem bil na laserski operaciji dioptrije pri Irmanu v Žalcu. Operiran sem bil po metodi PRK. Še zdaj vidim super, osebje prijazno in izkušeno.
Kolikor sem slišal od kolega imajo enega najboljših laserjev za PRK in LASIK pa da bodo zdaj delali tudi v Ljubljani.
Mal preverite če se sploh splača komplicirat z vožnjo v Zagreb.

LP S
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar err 20.02.14 11:54
Pozdravljeni,

ima mogoče že kdo izkušnje s kliniko Novljan-Pušnik iz Novega Mesta?

Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gloria47 02.03.14 15:15
Moja hčera je imela operacijo pri dr. Irmanu v Žalcu in smo zelo zadovoljni. Imela pa je že pred 5-timi leti in zelo dobro vidi. Tako, da srčno priporočam dr. Irmana.
lp,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Z.E.U.S. Svetovanje 26.03.14 16:18
Pozdravljeni,

Smo podjetje ki se ukvarja s promocijo zdravstvenega turizma v Banja Luki.

V ponudbi imamo tudi vse vrste odstanjevanja dioptrije.Operacijo izvajajo na Kliniki Svjetlost v Banja Luki. Klinika Svjetlost Banja Luka je ena izmed 4 klinik znotraj mreže Klinike Svjetlost Zagreb (poleg Zagreba in Banja Luke, še Split in Sarajevo).

Poleg ostalih se je laserske odstranitve dioptrije poslužil tudi naš lastik. Z eno skupino, ki je bila v Banja Luki minuli teden smo imeli klijenta ki je imel tanko roženico, zdravniki so se kljub temu odločili za metodo Lasik, zaradi tega, ker je postoperativna rehabilitacija z metodo PRK bistveno težja in boleča. Na očesu s stanšano roženico je klijent 4 dni po operaciji nosil zaščitno lečo, zaradi tega, da je lahko popolnoma normalno deloval.

Laserska operacija na obeh očesih (Lasik ali PRK), predoperativni in postoperativni pregled pri nas s trenutnimi popusti stane 1300€ s spanjem (polni penzion) in prevozom do Banja Luke in nazaj. Vse skupaj traja tri dni (petek, soboto in nedeljo).

http://zeussvetovanje.com/klinika-svjetlost/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar osel 31.07.14 12:34
Ljudje ne priporočam vam operacije. Meni so zajebali. en oko so mi popravili enga pa poslabšali. Sedaj imam na levo oko ok na desno pa -4.50.
sedaj sem še na slabšem.
So mi dali denar nazaj, ker ne morejo popraviti jaz pa bom mel zjebane oči do konca življenja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Niraju 13.08.14 09:52
Pozdravljeni!
Moj prispevek se sicer ne zadeva laserske operacije, ampak rutinskega pregleda oči pri njemu. Pri 2,5 letnem sinu smo začeli opažati, da slabo vidi. Naročili smo se pri Irmanu, saj smo do sedaj imeli z njim dobre izkušnje, saj smo vsi v družini obiskovali njega. Po nekaj pregledih in meritvi dioptrije so pri sinu ugotovili, a potrebuje očala. Bili smo kar napoteni v njihovo spodnjo prodajalno z očali, češ naj si zberemo očala. Nakar ugotovimo, da bi skupaj z okvirji (nič posebnega) in s prispevkom od zavarovalnice plačali za očala okoli 200 €. Glede na to, da so nama reki, da se bo dioptrija spreminjala in seveda ker so otroci nerodni, tudi okvirji ne bojo za dolgo, sva sklenila da je to občutno preveč. Nakar sva odšla zgoraj v ambulanto, če nama lahko izdajo naročilnico, saj bi želeli še drugje pogledati ponudbo. Odziv je bil češ, kaj se gremo, da potem ne bodo krili drugih stekel, če se bo dioptrija čez 4 mesece spremenila. Vseeno sem vztrajala, da mi naročilnico izda, saj mi pripada. Torej s težkim srcem, samo da bi očala vzeli pri njih.
Konec zgodbe je bil takšen, da smo drugje dobili očala za 7 €. Lepa, modna in nič slabša kot tam. Še prijazni so bili, da če kaj zlomi kar naj pridemo, bodo popravili zastonj.
Sedaj smo imeli zopet pregled....tamali po najinem občutku z očali še vedno ne vidi dobro ...verjetno bi bilo potrebno korigirati dioptrijo...odslovili so nas, češ da bodo videli potem čez eno leto, ko bo bolj sodeloval in da sedaj ne morejo jamčit, če so stekla pravilno izdelana...Mislim halo...kot da druge optike ne znajo naredit dobrih osnovih stekel....
Sem zelo razočarana...želim vas opozoriti, da so očala pri njih občutno dražja kot drugje...
Zato komurkoli priporočam, da ponudbo preverijo še drugje....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar okoo0033 09.09.14 09:26
Bila na operaciji v Zagrebu pri dr. Knezoviču. V Spletni kliniki ti so v Sloveniji so mi povedali za neko ful dobro metodo ki ti nič ne režejo in ne vlivajo etanola v oči in po štirih dneh sem bila kot nova. Vse so mi v naprej obrazložili, bili ful prijazni mi je doktor dal celo svoj mobitel in mail če bi kaj potrebovala oziroma če bi imela po operaciji kakšno vprašanje. V glavnem super zadovoljna, zdej gre še moja mama. Pa še ugodno ceno so mi dal.
Je bla pa pred tem na pregledu moja sestra za katero so ugotovili, da ima kerstokonus, neko bolezen za katero ji tukaj niso nič rekli s tem da je že ful napredovala. In itak da o tem sploh ni nič vedela ina da so se ji ful posvetil in imajo neko metode za katero pri nas še tud niso slišal in ji bodo s tem zaustavli napredovanje bolezni.
Meni predvsem šteje ta odnos in moram jih pohvalit, vse ne samo v Zagrebu tud tile tukaj s katerimi sem bila na vezi so mi dali vse informacije ki smo jih rabil.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andrejafemc 29.09.14 11:19
Navedeno
okoo0033
Bila na operaciji v Zagrebu pri dr. Knezoviču. V Spletni kliniki ti so v Sloveniji so mi povedali za neko ful dobro metodo ki ti nič ne režejo in ne vlivajo etanola v oči in po štirih dneh sem bila kot nova. Vse so mi v naprej obrazložili, bili ful prijazni mi je doktor dal celo svoj mobitel in mail če bi kaj potrebovala oziroma če bi imela po operaciji kakšno vprašanje. V glavnem super zadovoljna, zdej gre še moja mama. Pa še ugodno ceno so mi dal.
Je bla pa pred tem na pregledu moja sestra za katero so ugotovili, da ima kerstokonus, neko bolezen za katero ji tukaj niso nič rekli s tem da je že ful napredovala. In itak da o tem sploh ni nič vedela ina da so se ji ful posvetil in imajo neko metode za katero pri nas še tud niso slišal in ji bodo s tem zaustavli napredovanje bolezni.
Meni predvsem šteje ta odnos in moram jih pohvalit, vse ne samo v Zagrebu tud tile tukaj s katerimi sem bila na vezi so mi dali vse informacije ki smo jih rabil.

Avtorica..se mi lahko javiš na moj email andreja.femc@gmail.com ,lepo prosim
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar okulistika_irman 13.10.14 15:01
Pozdravljeni. Z odobritvijo uredništva MedOverNet bi radi odgovorili na nekaj kritik, ki so se pojavile na tem forumu. Obenem se zahvaljujemo za vse pohvale.

uporabnik XY30 - očitek, da smo neodgovorni in usmerjeni v "pobiranje denarja":
Velik del 'pobranega denarja' vlagamo v medicinske naprave in izobraževanje. Tudi dejstvo, da se odločamo za nove in tehnološko najbolj napredne naprave (imamo enega najboljših laserjev v regiji) ni ravno v skladu z zasluškarstvom, ki ga očitate. Vsekakor pa se ne moremo strinjati z "neodgovornostjo". Največja prednost za vsakega, ki se odloči za operacijo dioptrije pri nas, je dejstvo da smo iz Sloveniji. Smo družinsko podjetje,
ki želi trajno delovati v slovenskem prostoru (imamo 3 zdravnike) in si zato ne moremo privoščiti neodgovornosti, zanemarjanja pacientov ali česa podobnega.


uporabnik yada:
vaš primer poznamo in ni tako kakor opisujete. Vsekakor vam nismo 'zažgali ozadja' ker niti nimamo naprave, ki bi omogočala kaj takega, in tudi vaši hčerki nismo delali transplantacije.


Niraju - draga očala za 2,5 let starega otroka.
Kot vse druge ambulante priporočamo, da se očala predpisana pri nas, izdelajo v naši optiki. Razloga za to sta dva. Prvi je ta, da bodo očala pri nas izdelana kvalitetno in natančno po receptu. Vprašanja, ali so stekla ustrezne kvalitete in ali so bila očala pravilno izdelana v kakšni drugi optiki, so nehvaležna in ne sodijo v ambulanto. Drugi razlog je to, da je tako najlažje uveljavljati garancijo v primeru problemov. V nasprotnem primeru optik krivi zdravnika, zdravnik pa optika. Če se le da, se želimo izogniti takšnim problemom. Glede cen za očala zagotavljamo odlično razmerje med kvaliteto in ceno. Na trgu je na voljo veliko različnih blagovnih znamk okvirjev in korekcijskih stekel. Cene so zelo različne. To pomeni različno stanjšana stekla, različne cene. Strankam nudimo vse kvalitene range, a se je potrebno zavedati, da višja kvaliteta pomeni lažja, tanjša in bolj odporna očala. Zlasti za otroke priporočamo dober okvir in kvalitetna stekla, ki pa so žal nesorazmerno dražja od povprečnih. Stranka pa je tista, ki odloča. Kolikor vemo, ste pri nas za vašega sina zahtevali predračun za takšna očala. Zagotavljamo, da za isti okvir in ista stekla nudimo najbolj ugodno ceno. Nudimo pa tudi taka, ki jih jih popolnoma krije zavarovanje oz. za minimalno doplačilo.

Splošno o rezultatih dioptrije:
Tako kot vsak drug zahteven zdravstveni poseg ima lahko tudi op. dioptrije določene zaplete.
V redkih primerih se žal zgodi, da rezultat ni takšen kakršnega si želimo in pričakujemo (ne dosežemo minimalne dioptrije). Prav tako tudi ni možno garantirati, da boste brez dioptrije do konca življenja. Nekateri lahko imajo tudi težave s suhimi očmi, kar je sicer najpogostejša težava po tovrstnih operacijah.
Prav tako se lahko pri nekaterih pojavi nočno bleščanje. Vsi ti stranski pojavi in zapleti refraktivnih operacij so v okulistiki znani že zelo dolgo časa. V nekaterih primerih jih ne žal moremo preprečiti, lahko pa jih s pomočjo izkušenj (več kot 15 let) in kvalitetno opremo minimiziramo.

Ekipa Očesnega centra Irman
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mickina 21.10.14 17:15
Pozdravljeni!

Odločam se za operacijo oči. Pregledala sem kar nekaj spletnih strani in še sedaj mi ni jasno kdo kaj ponuja in za kakšno ceno!!
Skoraj vsi ponudniki imajo poseg PRK in LASIK...pol pa se začne...FEMTOLASIK, RELAX SMILE, Z-LASIK, T-PRK, INTRALASE LASIK, INTRALASE ADVANTED CUSTOMVUE LASIK, SBK, EPI-LASIK, PTK, WAVEFRONT POPALLIKARISU?!!!
Morda kdo ve oziroma mi nekdo te posege postavi v nek red..od najstarejšega do najmlajšega oziroma od najmanj do najbolj učinkovitega? če ima kdo čas, na mi na kratko razloži.

Po vseh vaših komentarjih, se trenutno nagibam med Vukasom, Svjetlostjo, Knezović, Optical express in morda Irmana....so res na HR toliko bolj usposobljeni kot pri nas?

sem pa iz Kopra, tako, da Ljubljana ali NG sta mi najbližji za poseg in naknadne preglede.
Kaj pa bi mi vi svetovali?

hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nekuporabnik 24.10.14 11:02
mickina, vse te kratice so variacije dveh oziroma treh osnovnih metod (PRK, LASIK, RELEX).
Npr. T-PRK je najboljša površinska metoda z excimer laserjem.
Z-LASIK je najboljša varianta LASIKA kjer se operacija opravi z dvema laserjema (excimer+femto).
RELEX je relativno nova in manj preizkušena metoda, ki se opravi s femto laserjem.

Na hrvaškem niso nič bolj usposobljeni za te posege. Lasik centrov je tam zelo veliko in morajo nekako amortizirati opremo in zaposliti kadre. Zato toliko reklame, tudi takšne kjer obljubljajo skoraj nemogoče (npr. "znebite se očal za vedno"). Mogoče bodo v tem boju za paciente nekatere klinike obupale. Klinik je veliko, reklama stane ogromno, pacientov pa verjetno ni toliko kot pred leti. Zato si izberi zanesljivega izvajalca s stalno kadrovsko zasedbo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar slabovidna 21.12.14 23:52
pozdrav, tudi sama se odlocam za operacijo oci in po dolgem in pocez precesavam internet za informacije, tako na domacih kot na tujih spletnih straneh.
rada bi samo opozorila na nekaj: ker pac gre za oci, za katere vsi vemo, kako pomembne so, sem se posebej obcutljiva na tiste, ki bi radi na tem sluzili in za namene svojega zasluzka, hvalijo neko doloceno kliniko pod pretvezo, da so sami osebe, ki so sami to operacijo ze meli. da sem bolj natancna
ce pogledamo zgorjnje poste, lahko vidimo, kako "marsikdo" pohvali kliniko optical express, doktor vukasa, neko go. natalijo, konstantno poudarja ,da je zdravik delal v brezicah(dobro znanje slo jezika) ter stran happymed ter se tudi celo potrudi, da da zraven linke do teh spletnih strani. ( razmislite, kolikokrat ste ze dali linke do nekaterih strani na forumih. jaz sem sicer redna gostja razlicnih forumov in moram povedati, da prav redko) ravno iz tega razloga sem posumila, da se za vsemi temi osebami skriva v bistvu ena in ista oseba. ne trdim, da je tako, ampak menim, da za to obstajajo prav velike moznosti. kar pa je seveda zelo neeticno in sporno in bi po mojem mnenju moralo biti kaznovano, saj gre za neko vrsto zavajanja t.i. potrosnikov.

drugace pa kar se operacije tice, prebrala sem ogromno clankov, forumov, itd.. na to temo. v bistvu je tako, da imajo nekateri po operaciji tezave z suhostjo oci, obcutljivostjo na svetlobo/siji okoli oci. predvsem to dvoje se da zasledit, tistih z slabim vidom po operaciji je le pescica. naceloma bi naj bile te tezave le zacasne in se razresijo nekje do 9, 12 mesecev (vecina primerov zeprej). je pa tukaj tudi nekaj nesrecnezev, katerim se pa te tezave naj ne bi razresle nikoli.
in ravno to je tisto, zaradi cesar se ne morem zlahka odlociti za operacijo. res je da, je teh le malo, ampak ni pa fajn, ce si ravno ti med tistimi in ceno posega placujes celo zivljenje.. gre za tezko odlocitev in nikakor ne vem kaj storiti...
aja pa se skoraj ziher se ti po operaciji zgodi, da rabis ocala na blizu v starosti ( kar paso do zdaj vsi zdravniki dejali, da pri meni zaradi kratkovidnosti in dioptrije se ne bo zgodilo)...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KlemenL 01.01.15 21:16
Pozdravljeni! Po vsej verjetnosti je moj odgovor krepko prepozen, pa bom vseeno napisal, če bo še kdo v podobni dilemi. Sam sem imel operacijo v Novem mestu pri dr. Pušniku pred dobrim mesecem dni. Poseg na levem očesu je minil profesionalno in zdaj po 26 letih lahko živim brez očal. Moja izkušnja je super!
Lp, Klemen
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar slabovidna 03.01.15 18:14
katerekoli informacije niso nikoli prepozne. vedno novi ljudje se odlocajo za to in vsako realno mnenje steje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BrezLeč 06.01.15 10:17
Izkoristla ponudbo ki so jo ponujal na TUš, opracija po neki nov metodi brez reza in agresivnih pristopov, trteji dan po operaciji že kuhala kosilao za novo leto pa plesala:) Operacijo sem imela 22.12, danes sploh ne vem da sm bila na operiaciji. Bla v Zagrebu pr Kneževiču. dobila na vse 50 % popusta,tule pa ponudba če te zanima, ker velaj do marca.

http://www.tus.si/tus-klub/partnerji/ponudba/spletna-klinika
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar logar 11.01.15 12:05
Pozdravljeni.

Sam se tudi odločam za lasersko operacijo dioptrije oz. karkoli bo zbilo mojo precej visoko dioptrijo (-9 / -7.5 + cilinder). Leče me vedno bolj in bolj motijo, z očali pa enostavno ne gre delat v gozdu.

Imam pa eno vprašanje povezano z okrevanjem po operaciji in fizičnim delom (dvigovanje težkih predmetov, uporaba mehanizacije, delo v prašnem okolju...) - koliko časa povprečno traja odsotnost z dela po posegu in ali bi moral zaradi delovnega okolja (gozd) posebej paziti na oči po posegu?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mateja251 26.01.15 20:56
Pozdravljeni,

zanima me kakšno mnenje imate glede center Vid Nova Gorica. Kajti jaz imam levo oko dioptrijo -2.00 skozi - 1,50 ( na daleč ne vidim in imam cilindre ), desno oko pa 0. Ali mi priporočate naj grem na lasersko odstranitev dioptrije ali ne ?
Hvala za nasvet.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar breza14 10.02.15 10:26
Jaz sem bila pred kratkim na brezplačnem informativnem pregledu pri Moreli. Obup! Zdravnica, ki se mi niti predstavila ni (imela je kodraste temne lase), pregled je bil kratek - saj niti nisem kaj dosti pričakovala od njega glede na to, da je zastonj, sem pa želela zastaviti nekaj vprašanj, ki jih nisem mogla, saj me je ženska med tem, ko sem oblikovala vprašanje (nekaj v zvezi z dioptrijo) prekinila in rekla, da naj jo vprašam kaj v zvezi z njihovo tehnologijo. Odpravila me je zelo nestrokovno in na hitro, iz Maribora sem se v Ljubljano peljala za brezveze. Vem samo to, da oni mojih oči ne vidijo pod njihovim laserjem, kaj šele pa mojega denarja..
Toliko, če bo morda še kdo razmišljal o njihovem brezplačnem pregledu....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar breza14 11.02.15 19:50
zgornjemu komentarju bi zelela samo se dodati, da sem se glede informativnega pregleda nadkandno pogovarjala tudi z glavno zdravnico, ki operira in moram reci, da je cist druga zgodba, prijazna in strokovna. tako da sem zgleda naletela na taksno neljubo situacijo. mogoce pa jim se vseeno dam priloznost..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brezzzz 12.03.15 13:55
Bila sem laserski operaciji oči po metodi PRK v Zagrebu, šla sem prek Spletne klinike iz Slovenije. Ker me je bilo samega postopka ful strah sem se pred odhodom posvetovala z izkušeno ekipo svetovalcev v Spletni kliniki, ki so mi po dolgem in počez vse razložili. Za operacijo sem plačala samo 1290 za obe oki. Operacija je bila v bilic vision kliniki.Vsi kontrolni pregledi so bili brezplačni, plačati sem morala samo pregled če sem primerna za operacijo. Pristop ekipe ki je zame skrbela je bil profesionalen, da ne govorim o njihovi prijaznosti. Zdaj dva meseca po operaciji si ne morem več predstavljati da sem toliko let vtikala tiste leče v oči in da je tega konec. Če se odločate za operacijo in ne veste točno kako in kaj in kam, pokličte punce v Spletno kliniko vam bodo vse lepo razložili. Pa še ugodno ceno vam uredijo. Vsaj meni so jo. Tako da sem prihranila več kot 1.000 €.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Klinika Bilić 17.03.15 09:56
Navedeno
brezzzz
Bila sem laserski operaciji oči po metodi PRK v Zagrebu, šla sem prek Spletne klinike iz Slovenije. Ker me je bilo samega postopka ful strah sem se pred odhodom posvetovala z izkušeno ekipo svetovalcev v Spletni kliniki, ki so mi po dolgem in počez vse razložili. Za operacijo sem plačala samo 1290 za obe oki. Operacija je bila v bilic vision kliniki.Vsi kontrolni pregledi so bili brezplačni, plačati sem morala samo pregled če sem primerna za operacijo. Pristop ekipe ki je zame skrbela je bil profesionalen, da ne govorim o njihovi prijaznosti. Zdaj dva meseca po operaciji si ne morem več predstavljati da sem toliko let vtikala tiste leče v oči in da je tega konec. Če se odločate za operacijo in ne veste točno kako in kaj in kam, pokličte punce v Spletno kliniko vam bodo vse lepo razložili. Pa še ugodno ceno vam uredijo. Vsaj meni so jo. Tako da sem prihranila več kot 1.000 €.


Hvala, ravno včeraj so me kontaktirali.In sem hotela povprašati tu gor, kako in kaj, ker jih še ne poznam.
Ravno prav mi je prišlo tole , res hvala.Na tej kliniki lahko plačaš tudi na obroke.Sama bom šla v maju.Bila sem že na pregledu, imam dovolj debelo roženico in sem primerna kandidatka.Tudi jaz sem dolgo nosila leče, zadnji dve leti pa očala.
Če boš še na tem forumu, prosim , napiši še kaj...Kdaj so operacije, koliko časa poteka, je bilo zoprno?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nekuporabnik 18.03.15 11:30
Meni se zdi ful čudno, da se še kdo operira v Zagrebu ker so razlike v cenah minimalne.
Pa če imaš kakšne težave po operaciji, a potem kličeš v zagreb ali ti kar njihovi
slovenski posredniki/agencija povejo kaj je s tabo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ni čudno 20.03.15 10:14
Navedeno
nekuporabnik
Meni se zdi ful čudno, da se še kdo operira v Zagrebu ker so razlike v cenah minimalne.
Pa če imaš kakšne težave po operaciji, a potem kličeš v zagreb ali ti kar njihovi
slovenski posredniki/agencija povejo kaj je s tabo?


Hrvaški oftalmologi lahko oglašujejo, naši pa ne smejo.

In ker je več reklame, je v Zagrebu tudi več naših ljudi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tanaja75 20.04.15 21:10
Tudi jaz sem bila na informativnem pregledu pri Moreli in so mi pustili zelo slab prvi vtis. Čeprav sem imela določen termin, sem čakala več kot eno uro. Kljub temu sem se odločila, da grem na operacijo k njim, saj jih skoraj vsi priporočajo. Tudi na pregledu, ki je stal 100 evrov pred operacijo, sem imela slab občutek, vendar sem vztrajala.
Moj mož je bil pri njih dva dni za mano in je prišel domov prav razkurjen zaradi neprijaznosti. On se je odločil, da gre v Zagreb in opravi pregled in operacijo tam.
Najina nadaljna izkušnja je sledeča.
Imela sva identično operacijo, vendar je mene stala 600 evrov več.
Njega so klicali dan pred operacijo ter ga prijazno opomnili, da ima termin. Na vrsto je prišel takoj, ko je imel termin.
Jaz sem tudi na dan operacija čakala skoraj eno uro.
Oba sva bila zelo zadovoljna s posegom, tako da nimava kaj komentirati čez strokovnost.
Dva dni po operaciji so moža klicali iz klinike, da ga vprašajo, kako se počuti in kako je z vidom. Ko sem prišla na prvi kontrolni pregled k Moreli, sem bila skoraj prej zunaj kot not. Zdravnica Kristina mi ni nič razložila o zdravilih, ki sem ji dobila. Da o neprijaznosti deklet v sprejemnici ne govorim. sedijo za pultom, gledajo v luft, ti pa čakaš. Neka gospa, ki je sedela in čakala na pregled, se je pogovarjala z eno izmed njih in tako mimo grede sem izvedela, da so vse razen ene študentke in da nobena ni iz zdravstva. Uuau! In one so mi delale pregled pred operacijo, ki sem ga plačala 100 evrov.
Ko sem šla na drugi pregled, (ki naj bi bil zastonj) so mi punce najprej računale 50 evrov. Na kar sem se morala skoraj skregata, ker ti pripadata 2 pregleda zastonj.
Moj mož se je samo smejal in ni mogel dojeti razlike med odnosom v eni in drugi kliniki.

Ne želim nikomur delati reklame ali škode, vendar moram priznati, da se je moj slab občutek z morelo z vsakim obiskom le potrjeval in da mi je še danes žal da sem šla k njim. Meni se vid po 6 mesecih še ni čisto stabiliziral, vendar ne grem več k njim na pregled. Si bom raje poiskala koga drugega. Glede na ceno, ki sem jo plačala, sem pričakovala tudi prijazen odnos. Ta pa je bil daleč od tega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ana981 01.05.15 22:46
za Tanja75: prosila bi za informacijo v kateri kliniki v Zagrebu je bil vaš mož? Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brazgotina na roženici 12.09.15 13:26
Koliko je odstranitev brazgotine z roženice,?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar usbport 14.09.15 09:51
Jst pa ne razumem kako lahko nekatere hrvaške klinike ponujajo različne izboljšave za njihove posege. Če kupuješ dodatno opremo za avto je to OK oz. sprejemljivo. Ker pa gre za oko in trajne spremembe na očesu so kompromisi neupravičeni. Človek pričakuje, da bo kirurg že v osnovi uporabil vso razpoložljivo tehnologijo, da bo poseg uspel maksimalno dobro. Očitno te z nizko osnovno ceno zvabijo v zagreb potem ti pa priporočajo da se odločiš za 'izboljšano' metodo. Seveda ne razumeš kaj prinesejo te izboljšave ampak ker hočeš za svoje oči najboljše se na koncu odločiš za dražjo varianto.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar relax smile 15.09.15 14:27
Zanima me, koliko stane, da z relax smile odstranijo približno eno cilindra in približno eno kratkovidnosti z natančno dveh očes, ker eno ima malo več kot eno, eno pa malo manj. Ali ima dr Irman ali dr.Vukas ta aparat, da opravi zadevo? Ker očal pa res nočem nositi po cesti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinka88 15.09.15 18:08
Je bil se kdo na operaciji lasek v moreli??? Prosim za vsako info :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar usbport 16.09.15 16:30
relex smile so imeli v kliniki svjetlost (zagreb) pa sodeč po informacijah na njihovi spletni strani te metode ne uporabljajo več. mogoče niso bili zadovoljni z rezultati?? Njihova top metoda je femto-lasik kar je v bistvu isto kot Z-LASIK (irman).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brez rezanja in krvi 16.09.15 18:16
Menda Težan v Celju dela.s tem ampak precej računa. Ker je neboleče in brez rezanja. Samo nekaj dela, brez da bi odprl oko. Ne vem kako to izgleda toda jaz mislim, da vseeno, ko je konec ni pametno iti gledat televizijo, računalnik. Ali pač?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar v celju 16.09.15 18:36
V Celju je najnovejši relax smile laser z imenom Visumax podjetja Carl Zeiss. Ne vem, če vam to kaj pomaga. Toda tam v Vidim Celje stoji tisti laser.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar z čim manj rezanja 17.09.15 07:56
Katera operacija ne odreže začetka roženice ampak samo zvrta malo luknjico, skoz katero pobere odvečne dele, ki jih je laser odrezal, ker ne maram bolečin in dolgega zdravljenja?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar usbport 17.09.15 09:35
relex ni tako nova metoda. mel so jo na kliniki svjetlost pa so ta način operacije opustili. če bo kdo šel v zagreb naj zdravnike vpraša v čem je bil problem. verjetno bi večina laserskih centrov to ponujala če bi blo vse ok oz. zanesljivo. nenazadnje je pa treba zaupat kirurgu ne stroju. kirurg/klinika brez izkušenj + nepreverjena metoda = ??
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lili Marleen 17.09.15 13:54
Zakaj bi tisti, ki išče Relaxa, šel na Hrvaško, če je laser v Celju in še eden verjetno pri Irmanu v Žalcu? Eni znanki so za nekaj pod dva čuka popravili kerakotonus na obeh očeh. Pa ima zdaj samo malo dioptrije. Prej bi pa po moji logiki rabila palico za slepe in bala se je, da ji bo iz očesa, če se ne bo zdravila odtekla očesna tekočina, ker so ji rekli, da če ne gre bo prepozno z crosliking.
Toda nisem strokovnjakinja in ne vem zakaj bi si kdo dal odrezati in nazaj prilepiti del očesa, če je dovolj en do dva milimetra velik rez?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lili Marleen 17.09.15 14:19
Nekaj manj kot dva čuka je bilo vse skupaj od začetnega pregleda, pa do kontrolnega pregleda, ki so ga izvedli nekaj po operaciji. Toda popravili so jo tako, da je lahko šla delat izpit za avto in to je veliko. Ne pa, da se tu prismodujete, ker vas motijo očala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar usbport 17.09.15 14:27
kdo pravi, da bi šel na hrvaško. samo sumljivo je, da so na kliniki svjetlost pred pol leta punujali relex zdaj pa ne več. mogoče ni neke prednost, lahko pa da so rezultati slabši?? Vsaj koliko spremljam internet tudi med nemškimi laser centri relex ni ne vem koliko razširjen. Pa še tisti ki ga imajo ga ne ponujajo kot edino metodo ampak skupaj z drugimi variantami. Ker razlika v ceni je pa ogromna, več kot x2. pa kolikor vem pri prk nič ne režejo ampak samo popravijo površino očesa ali nekaj v podobnega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Humor 18.09.15 17:55
Ni zanimanja, ker je bila kriza in ni denarja. Zato so pa Hrvati prodali laser in kupili reklamiranje na spletu in povsod drugje. Ker kdo bo plačal več, če lahko to dobi za četrtino cene. Toda razlog za višjo ceno mora obstajati.
Sedeminosemdesetletnica Roz naše vasi ga ve. Zgodba je postala vaški hec.
Roza je v mladosti vedno odlično videla. Tudi, ko so njene vrstnice začele nositi očala je kvačkala brez njih. Enkrat je pa v lekarni nabavila očala številka štiri, ket večjih niso imeli.
Spet je kvačkala, vezla, pletla, brala in tako naprej.
Minilo je nekaj let in zdaj je nehala z vsem tem. Brala je samo še z očali in zraven je zdaj rabila še lupo.
Neko nedeljo smo jo opazili, da s palico tipa cerkveni prag in da hodi nenavadno počasi.
V trgovini je gledala z očali in lupo, da je sploh prebrala etikete od izdelkov. Orientirala se je vedno slabše in je tipala police. Vnukinja jo je držala za roko in hodila pred njo. Ali pa ji je babica dala roko na ramo, če se je sploh prikazala iz bajte.
Enkrat pa ji je prijateljica rekla, da ji je Irman naredil supet očala s katerimi odlično vidi in lahko bere in dela na vrtu.
Pa je Roza šla po več letih z avtobusom v bližnje mesto Žalec. Pred njo je hodila njena vnukinja in babica jo je držala za ramo. Z drugo roko je držala dežnik in torbico.
Vrnila se je brez očal in prav tako slepa kot prej. Ker je padal dež je vsake toliko dala roko iz pod dežnika, da je preverila, če še pada.
Kolegicam je povedala, da jo bodo operirali in da bo to veliko stalo. Toda, da so oči samo ene in bi plačala še več, da bi le lahko znova živela kot človek in videla od svoje mačke kaj več kot senco s špičastimo ušesi, če bi ji sedela v naročju in da ne ve niti tega kakšna je njena vnukinja, ki se je prebarvala na rdeče in to pri enajstih letih, ko jo je ona pazila in ni opazila kaj počne otrok.
Potem pa smo jo enkrat videli brez očal in brez lupe in brez očal kako bere Družino. Od takrat spet hodi naokrog, občasno dela na vrtu, gre v trgovino, k maši, to poletje je na klopci pletla jopico za zimo in vse to počne BREZ OČAL. BOGU HVALA, ZA DR. IRMANA IN LASERSKE OPERACIJE, čeprav ne vem, kako bi laser lahko naredil tak čudež.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Šala o okulistu 18.09.15 18:15
Pride babica k okulistu: Doktor, očala rabim.
Doktor: Sedite na stol in glejte tablo.
Babica: Kje je stol in kje je tabla?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eva operacija kratkovidnosti s cilindri 19.09.15 13:18
Zanima me za koliko denarja dr. Vukas odstrani -9.5 kratkovidnosti in -3.5 cilindra na eni strani ter -9.75 kratkovidnosti, ki ima -4.5 cilindra na drugem.očesu?
In zanima me, kako so Rozi s pomočjo laserja tako popravili oči, da je lahko brala, če prej ni niti z očali in lupo? Pa še to, koliko dioptrije je, če je navedena ženska videla samo špičasta ušesa in ni opazila niti, da se je vnukinja začela barvati? Zagotovo je deklica, kdaj močno približala glavo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Z laserjem 21.09.15 10:18
Navedeno
Humor
Ni zanimanja, ker je bila kriza in ni denarja. Zato so pa Hrvati prodali laser in kupili reklamiranje na spletu in povsod drugje. Ker kdo bo plačal več, če lahko to dobi za četrtino cene. Toda razlog za višjo ceno mora obstajati.
Sedeminosemdesetletnica Roz naše vasi ga ve. Zgodba je postala vaški hec.
Roza je v mladosti vedno odlično videla. Tudi, ko so njene vrstnice začele nositi očala je kvačkala brez njih. Enkrat je pa v lekarni nabavila očala številka štiri, ket večjih niso imeli.
Spet je kvačkala, vezla, pletla, brala in tako naprej.
Minilo je nekaj let in zdaj je nehala z vsem tem. Brala je samo še z očali in zraven je zdaj rabila še lupo.
Neko nedeljo smo jo opazili, da s palico tipa cerkveni prag in da hodi nenavadno počasi.
V trgovini je gledala z očali in lupo, da je sploh prebrala etikete od izdelkov. Orientirala se je vedno slabše in je tipala police. Vnukinja jo je držala za roko in hodila pred njo. Ali pa ji je babica dala roko na ramo, če se je sploh prikazala iz bajte.
Enkrat pa ji je prijateljica rekla, da ji je Irman naredil supet očala s katerimi odlično vidi in lahko bere in dela na vrtu.
Pa je Roza šla po več letih z avtobusom v bližnje mesto Žalec. Pred njo je hodila njena vnukinja in babica jo je držala za ramo. Z drugo roko je držala dežnik in torbico.
Vrnila se je brez očal in prav tako slepa kot prej. Ker je padal dež je vsake toliko dala roko iz pod dežnika, da je preverila, če še pada.
Kolegicam je povedala, da jo bodo operirali in da bo to veliko stalo. Toda, da so oči samo ene in bi plačala še več, da bi le lahko znova živela kot človek in videla od svoje mačke kaj več kot senco s špičastimo ušesi, če bi ji sedela v naročju in da ne ve niti tega kakšna je njena vnukinja, ki se je prebarvala na rdeče in to pri enajstih letih, ko jo je ona pazila in ni opazila kaj počne otrok.
Potem pa smo jo enkrat videli brez očal in brez lupe in brez očal kako bere Družino. Od takrat spet hodi naokrog, občasno dela na vrtu, gre v trgovino, k maši, to poletje je na klopci pletla jopico za zimo in vse to počne BREZ OČAL. BOGU HVALA, ZA DR. IRMANA IN LASERSKE OPERACIJE, čeprav ne vem, kako bi laser lahko naredil tak čudež.
Ali ste prepričani, da je uporabil laser, ker jaz mislim, da je vzel njeno lečo ven in dal noter već žariščno lečo, ker ta se plača, navadna pa je na zavarovanje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pija 123 23.09.15 17:48
evo, mesec dni po operaciji, včeraj kontrola, vidim kot sokol. Ugodno, profesionalno in hitro.

Lp, Pija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pija 123 23.09.15 17:50
Navedeno
pija 123
evo, mesec dni po operaciji pri dr. Pušniku v Novem mestu, včeraj kontrola, vidim kot sokol. Ugodno, profesionalno in hitro.

Lp, Pija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andrejj13214 30.09.15 09:53
Zanima me ce je kdo bil nedavno na operaciji v zagrebu pri knezovic vision group.. in ce ima kdo izkusnjo z metodo pri kateri ti z laserjem ne rezejo ampak brusijo rozenico in nato za dva dni vstavijo leco (nevem kako se imenuje)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lasek ali Relax Smille 30.09.15 16:21
Dva manj invazivna sta Lasek in Relax SMile. Lasek je cenejši in je v Žalcu, Relax je pa v Celju. Toda mene zanima kaj se je dejansko zgodilo s tisto žensko, ki jo je opisal @humor?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 123 pija 30.09.15 19:22
Ja metoda s katero sm bla operirana se imenuje Transepitelijski Prk. Laser zbrusi epitel in stromo, vse sam, zdravnik se očesa sploh ne dotika, boli čisto nič in za dva dni ti vstavi terapevtsko lečo, lahko jo odstraniš sam. Sploh ne vem kva tuk enega govora o Zagrebu, pr nas pa taki maherji . Pa 1150 e sm dala za vse skupaj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 123 pija 30.09.15 19:51
Usbport, svetujem Novo mesto, res navdušena sm, da kar norim. Pušnik operira z nekontaktno metodo Prk, laser v dveh delih brusi, vsem, ki se bojite bolečin, je popolnoma NEBOLEČE. Po operaciji zvečer ščemi in fajn solzi in to je vse. Isti dan so bile operirane tut punce, ki so šle najprej v Zagreb, pa so se raje za novo mesto odločile. Za vsak slučaj smo stike obdržale in po dobrem mesecu smo vse odlično!! Pija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 123. pija 30.09.15 19:57
Usbport, svetujem Novo mesto, res navdušena sm, da kar norim. Pušnik operira z nekontaktno metodo Prk, laser v dveh delih brusi, vsem, ki se bojite bolečin, je popolnoma NEBOLEČE. Po operaciji zvečer ščemi in fajn solzi in to je vse. Isti dan so bile operirane tut punce, ki so šle najprej v Zagreb, pa so se raje za novo mesto odločile. Za vsak slučaj smo stike obdržale in po dobrem mesecu smo vse odlično!! Pija
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Koliko stane to, ko popravi oči? 05.10.15 13:31
Navedeno
Z laserjem
Navedeno
Humor
Ni zanimanja, ker je bila kriza in ni denarja. Zato so pa Hrvati prodali laser in kupili reklamiranje na spletu in povsod drugje. Ker kdo bo plačal več, če lahko to dobi za četrtino cene. Toda razlog za višjo ceno mora obstajati.
Sedeminosemdesetletnica Roz naše vasi ga ve. Zgodba je postala vaški hec.
Roza je v mladosti vedno odlično videla. Tudi, ko so njene vrstnice začele nositi očala je kvačkala brez njih. Enkrat je pa v lekarni nabavila očala številka štiri, ket večjih niso imeli.
Spet je kvačkala, vezla, pletla, brala in tako naprej.
Minilo je nekaj let in zdaj je nehala z vsem tem. Brala je samo še z očali in zraven je zdaj rabila še lupo.
Neko nedeljo smo jo opazili, da s palico tipa cerkveni prag in da hodi nenavadno počasi.
V trgovini je gledala z očali in lupo, da je sploh prebrala etikete od izdelkov. Orientirala se je vedno slabše in je tipala police. Vnukinja jo je držala za roko in hodila pred njo. Ali pa ji je babica dala roko na ramo, če se je sploh prikazala iz bajte.
Enkrat pa ji je prijateljica rekla, da ji je Irman naredil supet očala s katerimi odlično vidi in lahko bere in dela na vrtu.
Pa je Roza šla po več letih z avtobusom v bližnje mesto Žalec. Pred njo je hodila njena vnukinja in babica jo je držala za ramo. Z drugo roko je držala dežnik in torbico.
Vrnila se je brez očal in prav tako slepa kot prej. Ker je padal dež je vsake toliko dala roko iz pod dežnika, da je preverila, če še pada.
Kolegicam je povedala, da jo bodo operirali in da bo to veliko stalo. Toda, da so oči samo ene in bi plačala še več, da bi le lahko znova živela kot človek in videla od svoje mačke kaj več kot senco s špičastimo ušesi, če bi ji sedela v naročju in da ne ve niti tega kakšna je njena vnukinja, ki se je prebarvala na rdeče in to pri enajstih letih, ko jo je ona pazila in ni opazila kaj počne otrok.
Potem pa smo jo enkrat videli brez očal in brez lupe in brez očal kako bere Družino. Od takrat spet hodi naokrog, občasno dela na vrtu, gre v trgovino, k maši, to poletje je na klopci pletla jopico za zimo in vse to počne BREZ OČAL. BOGU HVALA, ZA DR. IRMANA IN LASERSKE OPERACIJE, čeprav ne vem, kako bi laser lahko naredil tak čudež.
Ali ste prepričani, da je uporabil laser, ker jaz mislim, da je vzel njeno lečo ven in dal noter već žariščno lečo, ker ta se plača, navadna pa je na zavarovanje.
Koliko stane to, da iz samih senc naredi čisto sliko, da sploh ne rabiš očal? Mislim, ko se naredi siva stvar na očeh, da jo potem popravi? Mislim kdorkoli v Sloveniji ali na Hrvaškem? Ker tu nobena očala več ne pomagajo, ker je vse gotovo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar joškodržič 07.10.15 17:19
Opravil sem poseg po metodi lasik pred desetimi dnevi. Zaenkrat še ne vidim na obe očesi enako jasno in ostro. Razloženo mi je bilo, da je to normalno in da se vid stabilizira in izostri popolnoma po enem mesecu.
Ali ima oziroma je imel še kdo podobne izkušnje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marija Noovak 09.12.15 17:01
Pozdravljeni!
Sla sem kaksna dva tedna nazaj na operacijo v Zagreb k Optical Expressu. Vrhunska klinika z odlicnimi kirurgi. Vse je potekalo hitro in zelo so prijazni. Pregled stane 100e vendar imajo skos ene akcije tako da sem dala samo 30e. Izbrala sem si najboljso metodo z novim laserjem 6 stopnje ki ga v sloveniji nima se nihce. in metodo instaLase ki je boljsa od lasek in lasik ker ima nek drugacen nacin rezanja rozenice. Vse skupaj me je prislo 2000e . Menim da se za svoje oci nesme gledati na ceno.
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja611 22.12.15 01:56
Pozdravljeni,

Po temeljitem premisleku sem izbrala kliniko Svjetlost,ne zaradi cene ampak dejstva,da je to klinika.Taka na kateri opravljajo še marsikatero drugačno,kot samo lasersko operacijo oz.odstranjevanje dioptrije.Iskreno bi me bilo milo rečeno strah opravljati operacijo v nekem ambulantnem šoping centru.Ne dvomim v strokovnost,ampak pomembna je celotna slika.Moja izkušnja:sprejemna pisarna,osebje prijazno odgovarjajo na vsa vprašanja,
Predoperativni pregled, na različnih napravah merijo stanje očesa/osebje rahlo apatično,čuti se dejstvo,da imajo dosti pacientov in poteka kot po tekočem traku.Po pregledu zdravnik pogleda izvide in prediskutirate o možnih posegih.Jaz sem izbrala Femto Lasik.
Dogovor o terminu operacije.
Pred operacijo,brez kontaktnih leč minimalno en teden.Jaz sem bila brez kar dva tedna.
Na dan operacije točno ob dogovorjeni uri te sprejmejo v ambulanto,pred tem sledi še ponovni pregled za dioptrijo.Moja zdravnica je bila tudi operirana z Lasik metodo.Malo bi bilo čudno če bi hodila z očali okrog;).Operacija traja približno 10 min,postopek si pogledate lahko na youtubeu,da ne razlagam podrobnosti.
Takoj po operaciji te pošljejo v ambulanto k medicinski sestri po antibiotične kapljice in umetne solze.Pove mi da se ne umivam z vodo,ker lahko pride do infekcije.Navodila za uporabo kapljic,nošenje sončnih očal.In seveda spremstvo,kar ti sporočijo že na začetku,da je potrebno imeti spremljevalca.
Prespala sem v Zagrebu na lastne stroške.Ja eden izmed težjih dnevov,popolnoma zaprte oči cel dan,režim z kapljicami in seveda strah kaj če gre kaj narobe.Prepričevanje,da bo vse ok,pozitivno razmišljanje in način kako spati da se slučajno v spanju ne udarim.Spala sem kar z sončnimi očali.
Naslednje jutro pregled oz. Dan D,podroben pregled očes.Ugotovijo 90% L(prej dioptrija -4,75)in 100 % na D( prej dioptrija -4,50).
Ponovno ponovijo v kakšnem časovnem intervalu daješ kapljice v oko in navodila za naslednje dni.Pregled zopet čez 7 dni.
7 dni je bilo dejansko zelo težkih,konstantno suho oko,porabila sem kar nekaj škatlic umetnih solz(tistih brez konzervansov).Zmožna nisem bila početi ničesar,večinoma sem dni kar prespala,in se spraševala ali je bila to pravilna odločitev.
2.post op pregled,ugotovijo infekcijo,reakcijo na laser.Sledil je skoraj mesec konstantih pregledov,močnejših antibiotičnih kapljic in predvsem strahu kaj lahko sledi.Ves čas sem si obraz lahko čistila samo z micelarno raztopino.Zdravnica je bila korektna,odgovarjala na vprašanja,mi vsako stvar podrobno razložila.Nikoli nisem dvomila v njeno strokovnost.Mi je pa bila večino časa antipatična(mogoče zaradi moje situacije).
Glede nato,da sem bila na kliniki tolikokrat,sem bila tudi priča ko so paciente zavračali zaradi slabih rezultatov predoperativnih pregledov.Dejansko si ne želijo na glavo nakopati problemov-njihove besede.Moj spremljevalec je celo zasledil pacienta,ki je prišel z ponesrečene operacije k njim(neka druga klinika v Zg).
Vtisi:po 2 letih vidim več kot 100% L in D.Operacije ne obžalujem,je pa to resna operacija,ki ima lahko resne zaplete.Mesec pekla ki sem ga preživela nebi privoščila nobenemu.Vedno se je potrebno zavedati vsega kar se lahko zgodi.Upaš pa lahko,da se to nebo zgodilo tebi.
Tako,da premislite komu prepuščate preostanek svojega vida.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 minus 19?
Na vrh