Al' prav se piše ...?

Ste v dilemi, kako pisati, z veliko ali malo začetnico, skupaj ali narazen, vejica preveč ali premalo, zakaj vejica? Ugibate o nastanku in pravilnem zapisu besede? Niste prepričani, ali je stavek pravilno tvorjen? Imate težave z razumevanjem besedila? Na forumu lahko dobite odgovore na svoja vprašanja ali izmenjate svoje mnenje z drugimi.
mijamijamija

Nekaj dilem

27.03.12 10:07
Pozdravljeni,

prosim za pomoč pri naslednjih dilemah:

- Večje kot je povpraševanje, manj kakovostna je storitev.
Ali je tudi v tem primeru potrebna vejica pred kot, glede na to, da sledi osebna glagolska oblika?

- V šestem, zaključnem poglavju povzamem ...
Mora biti vejica tudi za poglavju?

- University of Alabama at Birmingham
Kako bi to prevedli?

Besedilo obravnava povpraševanje kupcev oziroma podrobneje povpraševanje mladoletnih kupcev.
Manjka kakšna vejica?

Najlepša hvala za vsakršno pomoč.
mijamijamija

Re: Nekaj dilem

27.03.12 16:12
Mi lahko kdor koli pomaga?

27.03.12 20:11
- Večje kot je povpraševanje, manj kakovostna je storitev.
Ni vejice pred kot.

- V šestem, zaključnem poglavju povzamem ...
Za poglavju ni vejice.

- Besedilo obravnava povpraševanje kupcev oziroma podrobneje povpraševanje mladoletnih kupcev.
Ni vejic.
mijamijamija

27.03.12 20:23
Hvala.
a. 

04.04.12 18:18
Navedeno
Zvedavec

- Besedilo obravnava povpraševanje kupcev oziroma podrobneje povpraševanje mladoletnih kupcev.
Ni vejic.

A bi se lahko postavili vejici pred in za "podrobneje", če se ta beseda tudi v izgovorjavi poudari oziroma ima mesto nekakšnega medmeta? Oziroma z glasom pred in za njo naredimo premor, ko jo izgovorimo v tem stavku? Ker jaz bi ti vejici ravno zato verjetno kar pisala.
bOBEK

05.04.12 07:33
Jaz bi morda postavil vejice takole:

Besedilo obravnava povpraševanje kupcev, oziroma podrobneje, povpraševanje mladoletnih kupcev.

06.04.12 01:15
In veznik sorazmernostnega odvisnika je "bolj ko", ne "bolj kot".
Lp,
K.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 15 minus 7?