Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?
ulllla

milo za drago

10.05.12 11:50
Koliko vas je takšnih, ki bi vrnili milo za drago osebi, ki vas je res prizadela? Npr. da se vam ponudi možnost za "maščevanje"?

Npr. da bi vam prijateljica šmirala z vašim fantom, kasneje pa bi vi dobili priložnost, da preživite noč z njenim moškim, ker vas osvaja (vam je pa npr. všeč).

Ali pa bi privoščili ženski, ki vam je speljala moškega, da tudi njo vara moški?

Namreč nekaj v tem smislu se dogaja meni ...

Ali imate v življenju osebo, ki bi ji radi vrnili milo za drago in ji privoščite bolečo izkušnjo, da bo mogoče malo bolj razumela kako je bilo vam?

Re: milo za drago

10.05.12 11:51
Tisti, ki bi jim moral vračati milo za drago, si vračajo sami!!

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
ne ne ne

10.05.12 11:55
Ne šmiram z rabljenemi tipi. Ne seksam s tipi prijateljic. Se ne maščujem. Usmeri svojo energijo v kaj pozitivnega.
ne mažem

10.05.12 11:55
Navedeno
ulllla
Koliko vas je takšnih, ki bi vrnili milo za drago osebi, ki vas je res prizadela? Npr. da se vam ponudi možnost za "maščevanje"?

Npr. da bi vam prijateljica šmirala z vašim fantom, kasneje pa bi vi dobili priložnost, da preživite noč z njenim moškim, ker vas osvaja (vam je pa npr. všeč).

Ali pa bi privoščili ženski, ki vam je speljala moškega, da tudi njo vara moški?

Ali imate v življenju osebo, ki bi ji radi vrnili milo za drago in ji privoščite bolečo izkušnjo, da bo mogoče malo bolj razumela kako je bilo vam?

ne. si ne mažem rok. življenje samo za vse poskrbi, ko je čas za to.
omadona...

10.05.12 11:57
ne, kur**** se pa ne bi, samo zato, da nekoga prizadenem...
nič boljša nisi, kot ona. kvečjemu slabša...

10.05.12 11:59
Vse to je trapasto, izguba energije, maščevanje ne popravi storjenega hudega, no so izjemni primeri, samo ti našteti niso med njimi. Pač pozabiš, vzameš kot izkušnjo in dalje.
velikim bi vrnil...

10.05.12 12:00
Če bi imel možnost, bi jim z velikim veseljem vrnil milo za drago. Je pa isto pri tipih oz. vsaj mojih kolegih. Se ob prvi priliki vlačijo po ženski samo da začutijo, da se je malo oddaljila od mene ali pa tudi to ne. Za bruhat. Sicer sem najprej bil jezen na ženske, ker mu niso dale meje - pa sem se zelo opekel, ker sem jih potem dvojno slišo, potem sem nekaj časa kuhal mujo, zdaj pa če se mi kir plazi po "moji" mu takoj zabrusim naj se spoka oz. ga napadem z "vsemi štirimi", da ga odstranim iz igre. Človek ne more verjeti, kok so lahko ""kolegi"" nadležni! Cel večer visi za šankom in pije pivo, ko pa jaz kako pripeljem se pa po njej obeša kot da je njegova. Za kozlat! Tko da če imaš možnost SE JI MAŠČUJ!!! Dvojno, če bo treba, da bo lekcija vzgojna! Ker taki tipi/ženske mi grejo pa res na kozlaje!!!
lekcije

10.05.12 12:02
Ko me kdo prizadene visoko dvignem svojo glavo, ker vem, da se vse slabo dvojno vrača in pustim, da vesolje vse to uredi na mesto mene. Pregovor pravi: vse se vrača, vse se plača, če ne prej, čez 7 let. Tisti, ki so me prizadeli pa so lekcije dobili prej kot v sedmih letih.
nemorešdaverjameš

10.05.12 12:03
Navedeno
velikim bi vrnil...
Če bi imel možnost, bi jim z velikim veseljem vrnil milo za drago. Je pa isto pri tipih oz. vsaj mojih kolegih. Se ob prvi priliki vlačijo po ženski samo da začutijo, da se je malo oddaljila od mene ali pa tudi to ne. Za bruhat. Sicer sem najprej bil jezen na ženske, ker mu niso dale meje - pa sem se zelo opekel, ker sem jih potem dvojno slišo, potem sem nekaj časa kuhal mujo, zdaj pa če se mi kir plazi po "moji" mu takoj zabrusim naj se spoka oz. ga napadem z "vsemi štirimi", da ga odstranim iz igre. Človek ne more verjeti, kok so lahko ""kolegi"" nadležni! Cel večer visi za šankom in pije pivo, ko pa jaz kako pripeljem se pa po njej obeša kot da je njegova. Za kozlat! Tko da če imaš možnost SE JI MAŠČUJ!!! Dvojno, če bo treba, da bo lekcija vzgojna! Ker taki tipi/ženske mi grejo pa res na kozlaje!!!

se pravi, ti bi z veseljem prevaral svojo žensko samo zato, da nekemu xy tipu pokažeš lekcijo?
tvoji pa prav zavidam to, kak biser ima doma...
irena.r.

10.05.12 12:11
Čudi me le, ker vidim toliko hudobije vsepovsod, ampak na monu so seveda vsi angelčki.
jesst

10.05.12 12:23
Prav nikoli se ne mascujem. Ker je to zame metanje energije v prazno.
Tudi jaz verjamem, da kar sejes, to zanjes.
Pravzaprav tudi ne zamerim. Ce me ze kdo prizadene, poskusam razumet kot da je to naredil-a zaradi nevednosti in ne zato da bi me namerno prizadel-a.
velikim bi vrnil...

10.05.12 12:24
Navedeno
nemorešdaverjameš
Navedeno
velikim bi vrnil...

se pravi, ti bi z veseljem prevaral svojo žensko samo zato, da nekemu xy tipu pokažeš lekcijo?

Tako bi se maščeval, če bi bil samski. Sicer pa sem se tu pa tam itak že kateremu in ko mi kakšen patron spet sirje so takšni spomini najslajši... "se mu bo že maščevalo, življenje bo poskrbelo za takšne zlobe, mu bo že Bog vrnil in bla bla bla" to so samo izgovori za zgube. Maščuj se! A še niste slišali za tisto, ko naj bi nekateri tipi raka doletevali več ali manj samo dobre ljudi, takšne, ki se razdajajo, ki želijo ustreči drugim, ki se ne maščujejo in seveda vse kuhajo v sebi, se živcirajo, so nesrečni itd. pač psiha ti hitr udar na fizično ravn tko da je treba čimprej vse dat vn, se maščevati, če se le da in zaključiti zgodbo. Bolje to kot pa se še leta in leta obremenjevati z njo, jokati, kako so ljudje zlobni, biti nesrečen itd!!!!
ghjj

10.05.12 12:24
Tudi meni se mascevanje zdi trapasto. Se mi zdi, da je v takih zadevah dalec najboljse mascevanje, da se skuliras in hodis z dvignjeno glavo po svetu.
ne mažem

10.05.12 12:29
Navedeno
irena.r.
Čudi me le, ker vidim toliko hudobije vsepovsod, ampak na monu so seveda vsi angelčki.

kaj vem, kaj ti vidiš. a naj rečem, da tebi zadostim, da nekaj delam, če ne delam. sama lahko le rečem, da po mojih izkušnjah, ki so bile tudi pač manj lepe, da se nikdar nisem spuščala v maščevanje in si nisem mazala rok. in kot sem rekla, je življenje vedno poskrbelo, da tudi takšni niso odšli "kaznovani". samo čas je bil potreben. zato pa pravijo, da je potrpežljivost božja mast. če si potrpežljiv, vse pride v krogu nazaj. ko sem bila prizadeta, sem tako raje posvečala čas sebi in lizanju ran in jih tako tudi lažje uspešno prebrodila. kot pa, da se ukvarjam še z ljudmi, ki niso vredni moje pozornosti. niti takšne - maščevanja.

za osebo "velikim bi vrnil" pa se vprašam, zakaj se sploh z njimi družiš, če konstantno eno in isto doživljaš preko svojih "kolegov"? tu ne vem, kje je haklc, pri tvoji ženski, ker sama dopušča, da se tvoji kolegi obešajo po njej ali tebi, ker se sploh še družiš s takšnimi kolegi. da nekdo kot sam dopusti nekomu, da se po njem obeša, mora bit že malo sam nagnjen k temu, da mu le to tudi paše. ker v nasprotnem se ne obešajo, pa čeprav bi se radi.
Yo_ 

10.05.12 12:34
Veš, kako je to. Vse se vrača, vse se plača. In jaz zaradi cepcev ne mislim plačevat. Še vsakemu se je vrnilo tako ali drugače - brez mojega vmešavanja. Pa ne le enojno, tako da...
Milo za žajfo

10.05.12 12:36
jaz pa sem hudobna in tistim, ki si zares hudo zaslužijo maščevanje (krivica pa to) - to tudi dobijo. Sicer se mi je zgodilo 2krat in je pasalo, da vam ne znam povedat, zadovoljstvo in pol. Tako, pa nismo vsi angelčki. Jaz niti ničem bi.
Milo za žajfo

10.05.12 12:39
Ne vračam enakega z enakim, temveč s hujšim. In spala ne bi z nobenim, samo zato da potešim maščevalnost. Se že najde kaj hujšega, bolj bolečega (ne mislim na fizično bolečino) - za mojo dušo!
dvomim...

10.05.12 12:41
...da bi se spuščala na tak nizki nivo, ker potem bi bila tako slaba, kot ona. Niti ne vem, če bi me to zadovoljilo. Nisem tak tip, da bi se maščevala! Če mi kaj ne paše, povem v obraz in grem dalje. Dvignem nos, pa naj še tako boli in se ne oziram več nazaj. In se počutim zmagovalka.
Če bi spala z nekim tipom samo zato, da bi inatila prijateljici, bi se počutila umazano in dvomim, da bi še imela kaj spoštovanja do sebe. Raje bi si poiskala tipa, ki bi mi pasal, "čistega" in čisto izven teh vseh igric, pa bi hitro pozabila na prijateljico, pa tipa, ki je spal z njo in na maščevanje.

Življenje je prekratko, da bi si ga uničevala z ljudmi in balastom, ki mi krajša spanec. Popucat in iti naprej!
Rok-1 

10.05.12 12:47
Navedeno
ulllla

Približno takole sem razmišljal do konca najstniških let - potem me je pa minilo. Le zakaj bi se ukvarjal z ljudmi od katerih ni nič dobrega ali koristnega?
Kdaj bi že privoščil, če se zgodi samo od sebe - da bi pa dogajanju pomagal se mi zdi nevredno mene - in mojega časa ter dobre volje.
nemorešdaverjameš

10.05.12 12:48
Navedeno
velikim bi vrnil...
Navedeno
nemorešdaverjameš
Navedeno
velikim bi vrnil...

Tako bi se maščeval, če bi bil samski. Sicer pa sem se tu pa tam itak že kateremu in ko mi kakšen patron spet sirje so takšni spomini najslajši... "se mu bo že maščevalo, življenje bo poskrbelo za takšne zlobe, mu bo že Bog vrnil in bla bla bla" to so samo izgovori za zgube. Maščuj se! A še niste slišali za tisto, ko naj bi nekateri tipi raka doletevali več ali manj samo dobre ljudi, takšne, ki se razdajajo, ki želijo ustreči drugim, ki se ne maščujejo in seveda vse kuhajo v sebi, se živcirajo, so nesrečni itd. pač psiha ti hitr udar na fizično ravn tko da je treba čimprej vse dat vn, se maščevati, če se le da in zaključiti zgodbo. Bolje to kot pa se še leta in leta obremenjevati z njo, jokati, kako so ljudje zlobni, biti nesrečen itd!!!!
jao kak lahko ženske sploh poberejo take kretene....
tak, če bi bil samski, eeeee, kdo bi se pa plazil po tvoji? namišljeni?
kakorkoli že

10.05.12 13:10
Meni je pa prijateljica speljala fanta, s katerim sva bila skupaj 4 leta - dobro pustimo sedaj tisto, da me je on varal, ne ona - ona je v tej zgodbi za mene prav tako kriva, ker ga je načrtno kar nekaj časa osvajala, se mu punujala - vglavnem bile so raznorazne kar konkretne scene o katerih sedaj res ne bi. Rezultat vsega je bil ta, da sem skenclala tipa, ker sem imela vsega pun kufer on pa tudi ni vedel al bi sedel na enem stolu (na mojem ali njenem) ali na dveh - za odločitev pa ni imel jajc in je travmiral cele dneve in si iskal prepire in izgovore za odhod.

Ko sta bila že nekaj časa skupaj, sem povabila bivšega k sebi na "spravni pogovor", eno je vodilo k drugemu in sva pristala v postelji.

Med seksom je moj bivši precej glasen in zgovoren, zato sem vmes na skrivaj stisinla "dial number Bitch von Ex" in ji pustila, da je spremljala zadevo. Klic je trajal 12,5 min preden je prekinila.

Od tedaj naprej imam mir pred njim in pred njo.

In svet se še ni podrl.
ne mažem

10.05.12 13:10
Navedeno
velikim bi vrnil...
Navedeno
nemorešdaverjameš
Navedeno
velikim bi vrnil...

ok ok. praviš, da je treba zaključit zgodbo. zakaj pa ravno z maščevanjem? a ni tko, da ima vsak svoj način? in kljub temu, brez maščevanja stvari zaključiš. zato prosim v svojem imenu govori, ko koga naslavljaš z zgubami. meni je čisto vseeno, kakšen način ima nekdo, pa zaradi tega, ker se nekateri maščujete, še nisem rekla nikomur, da je zguba.
same svetnice

10.05.12 13:11
Same svetnice tukaj gor - kako super - še je upanja za svet!
pestro

10.05.12 13:13
Navedeno
same svetnice
Same svetnice tukaj gor - kako super - še je upanja za svet!

ja vidiš, obstajat mora oboje, tako svetnice kot drekači, da se lahko med ljudmi razlikuje. a ni tako bolj pestro življenje?
maščevanje opravljeno

10.05.12 13:16
maščevanje je že izvršeno, če ti on teži - ima gnido od tipa in ni potrebno, da ti za potrditev tega seksaš z njim samo zaradi maščevanja. Malo pomisli, kako se boš ti potem počutila. Če ti je tip všeč, boš na koncu ti pokasirala nesrečno zaljubljenost in se bo maščevalo tebi, ne njej.

10.05.12 14:55
Ne bi se maščevala, nisem tak tip. Od tega ne bi imela prav ničesar ne jaz ne druga oseba, torej...
nemoršverjamet

10.05.12 15:39
Navedeno
kakorkoli že
Meni je pa prijateljica speljala fanta, s katerim sva bila skupaj 4 leta - dobro pustimo sedaj tisto, da me je on varal, ne ona - ona je v tej zgodbi za mene prav tako kriva, ker ga je načrtno kar nekaj časa osvajala, se mu punujala - vglavnem bile so raznorazne kar konkretne scene o katerih sedaj res ne bi. Rezultat vsega je bil ta, da sem skenclala tipa, ker sem imela vsega pun kufer on pa tudi ni vedel al bi sedel na enem stolu (na mojem ali njenem) ali na dveh - za odločitev pa ni imel jajc in je travmiral cele dneve in si iskal prepire in izgovore za odhod.

Ko sta bila že nekaj časa skupaj, sem povabila bivšega k sebi na "spravni pogovor", eno je vodilo k drugemu in sva pristala v postelji.

Med seksom je moj bivši precej glasen in zgovoren, zato sem vmes na skrivaj stisinla "dial number Bitch von Ex" in ji pustila, da je spremljala zadevo. Klic je trajal 12,5 min preden je prekinila.

Od tedaj naprej imam mir pred njim in pred njo.

In svet se še ni podrl.

Bi rekla, da je tole nivo Urške Čepin in podobnih modelov.
Popay

10.05.12 19:30
Verjetno si prebrala (avtorica), sporočila od ... milo za žajfo in kakorkoli že..... Razmisli kdo je večji šoder od človeka.... tisti, ki se jim one maščujejo al one same...... Pa pravjo, da nebi bilo vojne na svetu, če bi ženske vladale......hehe....
manček

10.05.12 19:52
Bolj mlada inu otročja si še, bi rekla. Ker s tem dejanjem, ne opraviš samo misije maščevanja ampak tudi postaviš ceno svojemu telesu, duši. Se ti seks z nekom zdi res tako mimobežna in enostavna zadeva? Si mentalno res na tako nizki ravni, da svoje zamere, žalosti nisi sposobna skomunicirat prijateljici na kak drugačen način (sms, pismo, kava?). Ker so običajne take sorte kofeti hudo zanimiva doživetja, ko dve ženski ugotovita, kdo je v tej igri pravzaprav delil karte. Moški, ki enostavno ni bil dovolj zrel ali pa preprosto ni dovolj ljubil?
dagmar+

11.05.12 12:32
sve se vrati , sve se plati.....preverjeno-se potem naslajaš-pa kako!
inica

12.05.12 12:33
Sama pa sem se maščevala bivšemu fantu, ki me je varal, tako da sem njegovi poznejši punci, ki ni nič slutila, priskrbela dokaze, da vara tudi njo. Pa ni šlo samo za maščevanje, je šlo tudi zato, da ji prikažem, s kakšnim tipom ima opravka. Bil je eden izmed tistih, ki znajo ženski z besedami rožice sadit, in zaradi tega je znal biti zelo prepričljiv. Če ne bi imela dokaze, je ne bi nikoli prepričala o njegovi nezvestobi.

Ampak bilo je zelo osvežujoče, ko je moj bivši, zaradi katerega sem tako trpela, začel trpeti enako - ker ga njegova ljubosumna ženska obdelava z ljubosumnimi izpadi.

Če sem zato slab človek, pač sem.

13.05.12 14:22
No, čisto na kratko.... Vso pravico ima vsak ki je od nekoga doživel slabo, da mu želi slabo! To je povsem človeška lastnost! Danes ali pa čez 7 let! Nima veze! Drugo pa je ko nekdo nekomu dela slabo, zgolj iz svojega užaljenega ega ali maščevalnosti.... To je pa nekaj kar mora pred sodišče!!! Za na gavge!
krivokljun

13.05.12 23:00
Navedeno
ulllla

O gnus! Ja, valda bi bila jezna nanjo in razočarana, kot tudi nad svojim (bivšim) dedcem, ampak kaj bi imela od tega, da ji vrneš "milo za žajfo"? To bi me postavilo ob bok njej in mojemu bivšemu tipu.

Eno so čustva, občutki, ki jih doživljaš v določeni situaciji, drugo pa potem naša dejanja, ki jih sami izberemo. In maščevanje je dejanje v afektu, postavi te na nizek nivo, v končni fazi te zastrupi. Tako da, ne, hvala.

14.05.12 10:03
Navedeno
ullla

Potem to pomeni, da si ista, kot tisti, katerim se želiš maščevati.
Le ohranjaš in vztrajaš v tem, česar ne maraš..Mogoče zato, ker sebe ne maraš...
moski 111

14.05.12 12:38
Nisem mascevalen clovek. SIcer pa ali ni najvecje mascevanje da si sam srecen:)
113

20.05.12 17:10
Odpusti in pozabi. To je tudi naslov ene knjige :) mogoče komu kdaj prav pride. Je pa včasih težko.

Jaz sem bil pred časom v taki dilemi (ko mi je ljubljena oseba naredila nekaj podlega, kar nikoli ne bi pričakoval), ampak sem se takrat v jezi odločil za maščevanje... in če danes, po nekaj letih, ko je vse že za mano in sem odpustil in pozabil, pogledam nazaj, se mi po svoje še vedno zdi prav da sem se maščeval. Nobene slabe vesti nimam.
moski 111

21.05.12 14:11
Ne razumem. Kako je sploh mogoce mascevanje dragi osebi. Ce si imel nekoga dejansko rad se mu ne mores mascevati. Razen ce si se otrok in si mislis da si center tega sveta.
krivokljun

21.05.12 14:32
Navedeno
moski 111
Razen ce si se otrok in si mislis da si center tega sveta.

Dobro napisano. Eni mu rečejo kar ego.

Sicer razumem željo po maščevanju. Počutiš se izdanega, opeharjenega, razvrednotega in si jezen kot ris. Afekt pač. Takrat marsikaj rečemo, ampak to je samo para. Od besed k dejanjem pa je potrebno že več razmisleka in načrtovanja.

Saj se tudi uboj v afektu ali naklepni umor razlikujeta. Vsaj za tiste v kehi.
113

21.05.12 14:57
Pri meni je šlo samo za besede, povedal sem nekaj (resnico), kar je povzročilo velik "ogenj v strehi" - pa vedel sem da bom povzročil štalo. Šlo je za izbruh jeze v tistem trenutku, in sem bleknil. To je vse :)
bi se, definitivno

21.05.12 16:43
Če me nekdo res hudo prizadene, po krivici, bi se. Kako - nekako, ne tako, da bi glave padale, ampak bi. Isto z partnerjem. Če bi izvedela, da me je prevaral - bi se maščevala. Kako? Nebi s prvim skočila v posteljo, bi pa mu plačala, da bi prišlo na nos možu, kako sva se imela lepo. Da bi mož doživel hladen tuš - milo za drago.
In ja, sem maščevalni tip, ampak samo, če me nekdo po nedolžnem nategne ali pa trosi o meni laži. Vse ostalo sprejmem mirno, stoječe ter z dostojanstvom.

21.05.12 16:47
Bi se - za prevaro (tu še imam nekaj odprtega, hahaha), za laganje o meni, družini, skratka - so stvari, za katere bi se maščevala, so pa stvari, katere prenesem, in čakam da se vrnejo osebi kot bumerang nazaj.
i]Ko se prične potovanje maščevanja, začnite kopati dva grobova - enega za sovražnika, drugega zase[/i]. - Jodi Picoult

Maščevanje je mana za nezadovoljneže in tiste, ki mislijo, da se je samo njim zgodila krivica, zato pa je ves svet tak, ker precejšen del populacije ima v glavi vzorec "oko za oko in zob za zob". Res škoda, da smo takšni "sodniki" in snovalci zlobe z mnogo premajhnim razumom in pogledom na tisto, kar nam ni bilo prijetno; čas vse pozdravi - torej čemu maščevanje? Zaradi nekega začasnega plitkega zadoščenja, ki po naši smrti ne bo niti malo pomembno ali zaradi česa že?
Princess28

21.05.12 17:31
Tisti, ki se boste maščevali nekomu, boste še v tem življenju dobili isto situacijo nazaj, kjer vam bo lahko ena druga oseba isto stvar naredila. Če se maščuješ, in nisi sposoben oprostiti in pozabiti, si isto nagrmadiš karmo tako kot tista oseba, ki te je prizadela. Ne narediš nič drugačnega.

Zato pa je potrebno odpustiti karkoli. Saj slišiš ljudi ki pravijo ahh pa saj ne veš kaj mi je ta oseba storila!!! Odpusti in pozabi, go on, ne nosite maščevanja in jeze v sebi, ker si jo boste zmanifestirali v življenju. Zato pa so ljudje tukaj na tem planetu ujeti v kolo karme, stvari ponavljajo kot pokvarjena plošča v nedogled, ker ne znajo ali pa nočejo odpustiti.

21.05.12 17:49
Navedeno
Princess28

Zato pa je potrebno odpustiti karkoli. Saj slišiš ljudi ki pravijo ahh pa saj ne veš kaj mi je ta oseba storila!!! Odpusti in pozabi, go on, ne nosite maščevanja in jeze v sebi, ker si jo boste zmanifestirali v življenju. Zato pa so ljudje tukaj na tem planetu ujeti v kolo karme, stvari ponavljajo kot pokvarjena plošča v nedogled, ker ne znajo ali pa nočejo odpustiti.

Karma je verski koncept, zakaj ne bi povedala raje kaj iz sebe, svoje mišljenje, ki ne bi bilo zgolj povzemanje verske ideologije. Namreč vsak goreč vernik zdrdra tisto, kar piše v njihovih svetih spisih, kot da bi si sam nadel plašnice, da ne bi mogel širše ali celo nadideološko razmišljati.

Oproščanje po nareku ne obstoja! Kot da ti rečem, da se zaljubi v tega in tega človeka. Se boš lahko? Ne moremo sebe prisliti, da čutimo nekaj drugega, ker čustva ne spadajo na področje racionale, kjer domuje razum. Da mora recimo posljena ženska odpustiti posiljevalcu, se meni zdi grozno, še huje, da celo ne sme biti jezna, ne, ker potem to agresijo usmeri proti sebi, to pa je "ideološko sprejemljivo", torej samodestrukcija!?

M/Ž čvek

21.05.12 19:52
Navedeno
Matjažko

Ne moremo sebe prisliti, da čutimo nekaj drugega, ker čustva ne spadajo na področje racionale, kjer domuje razum
Prepričanja pogojujejo čustvene odzive. Če v sebi verjamemo, da se moramo maščevati, bodo čustva sledila temu vzorcu razmišljanja.
Z maščevanjem se ohranja ta negativna energija in sovraštvo, kot pravi Princess28. Posilstvo je prav tako izraz sovraštva ali pa potlačene jeze, maščevanja nad ženskami, ker je moški doživljal nasilje...Torej, začaran krog.

Odpustiti ne pomeni odobravati...Ampak ozavestiti, kaj povzročamo s tem, ko širimo okrog sebe sovraštvo in maščevanje..Prej ali slej se nam bo to lahko vrnilo, kar bomo sejali. Saj nismo ločeni in kar nosimo v sebi, to privlačimo oz. ustvarjamo.
Preteklosti tako ali tako ne moremo spremeniti. In ljudje trpijo zato, ker so zaradi zamer ujeti v preteklosti..Ne zmorejo živeti v tem trenutku in občutiti še kaj drugega, kot le sovraštvo. Ko enkrat odpustiš, lahko greš naprej...Se odrešiš velikega bremena. In odpustiš zaradi sebe, ne zaradi drugega.
Princess28

21.05.12 20:25
Lepo napisano Robi. Točno tako, če se negativni vzorec, sovraštva in maščevanja ne prekine, se to nadaljuje potem še v prejšnja življenja. So ljudje, ki to potem res ponavljajo v nedogled. Lekcija odpuščanja je v bistvu ena od osnovnih, ko odpustiš se osvobodiš vzorca, in se odpreš ljubezni. Prav nič versko ne zvenim, to nima nobene veze z vero, to je realno življenje. Smo kreatorji svojih življenj, in če se nekdo odloči da bo sovražil in bil maščevalen, si bo točno to zmanifestiral v svoje življenje. Dobival bo iste negativne ljudi, situacije v svoje življenje, kot je bila ta oseba, situacija ki je ni hotel odpustiti. Non stop bo to doživljal, in vsakič bo huje, to je lekcija ki jo mora dojeti, nič posebnega.

Vsi smo šli že kdaj skozi to, spomnim se da sem imela problem odpustiti določeni osebi, in ko sem odpustila. To je nekaj najlepšega, odnos se je resnično omehčal, tudi drugačne stvari so pričele prihajati v moje življenje, pozitivne, jaz sem se sprostilla. Zato je odpuščanje tako pomembno.

Še ena star, recimo če pogledate Jezusa, on je eden izmed mnogih vnebovzetih mojstrov, ki so se inkarnirali sem da bi učili druge. Njega so drugi mučili in ga na koncu ubili, njegovo fizično telo samok, kot vemo duša je večna. V glavnem Jezus vemo da je izgovoril slavne besede na križu Vir odpusti jim, saj ne vedo kaj počnejo. To je res, ljudje ki nas prizadanejo, oni ne vedo, niso ozavestili teh dejanj. Kako smo jim potem mi lahko sploh jezni? Od kje naše sovraštvo? Nimamo za kaj biti sploh jezni in maščevalni saj smo vsi v isti šoli ki se imenuje Zemlja in vsi smo na različnih stopnjah zrelosti in učenja.
Marko 

21.05.12 20:39
Navedeno
Princess28
To je res, ljudje ki nas prizadanejo, oni ne vedo, niso ozavestili teh dejanj. Kako smo jim potem mi lahko sploh jezni? Od kje naše sovraštvo? Nimamo za kaj biti sploh jezni in maščevalni saj smo vsi v isti šoli ki se imenuje Zemlja in vsi smo na različnih stopnjah zrelosti in učenja.
Od kje sovraštvo? Pride zaradi nerazumevanja. Ta forum je odličen primer tega. Nekdo pove drugačno mnenje od nekoga, drugi se počuti ogroženo, začne se posmehovanje, žaljenje, kar je posledica jeze, prezira, nestrpnosti, z eno besedo sovraštva. Preko foruma pač fizično nasilje ni možno, na srečo.
V resnici pa se zaradi nerazumevanja dogaja tudi fizično nasilje. Vse je posledica sovraštva, ki izhaja iz nerazumevanja. Razumevanje pa je to, kar nekateri označujejo kot "hladnost" in "racionaliziranje". Razumeti čustva nekoga je kvečjemu sočutje, kar nam pomaga spoznati njegovo stisko, se pravi ga ne obsojati za njegova dejanja. Seveda je potrebno najprej razumeti sebe. To dvoje je itak pogojeno eno z drugim. Če ne razumemo sebe, ne razumemo drugih. Ko razumemo sebe, razumemo druge, šele takrat smo odprti in pripravljeni za ljubezen. Dokler se ne razumemo, živimo v strahu. Strah pa nas vedno pripravi do obrambe, kar je nasprotno od razumevanja.
Princess28

21.05.12 20:47
Ja Marko, tako je, mene kar zmrazi včasih ko se s kom zgovarjam in pljuvajo po nekomu ki jih je prizadel 15 let nazaj. Prav čutim sovraštvo, in če opazuješ take ljudi, vidiš da padejo v neko stanje skoraj trans, trans sovraštva in tam se valijo in mučijo in mečejo po tleh in so dobeseno ujeti v takem stanju. In ne moreš jim pomagati, ker taki ljudje morajo sami si želeti da bodo odpustilii. Čisto simple, forgive, forget and let it go, to je vse.

Če bodo ljudje hoteli živeti na tej dimenziji, se bodo mogli znebit strahu pa odpustiti vsem vse. Šele takrat bodo šli lahko dalje. Pa to ni neka magija:) To je realnost, Zemlja se že pomika dalje, vprašanje je le kdo od nas bo šel v višji nivo bivanja in kdo se bo valjal v peklu ki si ga je sam skreiral. Usoda je pa v naših rokah, vse poti so nam odprte.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 3 minus 1?