Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?
katica50

Koruza ali poroka?

03.05.12 21:28
Zanima me vaše mnenje ali ste bolj za partnerstvo na t.i. "koruzi" ali za poroko. Sem generacija, ko je bila poroka skoraj samoumevna, koruzništva je bilo veliko manj kot sedaj. Sem bila poročena, ločena in sedaj na "koruzi", tako da poznam obe obliki partnerstva. Vem, da je bitna ljubezen in spoštovanje, da papir navsezadnje ni važen, samo vseeno me ful moti, ko rečem namesto "moj mož"-moj partner. Kako pa je pri vas? Si želite poroke ali vam je bivanje na "koruzi" tisto kar vas zadovoljuje.? Obenem ugotavljam, da se mladi vse prehitro selijo skupaj brez nekih obveznosti, češ, če bo šlo bo, če ne pa selim drugam. Kaj mislite?
lep pozdrav

Re: Koruza ali poroka?

03.05.12 21:32
Če bi tako rada k besedi moj dodajala besedo mož, uporabi zvezo nezakonski mož:)
Hja no ...

03.05.12 21:35
... verjamem, da je to lahko težava. Sem poznala gospo, ki je tudi odkrito povedala, da koruzi in nekajkrat še govorila o partnerju, ampak je bilo čutiti, da ji ne gre z jezika. Kaj kmalu je zamenjala besedo za moža ... pa še vedno koruzi.

Zato sem pa jaz poročena, tega problema nimam, ... mam pa sto drugih.
koruznica

03.05.12 21:42
Sem tudi iz generacije (50+), ko so se v glavnem vsi, ki so se spravili živet skupaj, poročali. Pa skor na pol porokah so imele neveste večje ali manjše trebuhe :)

Jaz nisem bila poročena, poroka se mi je zdela fajn tam nekako do 25. leta, potem pa čedalje manj. Mojemu partnerju enako, zato že 20 let živiva čisto fajn brez poročnih ceremonij.

In če ga omenjam komu, ki ga ne pozna, mirno rečem "moj mož". Saj itak živiva čisto enako kot mož in žena, samo papirja za to nimava - ker ga ne potrebujeva. Pa konec koncev je tudi zunajzakonska skupnost izenačena z zakonsko zvezo.

To, da se pa mladi hitro selijo skupaj, pa odobravam. Prej ko živiš z nekom skupaj, prej ga zares spoznaš, ker tisto dobivanje na zmenkih, pa tud če traja 10 let, je čisto nekaj drugega kot skupno življenje. Sploh bi morali mladi pari najprej malo živet skupaj sami, brez otrok, in se šele potem, ko bi videli, da zares "klapa", odločit za naraščaj. Bi bilo po moje po forumih veliko manj jamranja, kako morajo ženske vse same, kako se moški nič ne brigajo, za nič ne poskrbijo...
dvojina

03.05.12 21:48
Tudi jaz živim na koruzi.Srečno.
Prej sem živela v zakonu.Nesrečno.
Mene ničesar ne moti,samo še uživam.Takole z njim bi lahko živela še nadaljnih sto let.
skupaj sva srečna

03.05.12 22:01
Stara sva 45 let, skupaj sva 25 let, on bi se poročil že prvo leto, jaz pa sem odlašala, odlašala....pa je ostalo pri koruzi:)))

Je pa res, da meni za poroko nikoli ni bilo.
Kaj pa...

03.05.12 22:28
Ko smo že pri tem... Kako pa se reče, če sta dva odrasla par, a ne živita skupaj, ne kot poročena ne na koruzi. Kako se reče taki zvezi, ki ni ne zakonska, ne izvenzakonska, ampak še manj kot to, pa vendar je med njima razumevanje, sožitje, medsebojna pomoč, prijateljstvo... Morda celo več, kot med poročenimi ali med koruzniki, kar je seveda normalno, saj si ne dihata za ovratnik ves dan.
Allo Allo

03.05.12 22:33
Navedeno
Kaj pa...
Ko smo že pri tem... Kako pa se reče, če sta dva odrasla par, a ne živita skupaj, ne kot poročena ne na koruzi. Kako se reče taki zvezi, ki ni ne zakonska, ne izvenzakonska, ampak še manj kot to, pa vendar je med njima razumevanje, sožitje, medsebojna pomoč, prijateljstvo... Morda celo več, kot med poročenimi ali med koruzniki, kar je seveda normalno, saj si ne dihata za ovratnik ves dan.

To je t. i. "long distance dick relationship".
Kaj pa...

03.05.12 22:40
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...

Kaj pa v slovenštini? :)
Allo Allo

03.05.12 22:45
Navedeno
Kaj pa...
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...

Razmerje s penisom dolgega dosega.
Kaj pa...

03.05.12 23:02
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...

Ok, hvala. Bom jutri mojemu povedala, da imava razmerje s penisom dolgega dosega.
Še nedavni predlog za nov družinski zakonik ni predvidel take zveze! :))))

03.05.12 23:14
Država podpira koruzništvo in "samohranilstvo". Zato pa je toliko mladih neporočenih. Potem pa mečkajo, ko je treba povedat moj mož in že odcvetene mladenke razlagajo "moj fant" in z rožnatimi lički mečkajo "moj partner"... Meni se to zdi neumno.
Kaj pa...

03.05.12 23:30
Navedeno
Ciklamca
Država podpira koruzništvo in "samohranilstvo". Zato pa je toliko mladih neporočenih. Potem pa mečkajo, ko je treba povedat moj mož in že odcvetene mladenke razlagajo "moj fant" in z rožnatimi lički mečkajo "moj partner"... Meni se to zdi neumno.

Ciklamca, ti pa si tudi vredna svojega denarja. :))))))) Sem se prav nasmejala.
Sicer pa jaz za mojega vedno rečem "VD mož", brez kakega mečkanja in zardevanja. Čeprav niti ne živiva skupaj, sva dovolj pogosto skupaj, da vrši vse dolžnosti moža, če ne celo še kakšno več. ;-)
čebelica maja in vili

04.05.12 07:49
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...
Navedeno
Allo Allo
Navedeno
Kaj pa...

Ooooo,sem se nasmejala-kakšen eksotičen izraz....
ljubimca sta

04.05.12 08:12
če ni formalne zveze sta zgolj ljubimca, prijatelja. Je pa res, da nimata nobene pravno formalne zaveze do drugega in posledično tudi nobenih pravic. To dobro laufa dokler so vsi zdravi in pri močeh, ko se pa kaj zalomi, se pa pojavijo razni drugi interesenti, otroci iz prvega zakona itd. Dostikrat se tudi zgodi, da želi preživeli ljubimec po smrti pa kar naenkrat uveljavljati dediščino, svoj delež na premoženju itd.

Za avtorico pa tako, če tebi to nekaj pomeni in tako želiš, povej to svojemu koruzniku. Fajn je, da se o teh stvareh pogovorita. Papir sicer čisto nič ne spremeni, je pa fajn vedeti, zakaj ima nekdo zadržke pri formaliziranju neke zveze. Ti zadržki niso nujno čisto nedolžni.
rečte kar čte

04.05.12 09:19
Vsi, ki niste toliko odrasli, da bi si bili sposobni izrečt in obljubit DA (in vse kar se za tem skriva),pred skupnostjo, imate skrivaj ves čas figpo v žepu, pa četudi 40 let. Če ne bo šlo, pa grem.
Nikoli ne boste imeli svoje koruze izenačene z zakonsko zvezo, pa če si še tako mečete pesek v oči. Zakon še ni RESNICA.
hehihihi

04.05.12 09:22
Navedeno
rečte kar čte
Vsi, ki niste toliko odrasli, da bi si bili sposobni izrečt in obljubit DA (in vse kar se za tem skriva),pred skupnostjo, imate skrivaj ves čas figpo v žepu, pa četudi 40 let. Če ne bo šlo, pa grem.
Nikoli ne boste imeli svoje koruze izenačene z zakonsko zvezo, pa če si še tako mečete pesek v oči. Zakon še ni RESNICA.
malo resnice je v tem, po drugi pa poznam preveč ljudi, ki so sposobni obljubit in izreči kar koli in kjer koli, pa ravno tako eno figo drži.
Ančka bančka pomarančka

04.05.12 13:06
Navedeno
hehihihi
Navedeno
rečte kar čte
malo resnice je v tem, po drugi pa poznam preveč ljudi, ki so sposobni obljubit in izreči kar koli in kjer koli, pa ravno tako eno figo drži.

Se strinjam.Popolnoma!
5krat7

04.05.12 15:54
Navedeno
rečte kar čte

Se strinjam.
Sem poročena.
ahjajs

08.05.12 10:50
Poročeni ja. Koliko je poročenih, ki so dali obljubo pred matičarjem in veselo vsak dan prelamljajo obljube. Eni varajo, drugi tepejo, tretji zatirajo, četrti lenuharijo med tem ko partner/ka gara in podobno. Na kupe takih poročenih parov je, ki so dali obljubo, držijo jo pa ne. Pri koruznikih, ki niso dali take obljube, zadeve pogosto dosti bolje špilajo. Če drugega ne, vsaj hinavski niso, da bi dajali neke obljube, ki se jih potem ne držijo.
Seveda ne mislim, da so vsi poročeni taki. Ampak tisti, ki drugim težijo zaradi koruzništva, so ponavadi taki, da kršijo poročne zaobljube. Tisti, ki jih ne kršijo, tudi drugim ne težijo zaradi koruzništva. Tisti so zadovoljni in se ne vtikajo v neporočene.
krivokljun

08.05.12 11:11
Navedeno
katica50
samo vseeno me ful moti, ko rečem namesto "moj mož"-moj partner.

Meni je pa ravno beseda partner ful všeč. Deluje tako resno in povezujoče, medtem ko mi mož deluje starinsko, kot da sva stara 50 let :)

Glede poroke imam deljeno mnenje. Po eni strani ne bi imela tiste klasične, sploh pa mi to en predstavlja nuje. Če grem še korak dlje in pomislim, koliko sranja se lahko naredi ob ločitvi, me vse mine. Saj ne, da do ločitve mora prit, ampak roko na srce, nič ni večno. Po drugi strani pa bi se poročila kje na obali na kakem od boga pozabljenem otočku z nekom, ki bi mi bil resen partner nekaj časa in bi to bila spontana, skupna tudi malce drzna odločitev. Si kamot predstavljam oba scenarija.

Navedeno
katica50
Obenem ugotavljam, da se mladi vse prehitro selijo skupaj brez nekih obveznosti, češ, če bo šlo bo, če ne pa selim drugam. Kaj mislite?

Odvisno, kaj misliš pod "brez obveznosti". So to skupni krediti? Ali sploh morajo bit? Je potem veza kaj bolj resna? Meni se ne zdi, da se mladi (katera generacija, 20-25 ali med 25-35?) prehitro skup selili. Mogoče bolj v smislu cimrstva potem pa obenem še preverijo, ali lahko shajajo skup. Meni se to zdi pohvale vredno, korak v odraslost. Da vidiš, koliko si se sposoben prilagajat, delit delo, skupaj skrbet za dom in odnos.

Bolj komplicirano se mi zdi selitev skup in najem kredita skup ali pa samo en, s tem, da živita od druge plače. Tukaj si pa že zavezan nekomu in če tisti en odide, ostanejo pa ti krediti, ni fajn, res ne. Se je zgodilo že, da sta "skupaj" kupila avto, kredit je vzela ona, avto pa na njega napisan (osnovna napaka, ki je ne predvidiš, ko si z nekom skupaj), potem sta vse razšla, on je vzel avto, njej je ostal kredit, on seveda za avto ni plačal niti ficka. Pravne podlage za tožarit pa nimaš.

Nisem pristaš tega, da se selita skupaj samo zaradi rešitve stanovanjskega problema in se potem podata v zakreditiranje, ampak zaradi tega, ker sta rada skupaj, ker hočeta preverit, ali jima bo ustrezalo.

Nisem tudi pristaš skupnih financ, čeprav sem jih v preteklosti že imela. Nek denar je že skupen, ne pa vse. Najbolj idealno je, da ima vsak svoje stanovanje, če se preselita skup, se tisto stanovanje oddaja in v primeru razhoda, ne ostaneš na cesti s culo na rami. Preveč je teh zgodb, da ostajajo potem skupaj zato ker nimajo kam ali ker se ne morejo izplačat. Žalostno. Da ne omenjam otrok v taki skupnosti.

Mislim da če ohraniš del svojega razuma in samostojnost, se potem lahko nasloniš na tisto, ko (če) vse skup propade.
Boom 

08.05.12 12:21
Navedeno
Kaj pa...

fukfrendovstvo z dodatno opremo.
Kukuruz 4ever

08.05.12 13:59
Če že moram tako reči, potem koruza. Saj se nazivi takšnih in drugačnih skupin vedno spreminjajo.

08.05.12 17:29
Poroka..Brezveze....
Če pa hočeš kdaj iti narazen, pa imaš le dodatne stroške....

09.05.12 01:56
Navedeno
Robi...
Poroka..Brezveze....

Pragmatizem, ki v ženski vzbuja negotovost?

M/Ž čvek
Sadni 

09.05.12 07:18
Navedeno
Robi...
Poroka..Brezveze....
Edina pametna stvar, ki sem jo do zdaj prebral od tebe.

09.05.12 08:38
Navedeno
Sadni
Navedeno
Robi...
Poroka..Brezveze....
Edina pametna stvar, ki sem jo do zdaj prebral od tebe.
Sadni.....Zate so pametne stvari samo tiste, s katerimi se ti strinjaš ? :)

09.05.12 15:36
Navedeno
matjazko
Navedeno
Robi...
Poroka..Brezveze....

To ne vzbuja negotovosti pri ženskah ampak pri otrocih. Smisel poroke je v bistvu v zaščiti otrok, in to se je popravilo (ena bolj redkih dobrih stvari ) s socializmom, ki je avtomatično izenačil zakonske otroke s priznanimi nezakonskimi, menda... mogoče se motim...? V kolikor se ženska počuti negotovo, je to pač zaradi tega še preostalega občutka, očitno je nekaterim položen v zibko, da je to od moškega neodgovorno kot da nima namena skrbeti za otroke. Namreč obstajajo in moški in ženske, ki se želijo poročiti, in taki, ki se ne, verjetno je sicer žensk več, ker menda ženske bolj čutimo, kako se bodo počutili otroci, namreč otrokom pa ni vseeno, če so s starši poročeni ali pa ne, v to sem pa prepričana.

"Samo en cvet, en češnjev cvet...

Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet 
trpi v pomladi tej. 
In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet 
bo v njih izbrisal malodušja sled 
in spet razžaril tožni jim pogled."
karel destovnik kajuh (1922-1944)

09.05.12 15:46
Katenjka....A niso bolj ženske tiste, ki jim poroka nekaj pomeni ?

Jaz pa ne vem, zakja bi otroci na poročene gledali drugače, kot na neporočene, če pa je že vse izenačeno. Razlika je le v tistem kosu papirja.
Pogoj za srečno družino pa ni v poroki....

09.05.12 15:58
Navedeno
Robi...
Katenjka....A niso bolj ženske tiste, ki jim poroka nekaj pomeni ?
No ja, saj sem napisala, ja. Ampak ne zaradi njih samih. To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake... ccc

Navedeno

Jaz pa ne vem, zakja bi otroci na poročene gledali drugače, kot na neporočene, če pa je že vse izenačeno. Razlika je le v tistem kosu papirja.
Pogoj za srečno družino pa ni v poroki....
Hm, ja in ne. Odvisno, če enemu to veliko pomeni, drugi je pa pač hlod, kaj pa vem no. Pogosto je to, da se najdeta dva, ki imata glede tega različne želje, upam, da pri tebi ni tako no.
Otroci pa se počutijo bolj varne, kot da je njihov dom bolj stalen, mogoče ne vsi, saj tudi na primer ločitve staršev ne vplivajo prav travmatično na vse otroke enako... Mogoče je (bi) bilo tudi tebi vseeno, ali pa zdaj nočeš nič vedeti o tem, že veš zakaj, upam, da česa ne potlačuješ v nezavedno...

trpi v pomladi tej. 
Boom 

09.05.12 16:08
Navedeno

To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake

No, za to bi pa res želel prebrat kakšen konkreten argument.

09.05.12 16:22
Navedeno
Boom
Navedeno

To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake

No, za to bi pa res želel prebrat kakšen konkreten argument.
Jaz bi pa želela, če bi citiral cel stavek, tudi s tistim, kar sem napisala za pikicami :) :)
Sicer pa ja,imaš ga, kdo je ponoči večkrat vstal, ko se vama je otrok jokal, kdo je pa mislil samo na seks in še zdaj pieš na forum v smislu, da je produkcija otrok nesmiselna oz. vsaj tako nesmiselna-plehka-preračunljiva varka- kot 5 minut not in ven. (Točno te vzporednice si pisal v eni temi v ljubezenskih nasvetih) In potem si ne daš dopovedati da je to praktično neločljivo povezano, z vse ostalim!, greš to secirat in se delaš nekega inteligentnega liberalca, ah saj ne vem, ali naj sploh še pišem in v katero temo naj spišem, d ane bo samo še vse spet offtopic...

trpi v pomladi tej. 
Jagodka_

09.05.12 17:06
Meni se tudi koruzništvo zdi čisto normalno. Poroka je nekaj čisto formalnega, vsaj pri moji generacji jaz jih imam 29, se jih zelo malo namerava poročati, oz. jim je to cilj. Tudi jaz nikoli nisem sanjala o poroki in se po vsej verjetnosti ne bom nikoli. Poleg tega se je pri moji generaciji večina staršev poločila tako da smo imeli tudi nek negativen film pred očmi. Sploh te ljudje ki so se poženili v 80' letih, ruk-cuk, te so sedaj v večini poločeni.

Je pa zelo pametno da z nekom zaživiš skupaj, kot je že bil zgornji comment od ene, da na ta način res najbolje spoznaš človeka. Lahko je še taka zaljubljenost/ljubezen pa človeka ne živita skupaj, pa tako lahko delata tudi po 5 let, ko bosta poskusila živeti skupaj je to popolnoma druga zgodba. To bi mogli vsi naresti, preden se odločijo za otroke, da bi recimo šli živeti pa magari v najemniško stanovanje za vsak kako leto. Saj se hitro skristalizira kakšna je situacija.

Sem sama to že doživela, ko sva skupaj zaživela se je izkazalo da sploh ne spadava skupaj, da sva si čisto preveč različna v čustvih, obnašanju....tako da ja, obvezno pred otroci je treba vsaj kako leto skupnega življenja, stran od staršev.

09.05.12 18:56
Katenjka
Navedeno

ženske smo veliko manj egoistične kot moški

Tvoja izjava je smiselna le, če se počutiš egoistično, slabšo, od koder tudi želja, da na podlagi spola sebe šteješ za "boljšo". Egoizem je namreč osebnostna lastnost, torej ni vezana na spol!

M/Ž čvek

09.05.12 19:03
Glej se pač ne strinjam s tabo, pač nimaš prav no. Vsak človek je egoist, in sicer vsak ima najraje samega sebe, brezpogojna ljubezen ne obstaja, v kolikor obstaja, in obstaja smo v enem primeru[če bom zdaj to še enkrat pisala, boš verjetno komentiral, da gre za kake moje neizpolnjene želje, a ne, altruistično prijazen, kakor si]smo je bolj sposobne ženske kot moški, mi je prav žal--
Če se ti ne počutiš egoistično, si pač hinavec.

trpi v pomladi tej. 

09.05.12 19:17
Navedeno
katenjka
Glej se pač ne strinjam s tabo, pač nimaš prav no. Vsak človek je egoist, in sicer vsak ima najraje samega sebe, brezpogojna ljubezen ne obstaja, v kolikor obstaja, in obstaja smo v enem primeru[če bom zdaj to še enkrat pisala, boš verjetno komentiral, da gre za kake moje neizpolnjene želje, a ne, altruistično prijazen, kakor si]smo je bolj sposobne ženske kot moški, mi je prav žal--

Ti si napisala, da so/ste (vštevši sebe zraven) ženske manj egoistične od moških, ker ste ženske?
Egoizem nima veze s spolom. Tudi ni vsak egoizem sam po sebi negativen, saj jasno, da vsak glede na svoje potrebe, kar je naravno. Škodljivi so potem ekstremi, kot je skopost recimo.

M/Ž čvek
Jaz sem bila bolj za koruzništvo, vendar se patner ni strinjal.

09.05.12 19:49
Navedeno
matjazko
Navedeno
katenjka

Ti si napisala, da so/ste (vštevši sebe zraven) ženske manj egoistične od moških, ker ste ženske?
Egoizem nima veze s spolom. Tudi ni vsak egoizem sam po sebi negativen, saj jasno, da vsak glede na svoje potrebe, kar je naravno. Škodljivi so potem ekstremi, kot je skopost recimo.
V tvojem podpisu piše, da so množice slabe, če se čutiš, da ne spadaš v množico, si boljši. Kako si boljši? Kako lahko sploh prepoznaš to, da so množice slabe, če pa sam nisi slab?
Tvoj podpis ni smiseln. In tudi ni edini nesmiselni stavek, ki se ti zapiše sem.
Čeprav-- se evidentno trudiš no, da bi bil vsaj dober, ko ti pač manjka pameti :) :)

trpi v pomladi tej. 

09.05.12 19:49
Sem poročena, vendar trdim, da so eni pari na koruzi srečnejši. Papir ni merilo trdnosti veze, obljube pred matičarjem, duhovnikom ne pomenijo, da se jih bo striktno izpolnjevalo. Če sta dva človeka na mestu, z karakterjema, jima bo ratalo, neglede v kakšni zvezi sta. Zato trdim, da če se ločim ter si najdem novega partnerja, se definitivno ne bom poročila. Če bi bila za skupaj, nama bo ratalo tudi brez papirja. Eni še vedno imajo predstavo, da če se "papirnato" poročijo je to tisto pravo. Ja, pol pa svizec zavije čokolado :)

09.05.12 20:41
Katenjka
Navedeno

V tvojem podpisu piše, da so množice slabe, če se čutiš, da ne spadaš v množico, si boljši. Kako si boljši? Kako
lahko sploh prepoznaš to, da so množice slabe, če pa sam nisi slab?

Ljudje smo skupinske živali, torej konformisti, ki se prilagajajo. Iz množice lahko štrliš samo, če si "norec". Kar pa se sklada s tvojo teorijo, ker mi manjka pameti: :D

Navedeno

Čeprav-- se evidentno trudiš no, da bi bil vsaj dober, ko ti pač manjka pameti :) :)

Mogoče majhen popravek - srčnost ima veze z dobroto!

M/Ž čvek
Najbolj pogost razlog za ločitev je zakon!

09.05.12 21:13
Navedeno
5krat7
Navedeno
rečte kar čte

Se strinjam.
Sem poročena.
Kaj pa ločitve ? Tudi niso resnica ?

Navedeno
Katenjka

Hm, ja in ne. Odvisno, če enemu to veliko pomeni, drugi je pa pač hlod, kaj pa vem no. Pogosto je to, da se najdeta dva, ki imata glede tega različne želje, upam, da pri tebi ni tako no.
Jaz se ne bom poročil pod nobenim pogojem. Pa čeprav se ženska bi.

Hočem povedati, da jaz ne obljubljam kar tako, še posebej ne tega, da bom nekomu zvest do konca življenja, dokler naju smrt ne loči.....Mislim...Kako pa naj vem, če bom lahko....? Dajat neke obljube zaradi nekega bednega rituala, samo zato, ker si ga je ne vem kdo, pred ne vem kolikimi leti izmislil, se mi zdi bedno.
Zakaj neko ljubezen ali sprejemanje sočloveka pogojevati še s poroko ?
Poroka ni nobena garancija za srečo. Gre se le za zadovoljitev nekega prepričanja. Sreča in ljubezen pa je odvisna od karakterja obeh vpletenih.
Navedeno
matjažko

Ljudje smo skupinske živali, torej konformisti, ki se prilagajajo. Iz množice lahko štrliš samo, če si "norec". Kar pa se sklada s tvojo teorijo, ker mi manjka pameti: :D
Družba te v takih primerih res označi za čudnega ali za norca...Kar pa še zdavnaj ni pogoj. Včasih so bili ravno največji znanstveniki in izumitelji najbolj "nori".

09.05.12 21:15
Navedeno
Bibita_Melita
Najbolj pogost razlog za ločitev je zakon!
Saj brez zakona, ni ločitve...:)
@Robi,
= ločitev in = "ločitev".:)

09.05.12 21:33
Navedeno
Robi...

Družba te v takih primerih res označi za čudnega ali za norca...Kar pa še zdavnaj ni pogoj. Včasih so bili ravno največji znanstveniki in izumitelji najbolj "nori".

Saj, pravim, če ti Katenjka reče, da si nor, je privilegij, ker misli, da si znanstvenik ali pa izumitelj. Tebi je že rekla, da si nor? Ne, evo, te ne ceni tako visoko kot mene... :D

M/Ž čvek
Boom 

09.05.12 22:24
Navedeno
katenjka
Jaz bi pa želela, če bi citiral cel stavek, tudi s tistim, kar sem napisala za pikicami :) :)

Se opravičujem, da sem tako po nemarnem izpustil vsebinsko najpomembnejši del in napako takoj poravljam:

Navedeno
katenjka
... ccc

Navedeno

Sicer pa ja,imaš ga, kdo je ponoči večkrat vstal, ko se vama je otrok jokal, kdo je pa mislil samo na seks in še zdaj pieš na forum v smislu, da je produkcija otrok nesmiselna oz. vsaj tako nesmiselna-plehka-preračunljiva varka- kot 5 minut not in ven. (Točno te vzporednice si pisal v eni temi v ljubezenskih nasvetih) In potem si ne daš dopovedati da je to praktično neločljivo povezano, z vse ostalim!, greš to secirat in se delaš nekega inteligentnega liberalca, ah saj ne vem, ali naj sploh še pišem in v katero temo naj spišem, d ane bo samo še vse spet offtopic...

Očitno prebereš in si interpretiraš stvari točno tako kot jih želiš videti. No, pa saj nisi edina. :-))). Da je produkcija otrok nesmiselna, nisem napisal prav nikjer. Da pa je to lahko stvar enakega - hormonsko pogojenega egoizma vključujoč zlorabo in popredmetenje partnerja- kot recimo želja po seksu, po možnosti z več partnerji, to pa bom zagovarjal. In ponavadi kaj takega napišem v primerih, ko ljudje ne premorejo niti kančka samokritike in ne sprejemajo tudi lastne odgovornosti (ne krivde) za razmere in odnose v partnerstvu ter nočejo razumeti interakcij vzrokov in posledic.

Navedeno

Sicer pa ja,imaš ga, kdo je ponoči večkrat vstal, ko se vama je otrok jokal, kdo je pa mislil samo na seks

Spet insinuacije? Le kaj bi to povedalo o piscu? :-))) Če pa govorimo na splošno, kdo misliš, da bi naj večkrat vstajal. Po mojem odgovor ni niti slučajno tako zelo enostaven kot ga skušaš prikazati. Res pa je, da je v zadnjem času precej opazen trend nabijanja krivde oz. slabe vesti moškim, in ne malokrat tudi precej neupravičeno. Med drugim pa tudi zato pravim, da sem postal borec za emancipacijo moških :-))))

10.05.12 03:01
Navedeno
Boom

Očitno prebereš in si interpretiraš stvari točno tako kot jih želiš videti.
Ti pa pišeš eno in isto na tisoč in en način... bolj kot ne se da napisati v treh stavkih, da se lastnosti dober mož oče in ljubimec izključujejo, (menda si hotel tu napisati žena mati in ljubica?, pa si prevzel odgovornost za probleme nase, to je pohvalno, res),dalje da bi tisto, ki ne bi hotela takoj zdaj na licu mesta za pet minut s tabo spat, (metaforično?) zbrcal iz postelje in da je želja ženske na pram partnerju isto popredmetena kot tvoja želja po pet minut not in ven.
Se opravičujem, če sem spet sfalila z interpretacijo, v bistvu sem itak prepisala tvoje stavke no.
Navedeno

Spet insinuacije? Le kaj bi to povedalo o piscu? :-)))
Kaj pa vem, da podtikam, da sem netaktična, direktna, da komuniciram kot majhni otroci, brez stila in smisla,... da preveč pišem na pamet, nimam intuicije...
Navedeno

Če pa govorimo na splošno, kdo misliš, da bi naj večkrat vstajal. Po mojem odgovor ni niti slučajno tako zelo enostaven kot ga skušaš prikazati. Res pa je, da je v zadnjem času precej opazen trend nabijanja krivde oz. slabe vesti moškim, in ne malokrat tudi precej neupravičeno. Med drugim pa tudi zato pravim, da sem postal borec za emancipacijo moških :-))))
In prav imaš, resnično težko vam je v tem krutem svetu, ko postajate menda metroseksualci, ko vam ženske, ah kaj ženske, saj ženske ne kuhajo več, kje so tisti časi? sami si morate pripravljati oz. jeste instant hrano, polno ženskih spolnih hormonov, (sinetetičnih, da ne bo pomote tukaj),zato postajate poženščeni, krhki, in ubogi, psihično in fizično zlomljeni, grdo delamo z vami, za seks morate prositi in navajati razloge, kako je to čisto normalno...
Ne glej, jaz nisem nobena sovražnica moških, res ne, v rl me še nikoli ni noben resnično razočaral, in če mene vprašaš, vstane pač tisti, ki vstane raje a ne. Ponavadi je to ženska, sploh, če je na primer doma, moški pa hodi v službo. Saj je pa to jasno, vstane ženska.Ni pa čisto jasno, da pa menda ne more več izpolniti vsake kaprice po seksu svojemu tipu, ali pač? Sicer ti ne bi pisal zgoraj navedenih stavkov, ali pač? Da bi ženska še imela več otrok , za to ni preutrujena, za seks s tipom pa da je preutrujena ali kaj sem že prebrala od tebe--
in potem delaš tiste primerjave, s katerimi se čisto strinjam, ampak le od kod si jih privlekel no? Jaz še pomislila nisem na to, to mora biti neka huda patologija v partnerstvu ali v značaju kot takem? da uspeš potegniti te tragične vzporednice, ki sicer držijo, če se pač znajdeš v takem zblojenem stanju...

trpi v pomladi tej. 

10.05.12 03:51
Navedeno
matjazko

Mogoče majhen popravek - srčnost ima veze z dobroto!
Včasih priznam, imam občutek, d ane razumem kake besede, ki jo napišeš, in moram pogledati v sskj... našla sem tole:
srčno:biti srčno dober-> to menda ne bo prav, saj ta besedna zveza menda nima veze?
srčna kri pesn: žrtvovati srčno kri za domovino življenje; pesn. s srčno krvjo je rosil zemljo: bil je smrtno ranjen;
Ne vem zdaj čisto točno, kje se tu najdeš?

trpi v pomladi tej. 

10.05.12 05:09
Navedeno
Robi...

Jaz se ne bom poročil pod nobenim pogojem. Pa čeprav se ženska bi.
Ja kaj naj rečem, čestitam no, imaš karakter, a ne, nisi copata in to.
Navedeno

Hočem povedati, da jaz ne obljubljam kar tako, še posebej ne tega, da bom nekomu zvest do konca življenja, dokler naju smrt ne loči.....Mislim...Kako pa naj vem, če bom lahko....? Dajat neke obljube zaradi nekega bednega rituala, samo zato, ker si ga je ne vem kdo, pred ne vem kolikimi leti izmislil, se mi zdi bedno.
Zakaj neko ljubezen ali sprejemanje sočloveka pogojevati še s poroko ?
Poroka ni nobena garancija za srečo. Gre se le za zadovoljitev nekega prepričanja. Sreča in ljubezen pa je odvisna od karakterja obeh vpletenih.
Torej ne moreš dati obljube, nisi prepričan, se ti ne da, ali kaj? Torej ti nisi neporočen, ker se ti zdi tisti podpis brez veze ampak si načrtno puščaš prostor, kaj če pa gre kaj narobe. Potem ni čudno, da bi se ona rada poročila, ker ona pa ni tako neznačajna... In tisto, da je otrokom vseeno, če so starši poročeni, prav zares ne vem, kako bi mi bilo, če bi moj oče mojo mamo imenoval "žensko" in ona njega po možnosti "ded" dalje, d ane pišem o tem, da če se ona počuti nesigurna, da to čutijo otroci, sploh zelo majhni otroci, največ kar lahko naredi oče za svoje otroke je, da ima rad njihovo mamo-- s poročnim listom ali brez, saj to je vseeno, ampak vendar v tvojem primeru ni vseeno, ker se ti zdi bedno se poročiti, ker ne veš, če ji boš lahko zvest. Kot da ni varati oz. spičiti ko gre kaj narobe, sploh ko že imata otroke, samo še bolj bedno...
Jaz si ne predstvaljam, da bi živela z nekom, pa ne bi bila prepričana, da sem mu lahko zvesta, pustimo zdaj poroko, to je res samo list papirja-- sicer pa, mislim,da ni mogoče pričakovati od nikogar, da ti bo zvest do konca živlnenja, saj vendar ne veš, kaj vse se lahko zgodi, in v tem kontekstu je tista zaobljuba pač prikupna laž...In boljša je živa laž kot mrtva resnica (Edvard Kocbek)-- no ja saj vem njega tudi nisi bral, ko je bil pač prepovedan menda še v časih, ko si ti bil v srednji šoli,)
Robi, to je noro, da gledaš tako absolutno na vsako stvar, v tem življenju ni nič absolutnega--

trpi v pomladi tej. 
hrastovec

10.05.12 08:21
Ne bo držalo, da je zakon zaščita za otroka.
Moja starša sta bila poročena. Dokler sta bila poročena, oče za nas otroke ni hotel dajat denarja, ni hotel za nas skrbet. Po ločitvi je moral začet plačevat preživnino, po ločitvi je dobila mama otroške dodatke. V glavnem dokler sta bila poročena ni bilo denarja ne od očeta in ne otroškega dodatka. Po ločitvi je moral oče plačevat in od države sem dobil. Pa še štipendijo sem potem dobival.

Navedeno
katenjka
Navedeno
matjazko
Navedeno
Robi...
Poroka..Brezveze....

To ne vzbuja negotovosti pri ženskah ampak pri otrocih. Smisel poroke je v bistvu v zaščiti otrok, in to se je popravilo (ena bolj redkih dobrih stvari ) s socializmom, ki je avtomatično izenačil zakonske otroke s priznanimi nezakonskimi, menda... mogoče se motim...? V kolikor se ženska počuti negotovo, je to pač zaradi tega še preostalega občutka, očitno je nekaterim položen v zibko, da je to od moškega neodgovorno kot da nima namena skrbeti za otroke. Namreč obstajajo in moški in ženske, ki se želijo poročiti, in taki, ki se ne, verjetno je sicer žensk več, ker menda ženske bolj čutimo, kako se bodo počutili otroci, namreč otrokom pa ni vseeno, če so s starši poročeni ali pa ne, v to sem pa prepričana.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 4 minus 4?