Najbolj brane teme zadnjega tedna:
pon, 13. maj 2013
sre, 15. maj 2013
tor, 14. maj 2013
tor, 14. maj 2013
pon, 27. avg 2012
tor, 14. maj 2013
pon, 20. maj 2013
pon, 20. maj 2013
čet, 31. maj 2012
čet, 16. maj 2013

|
katica50
Koruza ali poroka?03.05.12 21:28 |
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 21:32 |
|
Hja no ...
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 21:35 |
|
koruznica
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 21:42 |
|
dvojina
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 21:48 |
|
skupaj sva srečna
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 22:01 |
|
Kaj pa...
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 22:28 |
|
Allo Allo
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 22:33 |
NavedenoKaj pa...
Ko smo že pri tem... Kako pa se reče, če sta dva odrasla par, a ne živita skupaj, ne kot poročena ne na koruzi. Kako se reče taki zvezi, ki ni ne zakonska, ne izvenzakonska, ampak še manj kot to, pa vendar je med njima razumevanje, sožitje, medsebojna pomoč, prijateljstvo... Morda celo več, kot med poročenimi ali med koruzniki, kar je seveda normalno, saj si ne dihata za ovratnik ves dan.
|
Kaj pa...
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 22:40 |
NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...
Ko smo že pri tem... Kako pa se reče, če sta dva odrasla par, a ne živita skupaj, ne kot poročena ne na koruzi. Kako se reče taki zvezi, ki ni ne zakonska, ne izvenzakonska, ampak še manj kot to, pa vendar je med njima razumevanje, sožitje, medsebojna pomoč, prijateljstvo... Morda celo več, kot med poročenimi ali med koruzniki, kar je seveda normalno, saj si ne dihata za ovratnik ves dan.
To je t. i. "long distance dick relationship".
|
Allo Allo
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 22:45 |
NavedenoKaj pa...NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...
Kaj pa v slovenštini? :)
|
Kaj pa...
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 23:02 |
NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...
Razmerje s penisom dolgega dosega.
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 23:14 |
|
Kaj pa...
Re: Koruza ali poroka?03.05.12 23:30 |
NavedenoCiklamca
Država podpira koruzništvo in "samohranilstvo". Zato pa je toliko mladih neporočenih. Potem pa mečkajo, ko je treba povedat moj mož in že odcvetene mladenke razlagajo "moj fant" in z rožnatimi lički mečkajo "moj partner"... Meni se to zdi neumno.
|
čebelica maja in vili
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 07:49 |
NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...NavedenoAllo AlloNavedenoKaj pa...
Razmerje s penisom dolgega dosega.
|
ljubimca sta
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 08:12 |
|
rečte kar čte
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 09:19 |
|
hehihihi
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 09:22 |
Navedenomalo resnice je v tem, po drugi pa poznam preveč ljudi, ki so sposobni obljubit in izreči kar koli in kjer koli, pa ravno tako eno figo drži.rečte kar čte
Vsi, ki niste toliko odrasli, da bi si bili sposobni izrečt in obljubit DA (in vse kar se za tem skriva),pred skupnostjo, imate skrivaj ves čas figpo v žepu, pa četudi 40 let. Če ne bo šlo, pa grem.
Nikoli ne boste imeli svoje koruze izenačene z zakonsko zvezo, pa če si še tako mečete pesek v oči. Zakon še ni RESNICA.
|
Ančka bančka pomarančka
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 13:06 |
NavedenohehihihiNavedenomalo resnice je v tem, po drugi pa poznam preveč ljudi, ki so sposobni obljubit in izreči kar koli in kjer koli, pa ravno tako eno figo drži.rečte kar čte
Vsi, ki niste toliko odrasli, da bi si bili sposobni izrečt in obljubit DA (in vse kar se za tem skriva),pred skupnostjo, imate skrivaj ves čas figpo v žepu, pa četudi 40 let. Če ne bo šlo, pa grem.
Nikoli ne boste imeli svoje koruze izenačene z zakonsko zvezo, pa če si še tako mečete pesek v oči. Zakon še ni RESNICA.
|
5krat7
Re: Koruza ali poroka?04.05.12 15:54 |
Navedenorečte kar čte
|
ahjajs
Re: Koruza ali poroka?08.05.12 10:50 |
|
krivokljun
Re: Koruza ali poroka?08.05.12 11:11 |
Navedenokatica50
samo vseeno me ful moti, ko rečem namesto "moj mož"-moj partner.
Navedenokatica50
Obenem ugotavljam, da se mladi vse prehitro selijo skupaj brez nekih obveznosti, češ, če bo šlo bo, če ne pa selim drugam. Kaj mislite?
Re: Koruza ali poroka?08.05.12 12:21 |
NavedenoKaj pa...
|
Kukuruz 4ever
Re: Koruza ali poroka?08.05.12 13:59 |
Re: Koruza ali poroka?08.05.12 17:29 |
Moderator |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 01:56 |
NavedenoRobi...
Poroka..Brezveze....
Če pa hočeš kdaj iti narazen, pa imaš le dodatne stroške....
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 07:18 |
NavedenoEdina pametna stvar, ki sem jo do zdaj prebral od tebe.Robi...
Poroka..Brezveze....
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 08:38 |
Moderator |
NavedenoSadni.....Zate so pametne stvari samo tiste, s katerimi se ti strinjaš ? :)SadniNavedenoEdina pametna stvar, ki sem jo do zdaj prebral od tebe.Robi...
Poroka..Brezveze....
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 15:36 |
NavedenoTo ne vzbuja negotovosti pri ženskah ampak pri otrocih. Smisel poroke je v bistvu v zaščiti otrok, in to se je popravilo (ena bolj redkih dobrih stvari ) s socializmom, ki je avtomatično izenačil zakonske otroke s priznanimi nezakonskimi, menda... mogoče se motim...? V kolikor se ženska počuti negotovo, je to pač zaradi tega še preostalega občutka, očitno je nekaterim položen v zibko, da je to od moškega neodgovorno kot da nima namena skrbeti za otroke. Namreč obstajajo in moški in ženske, ki se želijo poročiti, in taki, ki se ne, verjetno je sicer žensk več, ker menda ženske bolj čutimo, kako se bodo počutili otroci, namreč otrokom pa ni vseeno, če so s starši poročeni ali pa ne, v to sem pa prepričana.matjazkoNavedenoRobi...
Poroka..Brezveze....
Pragmatizem, ki v ženski vzbuja negotovost?
"Samo en cvet, en češnjev cvet... Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet trpi v pomladi tej. In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet bo v njih izbrisal malodušja sled in spet razžaril tožni jim pogled."karel destovnik kajuh (1922-1944)
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 15:46 |
Moderator |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 15:58 |
NavedenoNo ja, saj sem napisala, ja. Ampak ne zaradi njih samih. To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake... cccRobi...
Katenjka....A niso bolj ženske tiste, ki jim poroka nekaj pomeni ?
NavedenoHm, ja in ne. Odvisno, če enemu to veliko pomeni, drugi je pa pač hlod, kaj pa vem no. Pogosto je to, da se najdeta dva, ki imata glede tega različne želje, upam, da pri tebi ni tako no.
Jaz pa ne vem, zakja bi otroci na poročene gledali drugače, kot na neporočene, če pa je že vse izenačeno. Razlika je le v tistem kosu papirja.
Pogoj za srečno družino pa ni v poroki....
"Samo en cvet, en češnjev cvet... Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet trpi v pomladi tej. In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet bo v njih izbrisal malodušja sled in spet razžaril tožni jim pogled."karel destovnik kajuh (1922-1944)
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 16:08 |
Navedeno
To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 16:22 |
NavedenoJaz bi pa želela, če bi citiral cel stavek, tudi s tistim, kar sem napisala za pikicami :) :)BoomNavedeno
To moški tako narobe mislite, ženske smo veliko manj egoistične kot moški, svet bi bil samo še slabši če bi vam bile enake
No, za to bi pa res želel prebrat kakšen konkreten argument.
|
Jagodka_
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 17:06 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 18:56 |
Navedeno
ženske smo veliko manj egoistične kot moški
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 19:03 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 19:17 |
Navedenokatenjka
Glej se pač ne strinjam s tabo, pač nimaš prav no. Vsak človek je egoist, in sicer vsak ima najraje samega sebe, brezpogojna ljubezen ne obstaja, v kolikor obstaja, in obstaja smo v enem primeru[če bom zdaj to še enkrat pisala, boš verjetno komentiral, da gre za kake moje neizpolnjene želje, a ne, altruistično prijazen, kakor si]smo je bolj sposobne ženske kot moški, mi je prav žal--
Če se ti ne počutiš egoistično, si pač hinavec.
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 19:28 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 19:49 |
NavedenoV tvojem podpisu piše, da so množice slabe, če se čutiš, da ne spadaš v množico, si boljši. Kako si boljši? Kako lahko sploh prepoznaš to, da so množice slabe, če pa sam nisi slab?matjazkoNavedenokatenjka
Glej se pač ne strinjam s tabo, pač nimaš prav no. Vsak človek je egoist, in sicer vsak ima najraje samega sebe, brezpogojna ljubezen ne obstaja, v kolikor obstaja, in obstaja smo v enem primeru[če bom zdaj to še enkrat pisala, boš verjetno komentiral, da gre za kake moje neizpolnjene želje, a ne, altruistično prijazen, kakor si]smo je bolj sposobne ženske kot moški, mi je prav žal--
Če se ti ne počutiš egoistično, si pač hinavec.
Ti si napisala, da so/ste (vštevši sebe zraven) ženske manj egoistične od moških, ker ste ženske?
Egoizem nima veze s spolom. Tudi ni vsak egoizem sam po sebi negativen, saj jasno, da vsak glede na svoje potrebe, kar je naravno. Škodljivi so potem ekstremi, kot je skopost recimo.
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 19:49 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 20:41 |
Navedeno
V tvojem podpisu piše, da so množice slabe, če se čutiš, da ne spadaš v množico, si boljši. Kako si boljši? Kako
lahko sploh prepoznaš to, da so množice slabe, če pa sam nisi slab?
Navedeno
Čeprav-- se evidentno trudiš no, da bi bil vsaj dober, ko ti pač manjka pameti :) :)
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 21:00 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 21:13 |
Moderator |
NavedenoKaj pa ločitve ? Tudi niso resnica ?5krat7Navedenorečte kar čte
Se strinjam.
Sem poročena.
NavedenoJaz se ne bom poročil pod nobenim pogojem. Pa čeprav se ženska bi.Katenjka
Hm, ja in ne. Odvisno, če enemu to veliko pomeni, drugi je pa pač hlod, kaj pa vem no. Pogosto je to, da se najdeta dva, ki imata glede tega različne želje, upam, da pri tebi ni tako no.
NavedenoDružba te v takih primerih res označi za čudnega ali za norca...Kar pa še zdavnaj ni pogoj. Včasih so bili ravno največji znanstveniki in izumitelji najbolj "nori".matjažko
Ljudje smo skupinske živali, torej konformisti, ki se prilagajajo. Iz množice lahko štrliš samo, če si "norec". Kar pa se sklada s tvojo teorijo, ker mi manjka pameti: :D
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 21:15 |
Moderator |
NavedenoSaj brez zakona, ni ločitve...:)Bibita_Melita
Najbolj pogost razlog za ločitev je zakon!
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 21:18 |
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 21:33 |
NavedenoRobi...
Družba te v takih primerih res označi za čudnega ali za norca...Kar pa še zdavnaj ni pogoj. Včasih so bili ravno največji znanstveniki in izumitelji najbolj "nori".
Re: Koruza ali poroka?09.05.12 22:24 |
Navedenokatenjka
Jaz bi pa želela, če bi citiral cel stavek, tudi s tistim, kar sem napisala za pikicami :) :)
Navedenokatenjka
... ccc
Navedeno
Sicer pa ja,imaš ga, kdo je ponoči večkrat vstal, ko se vama je otrok jokal, kdo je pa mislil samo na seks in še zdaj pieš na forum v smislu, da je produkcija otrok nesmiselna oz. vsaj tako nesmiselna-plehka-preračunljiva varka- kot 5 minut not in ven. (Točno te vzporednice si pisal v eni temi v ljubezenskih nasvetih) In potem si ne daš dopovedati da je to praktično neločljivo povezano, z vse ostalim!, greš to secirat in se delaš nekega inteligentnega liberalca, ah saj ne vem, ali naj sploh še pišem in v katero temo naj spišem, d ane bo samo še vse spet offtopic...
Navedeno
Sicer pa ja,imaš ga, kdo je ponoči večkrat vstal, ko se vama je otrok jokal, kdo je pa mislil samo na seks
Re: Koruza ali poroka?10.05.12 03:01 |
NavedenoTi pa pišeš eno in isto na tisoč in en način... bolj kot ne se da napisati v treh stavkih, da se lastnosti dober mož oče in ljubimec izključujejo, (menda si hotel tu napisati žena mati in ljubica?, pa si prevzel odgovornost za probleme nase, to je pohvalno, res),dalje da bi tisto, ki ne bi hotela takoj zdaj na licu mesta za pet minut s tabo spat, (metaforično?) zbrcal iz postelje in da je želja ženske na pram partnerju isto popredmetena kot tvoja želja po pet minut not in ven.Boom
Očitno prebereš in si interpretiraš stvari točno tako kot jih želiš videti.
NavedenoKaj pa vem, da podtikam, da sem netaktična, direktna, da komuniciram kot majhni otroci, brez stila in smisla,... da preveč pišem na pamet, nimam intuicije...
Spet insinuacije? Le kaj bi to povedalo o piscu? :-)))
NavedenoIn prav imaš, resnično težko vam je v tem krutem svetu, ko postajate menda metroseksualci, ko vam ženske, ah kaj ženske, saj ženske ne kuhajo več, kje so tisti časi? sami si morate pripravljati oz. jeste instant hrano, polno ženskih spolnih hormonov, (sinetetičnih, da ne bo pomote tukaj),zato postajate poženščeni, krhki, in ubogi, psihično in fizično zlomljeni, grdo delamo z vami, za seks morate prositi in navajati razloge, kako je to čisto normalno...
Če pa govorimo na splošno, kdo misliš, da bi naj večkrat vstajal. Po mojem odgovor ni niti slučajno tako zelo enostaven kot ga skušaš prikazati. Res pa je, da je v zadnjem času precej opazen trend nabijanja krivde oz. slabe vesti moškim, in ne malokrat tudi precej neupravičeno. Med drugim pa tudi zato pravim, da sem postal borec za emancipacijo moških :-))))
Re: Koruza ali poroka?10.05.12 03:51 |
NavedenoVčasih priznam, imam občutek, d ane razumem kake besede, ki jo napišeš, in moram pogledati v sskj... našla sem tole:matjazko
Mogoče majhen popravek - srčnost ima veze z dobroto!
Re: Koruza ali poroka?10.05.12 05:09 |
NavedenoJa kaj naj rečem, čestitam no, imaš karakter, a ne, nisi copata in to.Robi...
Jaz se ne bom poročil pod nobenim pogojem. Pa čeprav se ženska bi.
NavedenoTorej ne moreš dati obljube, nisi prepričan, se ti ne da, ali kaj? Torej ti nisi neporočen, ker se ti zdi tisti podpis brez veze ampak si načrtno puščaš prostor, kaj če pa gre kaj narobe. Potem ni čudno, da bi se ona rada poročila, ker ona pa ni tako neznačajna... In tisto, da je otrokom vseeno, če so starši poročeni, prav zares ne vem, kako bi mi bilo, če bi moj oče mojo mamo imenoval "žensko" in ona njega po možnosti "ded" dalje, d ane pišem o tem, da če se ona počuti nesigurna, da to čutijo otroci, sploh zelo majhni otroci, največ kar lahko naredi oče za svoje otroke je, da ima rad njihovo mamo-- s poročnim listom ali brez, saj to je vseeno, ampak vendar v tvojem primeru ni vseeno, ker se ti zdi bedno se poročiti, ker ne veš, če ji boš lahko zvest. Kot da ni varati oz. spičiti ko gre kaj narobe, sploh ko že imata otroke, samo še bolj bedno...
Hočem povedati, da jaz ne obljubljam kar tako, še posebej ne tega, da bom nekomu zvest do konca življenja, dokler naju smrt ne loči.....Mislim...Kako pa naj vem, če bom lahko....? Dajat neke obljube zaradi nekega bednega rituala, samo zato, ker si ga je ne vem kdo, pred ne vem kolikimi leti izmislil, se mi zdi bedno.
Zakaj neko ljubezen ali sprejemanje sočloveka pogojevati še s poroko ?
Poroka ni nobena garancija za srečo. Gre se le za zadovoljitev nekega prepričanja. Sreča in ljubezen pa je odvisna od karakterja obeh vpletenih.
|
hrastovec
Re: Koruza ali poroka?10.05.12 08:21 |
NavedenokatenjkaNavedenoTo ne vzbuja negotovosti pri ženskah ampak pri otrocih. Smisel poroke je v bistvu v zaščiti otrok, in to se je popravilo (ena bolj redkih dobrih stvari ) s socializmom, ki je avtomatično izenačil zakonske otroke s priznanimi nezakonskimi, menda... mogoče se motim...? V kolikor se ženska počuti negotovo, je to pač zaradi tega še preostalega občutka, očitno je nekaterim položen v zibko, da je to od moškega neodgovorno kot da nima namena skrbeti za otroke. Namreč obstajajo in moški in ženske, ki se želijo poročiti, in taki, ki se ne, verjetno je sicer žensk več, ker menda ženske bolj čutimo, kako se bodo počutili otroci, namreč otrokom pa ni vseeno, če so s starši poročeni ali pa ne, v to sem pa prepričana.matjazkoNavedenoRobi...
Poroka..Brezveze....
Pragmatizem, ki v ženski vzbuja negotovost?

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.