Najbolj brane teme zadnjega tedna:
pon, 13. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 09. maj 2013
tor, 14. maj 2013
sre, 08. maj 2013
tor, 14. maj 2013
pon, 13. maj 2013
tor, 14. maj 2013
pon, 13. maj 2013
pon, 13. maj 2013

|
kje so meje?
naši partnerji23.04.12 08:05 |
|
očitno maš probleme
Re: naši partnerji23.04.12 08:11 |
|
ne razmišljam
Re: naši partnerji23.04.12 08:12 |
|
jau jau jau jau
Re: naši partnerji23.04.12 08:14 |
|
tako.
Re: naši partnerji23.04.12 08:17 |
|
kača1
Re: naši partnerji23.04.12 08:20 |
Navedenovmešavanje v smislu, da mu poveš, ko gre čez rob, npr kot tista spodaj, ko piše, da mož objavlja neprimerne stvari na FBtako.
1. pri izražanju imava oba svobodo
2. vmešavanje? v kaj?
3.kje vmešati?
4.hodi okrog, kolikor mora/rabi -sam odloča-ni moja lastnina
Re: naši partnerji23.04.12 08:24 |
Re: naši partnerji23.04.12 08:25 |
Uredništvo MON |
Navedenokje so meje?
Ena spodnjih tem me je spodbudila k razmišljanju in porajajo se mi vprašanja v stilu:
-koliko svobode pustite partnerju, na področju obnašanja, izražanja, ..da vas ni sram ob njem?
-kaj se vam zdi pretirano vmešavanje
-kje se je potrebno vmešati
-koliko mu daste prostega časa, da sam hodi naokrog brez vas in če potem preverjate, kje je bil ali mu zaupate?
Napišite mnenja kje je neka meja, do kje se mora partner ozirat na drugega, da ga s tem ne omejuje oz da ga drugi ne spravlja v zadrego pred drugimi
|
šiuztr
Re: naši partnerji23.04.12 08:27 |
Navedenoočitno maš probleme
Očitno imaš probleme, da sploh sprašuješ take stvari.
Midva sva oba svobodna. To pomeni, da si zaupava in ne kontrolirava en drugega. Na NOBEN način.
|
počepinka
Re: naši partnerji23.04.12 08:30 |
NavedenoPrimož
Enostavno pravilo:
Vsak naj počne karkoli mu paše v življenju, samo pri tem naj ne bo nihče prizadet in prikrajšan.
Potem pa je odvisno .............................................
|
moj bivši1
Re: naši partnerji23.04.12 08:31 |
|
saj te je lahko
Re: naši partnerji23.04.12 08:36 |
Navedenomoj bivši1
moj bivši je vedno povedal, kar mu je prišlo na pamet, tudi takrat, ko je bilo to nevljudno, žaljivo ali nespoštljivo, metal je odpadno embalažo kjer mu je padlo od riti,..in ja bilo me je sram.
|
moj bivši1
Re: naši partnerji23.04.12 08:41 |
Navedenoja pa še za kaj drugega ampak to je že druga temasaj te je lahkoNavedenomoj bivši1
moj bivši je vedno povedal, kar mu je prišlo na pamet, tudi takrat, ko je bilo to nevljudno, žaljivo ali nespoštljivo, metal je odpadno embalažo kjer mu je padlo od riti,..in ja bilo me je sram.
saj zato pa je bivši a ne?
|
ena nosečka
Re: naši partnerji23.04.12 08:45 |
|
Imaš povprečnega dedca
Re: naši partnerji23.04.12 08:52 |
Navedenoena nosečka
Seveda imam do njega neka pričakovanja, a njegova odločitev je, če mi jih bo izpolnil ali ne. Ampak preden sem zanosila, sva se o tem pogovarjala in mi je obljubil, da bo tu in da bo naredil vse, kar bo treba.
|
Problem rešen
Re: naši partnerji23.04.12 08:55 |
Navedenokje so meje?
-koliko mu daste prostega časa, da sam hodi naokrog brez vas in če potem preverjate, kje je bil ali mu zaupate?
|
ena nosečka
Re: naši partnerji23.04.12 09:05 |
NavedenoImaš povprečnega dedcaNavedenoena nosečka
Seveda imam do njega neka pričakovanja, a njegova odločitev je, če mi jih bo izpolnil ali ne. Ampak preden sem zanosila, sva se o tem pogovarjala in mi je obljubil, da bo tu in da bo naredil vse, kar bo treba.
:))))))))
Absolutno se temu reče svoboda, če sprejemaš odločitve v skladu s pričakovanji drugih.
In absulutno je tvoj dedc drugačen od drugih, če s trdim obljublja vse in še več.
Re: naši partnerji23.04.12 09:26 |
Navedenoočitno maš probleme
...Midva sva oba svobodna. To pomeni, da si zaupava in ne kontrolirava en drugega. Na NOBEN način.
|
TOO MI DELI
Re: naši partnerji23.04.12 09:34 |
NavedenoRok-1
...................
............................
O vsem tistem koliko komu daš prostega časa, kaj dopustiš, kje se vmešavaš, itd... pa raje ne bi, ker se mi zdi že sama misel da odraslemu človeku - partnerju - nekaj DOVOLIŠ (dopuščaš. ipd)... žaljiva.
|
federika
Re: naši partnerji23.04.12 10:02 |
|
točno tko
Re: naši partnerji23.04.12 10:43 |
Navedenofederika
Jaz sem si našla normalnega partnerja, ki me z njegovim obnašanjem ne spravlja v sramoto pred drugimi, ki mu ni glavni cilj preživeti vse popoldneve s prijatelji in popivati. Hkrati pa ni odvisen od moje družbe in ima tudi svoje prijatelje. Če si najdeš normalnega človeka, ki ti ustreza, potem ni potrebno nobeno omejevanje, kontrola, itd.
|
tracyes
Re: naši partnerji23.04.12 11:07 |
|
je odrasel človek
Re: naši partnerji23.04.12 11:37 |
Navedenokje so meje?
Ena spodnjih tem me je spodbudila k razmišljanju in porajajo se mi vprašanja v stilu:
-koliko svobode pustite partnerju, na področju obnašanja, izražanja, ..da vas ni sram ob njem?
Napišite mnenja kje je neka meja, do kje se mora partner ozirat na drugega, da ga s tem ne omejuje oz da ga drugi ne spravlja v zadrego pred drugimi
|
povej točno kva hoč
Re: naši partnerji23.04.12 12:04 |
Re: naši partnerji23.04.12 13:39 |
|
telemachovka
Re: naši partnerji24.07.12 19:13 |
|
krivokljun
Re: naši partnerji24.07.12 21:14 |
Re: naši partnerji24.07.12 21:47 |
Navedenokrivokljun
Gotovo ti je težko zdaj v nosečnosti, ko ti hormoni skačejo, ampak če se čutiš razžaljeno, mu to mirno povej. Da ne maraš, da vpije nate da se tako obnaša, da popeni... ja, niso jaz stavki, fcuk with that, poveš, kar te moti in kako se počutiš.
Za tvoj duševni mir do poroda ostani pri mami, ker se očitno ne znaš obvladat, on ti pa pri tem tudi ne pomaga.
U bistvu ne vem, kaj ti svetovat, otroka pričakuješ z nekom, ki ga dejansko v resnici spoznavaš šele sedaj. Malce prepozno za vse korekcije. Vseeno pa zahtevaj fer odnos. Ne v joku in kričanju, ampak ko si kolikortoliko pomirjena. Ali pa mu napiši mejl. Se mi zdi zdaj pred porodom brezveze odpirat neka bojna polja (ala zakaj me nimaš na FB), pričakuješ pa lahko spoštljivo vedenje.
Mogoče pa si samo preobčutljiva. Dvomim, da bi njegov karakter ven butnil šele sedaj.
|
krivokljun
Re: naši partnerji24.07.12 21:52 |
Re: naši partnerji24.07.12 21:54 |
Navedenotelemachovka
MOj partner pa me je danes preko telefona poslal v p***** mat*****. in SPLOH ne morem verjet, da se je to res zgodilo in da ...ah, pa saj se ni prvič..ko je kaj napet, nervozen in ga kaj lepovprašam popeni...včasih se je zgodilo, da je bil taken dvakrat na leto...grozljivo nesramen, osoren..sedaj, ko sem noseča pa mi skoraj za vsako malenkost reče, da naj bom tiho, da men en more poslušati, da govorim neumnosti...danes po dolgem času spet spim rpi mojih starših..ne morem in ne morem mu oprostit takega obnašanja..še huje..takšen zna biti tudi v družbi popolnih neznancev. Ravno pred kratkim se je zgodilo, da me je žalil pred mojstrom, ki nama je prišel naredi predračun... ko bi vedeli, kako žalostna sem bila. ko bi vedeli..V tem trenutku se seveda spominjam samo žalostnih reči... da me je pred dvema brcbnil v rit, ker sem ga nekaj zafrkavala glede facebooka..(tam noče bit moj prijatelj - ne vem, kaj mi ima za prikrivati)...danes me je klical, me najprej nekaj prosil in ker ga nisem dobro razumela, sem ga vprašala še 1x, in potem mi je rekel: 'p***** ti m******, kaj me sprašuješ take neumnosti..
takšnega obnašanja s strani moškega nisem bila nikoli vajena...
ker sem bila totalno šokirana, pravzaprav je bila to kaplja čez rob, sem doživela manjši živčni zlom in kar metala stvari po tleh...ne prenesem, da me kdop žali, enostavno ne prenesem..tako žalostna sem..sploh ne vem, kaj naj naredim...ker se to vse bolj ponavlja, me je strah, da bo takšen do mene tudi po tem, ko rodim, da bo takšen do mene pred otrokom,,,,o, kako me je strah,,,,sploh ne vem, kaj naj naredim...mami doma ne upam povedat, čeprav sem ji že mariskdaj povedala za kakšen njegov izpad.... in ja sram me je, da se tako obnaša..mene je sram,čeprav bi moralo biti sram njega, mene pa sram zato, ker to prenašam...
Re: naši partnerji24.07.12 21:56 |
Navedenokrivokljun
Ah daj drama queen, nikjer ni omenila, da je fizično nasilen.
Ti jo samo šopaj s čustvi, da se ji bo ja odpeljalo. To dela rumen cajteng, šopa ljudi, da jim dviguje pokrovke in so potem sovražno nastrojeni drug do drugega. Težav pa ne znajo rešit v vsej svoji afektiranosti. In ti si mi neki psiholog?! retorično vprašanje
|
krivokljun
Re: naši partnerji24.07.12 22:02 |
Re: naši partnerji24.07.12 22:10 |
Re: naši partnerji24.07.12 22:38 |
|
krivokljun
Re: naši partnerji24.07.12 22:40 |
Navedenoantilopa
Sama je poudarila, da je sploh tak odkar je noseča.
|
Moška šovinistična swinja
Re: naši partnerji25.07.12 06:41 |
Re: naši partnerji25.07.12 09:32 |
NavedenoSi hotela napisat agresija namesto depresije? ; )krivokljun
Depresija se pri moških drugače kaže kot pri ženskah, ne da se mi zdej iskat tiste teme, ampak možno je, da ima njegovo vedenje medicinsko ozadje.
|
telemachovka
Re: naši partnerji25.07.12 10:47 |
Re: naši partnerji25.07.12 10:57 |
Moderator |
NavedenoTi bi morala še kam drugam, ne le na zrak.telemachovka
moram na zrak...
Re: naši partnerji25.07.12 11:14 |
NavedenoGloboko vdini, večkrat ker to kar bi ti sedaj lahko napisalo niti malo ne bo lepo, bo pa resnično, mogoče se ti bo zdelo pretirano pa vendar.... pojdi malo prebrat še kak drug forum in izpovedi žensk kakšni so bili njihovi partnerji in kako so si same sebi dopovedovale da vendar se 'spozabi'..... :(telemachovka
moram na zrak...
NavedenoTO JE ISTA ZGODBA!
šele zdaj kaže svoj šovinistični obraz, ki je v njegovem primeru odraz njegove vzgoje, saj tudi opri njegovem očetu dobivam občutek, da ne spoštuje žensk, pravzaprav nikogar, samo samega sebe. pa to je že druga zgodba.
Re: naši partnerji25.07.12 13:07 |
NavedenoRobi...NavedenoTi bi morala še kam drugam, ne le na zrak.telemachovka
moram na zrak...
Mislim, poiskati strokovno pomoč in iti čim dlje stran od tega moškega.
|
A65
Re: naši partnerji25.07.12 13:11 |
Navedenotelemachovka
nosečnost je bila načrtovana. ker sem pred njo ogormno delala (12-14 ur na dan) morda nisem 'videla' njeghovega pravega jaza. sedaj sem brezposelna in se ukvarjam izključno z renovacijo stanovanja in gospodinsjtvom. prav tako pa vse bolj spoznavam njega...čez dan. načeloma se zelo razumeva, je dober človek, vendar ima v sbei neko drugo stran, ki se je začenjam bati. ženska pa se ne bi smela bati svojega moškega, a ne???? ker je ta najnovejši dogodek tako svež, sploh ne morem jasno razmišljati, sploh ne vem, kaj naj naredim...z njim sem se že pogovorila, da mi ni všeč njegovo obnašanje...vendar se 'spozabi' in me pretrese, seveda toliko bolj, ker sem noseča in toliko bolj občutljiva - kar je normalno, saj nam občutljivost pomaga, da se čim bolj zaščitimo, sebe in otročka v sebi..menda.
|
telemachovka
Re: naši partnerji25.07.12 20:30 |
NavedenoOn_NavedenoGloboko vdini, večkrat ker to kar bi ti sedaj lahko napisalo niti malo ne bo lepo, bo pa resnično, mogoče se ti bo zdelo pretirano pa vendar.... pojdi malo prebrat še kak drug forum in izpovedi žensk kakšni so bili njihovi partnerji in kako so si same sebi dopovedovale da vendar se 'spozabi'..... :(telemachovka
moram na zrak...
Nič se on ne spozabi, ne si delat utvar. On tako razmišlja in tebe dojema kot nekaj kar je njemu "na uslugo", za njegov užitek, njegove potrebe.... Kaj si ti želiš kaj čutš, kaj otrok rabi ga boli k.... In težko se bo sedaj spremenil, sploh če mu boš kar naprej popuščala in posledično dovoljevala da to počne s tabo.NavedenoTO JE ISTA ZGODBA!
šele zdaj kaže svoj šovinistični obraz, ki je v njegovem primeru odraz njegove vzgoje, saj tudi opri njegovem očetu dobivam občutek, da ne spoštuje žensk, pravzaprav nikogar, samo samega sebe. pa to je že druga zgodba.
Samo sedaj si ti v vlogi njegove mame.....
Njegov oče ni spoštoval njegove mame kot osebe, ni imel z njo neke čustvene bližine in tega tudi ni naučil sina. Sine dela tisto kar je doma videl. Doma so bili pogoji v katerih je razvil takšen način razmišljanja (odsoten oče in mama, ki naredi vse za svojega otroka), kot ga sedaj kaže do tebe. In tak bo ostal za vedno. Le sam se lahko popravi s tem, da se zave, da tako ne bo šlo, vendar za to rabi pogoje, ki mu jih pa ti težko postaviš, ker se mu enostavno jeb.... zate (oprosti ker sem grob, ampak drugače ti tega ne znam bolj živo povedat)
Re: naši partnerji25.07.12 22:21 |
NavedenoVidela sem nekaj srečnih nosečnosti, o nesrečnih, depresivnih sem pa samo slišala, ampak stroka je mnenja(?) da nima veze; kaj se dogaja med nosečnostjo (psihično) z materjo, da naj ne bi vplivalo na otroka. No druga stvar je potem po rojstvu. Otrok se pač uči od vsega, čisto čisto vsega, kar je okrog njega, ljubezni, neljubezni, sprejemanja, zavračanja,...telemachovkaNavedenoOn_NavedenoGloboko vdini, večkrat ker to kar bi ti sedaj lahko napisalo niti malo ne bo lepo, bo pa resnično, mogoče se ti bo zdelo pretirano pa vendar.... pojdi malo prebrat še kak drug forum in izpovedi žensk kakšni so bili njihovi partnerji in kako so si same sebi dopovedovale da vendar se 'spozabi'..... :(telemachovka
moram na zrak...
Nič se on ne spozabi, ne si delat utvar. On tako razmišlja in tebe dojema kot nekaj kar je njemu "na uslugo", za njegov užitek, njegove potrebe.... Kaj si ti želiš kaj čutš, kaj otrok rabi ga boli k.... In težko se bo sedaj spremenil, sploh če mu boš kar naprej popuščala in posledično dovoljevala da to počne s tabo.NavedenoTO JE ISTA ZGODBA!
Samo sedaj si ti v vlogi njegove mame.....
Njegov oče ni spoštoval njegove mame kot osebe, ni imel z njo neke čustvene bližine in tega tudi ni naučil sina. Sine dela tisto kar je doma videl. Doma so bili pogoji v katerih je razvil takšen način razmišljanja (odsoten oče in mama, ki naredi vse za svojega otroka), kot ga sedaj kaže do tebe. In tak bo ostal za vedno. Le sam se lahko popravi s tem, da se zave, da tako ne bo šlo, vendar za to rabi pogoje, ki mu jih pa ti težko postaviš, ker se mu enostavno jeb.... zate (oprosti ker sem grob, ampak drugače ti tega ne znam bolj živo povedat)
res je :( danes sva se pogovorila. oziroma prisilila sem ga, da se mi je opravičil. kar je precej žalostno. da mu na pametr ne pade, da je pretiraval..povedala sem mu vse, kar me moti..jokala kot dež. že skoraj vpila. in kaj mi reče: da sem preobčutljiva. Da mi je že dolgo nazaj rekel, da sem preveč preobčutljiva in da bom zblaznela...jaz preobčutljiva. in sem seveda spet popenila, kako ne bo človek občutljiv, ko pa je bilo toliko nekega sranja, da se ne zna obnašpat...je rekel, da on ni svetnik, da mi ne more zagotovit popolnega okolja. in mu nmikakor ne morem dopovedat, da ga ne potrebujem popolnega, saj nihle ni popoln, da želim le to, da ne bi bil žaljiv do mene... pogovor sva zaključila tako, da sem mu rekla, da se bom odslej trduial, da ne bom 'preobčutljiva', da bom ratala enostavno bitch. :)
je rekel, da sem ista kot njegova mama, da je ona tudi bila za vsako užaljena...skratka, v vednost, njegova mama se je na koncu revica baje zapila. danes sem mu očitala, da jo čisto razumem, da je bilo tako, da so jo oni uničili. trije tipi pri hiši, vsi vzgojeni kot šovinisti..
odločila sem se, da si bom vse zapisovala in skušala živeti čim bolj samosvoje.. danes sem šla na bazen, da sem se malo sprostila, od žalosti sem bila vsa zategla...zdaj mi je veliko bolje. mislim na malo pikico in se je veselim. kako bo v bodoče, ne vem...vem, da v tem trenutku ne morem narediti tega koraka in prekiniti odnosa, enostavno nisem tako pogumna.. sama pri javascript:editor_tools_handle_b()sebi moram ostati močno samozavedna in se odzivati na te izpade, jih ne tolerirati za nič na svetu... pravijo, da se ob rojstvu otroka zelo dobro vidi, kako sta partnerja složna ... v tem trenutku čutim, da se moram osredotočiti nase, na urejanje gnezdeca, na pikico v sebi! in čim manj razmišljati o najinem odnosu. upam, da se popravi, da pride nazaj v normalo dveh izpadov na leto :))) hec..hec... :)
vsem hvala. izjemni ljudje ste! držite pesti zame, za pikico, za nas. da nam uspe to nekako prebrodit, da se nekako uskladimo... če pa nam nikakor ne bo šlo, pa nima smisla vztrajati..življenje je tako kratko...
želim vam vse dobro!
"Samo en cvet, en češnjev cvet... Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet trpi v pomladi tej. In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet bo v njih izbrisal malodušja sled in spet razžaril tožni jim pogled."karel destovnik kajuh (1922-1944)
Re: naši partnerji26.07.12 07:18 |
NavedenoPa ti verjameš, da so bili tipi krivi, da se je ona zapila, da so jo oni uničili?telemachovka
je rekel, da sem ista kot njegova mama, da je ona tudi bila za vsako užaljena...skratka, v vednost, njegova mama se je na koncu revica baje zapila. danes sem mu očitala, da jo čisto razumem, da je bilo tako, da so jo oni uničili. trije tipi pri hiši, vsi vzgojeni kot šovinisti..
|
mimo šel
Re: naši partnerji26.07.12 07:28 |
Navedenokje so meje?
Re: naši partnerji26.07.12 09:56 |
NavedenoDa nima veze kaj se dogaja z mamo med nosečnostjo na razvoj otroka? : / : (katenjka
Videla sem nekaj srečnih nosečnosti, o nesrečnih, depresivnih sem pa samo slišala, ampak stroka je mnenja(?) da nima veze; kaj se dogaja med nosečnostjo (psihično) z materjo, da naj ne bi vplivalo na otroka. No druga stvar je potem po rojstvu. Otrok se pač uči od vsega, čisto čisto vsega, kar je okrog njega, ljubezni, neljubezni, sprejemanja, zavračanja,...
Se mi pa vseeno malo čudno to zdi, da se gresta "pogovarjat", ko je načeloma vse v redu, in se ti za nazaj spomniš, kaj vse ti je delal, (ko pa sta imela "incident", sta se pa oba smejala) in zdaj na vsem lepem zahtevaš od njega, ga prisiljuješ, jočeš in vpiješ, naj se ti opraviči za tisto vse nazaj. Mogoče si pa res malo preobčutljiva in je on spričo tega malo nemočen--
Menda je ženska tista, ki se partnerju lažje približa, in to ne z očitki. Res ne vem, če je to z zapisovanjem in življenjem "po samosvoje" ravno prava pot--
Saj ni on kar na lepem nasilen, ali pač?
NavedenoIn ker ti je to rekel je sedaj to opravičilo za njegove izpade?telemachovka
Da mi je že dolgo nazaj rekel, da sem preveč preobčutljiva in da bom zblaznela
NavedenoTočno to boš (v to te je pripravil) kar si on (nezavedno) želi, da postaneš takšna kot je bila njegova mama dokler je še imela toliko energije, da igra to umazano igro. Vendar to nisi ti in dolgo ne boš zdržala v tem, sploh pa takšna ne moreta vzgajat otroka brez (usodnih) posledic zanj.
danes sva se pogovorila. oziroma prisilila sem ga, da se mi je opravičil. kar je precej žalostno. da mu na pamet ne pade, da je pretiraval..povedala sem mu vse, kar me moti..jokala kot dež. že skoraj vpila. in kaj mi reče: da sem preobčutljiva. Da mi je že dolgo nazaj rekel, da sem preveč preobčutljiva in da bom zblaznela...jaz preobčutljiva. in sem seveda spet popenila, kako ne bo človek občutljiv, ko pa je bilo toliko nekega sranja, da se ne zna obnašat...je rekel, da on ni svetnik, da mi ne more zagotovit popolnega okolja. in mu nikakor ne morem dopovedat, da ga ne potrebujem popolnega, saj nihče ni popoln, da želim le to, da ne bi bil žaljiv do mene... pogovor sva zaključila tako, da sem mu rekla, da se bom odslej trudila, da ne bom 'preobčutljiva', da bom ratala enostavno bitch. :)
Re: naši partnerji26.07.12 10:12 |
Re: naši partnerji26.07.12 10:22 |
NavedenoSaj tako vsak misli dokler vsaj približno ne pozna "pravil igre".Marko
...ta igra vodi do tega, da bo lahko na koncu rekla, da jo je on do tega pripravil, kot "se je zgodilo" z njeno mamo. Kar je z mojega vidika seveda skrajno neodgovorno razmišljanje.
Re: naši partnerji26.07.12 10:34 |
Moderator |
NavedenoSicer nimam vedeževalskih sposobnosti, vendar mi moja intuicija pravi, da boš sčasoma klonila pod psihičnimi pritiski in bolj ali manj postala podobna njegovi mami. Pa čeprav še to dandanes mogoče nisi.telemachovka
odločila sem se, da si bom vse zapisovala in skušala živeti čim bolj samosvoje.. danes sem šla na bazen, da sem se malo sprostila, od žalosti sem bila vsa zategla...zdaj mi je veliko bolje. mislim na malo pikico in se je veselim. kako bo v bodoče, ne vem...vem, da v tem trenutku ne morem narediti tega koraka in prekiniti odnosa, enostavno nisem tako pogumna.. sama pri javascript:editor_tools_handle_b()sebi moram ostati močno samozavedna in se odzivati na te izpade, jih ne tolerirati za nič na svetu... pravijo, da se ob rojstvu otroka zelo dobro vidi, kako sta partnerja složna ..

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.