Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?
bambina iz Torina

Ženske med 35 in 40!

26.03.12 18:33
Pa kaj je to? Druga puberteta? Totalno obsedene s športom, kozmetiko, zdravo hrano, oblekami, zdravim življenjem...meni je že prav smešno. Sama imam 40 let, suha sem od nekdaj, živim po načelu "vsega po malo"...in mi grejo te moje frendice že prav na jetra, kar jim seveda tudi povem.

Naročim v gostilni zrezek in krompir, pa totalno zgražanje v smislu...a si zmešena, pa kaj ti je, da ješ krompir???!!! Sladica...kaj je že to? Pa v nobenem športu nisem...kva je to spining, pa fensi joga, pa podobno sranje...pač mamo hiš, sem velik zunaj, delam okrog bajte, grem s tamalimi okol po regrat, na sprehode,mal s kolesom, ampak nič posebenega. Če sem lačna, pač jem, če mi paše coca cola jo pijem.

A imate ve tudi take izkušnje al mam samo jaz take okol sebe?
Ti delaš to kar ti paše one pa to kar je moderno, pa ni nujno, da jim paše ;)

Re: Ženske med 35 in 40!

26.03.12 19:15
Moja soseda je kar naenkrat postala nora na tek. Prej pa nikoli nič, nobenega športa. Najbolj ji je pasalo, da se je vsedla na teraso pred hišo, pila kavico, kramljala z nami in ostalimi sosedi in ob tem pazila na otroka, ki sta se "lovila" okrog hiše.
Tudi kaj posebej urejena ni bila, pač tako čisto nekaj srednjega.

Potem pa kar naenkrat aerobika, tek do onemoglosti in planinarjenje čez vikend. Kasneje izvem še, da hodi na nek plavalni tečaj.

Kava in cigareti so bili kar naenkrat čisto nekaj groznega. Jedlo se je samo še zelenjavo (tisto BIO z njenega vrta). V njeni garderobi so bile samo še mini krila (poleg vse tekaške športne opreme seveda).

No, in kaj izvem po pol leta. Da ga ima poln kufer, da ne more več z njim in da se ločuje.

Sedaj je v enem popolnoma drugem svetu. Navzven deluje srečno, pa vendar se bojim, da ni. Da bega in tava. Otroci so ji bolj kot ne odveč in hvala bogu, da ima dobre starše. Drugače pa je najsrečnejša, če ni doma, da lahko gre v life in na tek ali kaj drugega, tudi dvakrat ali trikrat na dan.

26.03.12 19:23
Navedeno
soseda vseveda
Moja soseda je kar naenkrat postala nora na tek. Prej pa nikoli nič, nobenega športa. Najbolj ji je pasalo, da se je vsedla na teraso pred hišo, pila kavico, kramljala z nami in ostalimi sosedi in ob tem pazila na otroka, ki sta se "lovila" okrog hiše.

Potem pa kar naenkrat aerobika, tek do onemoglosti in planinarjenje čez vikend. Kasneje izvem še, da hodi na nek plavalni tečaj.

Kava in cigareti so bili kar naenkrat čisto nekaj groznega. Jedlo se je samo še zelenjavo (tisto BIO z njenega vrta). V njeni garderobi so bile samo še mini krila (poleg vse tekaške športne opreme seveda).

No, in kaj izvem po pol leta. Da ga ima poln kufer, da ne more več z njim in da se ločuje.

Sedaj je v enem popolnoma drugem svetu. Navzven deluje srečno, pa vendar se bojim, da ni. Da bega in tava. Otroci so ji bolj kot ne odveč in hvala bogu, da ima dobre starše. Drugače pa je najsrečnejša, če ni doma, da lahko gre v life in na tek ali kaj drugega, tudi dvakrat ali trikrat na dan.

In?
fšpfd

26.03.12 19:43
No, jaz pa sosedo razumem, ker doživljam nekaj podobnega. V smislu partnerskega odnosa ne, ker imam krasnega partnerja, v smislu osebne rasti in skrbi za sebe pa vsekakor. Ko si mlad, to pač ni potrebno, ker stvari nekako same padejo na svoje mesto, ko prideš v leta, pa ni nič več samoumevno. Če bi jaz in moji nadaljevali v tem tempu, bi najkasneje pri petdesetih pomrli od srčnožilnih bolezni ali raka. Zato smo začeli migat, teč, kolesarit, planinarit in manj jest.
Bohpomoga, da zaradi tega požanješ zgražanje. A je sploh kaj na tem svetu, kar vam ne gre v nos?
jklč

26.03.12 19:44
Če mene vprašaš so to najlepša zrela leta! Pri nas je tudi pri vsaki kakšna novost, tudi pri meni, ampak tako drastično pa nikjer. Ženske se zavedajo, da je treba nekaj dodajati na vseh področjih: pač malo več zdrave hrane, malo več gibanje in pa nekaj več za dušo. Bodi malo prizanesljiva, vsekakor pa ostani ti ti. S coca colo in zrezkom.
moja tudi

26.03.12 20:13
Po 40 je zacela sexat ko nora, nobena poza ni vec problem, pogoltne spermo brez problema.
Ratala je prava milfica.
pusti ljudi pri miru

26.03.12 20:24
zakaj vraga se moraš vtikat v življenja drugih, čeprav so tvoje prijateljice? a one mogoče obsojajo tvojo nešportano rit, draga avtorica posta??? zakaj ti njih obsojaš, če se grejo pilates???

zase se brigej pa zlate sončke pedenej namest da s takimi neumnimi visiš na monu.

26.03.12 20:49
Navedeno
pusti ljudi pri miru
zakaj vraga se moraš vtikat v življenja drugih, čeprav so tvoje prijateljice? a one mogoče obsojajo tvojo nešportano rit, draga avtorica posta??? zakaj ti njih obsojaš, če se grejo pilates???

zase se brigej pa zlate sončke pedenej namest da s takimi neumnimi visiš na monu.

Verjetno je hotela samo malo poklepetati in ni mislila šinfat prijateljic.
Ni treba takoj napasti in vse zatreti v kali.

Drugače pa, bambina iz Torina,
midve lahko greva tudi na kaj manj zdravega, ustrezam kriteriju po letih. Jem rada in ti ne bom delala sramoto z al'dente kolerabo zavito v špinačni list, posuto z drobljeno bio lečo na kartuzijski način, ekološke pridelave. :)
Sem moški

26.03.12 21:05
Tudi šport je lahko zasvojenost, kot je to zaljubljenost, kajenje, pitje alkohola, droga ...

Poglejte samo, kolikim športnikom se zmeša (Janez Polda - samomor, Petrovič s potapljanjem, Čeplakova z drogo, Robič z divjanjem po hosti, Humar očitno, zdaj še Peterka ....)

Bom tudi samokritičen. Sem zasvojen s seksom. Menim, da s tem naredim najmanj škode.
soseda vseveda

26.03.12 21:15
Navedeno
no-ja
Navedeno
soseda vseveda

In?

Ženska jih je letos dopolnila 44, obnaša se pa kot bi jih imela 25. Posluša glasbo, ki jo posluša njena nečakinja stara 14 let, na facebooku je bolj aktivna kot marsikateri najstnik, ob vikendih pa komaj čaka, da gre v life. Najhuje je to, ker se je čez noč spremenila. Prej hrana pretežno McDonalds ipd. fore, zdaj pa presno. Tudi družbo je popolnoma zamenjala, sami študentje.
Sicer pa imate prav, to je njeno življenje. Naj ga živi kot ji paše, problem je, da kljub vsemu deluje zelo nesrečno, čeprav se trudi stvari prikazati drugače.
Sem ženska

26.03.12 21:20
Navedeno
Sem moški
Tudi šport je lahko zasvojenost, kot je to zaljubljenost, kajenje, pitje alkohola, droga ...

Poglejte samo, kolikim športnikom se zmeša (Janez Polda - samomor, Petrovič s potapljanjem, Čeplakova z drogo, Robič z divjanjem po hosti, Humar očitno, zdaj še Peterka ....)

Bom tudi samokritičen. Sem zasvojen s seksom. Menim, da s tem naredim najmanj škode.

Se strinjam. Šport je lahko tudi zasvojenost, ki lahko meji že na nezdravo. Moj starejši kolega (športni učitelj) je bil tako zasvojen s športom, da je pustil žensko samo zato, ker mu je šport pomenil vse. S partnerko sta se popolnoma odtujila, on pa je športal ure in ure. Po moje ni športa, ki ga ne bi sprobal.

Na žalost je slabo končal. Pri 47 je doživel odpoved srca.
oh, a si ji fols

26.03.12 21:37
Navedeno
soseda vseveda
Navedeno
no-ja
Navedeno
soseda vseveda

In?

Ženska jih je letos dopolnila 44, obnaša se pa kot bi jih imela 25. Posluša glasbo, ki jo posluša njena nečakinja stara 14 let, na facebooku je bolj aktivna kot marsikateri najstnik, ob vikendih pa komaj čaka, da gre v life. Najhuje je to, ker se je čez noč spremenila. Prej hrana pretežno McDonalds ipd. fore, zdaj pa presno. Tudi družbo je popolnoma zamenjala, sami študentje.
Sicer pa imate prav, to je njeno življenje. Naj ga živi kot ji paše, problem je, da kljub vsemu deluje zelo nesrečno, čeprav se trudi stvari prikazati drugače.

Ne sedi na svojem kapitalu in je pac zacela uporabljat svoj kapital oz je zacela dobro kavsat, ti si ji pa pac zavistna.
Ali se mogoce motim?
štirdesetka

26.03.12 21:49
No, jaz sem tudi pri 40-ih začela hodit v fitnes, vsak dan hodim, tečem, nehala sem kadit, hujšam (sem imela res preveč kil in sem se slabo počutila), v svoji koži se počutim boljše in razmišljam, da dam dedcu odpoved, in da preostanek življenja preživim ravno tako, kot paše meni in da nikoli več nobenemu ne strežem in se mu prilagajam. Aja, sin je pa že polnoleten.
za Andrejo

26.03.12 22:28
Navedeno
Andreja
Navedeno
pusti ljudi pri miru

Verjetno je hotela samo malo poklepetati in ni mislila šinfat prijateljic.
Ni treba takoj napasti in vse zatreti v kali.

Drugače pa, bambina iz Torina,
midve lahko greva tudi na kaj manj zdravega, ustrezam kriteriju po letih. Jem rada in ti ne bom delala sramoto z al'dente kolerabo zavito v špinačni list, posuto z drobljeno bio lečo na kartuzijski način, ekološke pridelave. :)

Mogoče je mišljeno tole spodaj kot šala, izpadlo pa je vsaj v mojih očeh, kot totalno norčevanje iz takih, ki skrbimo za svoje zdravje in dejansko jemo aldentekelerabozavitovšpinačnilistposutozlečonakartuzijskinačin. KAJ je v tem narobe, da se je treba iz tega norčevat???
40+++

26.03.12 23:34
Jaz se z zafrustriranimi ženskami ne družim, vse okoli mene so normalne.
ruter

26.03.12 23:48
jaz sem 35, tamlajši bo kmalu star eno leto in začnem intenzivno delat na sebi..imam doma steper..treniram 2-3X na teden po uro, jem pa zdarvo hrano, bolj kot ne se trudim, ampak ne malo oz. ne hujšam, ker sem pri bolj ta suhih, torej jem normalno. oz. mož bi rekel da veliko za punco.....s steperjem bi si rada postavo oblikovala, ne shujšala...popijem žličko sezamovega olja vsak dan, za lase, ne kadim, ne pijem, vsak dan si naredim smoothie iz borovnic, črneg ribeza in banane..rada bi več spala, ker vem da je zdravo..pa mi ne gre, ker predolgo gledam tv zvečer, zjutraj pa kriza za vstat..moje kolegice kar precej skrbijo za sebe pri teh letih in marsikatera zgleda več kot 10 let mlajša, tudi jaz, zadnjič sem peljala tavečjega v vrtec, pa reče neka nova vzgojiteljica drugi, ko me vidi...o.. a danes imamo pa novo študentko na praksi...sem kar zrasla...
remont po 35 letu je dostikrat prepotreben!

27.03.12 09:54
Navedeno
soseda vseveda
Navedeno
no-ja
Navedeno
soseda vseveda

In?

Tudi ženske zagrabi druga puberteta: moške pri 50-ih, ženske pa pri 40-ih. Nekatere se tako drastično spremenijo zato, ker se nikakor ne sprijaznijo s staranjem, s tem, da vizuelno postanjo e mlahave in ohlapne kože, najbolj na trebuhu, stegnih, nadlahteh v letu ali dveh, prej pri 20-ih do 35-ih pa je bilo vse napeto... potem gredo v ekstreme - tako pri hrani, kot pri športanju. nekatere tudi zato, ker si po 10-ih letih zveze omislijo ljubimca in imajo motivacijo drugje, kot v domači postelji. Težko je sprejeti, kako hormoni podivjajo v negativno smer, ko se bodisi nabira špeh na baročnih mestih, ker so se zapustile in premalo migajo ali pa ker doživaljajo spolno prebuditev iz spanja po hladu v domači splalnici.

Takim, ki sicer začnejo po letih brez rekreacije in neprestanem nažiranju doma, vse pohvale in čestitke - kajti če se pri 40-ih končno ne vzameš v roke in spraviš svoj organizem v remont, torej prečiščenje, shujšaš za 10. 15. 20 kg, obnoviš in ponovno pridobiš mišično maso, je to za čestitan in nova zmaga v življenju! Kritično je morda le to, ker so ene preveč obsedene potem s tem in s svojo teorijo in pogovori preveč obremenjujejo svoje bližnje, prijateljice, ipd, ki morda ne /z)morejo še tega pošlihtat v svoji glavi in so jim morda tudi zavistne zaradi novega izgleda, nekatere pa niso zavistne samo preseda jim neprestano poslušanje enega in istega nakladanja.
Največ škode človeškemu organizmu dela prekuhana in industrijsko predelana hrana. Presna popeši prebavo ( od zelenjave, sadja, oreščkov, olj). Pa čimmanj današnjih pekarskih izdelkov in kruha, ki so nabutani z glutenom, belim sladkorjem, raznimi dodatki, ki napihnejo in naredijo izdelke sicer slastne, a tako umetne in škodljive, da se zapacajo prebavila za najmanj 3 dni - ker se nalepijo na stene prebavil ( gluten, "lepek" v industrijsko pripravljenem kruhu).
tasa5 

27.03.12 11:14
Jaz se po hitri hoji počutim mnogo bolje, kot prej, ko nisem prehodila na dan 15km. Izginila je bolečinav hrbtenici, živčnost, bolj sproščena sem in med hojo tudi rešim marsikateri problem iz vsakodnevnega življenja, ker imam čas vse dobro premislit. Predvsem zato je gibanje na svežem zraku boljše, kot sedenje doma pred televizorjem, pa politika, ki je tu zato, da te samom žre in grize.
leelee_nepr.

27.03.12 14:27
15 kilometrov na dan pa ni malo. Koliko ti to časa vzame? A to po asfaltu hodiš, a imaš kakšno traso v naravi?
tasa5 

27.03.12 16:45
Večinoma je trava, nekaj pa tudi asfalta.
Sončicaaa

28.03.12 14:35
To se dogaja zato ker se zemlja pomika v četrto dimenzijo, zato se ogromno ljudi začenja prebujati in zavedati kdo v resnici so. To da se jih veliko odloči za zdravo hrano, hrano s skoraj nič mesa, to da se zavedajo kaj želijo in česar ne, da se jih mnogo loči, zamenja službe, prijatelji se zamenjajo. TO JE SUPER, ljudje nismo bitja iz mesa in kože ki se valimo po tem svetu. Telo je samo kostum, materija, ki ga menjamo iz življenja v življenje, duša je pa večna, in spremembe so defenitivno vidne po celem svetu.
ronka 

30.03.12 08:21
Kaj pa je totalno obsedeno s športom? Koliko ur na teden?

Jaz namreč občudujem ženske, ki so zagnane v tej smeri, da zdravo živijo. Opažam pa, da ženske po 30tem sploh pa po 40tem začnejo bolj skrbet zase.
Meni se zdi pohvalno, če nekdo skrbi zase.
S tem pa ne mislim, da je obsedenost z dietami skrb za zdravje. Zdrava prehrana je skrb za zdravje, vse te modne diete pa imajo večinoma posledico jo-jo efekt.
Če ti naročiš kar naročiš za jesti je čisto ok. Tudi meni gre na živce, če nekdo zavija ob vsaki hrani oči. Od sladice tu in tam ne bo nikomur nič hudega.
Je pa nekaj: praviš, da si suhica. Koliko imaš pa delež maščobe v telesu? Kg niso pravi pokazatelj suhosti. Še bolj pa me zanima tvoja kondicija, v kakšnem stanju je?

Navedeno
bambina iz Torina
Pa kaj je to? Druga puberteta? Totalno obsedene s športom, kozmetiko, zdravo hrano, oblekami, zdravim življenjem...meni je že prav smešno. Sama imam 40 let, suha sem od nekdaj, živim po načelu "vsega po malo"...in mi grejo te moje frendice že prav na jetra, kar jim seveda tudi povem.

Naročim v gostilni zrezek in krompir, pa totalno zgražanje v smislu...a si zmešena, pa kaj ti je, da ješ krompir???!!! Sladica...kaj je že to? Pa v nobenem športu nisem...kva je to spining, pa fensi joga, pa podobno sranje...pač mamo hiš, sem velik zunaj, delam okrog bajte, grem s tamalimi okol po regrat, na sprehode,mal s kolesom, ampak nič posebenega. Če sem lačna, pač jem, če mi paše coca cola jo pijem.

ronka 

30.03.12 08:22
Sem hotela napisat, da opažam, da se ženske v teh letih začnejo bolj zdravo obnašat in več gibat, nisem pa opazila, da bi bila katera obsedena s športom?
Kaj popade ženske med 35 in 40 leti? Podobno besnilo, kot moške med 40 in 45 letom. Izraz druga puberteta je povsem ustrezen za zadnji večji naval hormonov in posledično razganjanje človeka v vseh smereh. Človek v tem obdobju še zadnjič vzveti in vzbrsti, podobno, kot poletne cvetlice v trati pred jesenjo in zimo. Nekateri v tem obdobju dobesedno pozabijo na svoj EMŠO , ko jih v tem obdobju razganja in nekatere v tem obdobju tudi dokončno razžene, ko lovijo za rep nekaj, kar odhaja za vedno - svoja mlada leta.

Kdor preživi prehod tega ciklona trdno sidran, pripravljen na to in ga ne prevrne, odnese ali razžene po šivih ali tudi drugače, lahko doživi tista čudovita, umirjena srednja leta, ko človek lahko končno užije življenje v miru, polnosti, ko mu prav pride modrost in izkušnje iz mladiih let in ko lahko žanje na podlagi minulega dela. Za premnoge je ta naval hormonov prehud in ker se mu prepustijo, počnejo to, kar počnejo. V tem obdobju je največ varanj, ločitev in vseh ostalih težav, ker premnogi mislijo s hormoni, s čustvi in ne z glavo. Ko učinek droge čez par let zanesljivo in dokončno popusti, ko se misli zbistrijo in ljudje potegnejo skupaj bilanco in oceno škode, je premnogokrat za tem ciklonom v drugi puberteti razsulo, kot po atomski vojni. Fantastične zgodbe o tem so na forumu Nezvestoba, ipd.

Ostalo je bilo že lepo povedano v remont po 35 letu je dostikrat repotreben!, čeprav je boljša varianta sprotno redno vzdrževanje in ne kampanjski remonti na par deset let. Predvsem pa, to so leta, najlepša leta, ko ženska dokončno sezori in se začne pomalem - mediti in se tudi umedi. Nezrele hruške so kisle in trde za zobe polomit, zrele so že boljše, ampak, ni jih čez medene... Včasih smo dali zrele hruške mediti na poličko, na sonce. Ja, zrela hruška je dobra, a ni je čez - medeno hruško. Taka, 40 letna in umedena, tista je zares najboljša!
Z eno besedo - Odziv iz obupa negotovih žensk na zunanje fizične spremembe, ki so povezane s staranjem.
Šport je lahko isto kot droga sicer, na koncu zastavljenega cilja te preplavi adrenalin, zadovoljstvo.

American Beauty (1999)
http://www.imdb.com/title/tt0169547/

Za samske in osamljene +30 in +40 Monovke :)
ronka 

30.03.12 11:08
matjazko, ne bi ti škodilo, če bi kdaj pa kdaj namesto visenja na netu šel kdaj na kak tek skozi gozd, bi se ti misli močno zbistrile. Ker v tvojem postih marsikdaj čutim grenkobo in tudi nevoščljivost :) ali pa mogoče pomanjkanje samozavesti, da se bojiš žensk, ki so fit, ki imajo cilje v življenju, ki pametno izkoristijo prosti čas?

Jaz po pravici priznam, da sem nevoščljiva ženskam, ki tako redno trenirajo in se zdravo prehranjujejo. Jih ne obtožujem, ampak si sama pri sebi tiho priznam, da sem nevoščljiva, ker sama nimam toliko volje.
Pa ne mislim s tem žensk obsedenih z dietami, ampak žensk, ki jedo predvsem zdravo hrano in pa precej časa namenij športu.
Da ni tale tema nastala iz nevoščljivosti?
Jaz namreč ne vidim nobenih obsedenk s športom? Opažam pa, da se ženske dosti bolj ukvarjamo s športom kot moški. Vsaj glede na sodelavce, sosede, sorodnike, bi rekla, da ženske dosti več časa namenimo športu kot moški.
Ne govori, da bi vsi moški bili neaktivni, govorim le, da v okolici vidim, da so manj aktivni kot ženske.
Čudim se, da se takšna tema o športanju žensk sploh pojavi na tem forumu, saj ... Kaj niste tiste, ki nič ne športate, s 15 kg in več preveč baje bolj seksi in vas moški bolj opazjio (to skoz poudarjate na forumih)?. Kaj bi se potemtakem obremenjujete s tistimi, ki skrbimo za svoje telo.
Ronka
Navedeno

matjazko, ne bi ti škodilo, če bi kdaj pa kdaj namesto visenja na netu šel kdaj na kak tek skozi gozd, bi se ti misli močno zbistrile.

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd. Takšne odročne poti imam rad, kjer je v bližini voda. Kako da te nisem nikoli srečal tu ob Dravi, ti ciljaš višje, a ne? :))

Navedeno

Ker v tvojem postih marsikdaj čutim grenkobo in tudi nevoščljivost :) ali pa mogoče pomanjkanje samozavesti, da se bojiš žensk, ki so fit, ki imajo cilje v življenju, ki pametno izkoristijo prosti čas?

Ne vem, prej bi rekel, da se ti identificiraš z ljudmi, ki jih včasih opišem, da tako hitro v zrak skočiš, :) namreč vsaka stvar, s katero smo obsedeni, se (ji) prekomerno posvečamo, se da tudi zlahka zlorabiti. Saj zakaj pa je dr. Janez Rugelj zahteval maratone od svojih pacientov, da so nadomestili bolj nevarne odvisnosti z manj nevarnimi oz. škodljivimi.

Če imaš otroke, je druga pesem, na takšne "pametne načine izkoriščanje časa" takrat pogosto ne preostane časa, ker imaš druge obveznosti. Saj ima samskost tudi določene prednosti, a ne? ;)

Navedeno

Pa ne mislim s tem žensk obsedenih z dietami, ampak žensk, ki jedo predvsem zdravo hrano in pa precej časa namenij športu

Saj ne govorimo o tem, ampak ko nekomu pri 40 v glavi "naredi klik" - staram sem, ukrenimo nekaj, zavrtimo čas nazaj. To ne gre.

Navedeno

Opažam pa, da se ženske dosti bolj ukvarjamo s športom kot moški. Vsaj glede na sodelavce, sosede, sorodnike, bi rekla, da ženske dosti več časa namenimo športu kot moški.

Vsak ima svoje veselje, kar mu paše, zakaj pa bi moral biti to ravno šport?

ronka 

30.03.12 12:46
Matjazko kdo pa je obseden s športom? Jaz poznam le redke osebe, ki so res športniki pa temu ne rečem obsedenost. Ženske v omenjeni starosti pa jaz ne opažam, da bi bile kaj obsedene?
Šport zato, ker je zdrav. Vsekarko je bolje it na tek kot pa da preživiš toliko časa na MONu. Zakaj zdravniki kar naprej poudarjajo, da premalo gibamo? Da preveč nezdravo jemo? Da smo vse bolj zastani, vse manj gibljivi, v vse slabši kondiciji? Zdravniki pa menda ja vedo.
Veš tako kot si ti obseden z netom, so eni za žajfnicami na TV, redko kdo pa je tako obseden s športom kot si ti z MONom in verjetno še kakšnim portalom. Pa verjetno je on s športom dosti bolj zdrav.
Navedeno
ronka
Matjazko kdo pa je obseden s športom? Jaz poznam le redke osebe, ki so res športniki pa temu ne rečem obsedenost. Ženske v omenjeni starosti pa jaz ne opažam, da bi bile kaj obsedene?
Šport zato, ker je zdrav. Vsekarko je bolje it na tek kot pa da preživiš toliko časa na MONu. Zakaj zdravniki kar naprej poudarjajo, da premalo gibamo? Da preveč nezdravo jemo? Da smo vse bolj zastani, vse manj gibljivi, v vse slabši kondiciji? Zdravniki pa menda ja vedo.
Veš tako kot si ti obseden z netom, so eni za žajfnicami na TV, redko kdo pa je tako obseden s športom kot si ti z MONom in verjetno še kakšnim portalom. Pa verjetno je on s športom dosti bolj zdrav.

Glej, a sem tebe omenjal, sem pisal v drugi osebi ednine? ;)))
Vsakemu je jasno, da je šport zdrav. Zakaj to potem tolikokrat poudarjati, saj gre za dejstva.

Vsak ima svojo življenjsko filozofijo, tudi glede prehrane - jaz do sebe ne želim biti preveč krut, da bi se vsemu odrekal, čeprav dobro vem, da ni zdravo, pa kaj? Jaz iščem skoz kompromise med zdravim in nezdravim, neko srednjo pot. Ampak to je moja filozofija, drugi lahko azradi mene živijo, kakor jim paše.

ronka 

30.03.12 13:14
Dobro napisano.
Navedeno
Alexis
Čudim se, da se takšna tema o športanju žensk sploh pojavi na tem forumu, saj ... Kaj niste tiste, ki nič ne športate, s 15 kg in več preveč baje bolj seksi in vas moški bolj opazjio (to skoz poudarjate na forumih)?. Kaj bi se potemtakem obremenjujete s tistimi, ki skrbimo za svoje telo.
bum

30.03.12 18:04
Izgleda kot, da sta se pojavila dva tipa žensk. Ene take, ki športajo in se veselijo zunanjih aktivnosti, druge take, ki prisegajo na dom (stanovanje) športajo samo organizirane športe (joga, pilates, ples..) in če prav razumem, jim izgleda kot da družinsko življenje in zunanji športi ne grejo skupaj. Druge vidijo prve kot nekakšne 'begavke', ki ne najdejo svojega mesta in to samo zato, ker se jim na zunaj vidi, da uživajo tudi zunaj. Noro. Zanimivo razmišljanje. Spomnim se, pred leti (sedaj itak skoraj vsi moški športajo), sta bila dva tipa moških. Eni so bili radi doma na kavču in gledali tekme. Drugi so, čeprav je bila tekma na televiziji, šli ven športat in so bili sami v akciji. Oboji pa so sebe imeli za športnike. Pa tudi, omenim samo kot zanimivost, sedaj obstajata dva tipa športnikov. Eni imajo radi adrenalinske športe, običajno v naravi, drugi imajo radi igre z žogo. Gre za dva tipa ljudi, ki že kar se samega prijateljstva tiče, ne gresta skupaj. Torej, mislim, da ni toliko vprašanje moških ali žensk pa tudi ne let. Mislim, da je dostopnost informacij v zadnjem času in večja osveščenost prisilila vse, da več migamo, ne samo tiste od 35 - 40.
Naamee

31.03.12 01:42
Navedeno
bambina iz Torina

Sem nekaj starejša, ampak tudi v letih med 35-40 nisem poznala takih obsedenk. Pravzaprav se mi zdi kar žalostno, kako ljudje bolje ne poskrbijo zase. Tudi danes jih ne poznam, le redke. Saj ne rečem, hodijo mesec ali dva, potem pa jih mine. S hrano je enako, enkrat so na dieti, drugič kontra.
Če se mlajše rekreirajo zaradi zunanjega izgleda, pa redna rekreacija po 40 dobiva veliko pomembnejšo vlogo, to je ohraniti zdravje in preprečiti nepotrebne težave. Jaz se tega poslužujem že leta, raje to, kot bolečine in težave, ki sem jih imela pred tem. Tisti, ki nimajo zadosti volje, se pač poslužujejo zdravil, če sploh pomagajo.
Ja, seveda smo v očeh tistih, ki ničesar ne naredijo zase obsedenke, ampak raje to. Meni nabiranje regrata, sprehajanje cucka, pa mal vožnje s kolesom ne bi pomagalo. In tudi to, da sem vitka, ne. Če pa je stranski efekt še vizualen, pa toliko bolje.
Tako, da tiste, po tvoje obsedenke, znajo biti tudi v kasnejših letih še zelo fit, zdrave, ohranjene.

Večina ljudi, ki tega ne prakticira, ne ve, kakšen pozitiven efekt ima to na zdravje, počutje, in konec koncev tudi na videz. Meni je samo žal, da tega nisem vedela že pred 40 rojstnim dnem. Ampak takrat mi ni še nič manjkalo in zdelo se mi je brezvezno matranje, medtem ko je danes to moj hobi.
same 35-40 letnice so pokvarjenke

31.03.12 21:43
takole na kratko zdajšnje ženske med 35in 40 so tako premetene
,da te glava boli veliko so prave lovače na od 18 do 25 letne fante
in se potem tudi same počutijo mlade in oh in sploh .
Ko pa poberejo kako spolno bolezen potem pa cvilijo po raznih forumih
kako so krivi njihovi deci in ,da so jim kaj navlekli .So pa same tiste packe .
Navedeno
matjazko
Ronka
Navedeno

matjazko, ne bi ti škodilo, če bi kdaj pa kdaj namesto visenja na netu šel kdaj na kak tek skozi gozd, bi se ti misli močno zbistrile.

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd.
Dr. Rugelj je priporočal, naj gre človek, kadar je 'in a bad mood', namesto med druge ljudi, prav v gozd. Ti nimaš kaj veliko kontakta z drugimi ljudmi, (če odštejem dežuranje po teh forumih in drugih podobnih blagostanjih internetnih tehnologij). Torej si precejkrat slabe volje...:) :)

"Samo en cvet, en češnjev cvet...

Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet 
trpi v pomladi tej. 
In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet 
bo v njih izbrisal malodušja sled 
in spet razžaril tožni jim pogled."
karel destovnik kajuh (1922-1944)
Navedeno
ronka
Ena ok ženska: [videolectures.net]
En ok tip je bil tudi njen mož, Pavle Kozjek, tragično umrl avgusta 2008 nekje v himalaji.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
katenjka
Navedeno
matjazko
Ronka
Navedeno

Precej takih stez sem pretekel v nekem zmernem tempu. Predvsem iz razloga, da grem v naravo, v gozd.
Dr. Rugelj je priporočal, naj gre človek, kadar je 'in a bad mood', namesto med druge ljudi, prav v gozd. Ti nimaš kaj veliko kontakta z drugimi ljudmi, (če odštejem dežuranje po teh forumih in drugih podobnih blagostanjih internetnih tehnologij). Torej si precejkrat slabe volje...:) :)

Ko bom pisal ob petih zjutraj, potem bo res kriza, a ne? Boš mi ti iz prve roke svetovala, na koga se v takšnih primerih obrniti? ;))

Navedeno
matjazko

Ko bom pisal ob petih zjutraj, potem bo res kriza, a ne? Boš mi ti iz prve roke svetovala, na koga se v takšnih primerih obrniti? ;))
Seveda. Kaj pa je to takega, pač vstajam ob petih, ti bi tudi lahko in opazoval jutranje svitanje... samo ti greš menda raje v temne gozdove?

trpi v pomladi tej. 

01.04.12 00:57
Navedeno
matjazko

Lahko se name obrneš...Bom ob petih še vedno tu...:)
Navedeno
katenjka

Seveda. Kaj pa je to takega, pač vstajam ob petih, ti bi tudi lahko in opazoval jutranje svitanje... samo ti greš menda raje v temne gozdove?
A ne...Kako lepo je opazovati, ko se prebuja dan in te ogrejejo sončni žarki...:)
Navedeno
Robi...
Navedeno
matjazko

Lahko se name obrneš...Bom ob petih še vedno tu...:)
Navedeno
katenjka

A ne...Kako lepo je opazovati, ko se prebuja dan in te ogrejejo sončni žarki...:)

Za vsak slučaj tudi ob treh in ob štireh glede na njeno oddajo postov. :D

Navedeno
matjazko

Čas je pač relativen.Včasih vstanem malo prej.

trpi v pomladi tej. 

01.04.12 06:34
Navedeno
katenjka
Navedeno
matjazko

Čas je pač relativen.Včasih vstanem malo prej.
Si pa dolgo spala...Cele tri ure....
miššško

01.04.12 17:27
zanimivo...ravno to da si dopovredujete da moraq nekaj postati drugače v teh letihravno sproži frustracije in pozavestno staranje.....vse je v glavi drage moje...če ste že prej tako živele o.k.če pa pričakujete da se bo staranje zaradi tega ker boste sedaj začele poskakovati jesti*zdravo*etc upočasnilo ste žal v zablodi.....upam da ste slišale za KVOCIENT VITALNOSTI..če ga imaste boste pri 40 izgledale 15let mlajše drugače pa si le uredite vse v GLAVAH in ne naprezajte se!!!!l.p.
ronka 

02.04.12 07:31
Bolje v gorah kot da se pijan zabije na cesti in ubije še koga.

Navedeno
katenjka
Navedeno
ronka
Ena ok ženska: [videolectures.net]
En ok tip je bil tudi njen mož, Pavle Kozjek, tragično umrl avgusta 2008 nekje v himalaji.
Saj ne morem verjeti, kakšne predsodke imate nekateri do žensk, ki se ukvarjajo s športom ... pa kakršnekoli starosti že so. Po nekaterih objavah na MON-u sodeč bi se morale očitno vse nad 30 zapret v krsto. Kakršenkoli motiv že ima ženska za šport in voljo do njega, zagotovo ji koristi, tako na področju videza pa tudi postave, če hoče - najbolj se očitno obregate ob to. Zavaljena ženska po vzoru povprečnih Američank in Britank pa si zagotovo ne dela usluge niti za zdravje, niti za telo, pa ne glede na to, če je stara 20 ali 40 let.

Tako, rekreativne in profi športnice, jaz vas podpiram, pa kadarkoli in česarkoli ste že začele, nikoli ni prepozno :-)
Šport, zdravo življenje,.... nobenemu ne škodi. Eni počnejo vse življenje to, eni se pač kasneje spomnijo, da je potrebno skrbeti za zdravje telesa in duha. Nič drugega.
Meni včasih tudi ni bilo treba, sedaj pa - hoja (12 km), tek (cooperja naredim brez težav), sex, zdrava hrana, ampak - kašna gazirana pijača, MCDonalds, alkohol, cigaret ... so tudi na tapeti. Živim po načelu - delaj kot da boš živel večno, uživaj kot da boš jutri umrl. (moja verzija pregovora). Dol mi visi za tiste, ki so skrajni v bilokateri smeri. Njihova stvar, jaz se ne vtikujem v njihovo, oni naj ne v moje življenje. Zato vozimo kolegi in znanci skupaj že iz osnovnošolskih dni - ker se ne vtikujemo v življenja drugih, ampak se sprejemamo takšne kot smo.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 21 plus 6?