Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?
S slabo higieno. Nalezljivo ni, če skrbiš za higieno.

Ja mene pa zanima,če so nevarne?A povzročajo kakšne bolezni?
Sem nekje zasledil da so po eni strani tudi koristne.Odkar človeštvo nima glist se je močno razpasla alergija na razne stvari.
In ponekod jih že kontrolirano dajejo pacientom v boju proti najhujšim oblikam alergij.
Saj meni se tud čudno sliši samo menda res zelo pomaga.
Odrasel človek jih dobi na enak način, kot otrok. Pot prenosa je običajno: blato, roka, usta - nehigiena torej, kot je pravilno rekla že Kitty.________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Pa na rane jih tudi dajejo, da pojejo nekroticno tkivo do svezega, pol jih odstranijo in rana je spucana in se potem lepo zaraste, samo so neke posebne vrste crvi
Sorry, sprašujem kot laik. A pa je to prenosljiva bolezen, a jih ima vsak človek že v telesu oz. so v hrani?
jest česen, česen, česen, pa ne bo nobenih glist
Vsak človek ima v sebi gliste.
Lahko jih pa dobiš v stiku s psi in mačkami. Poglej pod google ali najdi - gliste.
Gliste so ZELO nalezljive. Odrasli jih največkrat dobijo od otrok. Tudi preko wc -ja. Česen je res dober za preventivo, ko pa jih enkrat že imaš, pa se jih ne da znebit z česnom. Potrebno je stopit do zdravnika.

Kaksne tezave pa povzrocajo gliste ?
Slabo ti postane, ko ti ven lezejo iz danke črvi.:-)
meni se zdi, da pri ranah uporabljajo pijavke in ne gliste
Ne, nima jih vsak. Kakšne težave povzročajo preberi spodaj , napisane so tudi poti prenosa:


Nematoda (gliste)

Enterobius vermicularis (podančica)
Drobna, nekaj mm (8-13) dolga glista. Posebej pogosta je pri otrocih. Povzroča bolezen imenovano enterobiozo. Samica nalaga številna jajčeca v analne gube, kar zelo srbi. To privede do praskanja, -> avtoinfekcija. Jajčeca so lepljiva in takoj infektivna.
Klinična slika vsbuje prebavne motnje, živčnost zaradi srbenja,...

Ascaris lumbricoides (navadna človeška glista)
Dolga do 2 dm. Njena jajčeca so telo odporna, saj lahko v naravi preživijo več let; so ovalna, z debelo, močno nagubano lupino, rjavkaste barve.

Trakulje (Cestodes)

Vmesni gostitelj je govedo, tam so v obliki ličinke=ikre. Po zaužitju ikričastega, neprekuhanega mesa pride do infekcije.
V dolžino zraste do 4 m. Prebavil nima, hrano dobiva od človeka kar skozi povrhnjico. @#$%& je nevaren, ker je lahko celo velik -> velik uptake hrane.
Klinični znaki so prebanve motje, glavoboli, ki jih povzročajo toksini te trakulje.

Echinococcus granulosus:
Imenovana tudi pasja trakulja, je 5-6 mm velika, živi ponavadi v psu, ličinka pa v govedu oz. človeku.
Ima le glavico in 3 odrivke. Prenos je možen preko kontakta z psom-gostiteljem, ki se liže okrog zadnjika, nato pa po dlaki -> božamo psa -> neumite roke -> okužba.
Ličinka v človeškem telesu zraste do velikosti otroške glave. Ima močno ovojnico - hidratidna cista in jo ponavadi njademo v jetrih. (V SI na leto kar 10 novih primerov!!!)
Klinični znaki so lahko neopazni, lahko pa cista pritiska na ostala tkiva. Ciste se pod nobenim pogojem ne sme punktirati, odstraniti je potrebno celo.________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Neustrezna osebna higiena (TVOJA!!). Kako pa opravljaš potrebo, če si jih dobila tam? A prijemaš školjko... in si potem ne umiješ rok??? Gliste namreč vedno vstopijo v naše telo preko ust - navadno si jih tja zanesejo z umazanimi rokami.
Pa še res je...v današnem času mislim da je že z minimalna higiena preveč za gliste.
se sicer povsem strinjam z napisanim. Poznam pa tudi stanje na gk, natančneje na intezivni negi v stari porodnišnici.

Predstavljaj si 20 oseb, ki imajo na razpolago 2 wc-ja, 1 umivalnik in 2 tuša. Potem pa še sebe, takoj po operaciji, ko stat ne moraš ne nogah, v eni roki infuzijo, v drugi flaško kamor moraš lulat, wc je pa tako majhen da se moraš stisnit da lahko vrata zapreš.
Zato jaz če nekdo napiše da jih je dobil tam, verjamem da je to možno, tudi najbolj pazljivi osebi, ki maksimalno skrbi za svojo higijeno.

kitty, tako se mi zdi, kot bi me poznala - točno to se je zgodilo -imela sem težko gin. operacijo, na oddelku dva majhna WC-ja za 30 oseb, umivalnik za roke v WCjih, jaz pa vprežena z infuzijo, katetrom, sploh ni bilo nič čudnega, da sem se nalezla. Še nikoli v življenju, ne prej in ne potem nisem bila okužena s temi zajedalci. Še zdravnik ni rekel, da to ni mogoče..ko sem mu to omenila. - Dobro, da se da pozdravit.
Povzročajo ti ranice v steni tankega črevesa, kolike, anemijo,...
Po drugi strani pa so zelo učinkovito sredstvo za hujšanje in so se ženske pred mnogimi leti tudi načrtno okužile z njimi, da so shujšale. Brez heca!
To je cist eno tako naravno sredstvo za hujšanje, da ne rabis kaksnih tablet in praškov zret:)

a niso s trakuljami hujšale ne pa z glisitami?
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf, xls,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 3 krat 9?