Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.
katar 

Vraže ali resnica

12.07.12 23:09
Pozdravljene,

vstopam v 35. teden, nekako se zdi, da je vse v redu... Le vsi me strašijo, da bi morala več počivati, prepovedano je pomivanje oken, generalka v kuhinji .. in podobna dela, ki vključujejo dvigovanje rok nad glavo... Pomivanja oken se res vzdržim, generalke ne delam, lahko pa rečem, da res veliko delam, tudi dela, ki jih s tem težko primerjam (npr, prenašanje res velikih kartonov, brisanje po tleh, veliko čepenja, občasno stegovanje, .... ). Sicer ne dvigujem nobene teže, je pa pač tako naneslo, da sem skoraj cele dneve sama in v zaključni gradbeni fazi hiše, tako da so praktično ves čas dela, pri katerih sploh ne pomišljaš... (razen - še enkrat - dvigovanaj teže - mi še na misel ne pride, to naj fantje uredijo).

Slišala sem, da naj bi s takim delom povzročila, da se otroku naviej popkovnica okoli vratu. Seveda me je zmrazilo in pretreslo, sem iskala in našla le tole:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,6196993,6197879#msg-6197879

Pušenjak meni, da je to vraža (je vsaj menil 2 leti nazaj). Kaj pa ve, imate kakšne izkušnje, jih ima kdo blizu vas????

Res bi rada vedela, poskušam se paziti, res in nekako poslušam detece, ko mu je zadosti, po drugi strani pa vem, da sem v precej specifični situaciji, ko ne morem govoriti o normalnem vsakdanjiku.

Za kakršenkoli odgovor bom hvaležna!
mmiijjaa

Re: Vraže ali resnica

13.07.12 14:22
Hej,
nekoč so govorili, da če nosečnica dvigne oboje rok nad glavo, zaduši plod. To enostavno ni res. Pa vseeno v katerem tednu. So nam pred tremi tedni na materinski šoli celo priporočali pretegovanje (v vse smeri in z rokami nad glavo).

Otrok je v vodi in sigurno ne ve, kje ima mama roke. Če se pa popkovina navije okoli vratu, pa se pač zgodi in sigurno ne zaradi dela. Ko sem se rodila, sem imela popkovino zvito okoli vratu, pa mama ni nikdar fizično delala. Me je rodila po naravni poti, na nobenem uz niso videli, kje je popkovina.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 krat 3?