Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.
Pozdravljene,

za naslednji teden sem naročena na pripravo za carski rez v PDC v porodnišnici v Ljubljani (prvi dan kri in urin, drugi dan ostale preiskave - naj bi trajalo nekaj ur), pa me zanima, če je katera bila tam pred kratkim in kako približno vse skupaj poteka? Predvsem me zanima, ali je laboratorij prav tam v porodnišnici ali moraš iti še kam drugam in kje se dogajajo vse te preiskave - je to vse na tem oddelku, kjer te sprejmejo?

Moram priznati, da me je kar malo strah vsega skupaj, tako da bi bila vesela kakršnihkoli informacij iz prve roke.

Najlepša hvala in lep večer!
Živjo, živjo!

Sama sem bila tam včeraj in danes, tako, da imam res kar najbolj sveže informacije, hehe.

V četrtek sem bila naročena ob 8.30, ob ene 8h sem se prijavila v sprejemni pisarni v pritličju (nekje na levo in potem desno od vhoda - mi je vratar povedal), kjer so me poslali v četrto nadstropje na F oddelek, kjer je ta PDC. Tam so me sprejeli kljub prezgodnji uri, vzeli vzorec urina in krvi in sem šla lepo domov. Prej kot v eni uri sem bila gotova, je pa res, da sva bili samo dve. Pa "na souporabo" ti dajo eno tako počivalno sobico s fotelji in tabureji, da lahko gor dvigneš noge (ZAKON! :)), miza s stoli je tam in postelja, če želiš ležat.

Danes pa so me naročili med 8:30 in 9:00. Najprej sem dobila par listov o zdravstvenem stanju in anesteziji za izpolnit - spet v taluštni sobici. ;) Potem me je prišel iskat ginekolog dr. Miha Lučovnik, naredil UZ, se pogovoril z mano o anamnezi in dosedanjem poteku nosečnosti. Sledila je počivalna sobica, potem posnamejo CTG, sobica, EKG in pogovor z anesteziologinjo (žal pozabila ime, ampak tudi super oseba). Potem prineseš vse liste nazaj, mene je dr. še ginekološko pregledal, da vidimo, kako je z materničnim vratom in če se kaj pripravlja, potem sem dobila datum in "pa,pa". Ob kakšne 12.30 sem bila fertik; smo bile pa samo 3 v obravnavi danes.

Skratka, brez strahu. Se ti res ne splača sekirat. Sobica je luštna, osebje pa zelo prijazno, človeško in strokovno - če so vsi taki, me ni niti malo strah se it "rezat tja, hehe.

Svetujem pa kratke rokave, ker imajo zelo vroče. ;)

LP, T.K.
moja izkušnja

Re: je bila katera pred kratkim v PDC?

13.04.12 17:50
sem bila tam 2 dni nazaj....osebje in vse je ok,...edino kar me je ubijalo je čakanje saj sem ob 7.30 oddala kri in vodo potem pa do 11 čakala ko cepec....no potem se je odvijalo malo hitreje ampak vseeno...v sobi je zelo vroče tako da se ne obleči preveč...hodiš sem in tja na razne preglede ...jaz sem končala malo čez 14 uro....
dobiš zajtrk in kosilo - vsaj jaz sem ga.

Drugače pa vse ok, nič hudega :-)
Najlepsa hvala! :) Me je ze manj strah!
Jaz grem ponovno na PDC v ponedeljek, 15.4., in imam v "paketu" tudi pripravo na CR. Melisa 19, morda bova skupaj tam... :), če imaš tudi ti ta datum. Na PDC sem bila že pred mesecem... v sprejemni pisarni v pritličju oddaš ob 7.30 napotnico in dobiš potrebne papirje za 4. nadst. F oddelek. Do 15h zaključiš, če se ne odločijo, da te obdržijo notri. Najprej daš urin, kri, izmerijo ti pritisk in krvni sladkor. Sledi zajtrk, čez uro in pol zopet merijo krvni sladkor, vmes CTG, Okrog 11h začnejo z ultrazvokom, sledi kosilo in čakanje na pogovor z ginekologom, pri katerem si imela UZ. Ta zadnji del kar dolgo traja, ker se moramo vse zvrstiti, tam nekje do 14., 14.30. Ne vem pa, kako je s pripravo na CR, ker je to zame prvič. Imam pa že za sabo en CR, a takrat nisem imela priprav, ker je bilo to nujno po 7 urah. Nas decko je bil prevelik in ga je bilo treba rešiti...

Upam, da sem ti pomagala... Če se vidiva v ponedeljek, bom pa vesela novega poznanstva, če se boš le predstavila.

Srečno!
Pozdravljena Marjetica!

Si me pa presenetila s sporocilom. Jaz sem namrec ze skoraj eno leto po CR, tole sem pisala se lani :)

Na PDC pa je bilo tako, da sem prvi dan samo zjutraj dala kri in urin, drugi dan pa sem koncala okrog dveh. Imela sem CTG, pogovor z anesteziologinjo, EKG in UZ. Nekatere, ki so prisle samo za en dan, so dobile malico, ostale, ki smo imele tako razdeljeno na dva dni, pa ne, tako da bi priporocila, da si kaj vzames s sabo. Meni dojencek na CTG ni bil prevec zivahen, pa mi je sestra rekla, naj kaj pojem in po enem Twixu je zacel migati ;) Soba, kjer sem cakala med posameznimi pregledi, je imela udobne pocivalnike in tabureje, da si lahko dvignil noge. Skratka, ni bilo nic hudega. Spomnim se, da mi je bilo tam precej vroce in pa s sabo sem imela dosti literature, pa sem brala, ker je bilo vmes precej cakanja. Na koncu so me zapisali v knjigo za CR in ker sem bila prva na vrsti, sem celo lahko rekla zeljo, kateri dan bi raje prisla, tako da sem dojencku sama izbrala rojstni dan :)

Zelim ti, da dobro opravis in vso sreco tebi in tvojemu malcku! Nas fant bo kmalu praznoval ze prvi rojstni dan, moja izkusnja z nacrtovanim carskim rezom pa je bila zelo dobra - vse je slo kot po maslu in je bilo tako drugacno in manj stresno kot prvic, ko sem imela urgenten carski rez.

Srecno!
Melisa
Živjo,

tudi jaz imam kmalu ta pregled v PDC. Vendar ne vem natančno, kaj me čaka. So mi samo na hitro povedali, da bom tam do 15ih, da dobim zajtrk in kosilo, naj pridem na tešče, da mi bojo vzeli urin in kri in če bo kri OK, mi bodo odvzeli večjo količino krvi za eventuelno avtotransfuzijo. Ali ima še kakšna tako situacijo? Pričakujem pa da glede na to, da ste vse nekako podobno opisale samo dogajanje, da se bo podobno doajalo tudi z mano. Trenutno sem v 32. tednu nosečnosti. Ali ste tudi ve šle približno takrat v PDC?

Uživajte in da nam bo šlo vsem tako kot po maslu :)
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 plus 24?