Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.
Nincha 

Ali sem noseča?

18.06.08 12:05
Pozdravljeni!
Imam en problemček in sicer pred 3-4 tedni sem imela zaščiten spolni odnos menstruacija pa mi že zaostaja 13 dni.Nimam kakšnih znakov npr. bruhanje, slabost..itd..samo ko ležim in ko vstanem se mi malo zmoti. Samo mislim da to ne bi kaj vplivalo...Za prsi pa ne vem malo me že bolijo ko se jih dotaknem..Naredila sem tudi nosečniški test pa je bil negativen..mogoče je bil negativen zato ker sem ga prezgodi naredila mislim da po mal manj ko dveh tednih spolnega odnosa.Lepo prosim pomagajte mi ali sem noseča ali ne?
lara croft nepr.

Re: Ali sem noseča?

18.06.08 12:36
kaj pa ce bi zdj test ponovila?
Nincha 

18.06.08 13:57
ja ga morim kupit sam bom mal dle časa trajalo ko more bit to skrivnost glede staršev..drgač pa hvala! pa če se še kej spomneš bi prosla da mi napišeš.

18.06.08 16:37
Tuakj se lahko gremo sam loto in ti rečemo da si ali pa da nisi. Za zihr boš vedla samo s testom.

Znaki ki jih opisuješ so pa lahko čisto normalni pojavi ob ovulaciji ... pa psiha dela marsikdaj tudi svoje.

V Lekarni imaš test Baby check, ki ima dva lističa not in je full poceni ... tako da sam korajžno enkrat mimo lekarne - saj starši ne bodo vedeli. :)

Aja ... če si imela zaščiten odnos je zelo zelo zelo malo možnosti, da je prišlo do nosečnosti. Še pri nezaščitenem odnosu so možnosti majhne. :) Pa srečno.
Nincha 

18.06.08 19:28
Najlepša hvala za nasvet!! Naredila sem test in je negativen..torej super (čeprav si želim otroka vendar sem premlada..)Hvala vsem za pomoč

28.08.09 22:23
19.8 sem imela prvi sploni odnos....imela sva kondom...in takoj ko mu je prišlo ga je tudi zamenjau zaradi varnosti....ampak mene useeno malo skrbi...ali sem lahko useeno noseča....vem da je malo trapasto ampak menstruacijo imam ponavadi 10. v mesecu...to je kar še nekaj dni do takrat...jaz pa sem zelo živčna....torej...ali bi lahko zanosila vkljub taki zaščiti?

29.08.09 12:33
samo eno stvar imam za napisat:zanima me koliko si stara...in,ali se ne znaš odpravit do lekarne po test???

29.08.09 15:25
Nobena stvar v življenju razen rojstva in smrti sicer ni 100%, pa vendar: če imaš menstruacijo okoli 10.- in si imela spolni odnos 19.8.; hkrati pa si ves čas uporabljala kondom, je verjetnost zanositve izjemno majhna.
Seveda pa nismo jasnovidci in v primeru, da te skrbi, je morebitno nosečnost za preveriti s testom: najmanj 15 dni po spolnem odnosu - ta čas pa je že minil.
nii panike

30.08.09 22:01
zamorcek, ni panike, nisi noseča.

lepdan, Nina P, za test je še prezgodaj, ker še ni minilo 15 dni, al jaz ne znam štet od 19 do 30 ?!

30.08.09 22:41
Znaš, znaš, ampak jaz očitno ne znam:))))))))
teden dni po končani menstruaciji me je fant s penisom božal po nožnici.Vendar mu je prišlo šele pozneje.ali sem noseča?
ko sva čez dva dni hotela imeti spolni odnos si je nataknil kondom in ga hotel vtakniti v mojo,venda ni šlo,ko mu je useplo me je zelo bolelo in mi je začela teči kri. Ni mu prišlo v nožnico. Prišlo mu je ko ga je vzel ven. Ali je možnost da sem noseča?
Menstruacija mi zamuja 12dni vendar imam neredno.imam 16let,
testa nebi rada delala ker živimo v majhnem mestu.
bimbolinabambolla

04.07.11 08:16
Zagotovo si noseča. Ne odlašaj in TAKOJ se naroči na pregled. Srečno!
niinaa 

04.07.11 14:20
kako pa je to spolh možno? saj ni bilo sperme? ali ste izšolani za to?
Špelca84

04.07.11 14:35
Spoštovani,

10 dni po zadni menstruaciji, se mi je pojavil rjavi izcedek. Do izcedka pride v različnih časovnih obdobji (včasih zjutraj, včasih opoldne, včasih zvečer). Le-to se mi sedaj pojavlja 3 oz. 4.dni. Drugače me nožnice ne peče/ne kaže nobenih sprememb. Zanima me, ali iz opisa lahko sklepate za kaj gre (gre morda za nosečnost?).

Hvala za odgovor
MaLa82

04.07.11 19:30
hm..10 dni po menstruaciji se začne ovulacija in v ovulaciji se lahko kdaj pa kdaj pojavi izcedek. Odvisno je tudi od tega kdaj si imela spolne odnose, ali si imela zaščitene ali ne. Težko je reči, da nisi noseča, samo zato ker si imela menstruacijo.
Dejstvo je, da imajo nekatere M kljub temu, da so noseče (čeprav je to zelo redek pojav). Izcedek pa je prav tako lahko tudi znak vgnezdenja (pri nosečnosti). Tako da se iz teh podatkov ne da ničesar sklepati.
Svetujem ti, da narediš klub vsemu nosečniški test. In če se vmesne krvavitve ne ustavijo se naroči pri G.
Žal ne morem bolj pomagati.
lp
Ni res

05.07.11 06:33
Navedeno
MaLa82
hm..10 dni po menstruaciji se začne ovulacija in v ovulaciji se lahko kdaj pa kdaj pojavi izcedek. Odvisno je tudi od tega kdaj si imela spolne odnose, ali si imela zaščitene ali ne. Težko je reči, da nisi noseča, samo zato ker si imela menstruacijo.
Dejstvo je, da imajo nekatere M kljub temu, da so noseče (čeprav je to zelo redek pojav). Izcedek pa je prav tako lahko tudi znak vgnezdenja (pri nosečnosti). Tako da se iz teh podatkov ne da ničesar sklepati.
Svetujem ti, da narediš klub vsemu nosečniški test. In če se vmesne krvavitve ne ustavijo se naroči pri G.
Žal ne morem bolj pomagati.
lp

No tole pa seveda ni res. Ene očitno nimate pojma kaj menstruacija sploh je, pa tako pametne znate biti.
floxy

05.07.11 09:18
teden dni po končani menstruaciji me je fant s penisom božal po nožnici.Vendar mu je prišlo šele pozneje.ali sem noseča?
ko sva čez dva dni hotela imeti spolni odnos si je nataknil kondom in ga hotel vtakniti v mojo,venda ni šlo,ko mu je useplo me je zelo bolelo in mi je začela teči kri. Ni mu prišlo v nožnico. Prišlo mu je ko ga je vzel ven. Ali je možnost da sem noseča?
Menstruacija mi zamuja 12dni vendar imam neredno.imam 16let,
testa nebi rada delala ker živimo v majhnem mestu.
Špelca84

06.07.11 12:39
Spoštovani,

10 dni po zadni menstruaciji, se mi je pojavil rjavi izcedek. Do izcedka pride v različnih časovnih obdobji (včasih zjutraj, včasih opoldne, včasih zvečer). Le-to se mi sedaj pojavlja 3 oz. 4.dni. Drugače me nožnice ne peče/ne kaže nobenih sprememb. Zanima me, ali iz opisa lahko sklepate za kaj gre (gre morda za nosečnost?).

Spolne odnose imam vedno zaščitene z kondomom, nobeden od le-teh ni počil ali se snel.

Hvala za odgovor
telebajsika

14.07.11 14:06
Glejte punce vse skupaj. Veliko od vas vas verjetno po par ur "visi" na netu, zakaj si ne bi kaj od tega prebrale kar tam? Če ste pa premlade za spolnost in niste prepričane, v kaj se spuščate, se raje ne. Kako za vrage boste noseče, če uporabljate zanesljivo zaščito? Nekatere se trudijo po par let, brez zaščite, pa jim ne uspe.
Dajte se dekleta malo pozanimat o določenih stvareh preden postavljate vprašanja, sicer pa mislim, da imate vse mame, ki vam lahko marsikaj povedo o tem.

Lp
nosečnost xx

07.08.11 16:49
Menstruacije med nosečnostjo seveda ni. Lažna menstruacija je medicinski termin za krvavitev, ki se lahko pojavi 7-8 dan ko pride do vgnezdenja blastociste na zadnjo steno maternice. LP.
Monikaaa

18.08.11 20:16
Pozdravljeni !
Imam problem in sicer mi menstruacija izostaja ze 5 dni. Stara sem 16 let, kmalu bom 17 in s fantom sva sicer probala imeti spolne odnose vendar zaradi bolecin nisem mogla tako da predvidevam da moja deviska kozica se ni pocena saj ni bilo krvi. Fanta sem uprasala in mi je povedal da ni mozno da bi deviska kozica pocila saj zaradi bolecin ki sem jih imela penisa ni mogel niti ustaviti v noznico!
Ali bi lahko useeno noseca ker je fant dozivel orgazen in bi lahko nekaj sperme po nesreci prislo do noznice ????
Testa se nisem opravila vendar ga bom ampak me je zelo strah ce bo pozitiven ker potem ne vem kam naprej sam svojega osebnega ginekologa nimam! Ce bi bila res noseca ali bi mi lahko moja osebna zdravnica dala napotnico za nujni pregled pri ginekolgu in bi ta opravil pregled sam u primeru da sem noseca bi naredila splav ker za dojencka se nisem pripravljena sam sem se vedno v srednji soli 2.letnik.!
Prosim za hiter odgovor saj se bojim da mi zmankuje casa in potem splava ne bo mozno vec opraviti !!!!

Hvala !
Lepo pozdravljeni !
Halo........

18.08.11 20:23
Navedeno
Monikaaa
Pozdravljeni !
Imam problem in sicer mi menstruacija izostaja ze 5 dni. Stara sem 16 let, kmalu bom 17 in s fantom sva sicer probala imeti spolne odnose vendar zaradi bolecin nisem mogla tako da predvidevam da moja deviska kozica se ni pocena saj ni bilo krvi. Fanta sem uprasala in mi je povedal da ni mozno da bi deviska kozica pocila saj zaradi bolecin ki sem jih imela penisa ni mogel niti ustaviti v noznico!
Ali bi lahko useeno noseca ker je fant dozivel orgazen in bi lahko nekaj sperme po nesreci prislo do noznice ????
Testa se nisem opravila vendar ga bom ampak me je zelo strah ce bo pozitiven ker potem ne vem kam naprej sam svojega osebnega ginekologa nimam! Ce bi bila res noseca ali bi mi lahko moja osebna zdravnica dala napotnico za nujni pregled pri ginekolgu in bi ta opravil pregled sam u primeru da sem noseca bi naredila splav ker za dojencka se nisem pripravljena sam sem se vedno v srednji soli 2.letnik.!
Prosim za hiter odgovor saj se bojim da mi zmankuje casa in potem splava ne bo mozno vec opraviti !!!!

Hvala !
Lepo pozdravljeni !

kako ste lahko tako neodgovorne...zdaj pa panika. Kondome prodajajo v vsaki trafiki, pismo....Naj kar dela prpa malo, boš vedela za drugič. Grow up!
punčka seveda si zanosila

19.08.11 09:38
Ja, komot si lahko noseča. mislim celo, da si zanosila, no boš pa mlada mamica, saj ni problem, pa dom abodo najbrž zelo veseli! Če sexaš pol morš prevzet tud odgovornost punčka!!!
5 krat 2

19.08.11 11:04
Navedeno
Monikaaa

!

Seveda, sperma je prišla v nožnico, komot si noseča. In ker ti menstruacija zamuja, je to celo zelo verjetno.

19.08.11 19:36
Navedeno
Halo........
Navedeno
Monikaaa
Pozdravljeni !

Hvala !
Lepo pozdravljeni !

kako ste lahko tako neodgovorne...zdaj pa panika. Kondome prodajajo v vsaki trafiki, pismo....Naj kar dela prpa malo, boš vedela za drugič. Grow up!

Mislim, najlažje je napadat, kot pa svetovat.

Najprej narediti test (prodajajo jih v vsaki lekarni in DM-u). Ko boš naredila test, pa se takoj naročiti h ginekologinji. Povej, da si noseča, te bo hitro naročila.
Upam, da nisi noseča, da ti ne bo potrebno sprejemati težkih odločitev.
V naprej pa po pameti.
Monikaaa

20.08.11 10:25
To sporocilo sem pisala zelo na hitro in sem pozabila omenit da je pri usem tem fant imel kondom ampak ker mi menstruacija zamuja sem se zacela sprasevat ce bi bilo mozno da bi sperma po nesreci prisla do noznice ko je fant sneu kondom al kaj takega !!!!
Nisem toliko neodgovorna da bi imela odnos brez kondoma saj dojencka nocem vendar me je strah zakaj mi menstruacija zamuja !!!! ????

Hvala

20.08.11 10:28
Navedeno
Monikaaa
To sporocilo sem pisala zelo na hitro in sem pozabila omenit da je pri usem tem fant imel kondom ampak ker mi menstruacija zamuja sem se zacela sprasevat ce bi bilo mozno da bi sperma po nesreci prisla do noznice ko je fant sneu kondom al kaj takega !!!!
Nisem toliko neodgovorna da bi imela odnos brez kondoma saj dojencka nocem vendar me je strah zakaj mi menstruacija zamuja !!!! ????

Hvala

Če sta uporabila kondom, potem nisi noseča. Če te je pa še vedno zelo strah, pa po test nosečnosti, da te pomiri :)
MUCABUCA

20.08.11 11:06
sEVEDA JE LAHKO NOSEČA, ČE JE PA KONDOM POČIL.nosećča si!!!!HITRO PO POMOČ
Monikaaa

20.08.11 13:25
Kondom ni počil! Vendar mi ni jasno zakaj mi zamuja menstruacija ...
Test bom opravila vendar nwm kam po pomoc ce bo pozitiven saj svojega ginekologa nažalost nimam in lepo prosim če bi mi lahko kdo svetovau glede tega???
Saj v primeru da sem noseča bi rada naredila splav kar mislim da je pravilno sam za dojencka se nisem pripravljena vendar nwm kam se obrnit po poč ker nimam osebnega ginekologa???
Hvala
idiotka!

20.08.11 18:01
Navedeno
MUCABUCA
sEVEDA JE LAHKO NOSEČA, ČE JE PA KONDOM POČIL.nosećča si!!!!HITRO PO POMOČ

Idiotka, kaj si ti sadist, da uživaš, če mučiš druge?? Pa še nepismena si zraven, baba škodoželjna.

Monika, ob vsakem spolnem odnsou je možnost, da zanosiš, tudi ob vsej zaščiti je še vedno 1% možnosti za zanositev, vseeno pa se malo umiri, kupi clear blue ali baby check, naredi in nehaj psihirati, ker lahko ravno od pretiranih strahov M zamuja. Včasih pač zamuja, pa nikoli ne izveš razloga, zakaj. Mirno kri in živce, če bi pa slučajno imela to smolo, da si v tako nemogoči situaciji zanosila, se skušaj najprej pogovoriti z mamo, če je le mogoče, če ne pa s kako precej starejšo žensko (prijateljico, teto, sosedo...), ki ima dovolj izkušenj in ji zaupaš. Šla boš do prvega ginekologa, magari na ginekološko urgenco, ki jo ima vsaka bolnišnica in tam povedala, kako in kaj je, pa te bodo usmerili dalje. Verjemi, da nisi ne prva in ne zadnja, ki se ji je zgodilo, kar naj se ne bi. Za pridieg je prepozno. Ti pa toplo priporočam, da najprej narediš test, pa prej si DOBRO PREBERI NAVODILA, da ga boš naredila pravilno. Preberi si vsa navodila zvečer, pa zjutraj preden boš naredila test, še enkrat in ga nato naredi po korakih. Pa vse si pripravi prej, čist kozarček itd. Lahko te pohvalim, da st abila s fantom razsodnejša od večine in sta uporabila kondom, ki ne ščiti samo pred nosčenostjo, ampak tudi pred številnimi boleznimi. Če odmislim dejstvo, da je za moje pojme pri 16tih še prezgodaj za take korake (zakaj - to sama zdaj občutiš!! ker je teža odločitev in breme strahu preveliko za na pol dorasle mladostnike), sta ravnala v vsem pravilno. Zdaj se pa umiri in naredi test, potem pa POROČAJ!!!
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 4 krat 7?