Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.
Lin

Test-kdaj pokaže nosečnost

09.06.08 14:18
Ker čutim, da se z mojim telesom nekaj drugače dogaja kot ponavadi, me zanima, če testi kot npr. Clearblue kdaj pokažejo nosečnost že pred zamudo menstruacije, torej kakšen teden po ovulaciji.
hvala vam za odogvore, ker sem resnično v skrbeh.
pokaže ti,ko menzes zamuja...že prvi dan...prej nima smisla,ker ne bo realno...l.p.
Krvni test pokaže veliko prej. Če se ti mudi pojdi v laboratorij.
baby check mini

Re: Test-kdaj pokaže nosečnost

09.06.08 15:02
V DM & Lekarnah imajo baby check mini (roza mini pakunkga, vsebuje dva testa).
kupila sem ga bila po branju foruma ginekologija in res pokaže zelo zgodaj .. par dni po prilakovani ovulaciji (< 20 dni od zadnje menstruacije) je pokazal pravilno.

Srečno ... in naj bo rezultat, tak kot si ga želiš :)
Navedeno
baby check mini
V DM & Lekarnah imajo baby check mini (roza mini pakunkga, vsebuje dva testa).
kupila sem ga bila po branju foruma ginekologija in res pokaže zelo zgodaj .. par dni po prilakovani ovulaciji (< 20 dni od zadnje menstruacije) je pokazal pravilno.

Srečno ... in naj bo rezultat, tak kot si ga želiš :)

Par dni po ovulaciji je bil test pozitiven ravno zaradi ovulacije. To da si noseča je samo naklučje. TUdi če ne bi bila bi bil test pozitiven.
Navedeno
k i t t y

No, zanimivo. Ko sem bila prvič noseča (8 let nazaj), sem bila neučakana in sem 14 dni po zamudi menstruacije, ko mi je Clear Blue kazal dve črtici, hotela še v laboratorij na krvni test, pa mi je sestra pri ginekologinji rekla, da so tako zgodaj najbolj zanesljivi testi a la Clear Blue, da se na krvi še nič ne vidi???
Navedeno
mama2831
Navedeno
k i t t y

No, zanimivo. Ko sem bila prvič noseča (8 let nazaj), sem bila neučakana in sem 14 dni po zamudi menstruacije, ko mi je Clear Blue kazal dve črtici, hotela še v laboratorij na krvni test, pa mi je sestra pri ginekologinji rekla, da so tako zgodaj najbolj zanesljivi testi a la Clear Blue, da se na krvi še nič ne vidi???

ojoj :) ta sestra pa ni v šolo hodila

Ko pride do vgnezditve se začne proizvajat hormon bhcg in se podvaja na 24-72 ur. Krvni test pokaže vrednost hormona bhcg. Če je povišan se nekaj dogaja:)
cvetka4

09.06.08 20:14
25 dan sem imela pozitiven test
No,meni pa veliko zamuja-kajti imam že63dan,ko je nimam.Bila sem pri zdravniku-ginekologu-rekel mi je da imam zadebeljeno sluznico in da to pomeni,da bo prišla menstruacija-sam ne vem kdaj.vzeli so mi kri,ki pa je bil rezultat 0,00-to se pravi da nisem noseča,ali obstaja možnost.
Test za nosecnost naj bi pokazal pravilno 14 dni po spolnem odnosu, najboljse ga je uporabljati zjutraj (1. urin), ker je takrat koncentracija hormonov najvisja. Seveda pa drugace pokaze tud cez dan pravilno. V krvi se pa res ze zelo kmalu vidi, ali je ali ne.
In zakaj nekaterim test kljub nosečnosti ne pokaže? Sicer jih je zelo malo takih, a baje so.
xtinchyyy

12.09.09 10:45
Navedeno
"k i t t y"

Navedeno
mama2831
Navedeno
k i t t y

ojoj :) ta sestra pa ni v šolo hodila

Ko pride do vgnezditve se začne proizvajat hormon bhcg in se podvaja na 24-72 ur. Krvni test pokaže vrednost hormona bhcg. Če je povišan se nekaj dogaja:)

Po moje javno zdravstvo špara s financami, saj so testi, kot je določanje beta HCG zelo dragi. Zato raje tako rečejo, da ti kupiš urinski test, čeprav je manj zanesljiv in občutljiv! Na tak način lahko okrog prinesejo ogromno žensk! Cena v krvi namreč znaša okrog 30€, urinski so pa do 10×cenejši. Mislim, da je bil to ta razlog, ne da bi bila sestra nevešča svojega dela.

Je pa logično, da prej naraste v krvi, saj se šele po določeni koncentraciji hormon začne izločati z urinom!
Zaskrbljenaaaa

15.08.10 23:51
Ali jemanje kontracepcijskih tablet vpliva na izid krvnega testa tj. če se test naredi medtem, ko se jemlje tablete?
prvič

05.09.10 08:26
če punca ne je tabletk in nisva uporabila kondoma in je prišlo do ovulacije ali lahko naredi test oz. ali bo zanesljiv v roku 24 ur?

hvala in lp
Manca22

12.11.10 11:17
Pozdravljene,upam,da mi bo ktera znala pomagati pri moji težavi oz zaskrbljenosti..

Ali je možno da urinski test First sign ni pokazal nosečnosti zaradi tabletk za pospešitev menstruacije,ki sem jih morala jemati,ker nisem imela menstruacije zaradi problemov z jajčnikom.
Do 15ga septembra sem bila v bolnici in sem nato do 20ga jemala te tabletke in nato 24ga dobila menstruacijo ki je bila prisotna 3 dni. 17ga sem imela nezaščiten spolni odnos (ginekologinja mi je rekla,da če mislim zanositi da je to pravi čas ker imam zelo močno ovulacijo zato tudi problem z jajčnikom)...ampak sma s fantom vseeno ''pazila''. Nato sva po menstruaciji začela načrtno delati na otroku. Test je pokazal pozitivno 29ga oktobra in zdaj nikakor nevem kdaj sem zanosila :S pred ali po menstruaciji,kar me resnično spravlja ob živce :/..nosečnost mi zdaj normalno računajo po prvem dnevu zadnje menstruacije ..24.september.
Te tabletke za pospešitev menstruacije mi nedajo miru,če so prikrile nosečnost in sem dejansko prej zanosla???
nejka27

13.11.10 12:40
In kaj te zdej bedira,..sej tudi po velikosti ploda in gestacijki vrečki vidijo koliko je stara nosečnost.Lepo se sprosti, uživaj v nosečnosti in sploh ne razmišljaj o stvareh,ki niso pomembne,..:))),glavno,da je vse o.k. z bebačem.SREČNO
pika pokica

15.11.10 15:37
meni je po ET pokazalo rahlo črtico že 9. dan.
tjasi

17.11.10 10:57
Zivjo punce,
upam da mi bo katera znala odgovoriti na moje vprasanje...S fantom sva priblizno pred tremi tedni nehala 'paziti'.Po 14 dnevnem poskusanju sem dobila menstruacijo,a samo za dobra dna dni,to naj bi pomenilo,da se ni nic prijelo.Zdaj pa dober teden spet poskusava in meni je ze slabo,oz. imam stalno neprijeten obcutek v zelodcu zadnja dva dni.
Je mozno,da se pozna ze tako hitro,saj ostalih znakovse nisem opazila???
Vem,da smo zenske po M najbolj plodne,ampak vseeno se mi to zdi prehitro za ta stalen obcutek slabosti.
Upam,da mi bo katera lahko svetovala,kaj storiti...:)
Joj bi blo fino, da si punce mal preberete o delovanju ženskega telesa, pa si boste odgovorile na vrsto vprašanj.
To da si dobila dvodnevno krvavitev še ne pomeni, da se ni nič prijelo, ker sploh ni rečeno, da je to bila menstruacija. Lahko je bila celo vgnezditvena krvavitev in si noseča in ti je zato slabo. Najbolje, da se prepričaš z nosečniškim testom.
Ženska je najbolj plodna v času ovulacije......sicer res da se le ta zgodi po menstruaciji, pa vendar ne takoj, odvisno od dolžine ciklusa........
Torej kaj storiti? Najbolje, da narediš test nosečnosti.
dekle 10

08.12.10 22:31
Pozdravljene!
Mene pa zanima če sem lahko noseča kljub temu da sem 4 - krat naredila test baby check mini, in je vedno pokazalo negativno?? Jemeljem kontracepcijske tabletke logest, vendar jih nism jemala tončno ob isti uri kot bi morala (moram ob 5ih, včasih pa sem sem vzela kasenje, okrog 9ih in podobno, ker sem pozabila). Poleg tega sva z fantom vedno prekinila spolni odnos... vendar mi je bilo zadne čase zelo slabo in skos se mi mudi lulat (res skus, občutek da moram lulat sploh ne izgine)... Menstruacijo, pa sem zdaj že dvakrat normalno imela. Kaj mislite?
Zakaj prej ne preberete Pušenjakovih odgovorov na temo "Pozabljena tabletka" (ABC Ginekologije), kjer res potrpežljivo vsaki "kozi" odgovarja na podobno neumna vprašanje (hint: različne ure jemanja tablet nimajo vpliva, če pa par dni sploh ne vzameš, pa hormonska zaščita že lahko popusti ... )

Pa ni mi jasno, zakaj tipu najedate s prekinitvijo SO, če ste itak na KT?

"otroci .... "
POZDRAVLJENI!
jaz imam tud en problem..namreč z fantom delama da bi zanosla in to že kar dva mesca..prejšni mesec sem bila bolana res da je mestruacija trajala tri dni in je bila rozaste barve...naredila sem že 4 teste in vsi so negativni bili...amapk men je slabo in me srbijo in bolijo zize in to full in trebuh imam trdi kaj naj bi to pomenilo...zanima me še to imam tudi beli tok dva dni ga mam pol ga nimam pa ga spet mam je možno da BELI TOK VPLIVA NA RAZULTAT??
L.P
2121

25.12.10 13:34
Pozdravljeni,

prosila bi vas za mnenje,..... Redno jemljem tabletke in sicer yasminelle,...11.11 pa do 17.11 sem imela premor(nisem jemala tabletk) nato je sledila nova škatlica ,.. vendar sem zadnjo tabletko, ki bi jo morala vzeti 8.12, pozabila in sem jo vzela 9.12, nato pa zopet bila brez tabletk do 15.12. od takrat tabletke redno jemljem zjutraj(predhodno sem imela daljše razmake, zjutraj, zvečer) vendar imam vsakodnevni izcedek rjavo-rdeče ali rdeče sluzi,.... skrbi me ker sem pred 1 mesecem ali dvema imela spolni odnos,.... tudi sama zadnja menstruacija ni bila najmočnejša,.. da povzamem skbi me da sem noseča kljub 2ma negativnima testoma,.. vendar zaradi svoje duševne motnje(OKM) že 14 dni ne spim, ne jem in zopet tonem,... nočem krititke, te imam že dovolj,...hočem le vaše mnenje ker noben test mene bo prepričal,.. zanima me tudi ali je nujno vzeti test na 4 dni pred M, oz na dan izostanka(tega sicer nisem imela),.. ali ga lahko naredim kadarkoli,...

Hvala vam za odgovor

lep pozdrav
Draga moja, že kar dva meseca???!!!

Potrpljenje je božja mast. Midva sva se trudila celo leto (12 mesecev), da za nekatere sploh ne govorim (leta in leta).

Psiha dela svoje. Zato tudi nosečniški znaki.

Priporočam nosečniški test. Po zamudi menstruacije.

Mene je presenetilo, ker sem se naveličala vsak mesec čakat in opazovati vsak najmanjši znakec, in sem pustila naravi da dela svoje, jaz pa svoje delo.

Da ne boš razočarana, če ne bo takoj...

lp, medicor
lep pozdrav.Mene pa nekaj zanima. M sem imela od 17.12.2010-24.12.2010. Nekaj dni po so se začele slabosti,napet trebuh,utrujenost. od 4.1-6.1. sem imela najprej rjav izcedek nato pa rozast dva dni.potem pa nič.ta teden bi morala dobiti M (v čet.),danes sem delala test pa je bil negativen.Ali sem lahko vseeno noseča in sem test delala prehitro? Naj še povem da sem že delala en test pa je bil rahel plusek na CB. LP Hvala za odg.
Svašta res

12.01.11 07:59
Navedeno
sarra90
lep pozdrav.Mene pa nekaj zanima. M sem imela od 17.12.2010-24.12.2010. Nekaj dni po so se začele slabosti,napet trebuh,utrujenost. od 4.1-6.1. sem imela najprej rjav izcedek nato pa rozast dva dni.potem pa nič.ta teden bi morala dobiti M (v čet.),danes sem delala test pa je bil negativen.Ali sem lahko vseeno noseča in sem test delala prehitro? Naj še povem da sem že delala en test pa je bil rahel plusek na CB. LP Hvala za odg.

Ja dobro no, a boš sedaj na vsak post obesila to tvoje vprašanje? MI NE MOREMO VEDET ČE SI NOSEČA. Dajte si že enkrat to dopovedat.
VEM DA NE MORETE VEDETI DA SEM NOSEČA.POL PA POJDI DOL S FORUMA...
žž

15.01.11 10:07
Kaj pa če te zgaga peče na začetku,...na vsako uro sem na Wc ...lulat, in vsakič še kakat ??? Boli me samo leva joška ??? Ponoči sem kot sova, ne morem spat, čez dan bi pa spala...
šš

16.01.11 16:05
žal ni bilo nič ....redno dobivam nA 30 dni, sedaj mi je pa zastaja 4 dni. Pa drugič! :(
taj-cika

26.01.11 18:48
zivijo

Imam en problem. Zadnjo M sem imela 3.12.1010 in je do zdaj se nisem dobila. Naredila sem vec testov, vendar so vsi pokazali negativno.

Cudi me to, da imam veliko znakov, ki nakazujejo na nosecnost ( pogosto uriniranje, blage slabosti, povisana temperatura ze 7 dni, velika utrujenost, izostren voh,bolece prsi, ze kak teden mam velike kar bolece krce, kot da jo bom dobila))

Nekje sem zasledila da so lahko testi tudi lazno negativni. Je imela mogoce katera podobne izkusnje.

lep pozdrav vsem noseckam, tistim ki na tem delajo in pa tudi vsem mamicam.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 21 minus 16?