Najbolj brane teme zadnjega tedna:
tor, 29. apr 2008
sre, 18. avg 2004
pet, 21. nov 2003
pon, 06. okt 2008
pon, 28. jun 2004
ned, 15. feb 2009
sre, 11. avg 2004
sre, 23. maj 2012
pon, 20. jun 2005
čet, 09. okt 2003

|
PROTI DZ
Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši20.03.12 20:22 |
|
mamicaZ
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši20.03.12 22:00 |
|
izbira zdravniškega posega
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši20.03.12 23:34 |
|
še ena__
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši20.03.12 23:51 |
|
Slovenija na poti v fašizem
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši21.03.12 06:52 |
|
prej za, zdaj proti
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši21.03.12 09:21 |
|
a smo kriminalci?
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši21.03.12 22:18 |
|
Kaj vam je ljudje božji?
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši22.03.12 00:49 |
NavedenoTo bi kar držalo, če bi bilo kje definirano kaj pomeni "HUJE OGROŽENO NJEGOVO ZDRAVJE", ker pa tega ni in ker naši centri za socialno delo in sodišča in zdravniki delajo kakor delajo, bodo lahko s skupnimi močmi odločili, da je tvoj otrok "huje ogrožen" zaradi kake banalne zadeve in ti kot starš se nimaš komu pritožit, ker niti nimaš vpogleda v "obtožbe". Otroka ti lahko zaslišujejo po mili volji, za to ne odgovarjajo nikomur razan sami sebi.....in ni hudič da iz tistih otrokovih izjav in členov v zakoniku ne morejo zaključit, da je otrok "huje ogrožen" zaradi psihičnega nasilja napr.
Družinski zakonik v 176. členu govori o tem, da se sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju brez soglasja staršev, kadar "JE TO NUJNO POTREBNO, KER JE OGROŽENO NJEGOVO ŽIVLJENJE ALI JE HUJE OGROŽENO NJEGOVO ZDRAVJE." Nujno potrebno pomeni, da ni druge možnosti za preprečitev hude ogroženosti.
|
proti
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši22.03.12 14:59 |
NavedenoKaj vam je ljudje božji?
Spoštovani, ta lažnjiva zgodba o prisilnem cepljenju in prisilnem hranjenju otrok je nastala v viški župniji. Upam, da boste ugotovili, da je vse to, kar pišete strašljivo zavajanje, ki izvira iz tega, da ljudje niso več kupovali zgodbic o tem, da je tistih 50 istospolnih družin konec civilizacije. Sporducirati je bilo treba kup laži in ta, ki jo omenjate, je zgolj ena od njih. Družinski zakonik v 176. členu govori o tem, da se sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju brez soglasja staršev, kadar "JE TO NUJNO POTREBNO, KER JE OGROŽENO NJEGOVO ŽIVLJENJE ALI JE HUJE OGROŽENO NJEGOVO ZDRAVJE." Nujno potrebno pomeni, da ni druge možnosti za preprečitev hude ogroženosti. Pri zavrnitvi cepljenja ne gre niti za hudo ogroženost zdravja konkretnega otroka niti za ukrep, ki bi bil nujno potrebe in ne bi imel alternative. Poleg tega vsak ukrep po novem Družinskem zakoniku mora predlagati Center za socialno delo, odobriti pa ga mora sodišče. Torej se oba organa morata strinjati o ukrepu, za katerega v osnovi ve samo zdravnik in podatek o cepljenosti ali necepljenosti do Centra za socialno delo ali sodišča sploh ne pride, ker se ne en ne drug s tem ne ukvarjata. Ukrep zdravljenja bo prišel v poštev v primerih hude podhranjenosti (na Dolenjskem smo pred par meseci imeli primer otroka, ki je pri desetih mesecih tehtal 3,5 kg in ga starši očitno niso zdravili oziroma zanj skrbeli na pravi način, pri čemer je nepomembno, ali je bil vegetarijanec ali vegan ali mesojedec, pomembno je, da je pri desetih mesecih imel težo novorojenčka in da je tudi zaradi tega umrl). Drug primer nujnega zdravljenja bi bil transfuzija krvi, kadar je otrok tik pred smrtjo, starši pa tega zaradi verskih ali drugih prepričanj ne dovolijo. In tretjič, do zdravstvenega pregleda brez soglasja staršev bi lahko prišlo pri spolno zlorabljenih otrokih, saj brez te določbe v Družinskem zakoniku brez soglasja staršev zdravstveni pregled ni dopusten, pa četudi so kot storilci osumljeni starši. Lepo vas prosim, ne nasedajte manipulacijam, ki jih širi katoliška cerkev pod fasado zaskrbljenih staršev. V nedeljo bom ZA, ker je zakon dober za otroke in za starše.
|
nujno ogrožujoče
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši22.03.12 18:54 |
NavedenoKaj vam je ljudje božji?
Spoštovani, ta lažnjiva zgodba o prisilnem cepljenju in prisilnem hranjenju otrok je nastala v viški župniji. Upam, da boste ugotovili, da je vse to, kar pišete strašljivo zavajanje, ki izvira iz tega, da ljudje niso več kupovali zgodbic o tem, da je tistih 50 istospolnih družin konec civilizacije. Sporducirati je bilo treba kup laži in ta, ki jo omenjate, je zgolj ena od njih. quote]
Kakšni županiji?????????? Ta zgodba, ki ni zgodba, ampak realnost mnogih med nami že danes, je popolnoma neverska, nepolitična in nezlagana, nastala pa je na Facebook skupinah Naravno otroštvo in Svoboda odločanja... pa še na veliko nevladnih nepolitičnih nereligioznih nespolno sumerjenih in drugače ne-opredeljenih spletnih portalih, ki točno vedo, kam država steguje svoje lovke. To ni nobeno zavajanje, meni država zaradi cepljenja in prehrane že danes grozi, če samo upam na glas povedat, vprašajte zdravnike, kaj bodo naredili, če se jutri 10% staršev ne pojavi več na sistematskih pregledih, ki so kao prostovoljni, nekateri so že javno izjavili, da bi bilo treba tedaj starše začet prijavljat na CSD! To je bilo pred nekaj meseci celo v TV Dnevniku ena taka izjava. Vprašajte zdravnike, ali je cepljenje proti otroškim boleznih NUJNO in ali je opustitev tega dejanja s strani staršev OGROŽANJE OTROKA, nekateri bodo rekli, da je to celo HUDO ogrožanje otoka, z veseljem pa bom brala o izjemah, ki si bodo iz vrst pediatrov drznili reči, da to ni nujno in da to ni ogrožanje otroka. Isto je s hrano. Kar drznite si otroka ne hranit po smernicah in to povedat na glas.
|
podhranjenost
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši22.03.12 19:12 |
|
totalitarizem
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši22.03.12 22:33 |
Navedenopodhranjenost
Če hočejo dobiti na zdravniški pregled spolno zlorabljene otroke, naj napišejo v zakon, da velja ob sumu spolne zlorabe oz. ob očitnem videzu podhranjenosti
Ne, tudi to ne bo dovolj. Mojemu otroku je živo cepivo tako grobo uničilo črevesje, da je bil nekaj let videti kot taboriščnik ali afriški lačen otrok, jedel je dedesetkrat na dan, kar naprej lačen, vendar je pred našimi očmi hiral. Za to imamo medicinske potrditve in izvide iz tujine, v Sloveniji jih nihče ne želi videt, kaj šele prebrat. Poznam veliko otrok, ki imajo zaradi istega cepiva podobne težave, a nimajo noenih izvidov, tesov nočejo naredit, starši si menda vse domišljajo...
Mimogrede, poznate zgodbo Alana Yurka, ki je sedel v zaporu predolgo, obtožili so ga, da je ubil svojega otroka. Ogromno časa in pomoč kupa ljudi je rabil, da je obnovil sojenje in dokazal, da je otroka ubilo cepivo in da se ga sam ni dotaknil. Ne sanja se mnogim, kaj je država sposobna zakuhat.
Res je, v fašizmu, ki je v bistvu državni korporativizem, je država vzgajala otroke, starši so morali ubogati. Potrošniški kapitalizem je korporativizem, prek medijev, oglasov in vrste drugih vzvodov država že dolgo poskuša vzgajat nas in še posebej naše otroke, če ji seveda dovolimo. A še kdo dvomi, da danes korporacijski interesi obvladujejo cel sistem in da hočejo samo še več moči? Ne nasedajte vsiljeni versko-politični polarizaciji.
|
laži
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši23.03.12 14:11 |
|
nebuloza
Re: Boli me nasilje nad otroci, ampak ne požrem pa nasilja države nad starši23.03.12 15:37 |
Navedenolaži
http://www.youtube.com/watch?v=WKcnBMhQxJs
Gledam tale video, ko govori pediatrinja zagovornica Družinskega zakonika v zvezi s cepljenje, in mi je slabo od sprenevedanja. Bom uporabila kar besede kolega, ki odgovarja tako, kot je v resnici:
Pa človek ne more verjeti, da takšna javna osebnost laže! Mislim, da je to pika na i vseh debat okrog cepljenja.
Pravi: "Starši lahko otroka cepijo, če ga želijo cepiti. Če ne želijo seveda prevzamejo odgovornost za njegovo zdravje." TO JE LAŽ! Zakon o nalezljivih boleznih (ZNB) ne omogoča prostovoljnega cepljenja, ampak je cepljenje obvezno! Starši nimamo pravice odločanja o tem ali lahko otroka cepimo ali ne, ampak ga moramo!
Pravi, da v svoji 35-letni praksi ne pozna primera, da bi koga prisilno cepili. Seveda ne, ker ji noben zakon tega ni omogočal! Sedanji predlog zakona, pa bo to omogočal!

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.