Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.
kaj storiti?

nevzgojeni otrok

12.03.12 10:44
Pretekli vikend sem bila priča dogodku, ki mi ne da miru. Na igrišče, kamor tudi sama zahajam, je prišel v spremstvu babice skrajno nemogoč 6-letnik. Babica je bila proti njemu očitno nemočna. Ko je divjal preko vseh otrok, norel po igralih, plezal vsevprek in se ni oziral na nikogar (bilo pa je veliko zelo majhnih otrok), je babica zgolj žugala s prstom in govorila: "Še enkrat te vidim, samo še enkrat te vidim!" In ko ga je še enkrat videla, ni storila nič, temveč je ponovila svoje žuganje.
Ko je tega divjaškega otroka neka druga mama, ker je podrl njenega otroka, opozorila, naj pazi, jo je mali brcnil in pljunil. Ta mama je bila tako iz sebe, da je le nemočno pogledala babico. Babica pa naprej svojo: "Joj, pa kaj je danes s tabo? Veste, ponavadi ni tak. Daj, umiri se, no."
Saj se zavedam, da gremo še vedno lahko stran, če se nekdo katastrofalno obnaša. A v primeru, ko pride do incidenta, recimo fizičnega obračunavanja (brcanje, pljuvanje), me zanima naslednje: kaj lahko ukrenemo? Ali se lahko kliče policijo? Kajti če bi me odrasel človek napadel na tak način, bi to vsekakor lahko storila. Ne vem pa, če se to sme tudi pri otroku.
Hvala za vašo pomoč!
Rok-1 

Re: nevzgojeni otrok

12.03.12 10:47
Uradno sicer ne vem, po logiki je pa vsak napad - napad. Torej lahko.

Sam bi pa takemu mulcu (po njegovem pljuvanju in brcanju) ziher primazal eno po riti ali pa okrog ušes - in se šel potem držeč mulca pogovorit z babico.
Mulc

12.03.12 10:52
Nazaj bi ga pljunla!!!
pomehkuženi starši

12.03.12 10:53
Navedeno
kaj storiti?
Pretekli vikend sem bila priča dogodku, ki mi ne da miru. Na igrišče, kamor tudi sama zahajam, je prišel v spremstvu babice skrajno nemogoč 6-letnik. Babica je bila proti njemu očitno nemočna. Ko je divjal preko vseh otrok, norel po igralih, plezal vsevprek in se ni oziral na nikogar (bilo pa je veliko zelo majhnih otrok), je babica zgolj žugala s prstom in govorila: "Še enkrat te vidim, samo še enkrat te vidim!" In ko ga je še enkrat videla, ni storila nič, temveč je ponovila svoje žuganje.
Ko je tega divjaškega otroka neka druga mama, ker je podrl njenega otroka, opozorila, naj pazi, jo je mali brcnil in pljunil. Ta mama je bila tako iz sebe, da je le nemočno pogledala babico. Babica pa naprej svojo: "Joj, pa kaj je danes s tabo? Veste, ponavadi ni tak. Daj, umiri se, no."
Saj se zavedam, da gremo še vedno lahko stran, če se nekdo katastrofalno obnaša. A v primeru, ko pride do incidenta, recimo fizičnega obračunavanja (brcanje, pljuvanje), me zanima naslednje: kaj lahko ukrenemo? Ali se lahko kliče policijo? Kajti če bi me odrasel človek napadel na tak način, bi to vsekakor lahko storila. Ne vem pa, če se to sme tudi pri otroku.
Hvala za vašo pomoč!

Jao, a poznate samo 2 skrajnosti: da ste tiho ali pa kar policijo? Takega otroka pač ustaviš, ga resno pogledaš in mu strogo in odločno rečeš, naj neha! Če ne neha, ga pelješ k babici in ji rečeš, naj ga odpelje domov, če ga ne zna umirit. Ne morem verjeti, da je bila tista mama, ki jo je otrok pljunil, kar tiho! Ja, če je tako, potem pa eni odrasli res rabite bodyguarde, da vas bodo čuvali pred 6 letniki, ha, ha!

Najbolj zanimivo pa je, da svojim otrokom, tudi če se jih več spravi na enega, govorite, naj sami uredijo med sabo. Zdi se mi, da vem, zakaj, ker vi odrasli tega ne zmorete.
pomehkuženi starši

12.03.12 10:54
Navedeno
Rok-1

Sam bi pa takemu mulcu (po njegovem pljuvanju in brcanju) ziher primazal eno po riti ali pa okrog ušes - in se šel potem držeč mulca pogovorit z babico.

In tvegal, da te kdo toži? A brez nasilja pa tega ne bi znal rešiti?
kaj storiti?

12.03.12 10:57
Rok-1, hvala za prijazen odgovor.
Nisem želela kar iz prve na veliko razlagati, kako se nas je nekaj na igrišču odločilo, da bomo mulca vzgajali. Neka gospa ga je zagrabila, dala na klop, mu rekla, da je pa zdaj dovolj in da bo tu, dokler se ne umiri. Fant je tulil kot kaka divja žival, ki jo vržeš v kletko. Babica se je s tem sicer strinjala, a nikakor ni dojela, da bi morala biti ona tista, ki vzgaja.
Potem sem izvedela še ozadje vsega, torej da sta se starša otroku odrekla in da zanj skrbita dedek in babica. Nato je babica razložila, da otrok ni nič kriv, da je zet take sorte in da je takšno obnašanje otrok podedoval po njem. (Hči očitno ni kriva nič.) In ko je otrok nekaj minut tulil, je babica zavzdihnila: "Koliko jeze je v tem otroku." Khm, kaj nisi morda mislila trme, ki jo zganja, ker ga prvič v življenju nekdo vzgaja?
Na žalost pogovor z babico ni obrodil sadov. Ravno zato pa povprašujem po bolj dramatičnih sankcijah.
takole

12.03.12 11:01
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Hvala za vašo pomoč!

Jao, a poznate samo 2 skrajnosti: da ste tiho ali pa kar policijo? Takega otroka pač ustaviš, ga resno pogledaš in mu strogo in odločno rečeš, naj neha! Če ne neha, ga pelješ k babici in ji rečeš, naj ga odpelje domov, če ga ne zna umirit. Ne morem verjeti, da je bila tista mama, ki jo je otrok pljunil, kar tiho! Ja, če je tako, potem pa eni odrasli res rabite bodyguarde, da vas bodo čuvali pred 6 letniki, ha, ha!

Najbolj zanimivo pa je, da svojim otrokom, tudi če se jih več spravi na enega, govorite, naj sami uredijo med sabo. Zdi se mi, da vem, zakaj, ker vi odrasli tega ne zmorete.

se zelo strinjam z napisanim!
poleg tega dodam še, da ko je moj otrok bil manjši in smo bili na teh večjih igriščih, sem ves čas stala ob njem, 2x preprečila verjetno hujšo nesrečo, pa ne da so bili otroci taki veliki divjaki, pač pa se nesreča med otroki hitro zgodi, vsak pa je odgovoren za svojega otroka.

da bi mene en xy otrok pljunil ne bi mirno prenesla, verjetno bi stopila do babice, ki je bila očitno ok, a nemočna in jo prosila če mulca odpelje iz igrišča.

žal babica ni njegov starš, staršev pa ni na vidiku da bi vzgajali ... ni časa ali pa ni volje.
takole

12.03.12 11:08
Navedeno
kaj storiti?
Nisem želela kar iz prve na veliko razlagati, kako se nas je nekaj na igrišču odločilo, da bomo mulca vzgajali. Neka gospa ga je zagrabila, dala na klop, mu rekla, da je pa zdaj dovolj in da bo tu, dokler se ne umiri. Fant je tulil kot kaka divja žival, ki jo vržeš v kletko. Babica se je s tem sicer strinjala, a nikakor ni dojela, da bi morala biti ona tista, ki vzgaja.
Potem sem izvedela še ozadje vsega, torej da sta se starša otroku odrekla in da zanj skrbita dedek in babica. Nato je babica razložila, da otrok ni nič kriv, da je zet take sorte in da je takšno obnašanje otrok podedoval po njem. (Hči očitno ni kriva nič.) In ko je otrok nekaj minut tulil, je babica zavzdihnila: "Koliko jeze je v tem otroku." Khm, kaj nisi morda mislila trme, ki jo zganja, ker ga prvič v življenju nekdo vzgaja?
Na žalost pogovor z babico ni obrodil sadov. Ravno zato pa povprašujem po bolj dramatičnih sankcijah.

bi ga ti rada vzgajala ali babici kaj predlagala?

iz napisanega je sklepati, da se razvija še eno multi agresivno bitje, ki bo družbi samo v breme, ker ga nihče ne sliši, objame? mu pove da je ok, če občuti vse sorta čustev in mu skozi ta čustveni vulkan pomaga ... dokler babica tega ne dojame ali ne poišče pomoči od zunaj bo zelo težko.

mogoče prijava na scd
Skipaj

12.03.12 11:09
ne ne kličeš policije.
Odpelješ otroka k babici in jima poveš, da naj z igrišča odideta. Na igrišču pa sta dobrodošla, če se bo otrok primerno obnašal.
kaj storiti?

12.03.12 11:11
Navedeno
pomehkuženi starši
Jao, a poznate samo 2 skrajnosti: da ste tiho ali pa kar policijo? Takega otroka pač ustaviš, ga resno pogledaš in mu strogo in odločno rečeš, naj neha! Če ne neha, ga pelješ k babici in ji rečeš, naj ga odpelje domov, če ga ne zna umirit.

Joj, joj, kaj se ti ne zdi, da smo to poskusili? Otroka se ni dalo ustaviti, ker je ves čas norel. Če ga je kdo zagrabil, se je iztrgal iz prijema. Ko sem ga jaz močneje zagrabila, je tulil kot podivjana žival. Vsekakor so bile vse situacije povsem neprimerne, da bi se dalo otroku dopovedati, naj neha.
Pogovor z babico? Kot sem že zgoraj navedla, je bila slabo pogovorljiva. Nikakor ni hotela razumeti, da je kriva slaba vzgoja (staršev in njena). Ni hotela razumeti, da se otrok ni tak rodil. In na žalost babica ni razumela, da takega otroka ne moreš pripeljati na igrišče.
Še to: tista mamica, ki jo je otrok napadel, res ni nič storila.
Menda ne misliš, da sem tako občutljiva, da bi kar na vrat na nos klicala policijo? Me morda sodiš po sebi?
revež

12.03.12 11:12
mali se mi smili.
bogve, kaj se v resnici dogaja doma. in da, možno je tudi, da v resnici ni tak ali ni vedno tak. lahko je prizadet, lahko so se doma ločili, lahko oče tepe mamo, lahko je dobil sorojenca in je njegova reakcija taka.
kaj bi storila? klicat policijo zaradi tega? pa saj niste normalni. to otroku lahko kvečjemu škodi in ga zaznamuje. lahko bi mu mogoče koristilo, da, ampak močno dvomim. zaradi pljunca 6 letnika klicat direkt policijo se mi zdi tudi smešno. in otročje od tebe, da to razlagaš po tednu dni tukaj gor.

če bi bila ti resno zaskrbljena in bi imela malo čuta do tega otroka, bi pobasala svoje otroke, stopila k babici in jo skupaj s tem vnukom povabila na kavo, kjer bi se pogovorili. ponudi ji pomoč.

zakaj danes nihče ne ponudi pomoči, če misli, da je sposoben boljše vzgoje? ponudi pomoč babici, mami, s koristnimi nasveti...ah ne....ti si bildaš ego tu gor...
Galadriel

12.03.12 11:13
Navedeno
kaj storiti?
Hvala za vašo pomoč!
Da, lahko pokličete policijo. Zakon o varstvu javnega reda in miru je za vse enak in velja za vse. Le, da bodo tukaj kazensko odgovarjali otrokovi starši in ne otrok. Kar naj plačajo globo za prekršek ob naslednjem takšnem incidentu. Se bodo spametovali!
kaj storiti?

12.03.12 11:15
Navedeno
revež
mali se mi smili.
bogve, kaj se v resnici dogaja doma. in da, možno je tudi, da v resnici ni tak ali ni vedno tak. lahko je prizadet, lahko so se doma ločili, lahko oče tepe mamo, lahko je dobil sorojenca in je njegova reakcija taka.
kaj bi storila? klicat policijo zaradi tega? pa saj niste normalni. to otroku lahko kvečjemu škodi in ga zaznamuje. lahko bi mu mogoče koristilo, da, ampak močno dvomim. zaradi pljunca 6 letnika klicat direkt policijo se mi zdi tudi smešno. in otročje od tebe, da to razlagaš po tednu dni tukaj gor.

če bi bila ti resno zaskrbljena in bi imela malo čuta do tega otroka, bi pobasala svoje otroke, stopila k babici in jo skupaj s tem vnukom povabila na kavo, kjer bi se pogovorili. ponudi ji pomoč.

zakaj danes nihče ne ponudi pomoči, če misli, da je sposoben boljše vzgoje? ponudi pomoč babici, mami, s koristnimi nasveti...ah ne....ti si bildaš ego tu gor...

Malo bolje si preberi moj zapis. Otroku sta se starša odrekla, doma ni novega sorojenca, zanj v celoti skrbita babica in dementni dedek.
Te zgodbe ne pripovedujem "po enem tednu", ker se je pripetila pretekli konec tedna, torej v soboto. Danes je ponedeljek, torej dva dneva pozneje. Si malo preveč spila, a?
Z babico se ni dalo pogovoriti. Res si moraš bolje prebrati, kar nekdo zapiše.
pomehkuženi starši

12.03.12 11:20
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši
Jao, a poznate samo 2 skrajnosti: da ste tiho ali pa kar policijo? Takega otroka pač ustaviš, ga resno pogledaš in mu strogo in odločno rečeš, naj neha! Če ne neha, ga pelješ k babici in ji rečeš, naj ga odpelje domov, če ga ne zna umirit.

Joj, joj, kaj se ti ne zdi, da smo to poskusili? Otroka se ni dalo ustaviti, ker je ves čas norel. Če ga je kdo zagrabil, se je iztrgal iz prijema. Ko sem ga jaz močneje zagrabila, je tulil kot podivjana žival. Vsekakor so bile vse situacije povsem neprimerne, da bi se dalo otroku dopovedati, naj neha.
Pogovor z babico? Kot sem že zgoraj navedla, je bila slabo pogovorljiva. Nikakor ni hotela razumeti, da je kriva slaba vzgoja (staršev in njena). Ni hotela razumeti, da se otrok ni tak rodil. In na žalost babica ni razumela, da takega otroka ne moreš pripeljati na igrišče.
Še to: tista mamica, ki jo je otrok napadel, res ni nič storila.
Menda ne misliš, da sem tako občutljiva, da bi kar na vrat na nos klicala policijo? Me morda sodiš po sebi?

Imam občutek, da se zdaj malo ven vlečeš, ker v prvem postu nisi pisala, da ste ga lovili. Nikakor te ne sodim po sebi, sama imam avtoriteto. Svoje otroke umirim z besedo, v šoli nobenh disciplinskih problemov. Na igriščih ali pri ogledu kake predstave pa sem že kakemu otroku povedala, naj ne divja in je ubogal. Ni mi ga bilo treba loviti:) Tako da nikakor ne sklepam po sebi, še vedno mislim, da ne ti, ne drugi nimate dovolj avtoritete. A to se da naučiti.
Babice nimaš kaj poučevati, saj je odrasla oseba in če te ni prosila za nasvet, ji ga nimaš pravice vsiljevati. Lahko pa ji poveš, da njen vnuk s svojim vedenjem na igrišču moti druge otroke in če ga ne bo umirila, naj ga odpelje proč. Samo to in nič drugega. In seveda odločno.
Galadriel

12.03.12 11:21
Sorry, sem zgoraj prebrala, da so se starši otroku odrekli in da ga zdaj vzgajata babica in dedek. V tem primeru onadva odgovarjata za otroka in njegovo ravnanje in sta v primeru, da se otrok neprimerno vede na javnem kraju, kazensko odgovorna za kršitev javnega reda in miru.
Če ima ta otrok ADHD (kar sklepam iz nekaterih navedb (npr. ne da se ga ustaviti, stalno nori), bi ga vestni starši ali skrbniki peljali k zdravniku, da mu pomaga, ne pa, da ne ukrenejo nič.
In Wirchlickeit...

12.03.12 11:22
Navedeno
revež

Ljudje smo sicer relativno empatična bitja z različno stopnjo čustvene inteligence, a čeprav nisem na nivoju neandertalca, jaz v svojem nelagodju ob tujem otroku, ki se neprimerno obnaša gotovo ne bi pomislila na to, kaj malega muči in kaj je tisto, zaradi česar stresa ven svoje frustracije na tako grob način. Šla bi do njegovega skrbnika (v tem primeru babice) in jo prosila, da se - ker otrok ogroža varno igro vseh - odstranita z igrišča.
Razumem stisko vseh vpletenih, še najbolj tistega "podivjanega" otroka, a verjemi - v pričakovanju prijetnega popoldneva na igrišču se jaz osebno prav gotovo ne bi ukvarjala z ozadjem obnašanja nekega podivjanega otroka.
pomehkuženi starši

12.03.12 11:25
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
revež
mali se mi smili.

Malo bolje si preberi moj zapis. Otroku sta se starša odrekla, doma ni novega sorojenca, zanj v celoti skrbita babica in dementni dedek.
Te zgodbe ne pripovedujem "po enem tednu", ker se je pripetila pretekli konec tedna, torej v soboto. Danes je ponedeljek, torej dva dneva pozneje. Si malo preveč spila, a?
Z babico se ni dalo pogovoriti. Res si moraš bolje prebrati, kar nekdo zapiše.

Draga avtorica, tako pri mojem, kot pri temle postu reagiraš zelo obrambno in napadalno do tistih, ki ti skušajo dati nasvet. Kaj če bi raje prebrala napisane nasvete in premislila, kako bi lahko drugič bolje reagirala v taki situaciji, namesto da žališ tiste, ki ti svetujejo? Saj si menda pisala sem gor za to, da dobiš kakšen nasvet zase? Ali pa si hotela samo, da bi se momovke zgražale nad fantom in njegovo babico?
kaj storiti?

12.03.12 11:25
Navedeno
Galadriel
Sorry, sem zgoraj prebrala, da so se starši otroku odrekli in da ga zdaj vzgajata babica in dedek. V tem primeru onadva odgovarjata za otroka in njegovo ravnanje in sta v primeru, da se otrok neprimerno vede na javnem kraju, kazensko odgovorna za kršitev javnega reda in miru.
Če ima ta otrok ADHD (kar sklepam iz nekaterih navedb (npr. ne da se ga ustaviti, stalno nori), bi ga vestni starši ali skrbniki peljali k zdravniku, da mu pomaga, ne pa, da ne ukrenejo nič.

Tudi tebi hvala za prijazen odgovor! V celoti se strinjam s tabo.
pomanjkanje informacij

12.03.12 11:26
babica in dedek sta najbrž utrujena, gotovo pa nimata tudi nobenih informacij o težavah, ki jih ta otrok lahko ima. Otrok ima lahko ADHD, aspergerjev sindrom, in še kup motenj, ki se dajo ustrezno zdravit ali vsaj lajšat simptome. Babici bi bilo dobro pomagati - ji svetovati, da se obrne na Gotsko, na CSD, šolsko psihologinjo.
kaj storiti?

12.03.12 11:27
Navedeno
pomehkuženi starši
Imam občutek, da se zdaj malo ven vlečeš, ker v prvem postu nisi pisala, da ste ga lovili.

Ljubica draga, to je anonimen forum. Razumljivo je, da bom zaradi tega posredovala čim manj podatkov, da dotičnega otroka ne bi slučajno kdo prepoznal.
Ker pa ste na tem forumu hijene, ki najprej napadete, šele potem premislite, sem morala navesti dejstva, za katera sem sprva želela, da ostanejo prikrita. Upam samo, da ne boš zdaj od mene zahtevala, da ti povem še ime otroka in kje se je to zgodilo.
kaj storiti?

12.03.12 11:31
Navedeno
pomanjkanje informacij
babica in dedek sta najbrž utrujena, gotovo pa nimata tudi nobenih informacij o težavah, ki jih ta otrok lahko ima. Otrok ima lahko ADHD, aspergerjev sindrom, in še kup motenj, ki se dajo ustrezno zdravit ali vsaj lajšat simptome. Babici bi bilo dobro pomagati - ji svetovati, da se obrne na Gotsko, na CSD, šolsko psihologinjo.

Hvala za nasvet! Jaz sem tega otroka srečala prvič, vendar ga je precej drugih staršev že poznalo. Od njih sem tudi izvedela za ozadje celotne zgodbe. Otrok naj bi se vsakič tako katastrofalno obnašal in babica in dedek naj bi bila vsakič enako nemočna.
Če naletim na to družino še kdaj, se bom poskušala resneje pomeniti z babico. Dedek je namreč dementen (vsaj tako so mi rekli) in pogovor z njim najbrž ne bi obrodil sadov. Še enkrat hvala!
neenoznačnost

12.03.12 11:39
Navedeno
kaj storiti?

No, veš kaj - ne zagovarjam otroka, ker tako obnašanje je nujno treba ustaviti; ampak ko omenjaš jezo - jaz pa bi se strinjala,d a v kolikor sta ga starša res zapustila in se mu odrekla potem je lahko v otroko velikoooo potlačenih negatovnih čustev, ki ji lahko tudi na ta način sprošča - ne gres samo za vzgojo, ampak tudi posledico dejanj staršev in kako so vplivala nanj - ampak to je potem že za strokovno pomoč...akj mislite, da je otroku to lahko in da ne čuti nič - sploh ko se ga starša odrečeta...čeprav še tako majhen ima svoja čustva samo način izražanja in soočanja z njimi je drugačen in pri tem bi mu bilo potrebno pomagati...to vse skupaj je za otroka eno veliko breme...

ne gre vse vedno metati v koš nediscipliniranega, trmastega otroka...premalokrat se da oztroku možnost izraziti čustva, jezo, žalost na normalen način skozi besede, razlago - ponavadi se ga vpraša šele zakaj , da dobi možnost svoje razlage šele takrat ko je nekaj slabega naredil...
NI KRIV OTROK !!!!!!1

12.03.12 11:40
strokovno ti rečem, otrok ni kriv. Doma je napačno obravnavan, učen. Javi Centru za socialno delo in bo socialno skrbstvo preverilo stanje doma.

Pa lep pozdrav
na 6 letnika klicat policijo ?!?!?!?!?

12.03.12 11:41

SRAM NAJ TE BO !
Ta otrok trpi, žal mi ga je

12.03.12 11:42
policija otroku ničesar ne bo storila. Pomembno je odkriti iz kje je to vedenje, kje ima svoj izvor. Težavno vedenje je odraz težavnega okolja. TA OTROK TRPI.
kaj storiti?

12.03.12 11:46
Navedeno
pomehkuženi starši
Draga avtorica, tako pri mojem, kot pri temle postu reagiraš zelo obrambno in napadalno do tistih, ki ti skušajo dati nasvet. Kaj če bi raje prebrala napisane nasvete in premislila, kako bi lahko drugič bolje reagirala v taki situaciji, namesto da žališ tiste, ki ti svetujejo? Saj si menda pisala sem gor za to, da dobiš kakšen nasvet zase? Ali pa si hotela samo, da bi se momovke zgražale nad fantom in njegovo babico?

Draga moja, tista, ki jo braniš, sploh ni prebrala mojega zapisa, temveč je zgolj napadla. Zato sem ji morala vrniti z nečim, kar je enakovredno njenemu nvoju. Zadnje, kar sem hotela, pa je pogovor s tečnobo, kot si ti, ki še tega ne vidi, da sem zapisane nasvete prebrala in na večino celo odgovorila.
Da bi hotela zgražanje nad tem otrokom? Prosim, preberi si moje vprašanje iz čisto prve objave. Nikjer nisem hotela fantovega obsojanja, temveč kakšne sankcije lahko proti njemu koristimo.
kaj storiti?

12.03.12 11:48
Navedeno
NI KRIV OTROK !!!!!!1
strokovno ti rečem, otrok ni kriv. Doma je napačno obravnavan, učen. Javi Centru za socialno delo in bo socialno skrbstvo preverilo stanje doma.

Pa lep pozdrav

Sijajen nasvet! Sploh nisem pomislila na CSD. Naslednjič se obrnem nanje! Hvala!
kaj storiti?

12.03.12 11:48
Navedeno

SRAM NAJ TE BO !

Narobe si razumela. Policijo bi klicala na polnoletno babico, ki je polno odgovorna za mladoletnega otroka.
kako enostavno

12.03.12 11:50
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
NI KRIV OTROK !!!!!!1

Pa lep pozdrav

Sijajen nasvet! Sploh nisem pomislila na CSD. Naslednjič se obrnem nanje! Hvala!

Ja, matr, a so vam poznani osebni podatki in naslov vpletenih (babice, dedka, otroka?) - ali boste CSD-ju sporočili, da pač nek 6-letnik iz nekega kraja odrašča brez staršev in je popolnoma nesocializiran?
pomehkuženi starši

12.03.12 11:56
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno

SRAM NAJ TE BO !

Narobe si razumela. Policijo bi klicala na polnoletno babico, ki je polno odgovorna za mladoletnega otroka.

A v primeru, ko pride do incidenta, recimo fizičnega obračunavanja (brcanje, pljuvanje), me zanima naslednje: kaj lahko ukrenemo? Ali se lahko kliče policijo? Kajti če bi me odrasel človek napadel na tak način, bi to vsekakor lahko storila. Ne vem pa, če se to sme tudi pri otroku.

Tebe je težko razimeti, če pa ves čas spreminjaš zgodbo:)
pomehkuženi starši

12.03.12 12:00
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši

Draga moja, tista, ki jo braniš, sploh ni prebrala mojega zapisa, temveč je zgolj napadla. Zato sem ji morala vrniti z nečim, kar je enakovredno njenemu nvoju. Zadnje, kar sem hotela, pa je pogovor s tečnobo, kot si ti, ki še tega ne vidi, da sem zapisane nasvete prebrala in na večino celo odgovorila.
Da bi hotela zgražanje nad tem otrokom? Prosim, preberi si moje vprašanje iz čisto prve objave. Nikjer nisem hotela fantovega obsojanja, temveč kakšne sankcije lahko proti njemu koristimo.

To delajo otroci, odrasli ne! In prenehaj me žalit!
kaj storiti?

12.03.12 12:50
Navedeno
kako enostavno
Ja, matr, a so vam poznani osebni podatki in naslov vpletenih (babice, dedka, otroka?) - ali boste CSD-ju sporočili, da pač nek 6-letnik iz nekega kraja odrašča brez staršev in je popolnoma nesocializiran?

A čisto resno misliš, da jih nikoli več ne bom srečala? Po besedah drugih staršev na to igrišče redno zahajajo, jaz pa tudi. Ko bodo spet prišli in bo kak incident, bom od babice zahtevala podatke.
kaj storiti?

12.03.12 12:51
Navedeno
pomehkuženi starši

Naj ti bo. Sem otročja in žaljiva. A lahko zdaj daš mir in se spraviš sitnarit na kako drugo temo?
kaj storiti?

12.03.12 12:53
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno

SRAM NAJ TE BO !

A v primeru, ko pride do incidenta, recimo fizičnega obračunavanja (brcanje, pljuvanje), me zanima naslednje: kaj lahko ukrenemo? Ali se lahko kliče policijo? Kajti če bi me odrasel človek napadel na tak način, bi to vsekakor lahko storila. Ne vem pa, če se to sme tudi pri otroku.

Tebe je težko razimeti, če pa ves čas spreminjaš zgodbo:)

Zgodba je že ves čas enaka. Če imaš dokaze proti temu, jih prosim izpostavi. Upam pa, da ne pričakuješ, da bom zgodbo že x-tič ponovila.
revež

12.03.12 12:58
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši

kakšen je bil pa moj nivo?
to, da se mi otrok smili, ker je star samo 6 let in ni zaradi svoje vzgoje prav nič kriv?
to, da sem ti svetovala, da bi morala pobasat otroka in babico in ju peljat na kavo in ju tako odstranit iz področja motenja?
to, da bi ji morda lahko ponudila pomoč?

kaj je narobe s tem nivojem?
aja,tebe je zmotilo, da sem dopisala, da si bildaš ego. in še vedno to mislim, še bolj pa, ko berem tvoje nadaljnje odgovore. Tvojega drugega posta, kjer praviš, da sta se ga starša odrekla nisem še prebrala, ko sem že pisala odgovor na prvi tvoj post, žal pa mi je rabilo malce več časa, pa si medtem ti pojasnila še par stvari v zvezi z njegovim žalostnim življenjem.

in sram te bodi, da veš, da je doma nekaj hudo narobe, da otrok nima staršev, da ima dementnega dedka in očitno nemočno babico, ti pa bi klicala policijo. sram te bodi. zdaj pa sem na nivoju na kakršnem sem, a ti povem in za tem mnenjem tudi stojim : ti si želela samo, da bi ljudje tu gor pljuvali po teh dveh osebah, načrtno in zavestno širiš sovraštvo in hujskaš ljudi nad nemočne otroke. Ker tvoj post ni prav nič kazal, da bi policijo poslala nad babico, pač pa nad 6 letnega otroka. Upam, da nikoli ne dobiš nobene moči v svoje roke, s katero bi lahko vplivala na druge ljudi. Ker si po mojem mnenju nevarna.
Rok-1 

12.03.12 13:32
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
Rok-1

In tvegal, da te kdo toži? A brez nasilja pa tega ne bi znal rešiti?

Ja, to bi tvegal. Tveganje je vedno prisotno in prav je, da ga odrasel tudi prevzame.
Brez nasilja bi že lahko... ja, tako nekako kot so to tam prisotni itak naredili.

Vendar sem vseeno mnenja, da vsak nasilje prvo zasluži enako nasilje nazaj (da otrok doume, kaj počne drugim) potem pa razumevanje in vzgojo. Ampak ker je vzgoja dolgotrajen proces, ki deluje predvsem z zgledom - se v to ne da spuščati takole na igrišču.

Da pa se (z nasiljem) poskrbeti, da so vsi varni pred malim nasilnikom. Ker strah nasilniki dokaj dobro razumejo.
In da se narediti tudi tako, da nikogar ne udariš. Oz zadeve izvedeš tako, da tak otrok z vsakim udarcem zgreši in boli le njega (ker npr. njegova brca prileti v kame, ograjo, ali igralo)
neenoznačnost

12.03.12 13:50
Navedeno
revež
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši

to, da se mi otrok smili, ker je star samo 6 let in ni zaradi svoje vzgoje prav nič kriv?
to, da sem ti svetovala, da bi morala pobasat otroka in babico in ju peljat na kavo in ju tako odstranit iz področja motenja?

aja,tebe je zmotilo, da sem dopisala, da si bildaš ego. in še vedno to mislim, še bolj pa, ko berem tvoje nadaljnje odgovore. Tvojega drugega posta, kjer praviš, da sta se ga starša odrekla nisem še prebrala, ko sem že pisala odgovor na prvi tvoj post, žal pa mi je rabilo malce več časa, pa si medtem ti pojasnila še par stvari v zvezi z njegovim žalostnim življenjem.

in sram te bodi, da veš, da je doma nekaj hudo narobe, da otrok nima staršev, da ima dementnega dedka in očitno nemočno babico, ti pa bi klicala policijo. sram te bodi. zdaj pa sem na nivoju na kakršnem sem, a ti povem in za tem mnenjem tudi stojim : ti si želela samo, da bi ljudje tu gor pljuvali po teh dveh osebah, načrtno in zavestno širiš sovraštvo in hujskaš ljudi nad nemočne otroke. Ker tvoj post ni prav nič kazal, da bi policijo poslala nad babico, pač pa nad 6 letnega otroka. Upam, da nikoli ne dobiš nobene moči v svoje roke, s katero bi lahko vplivala na druge ljudi. Ker si po mojem mnenju nevarna.

se strinjam, da je žalostno, da ljudje ne opazijo, da ta ubogi otrok kriči po ljubeni in pozornosti...nič kriv je brez nje ostal od tistih od katerih bi jo v prvi vrsti moral dobiti in ne samo,d a je ostal brez te čustvene in varnostne opore, verjetno si sam sebi nadeva neupravičeno podzavestno občutke krivde...
...pa nihče od odrsalih pa čeprav veste, da je prestal hude čustvene travme in stvari - vse to je še za odraslega veliko, kaj ne bo za otroka - nihče od vas nima toliko srca, da bi ga pogledal in namesto dretja in kazni, rekel pridi k meni te bom objel, da se lahko v objemu sprostiš in občutš varnost...
namesto tega vsi raje z nekimi kaznimi, bog ne daj policijo...če boste vi mirni z ljubeznijo in sočutjem pristopili otroku, mu dali možnost, da se vam izpove, da ubesedi tisto kar zdaj izraža skozi dejanja (ker druge možnosti nima), se bo zagotovo umiril...dajte mu priložnost, ponudite mu roko in ko bo začutil, da se lahko nekje z nekom počuti varnega, da je nekje sprejet in ljubljen bo vse drugače...
Bogi, bogi fantek!

12.03.12 13:57
Navedeno
neenoznačnost
Navedeno
revež
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši

se strinjam, da je žalostno, da ljudje ne opazijo, da ta ubogi otrok kriči po ljubeni in pozornosti...nič kriv je brez nje ostal od tistih od katerih bi jo v prvi vrsti moral dobiti in ne samo,d a je ostal brez te čustvene in varnostne opore, verjetno si sam sebi nadeva neupravičeno podzavestno občutke krivde...
...pa nihče od odrsalih pa čeprav veste, da je prestal hude čustvene travme in stvari - vse to je še za odraslega veliko, kaj ne bo za otroka - nihče od vas nima toliko srca, da bi ga pogledal in namesto dretja in kazni, rekel pridi k meni te bom objel, da se lahko v objemu sprostiš in občutš varnost...
namesto tega vsi raje z nekimi kaznimi, bog ne daj policijo...če boste vi mirni z ljubeznijo in sočutjem pristopili otroku, mu dali možnost, da se vam izpove, da ubesedi tisto kar zdaj izraža skozi dejanja (ker druge možnosti nima), se bo zagotovo umiril...dajte mu priložnost, ponudite mu roko in ko bo začutil, da se lahko nekje z nekom počuti varnega, da je nekje sprejet in ljubljen bo vse drugače...

Bogi otrok!!!!! Resnično se mi smili! Predstavljajte si same sebe v tej vlogi....:(
revež

12.03.12 14:14
Navedeno
neenoznačnost
Navedeno
revež
Navedeno
pomehkuženi starši
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
pomehkuženi starši

Hvala ti za tole. Nekaj takega sem hotela tudi sama povedat, ampak me take zgodbe resnično tako ganejo in vržejo iz tira, da se ne znam tako lepo izrazit kot si se ti.

Meni se ta otrok smili. Tudi babica in dedek. Najbrž ga tako ne vzgajata, ker bi tako hotela, ampak ker sta že v letih. In človek jim lahko malo olajša, še posebej mladi, ki opazijo situacijo, bi lahko nudili pomoč, jih usmerili na ustrezno službo. Mi to znamo, imamo vsa sredstva informacij na voljo, imamo znanje in smo drugače vzgojeni. Ta babica mogoče sploh ne ve, na koga se lahko obrne, ne uporablja interneta, mogoče jih je zaradi cele situacije tudi sram. In nad take ljudi bi poslali policijo.
Prosim te, avtorica, bodi toliko, da poveš, kje se to dogaja. Mogoče sem celo v bližini, mogoče bi kdo drugi od nas stopil do te družine in ponudil pomoč. Jaz bi takega fantka vzela k nam kdaj pa kdaj v varstvo in v igranje, zakaj pa ne?
en fotr

12.03.12 14:16
Navedeno
neenoznačnost

Mnja, zdej bomo raziskovalni družinsko anamnezo za vsakega mimobežnega pokovca, ki bo haral po otroškem igrišču?
Če me bo en pljunu, ga ne bom objel, ampak ga bom za ušesa.
Če me bo en brcnu, ga bo trdno prijel in odvlekel k mami/babici/dedku in zahteval, da se mi mulc/mula opraviči.
Ne bom sedel z njim, mu kupil torto in sok in poslušal, kaj se mu je hudega zgodilo.
Madona, no.
devetnaest

12.03.12 14:41
Navedeno
en fotr
Navedeno
neenoznačnost

Mnja, zdej bomo raziskovalni družinsko anamnezo za vsakega mimobežnega pokovca, ki bo haral po otroškem igrišču?
Če me bo en pljunu, ga ne bom objel, ampak ga bom za ušesa.
Če me bo en brcnu, ga bo trdno prijel in odvlekel k mami/babici/dedku in zahteval, da se mi mulc/mula opraviči.
Ne bom sedel z njim, mu kupil torto in sok in poslušal, kaj se mu je hudega zgodilo.
Madona, no.

Pa bi ti čisto res, čisto zares zares, recimo da bi ti VEDEL, da so otroka zapustili starši, da doma sedi dementen dedek in da veš, da so v družini problemi, morda že prej vezani na nasilje, takega otroka okoli kepe?

Bravo.
Nasilje pač rodi nasilje. In temu otroku se pokaže, da je nasilje edino pravilno reševanje problemov. Svaka čast.
en fotr

12.03.12 14:58
Navedeno
devetnaest
Pa bi ti čisto res, čisto zares zares, recimo da bi ti VEDEL, da so otroka zapustili starši, da doma sedi dementen dedek in da veš, da so v družini problemi, morda že prej vezani na nasilje, takega otroka okoli kepe?

Bravo.
Nasilje pač rodi nasilje. In temu otroku se pokaže, da je nasilje edino pravilno reševanje problemov. Svaka čast.

Ponavadi ne poznam otrok iz igrišča pa njihovih družin in ozadij tudi ne.
V bistvu me to ne zanima. Mogoče več vedo ženske, ker raje klepetajo.
Če bi pa vedel, bi pa - hm, kaj - pojma nimam, res ne vem, če bi obvestil CSD.
Mogoče bi bil pa tko kot tiste mame iz igrišča, ki dobro vedo za problem in celotno ozadje, pa bi malega vseeno linčale?
Mogoče potem nismo samo moški tako ostri?
devetnaest

12.03.12 15:05
Navedeno
en fotr
Navedeno
devetnaest

Bravo.

Ponavadi ne poznam otrok iz igrišča pa njihovih družin in ozadij tudi ne.
V bistvu me to ne zanima. Mogoče več vedo ženske, ker raje klepetajo.
Če bi pa vedel, bi pa - hm, kaj - pojma nimam, res ne vem, če bi obvestil CSD.
Mogoče bi bil pa tko kot tiste mame iz igrišča, ki dobro vedo za problem in celotno ozadje, pa bi malega vseeno linčale?
Mogoče potem nismo samo moški tako ostri?

Očitno ne vsi. Saj mi razumemo, moški bi rešili problem na moški način...ehm, saj veš, malo za ušesa, malo bolj grob glas, malo bolj grd pogled, pa se mališan usere v hlače.

bolj me skrbijo te novodobne mamice, ki se držijo kot da so boga prijele za jajca in požrle vso pamet sveta, vzgojo merijo po nekih čisto novih metodah in vsak priden in lep in vzgojen otrok je slabši od njihovega najslabše vzgojenega otroka, kaj šele da nekje zaznajo enega res problematičnega. Tega je treba "odstranit". Ker predstavlja grožnjo za njene sončke.
Da, več vejo, ker se več pogovarjajo, in več kot jih je na kupu, hujše so, bolj podle so in bolj strupene jezike imajo.
kaj storiti?

12.03.12 15:07
Navedeno
revež

To je ANONIMEN forum. Pri opisih imen nisem navajala, niti nisem omenila kraja dogodka.
Tudi če bi hotela, torej ne bi mogla hujskati proti nemočnim starim staršem in ponorelemu mulcu (ki bi ga moral nekdo končno začeti vzgajati), saj sploh ne veste, za koga gre.
Predlog o CSD-ju se mi je zdel odličen. Bolje to kot policija, saj navsezadnje nočem maščevanja, temveč red na igrišču.

A zdaj ima pa vsak, ki ima doma neurejene družinske razmere, pravico fizično obračunavati z mimoidočimi? Moja prijateljica je zapustila moža alkoholika. Njen otrok ima torej vso pravico, da tvojega zmlati do onemoglosti. Me prav zanima, če te bo takrat še bolelo srce zaradi njegove domače situacije.
Puhast oblak

12.03.12 15:08
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
kako enostavno

A čisto resno misliš, da jih nikoli več ne bom srečala? Po besedah drugih staršev na to igrišče redno zahajajo, jaz pa tudi. Ko bodo spet prišli in bo kak incident, bom od babice zahtevala podatke.

Draga avtorica, v kolikor si nisi tega primera izmislila, beri dalje. Prav vsi, ki ste bili v tistem trenutku tam ste ob tistem incidentu zlorabili tega malega otroka. Kaj vam ni jasno? Otrok je v hudi duševni stiski in kliče, vpije, brca, pljuva za pomoč, vi ste pa samo OH, ZGROŽENI. Ampak taki pač ljudje smo. V takih primerih morate narediti vse, kar je v vaši moči. V stiski je tudi babica, ker ne ve, kaj narediti s takim otrokom. Če ne znate drugače pomagati (kar verjamem, saj niste verjetno ne usposobljeni, ne šolani za take zadeve), ste dolžni klicati pristojni organ (v tem primeru CSD), da se uredi dalje. Žrtev je tale mali otrok, ne pa vi in vaši otroci v tem primeru.Šele, ko boste poklicali CSD, ste naredili svoje, če pa samo pametujete ste tudi vi zlorabili tega otroka. Za otroka dobro upam, da je ta zgodbica izmišljena, v kolikor ni UKREPAJTE PO SVOJI MOČI.

12.03.12 15:10
Verjamem da isti starsi, ki bi odreagirali zelo grobo, v isti sapi pljuvate po uciteljih, ki imajo v vsakem razredu otroka in vec z nesprejemljivim obnasanjem in hudim druzinskim ozadjem. Pa ne klicemo policije ampak vsakodnevno resujemo zod doma afurano situacijo.
Kaj narediti? Razen pogovora z babico, ki ima male moznosti na uspeh, preostane samo csd.
kaj storiti?

12.03.12 15:27
Navedeno
Puhast oblak
Draga avtorica, v kolikor si nisi tega primera izmislila, beri dalje. Prav vsi, ki ste bili v tistem trenutku tam ste ob tistem incidentu zlorabili tega malega otroka. Kaj vam ni jasno? Otrok je v hudi duševni stiski in kliče, vpije, brca, pljuva za pomoč, vi ste pa samo OH, ZGROŽENI. Ampak taki pač ljudje smo. V takih primerih morate narediti vse, kar je v vaši moči. V stiski je tudi babica, ker ne ve, kaj narediti s takim otrokom. Če ne znate drugače pomagati (kar verjamem, saj niste verjetno ne usposobljeni, ne šolani za take zadeve), ste dolžni klicati pristojni organ (v tem primeru CSD), da se uredi dalje. Žrtev je tale mali otrok, ne pa vi in vaši otroci v tem primeru.Šele, ko boste poklicali CSD, ste naredili svoje, če pa samo pametujete ste tudi vi zlorabili tega otroka. Za otroka dobro upam, da je ta zgodbica izmišljena, v kolikor ni UKREPAJTE PO SVOJI MOČI.

Natanko tako! Starši, ki smo bili priča incidentu, se nismo znašli. Prav tako se ni znašla babica, ki je otrokova skrbnica.
Ravno zato pa sem na tem forumu povpraševala po ukrepih. Nekdo (davno pred tabo) je stik s CSD-jem že predlagal in ta ukrep sem pozdravila, saj se mi zdi še najboljša možnost.

Naši otroci, po katerih je ta fant metal igrače, jih podiral na toboganu in plezalih, pa so bili prav gotovo njegove žrtve. Nobena težka domača situacija ni izgovor za nasilje.
Neenoznačnost

12.03.12 16:31
Navedeno
kaj storiti?
Navedeno
Puhast oblak

Natanko tako! Starši, ki smo bili priča incidentu, se nismo znašli. Prav tako se ni znašla babica, ki je otrokova skrbnica.
Ravno zato pa sem na tem forumu povpraševala po ukrepih. Nekdo (davno pred tabo) je stik s CSD-jem že predlagal in ta ukrep sem pozdravila, saj se mi zdi še najboljša možnost.

Naši otroci, po katerih je ta fant metal igrače, jih podiral na toboganu in plezalih, pa so bili prav gotovo njegove žrtve. Nobena težka domača situacija ni izgovor za nasilje.

Draga avtorica,
občutek imam, da ti tukaj nekaj pomembnega pozabljaš in to je da gre tukaj za 6 let starega otroka...ukrepi v primeru nasilja se vsekakor glede na odraslega človeka in tako starega otroka razlikujejo - ti pa vseskozi vlečeš enoznačnice, ki jih ni in jih ne more biti - tako si že na začetku primerjala vse s klicanjem policije, tako zdaj nasilno obnašanje tega otroka primerjaš z nasiljem odraslega človeka...

brez zamere ampak jaz menim, da gledaš vse plastično - nismo samo odrasli, ki smo lahko prizadeti in imamo čustva, tudi otroci jih imajo in jih imajo tako kot odrasli pravico izražati...poglej ne samo strogo plastično razumsko ampak tudi s srcem s čustvene plati razumevanja tega otroka - nikoli ni nihče rekel, da ima katerikoli otrok pravico izvajati kakršnokoi obliko nasilja nad komerkoli drugim...mi ti pravimo, da je niti nebi izvajal, če bi se mu prisluhnilo...on svoje želje po sprejetosti pač glede na svojo starost in izkušnje iz svojega okolja še ne zna drugače izraziti, vi pa namestu,d a bi mu pokazali pot in pomagali pri tem....pa...

ti bom kar realno razložila - vsak otrok si želi biti sprejet od svojih staršev, on praviš, da ni bil počuti se nesprejetega in na igrišču išče pozornost (ja z bedarijami in nasiljem, ker se je očitno iz okolja na podlagi odzivov odraslih iz okolja naučil, da le-tako je opažen, pritegne pozornost)...bolj ga želite izobčiti, bolj mu mpovzročate isto bolečino, kot so mu jo starši, če pa bi mu pokazala kako je bolje, kaj je bolj zaželjeno na kakšen način se naj igra s tvojim otrokom, mu pokazala dejanja, ki so zaželjena, jaz sem prepričana, da bi bil vsaj začeten odziv že boljši...

vendar s takimi izjavami, kritikami o mulcu nevzgojenemu - če otroku to rečeš - ne dosežeš nič...ne vem če si že slišala - graja in kritizira se dejanja in ne osebnosti...
če mu z umirjenimi besedami pristopiš poveš katera dejanja niso pravilna, so slaba in zakaj in kaj in kako naj naredi in njega kot osebnost še pohvališ - bo drugače...samo za vse to je potrebno vključiti tudi čustven vidik in nekako spoštovanje otroka kot osebe in tega dejstva, da on se uči izražanja čustev in da mu odrsali lahko k tej pravi potti veliko pomagamo... z obsojanjem in napadanjem njega kot nevzgojenega mulca sigurno ne... njemu ni to izgovor, daišče rešitev po lažji poti kot npr. odrasel, ki bi se predal alkoholu, on je otrok in drugče ne zna, ne pozna še drugih možnosti poti, soočanja - zato mu jih je potrebno pokazati, pomagati do njih...in to je naloga odraslih
...res ne morem razumeti kako so lahko nekateri odrasli tako neobčutljivi na takšne težke situacije otrok..in da to tako posplošuješ kot da pač je en mali družinski problem - jaz sem zgrožena ob tej tvoji imunosti na vpliv družinske situiacije na otroka...
kaj storiti?

12.03.12 17:54
Navedeno
Neenoznačnost
Draga avtorica,
občutek imam, da ti tukaj nekaj pomembnega pozabljaš in to je da gre tukaj za 6 let starega otroka...ukrepi v primeru nasilja se vsekakor glede na odraslega človeka in tako starega otroka razlikujejo - ti pa vseskozi vlečeš enoznačnice, ki jih ni in jih ne more biti - tako si že na začetku primerjala vse s klicanjem policije, tako zdaj nasilno obnašanje tega otroka primerjaš z nasiljem odraslega človeka...

Zdaj me pa res zanima, kje sem otroško nasilje primerjala z nasiljem odraslega človeka. Napisala sem le, da neurejene družinske razmere ne morejo biti izgovor za nasilje. Pravzaprav izgovora za nasilje sploh ni!
In nikjer nisem "primerjala vsega" s klicanjem policije. Če bi bolje prebrala moje odgovore, sem bila navdušena nad predlogom, da se v situacijo vključi CSD.

Ljubica, ne moreš se kar vključiti v razpravo, če ne prebereš vseh prejšnjih odgovorov.
in potem se vleče ven

12.03.12 20:12
Navedeno
kaj storiti?

In nikjer nisem "primerjala vsega" s klicanjem policije. Če bi bolje prebrala moje odgovore, sem bila navdušena nad predlogom, da se v situacijo vključi CSD.

Ljubica, ne moreš se kar vključiti v razpravo, če ne prebereš vseh prejšnjih odgovorov.

Mnja, spolicijo si opletala tule:
"A v primeru, ko pride do incidenta, recimo fizičnega obračunavanja (brcanje, pljuvanje), me zanima naslednje: kaj lahko ukrenemo? Ali se lahko kliče policijo? Kajti če bi me odrasel človek napadel na tak način, bi to vsekakor lahko storila. Ne vem pa, če se to sme tudi pri otroku."

in tule:
"Narobe si razumela. Policijo bi klicala na polnoletno babico, ki je polno odgovorna za mladoletnega otroka. "

Majččeno bi pa le lahko prebrala za seboj, no.
Puhast oblak

13.03.12 09:38
No, in kaj si sedaj storila avtorica? Si poklicala CSD? Če ga še nisi, nisi naredila nič, prej škodo. Nekateri bi zamahnili z roko - no, saj je mimo, otroka ne vidim več, moj otrok je na varnem, naj se z onim otrokom ukvarja, kdor se hoče. No, avtorica, na kateri strani si?
Puhast oblak

13.03.12 09:50
Navedeno
Puhast oblak
No, in kaj si sedaj storila avtorica? Si poklicala CSD? Če ga še nisi, nisi naredila nič, prej škodo. Nekateri bi zamahnili z roko - no, saj je mimo, otroka ne vidim več, moj otrok je na varnem, naj se z onim otrokom ukvarja, kdor se hoče. No, avtorica, na kateri strani si?

...pa še/ali Beli obroč lahko kontaktiraš, da ne bo izgovora s tvoje strani.....http://www.beliobroc.si/
na igriscu me ne zanimajo niti nimam cajta razglabljat iz kaksnih okoliscin otrok prihaja, ker imam enostavno prevec dela s svojimi.
verjetno bi ga jst tud enkrat opomnila in mu rekla kaj se bo zgodilo v kolikor ne o odnehal, prestela do tri in enostavno ga posadila na klop.... kot je blo narejeno
kar se pa babice tice,... je pa ze hci vzgojila v duhu, da je zapustila lastnega otroka, kaj bo iz tega naredila je pa vprasanje....
ampak - to me ne zanima
zalostno ozadnje, ampak j... ga... v osnovi me to nezanima na igriscu... pretirana toleranca d taksnega otroka mu pa da vedeti, da mu je vse dovoljeno.... tudi brcanje in pljuvanje....
NI NEVZGOJEN!!!!!!!!

16.03.12 00:41
Otrok ni nevzgojen, je pa nevzgajan ali zeloslabo vzgajan!! Otorku se godi huda krivica in bi nujno potreboval strokovno pomoč! V otroku je - in to upravičeno! - veliko gneva in jeze, saj so ga zapustili starši, madona, babe, a se tako zabite, da ne razumete, akj to pomeni za otroka, ki se zapustitve ZAVEDA?!?!?! Babice več kot očitno situaciji ni kos, po mojih izkušnjah pa bo vmešavanje CSDja naredilo še več škode, kot je že itak je. ŽAL!

Pomagate lahko tako, da pomagate babici. Koliko bo pustila, je pa druga pesem. Vsekakor je otrok kriv toliko, ker pač živi in diha.
Biba M

16.03.12 11:11
Navedeno
kaj storiti?
Hvala za vašo pomoč!

To dogajanje na igrišču, za to je povsem kriva babi!
Prvič bi morala takoj otroka odpeljati z igrišča domov, vzgojno, za kazen!
Tu nimaš kaj!
Ne pa da mu stokrat govori eni in isto, sej je sploh ne sliši!
Sej ni zapostavljen, enostavno se mu vse dovoli! To je to!

Nič ne moreš! A boš ti njegovo babi učila kako naj postopa z svojim vnukom v takšnih situacijah? Ne bodite smešni no! Bo še vas z besedami popravljala nazaj!

Najbolje da se umakneš, ker, kot si sama dejala imaš dovolj dela s svojimi ali s svojim otrokom!
Evona

22.03.12 01:02
Avtorica,dobra si,da se znajdeš med takimi hijenami...Me prav zanima kako bi ta pogovor potekal med štirimi očmi??Jaz mislim,da bi hijene utihnile...ne morem verjeti kaj sem prebrala v enemu odgovoru,da si ti nevarna za tega otroka..ja nasmejala pa sem se!!:)))Tako je ko se v resničnem življenju hijene ne znajo zase postaviti potem pa filajo svoj ego v virtualnem..Jaz take ignoriram,ker ti samo pamet solijo pa glih take nimajo stvari v življenju poštimane,me prav zanima ja kako bi ona objela otroka ki bi jo pluval in brcal...za crknt hecno:))))))))))Pa lep dan!!
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 minus 9?