Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Nedeljski izleti ali kam zahajate?

avatar nedelja:) 29.04.08 09:14
Sem iz okolice LJ in mi vedno primanjkuje idej za nedeljske izlete.Tako se običajno odpravimo na enake lokacije.
Lahko bi se malo razpisali o zanimivih lokacijah za nedeljske izlete ne glede na to od kje ste doma.Morda bo komu iz vašega konca prišla prav kakšna ideja za nedeljski izlet, no itak pa je Slovenija majhna.Torej napišite od kje ste približno ter kam se splača iti ali kam običajno zahajate.Popravljeno 3-krat. Zadnjič popravljal Primož ob 29.10.08 10:31.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Žogica Nogica 29.04.08 09:19
Rakitna, Iški vintgar, Kurešček, Cerkniško jezero.

LP

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yrsa 29.04.08 09:26
Orle, Volčji potok, Tivoli, sprehod po Ljubljani - Ljubljanski grad...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Timonka 29.04.08 09:29
Predvor, Bled, Rakitna, Kamniška Bistrica, Mengeška koča
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar t-inca 29.04.08 09:39
Zelo ofucano ampak .. Šmarna gora, iz Katarine na Polhograjsko grmado, Osolnik, Sv. Jakob..Sv. Primož nad Kamnikom- to je vse hoje uro ali manj z ne preveč zagretimi pohodniki. So pa vse lokacije žal ob lepem vremenu zelooo obljudene.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar HelenaK 29.04.08 09:58
Nam je všeč izvir Krke malo naprej od Žužemberka. Parkiraš kake 2 km pred izvirom (pri cerkvici) in je od tam še asfaltna mirna cesta, tako da otroci lahko šibajo s kolesi, na koncu pa je voooodaaa! Mi imamo s sabo škorenjčke, da lahko kar malo čofotata po vodi. Tudi kaj za preobleč pride prav :-)

To nedeljo smo bili na Mrzlici pri Hrastniku. Tudi super tura za petletnico in dveletnika. Ni zahtevna (176m nazlike v nadmorsi višini med začetkom in vrhom), malo pa se je vseeno potrebno namatrati :-) Pri koči na vrhu pa je otroško igrišče. Sicer bolj ubogo, ampak da se malo naguncati.

Helena
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar domka 29.04.08 10:08
zakaj pa lih na izket, kaj pa uzivat doma v igrah, pogovorih, skupnem kuhanju ali celo več, cel dan prezivet v pizamki in se družiti, imeti lepo in res uzivat!

Jaz čedalje bolj opažam, da vas je vse več, ki gar bežite od doma, zakaj? med tednom nimate skoraj nič časa za familijo in še med vikendom bežite iz doma ven, kakšen dom imate, da se vam ne zapaše, da bi lepo uzivali doma?

Dokler mi nismo bili na svojem, smo tudi bezali po nedeljskih izletih, guzva na cestah, spanje otrok po avtih, guzve na lokacijah, zdaj, ko smo na svojem, narav, hisa, zelenje, igrala, so taki uzitki imet vikend lepo doma v miru, poleti se bazen, raj in res ne nucamo guzve na cesti in da mormo nekam it.

še kod zna uzivat doma v krogu sebi najljubih?

Pa nisem želela biti zaljiva, toda le zakaj ljudje ne znata uzivat doma..pečte piskotke, kruh, modelirajte, slikajte, uzivajte in verjemte da bodo otroci imeli veliko vec od vas kot pa vedno en beg ven od doma.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jest bi tut 29.04.08 10:18
Proti Primorski-Notranjski:
Tehniški muzej Bistra pri Vrhniki (tehnika), Soteska Pekel pri Borovnici prav tako tam nekje; je pa za tamalčke od 2. slapa naprej preveč strmo, Ljubljansko barje (botanika, arheologija), Rakov Škocjan pri Cerknici+Križna jama + Cerkniško jezero, Postojna (jama, predjamski grad), Nanos, Škocjanske jame

Dolenski konec: Muljava, Višnja gora (Krjavelj, Josip Jurčič) pa čez hrib - grad Bogenšperk (Valvazor, prva slovenska tiskarna) v Litijo in iz Litije na GEOSS (središče Slovenije); Taborska oz. županova jama pri Grosuplju/Grosupljem???

Ljubljansko-Gorenjsko področje: Zbiljsko jezero, izvir tople vode v Pirničah, grad Goričane, grad Smlednik

Kamnik-Domžale: Stari grad Kamnik, staro mesto, muzej, terme Snovik, pivnica Adam Ravbar Domžale (sami izdelujejo pivo)

Tolko na hitro
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yrsa 29.04.08 10:25
Hja kakor komu paše. Tudi me pečemo piškote, tudi kruh kdaj pa kdaj, se igramo...
Ampak ponavadi to počnemo, ko je bolj slabo vreme. Ob taki nedelji, kot je bila zadnja, se meni zdi greh tičati doma. In nimamo vsi svojih hiš z vrtom in bazenom.
In med enim sprehodom po Tivoliju ali na Katarino se da prav fino pogovarjat. Pa še razmigaš se.

Ljudja imamo različne želje in če je nekdo zapečkar in drugemu pač bolj odgovarja razgibano življenje - naj pač vsak stori po svoje.
Otroci imajo pa od staršev lahko veliko tudi če skupaj vandrajo po svetu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mama+3 29.04.08 10:53
Kdo pa pravi da ne pečemo piškotov? Mi izkoristimo vsako nedeljo za izlet (pa se ne vozimo 2 uri v eno smer), če že ne drugega jo mahnemo na Rožnik. Med sprehodom se še največkrat pogovarjamo, se gremo igrice (predmet ali žival na črko...).
Ravno danes sem imela namen peljati moje hčere na barje, malce raziskovat in opazovat živalce, pa nam je vreme malce ponagajalo. Ali katera ve za kakšen kotiček na barju, kjer ni ravno divje odlagališče smeti in kjer lahko še kaj opazujemo? Evo, bomo pa pekle piškote (čeprav imam v dnevni parkirano goro nezlikanega perila - a se kakšna javi, danes dobro plačam :)) - sej so samo 4 žehte), ena pa se mora še posušiti. Oh, ja bo že, sej bo jutri spet nova - žehta mislim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brigite 29.04.08 11:06
Grado, Lignano.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar piff 29.04.08 11:18
Mi smo bili zadnjič na Korenu, to je tam nad Horjulom, super.
Drugače pa Kras (Pliskina pot je super), Soline, Podpeško jezero, plus vse destinacije, ki so jih punce zoraj napisale, aja pa na Šobec gremo tudi radi, pa še kaj bi se našlo. ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 29.4. 29.04.08 11:33
Mašun.

Samo ne danes.

Pa tudi drugače je gor vedno zelo mrzlo, pa slaba cesta in oznake, pa medvedje................brrrrrrrrrrrrr kar nič hodit gor.

Doma lepo pred TV pa družinsko piškote pečt.Neeeeeeeeee Dobro potem pa travo okoli hiše kosit. Neeeeeeeeeeeee-dežuje.

Mogoče družinski pogovor ob toplem kaminu? Človek ne jezi se?

Ah, Mašun je tudi v dežju lep....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar grado 29.04.08 12:19
Navedeno
brigite
Grado, Lignano.


kaj je v Gradu zanimivega?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar *katka* 29.04.08 13:08
Nekateri pač radi zahajamo v naravo, sploh če živimo v bloku, a ne. Groza, kakšni grozni starši smo, ker ne pečemo vsak vikend piškotov.

Mi zahajamo v živalski vrt, Volčji potok, Rožnik, Mostec, v Preddvor, na Jezersko, Iški vintgar, pa v Tivoli seveda, na Ljubljanski grad, obožujem tudi sprehod skozi staro Ljubljano in ob Ljubljanici do Trnovega, pa Kodeljevo idr.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brigite 29.04.08 13:17
Navedeno
grado
Navedeno
brigite
Grado, Lignano.


kaj je v Gradu zanimivega?

Eh, z možem obožujeva Italijo, zato je pač Italija za naju pogost kraj obiska. Pač ne gremo v Portorož, po hribih, na slapove in v jame, ampak v Grado. Na kavico, dober prosecco in pašto, na mivkasto plažo (v toplih mesecih), da se mala igra z lopatkami in kanglicami in da lahko bosi hodimo po mivki. In tako. Je pač obmorski kraj, nam je to dovolj. Diši po morju in počitnicah.
Tudi Lignano je super, tam je še aqualand, živalski vrt in Guliverlandia. Super je tudi Caorle, srednjeveško mestece malo pred Benetkami, ki ima vse "kar imajo veliki":) (velika mesta)

Kako je že : la bella vita! :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar italy lover 29.04.08 14:52
Od vseh odgovorov mi je tvoj najbolj všeč. Mogoče ker ljubim morje in Italijo, kdo ve. Hvala za idejo! Super!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pak-mak 29.04.08 15:50
Vse to nekateri počnemo med tednom, sedaj imamo popoldne do spanja časa 5 ur, ki jih vedno preživljamo doma in na sprehodih, vrtu,...
Ampak za vikend, še posebno če je lep je luštno it na izlet, se mal razgledat na okoli, spoznat in doživet kaj zanimivega in razburljivega,...
otroci pa res niso zapečkarji, ki bi bli cel dan v pižami...no vsaj mi ne. Smo radi doma, ampak otrokom je treba pokazat življenje, raznolikost, užitke...ne pa spanje in poležavanje.Mi piškote pečemo ob slabem vremenu,...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mantra 21.07.08 15:16
lep pozdrav!
včeraj smo bili na lepem izletu

na predstavi z ujedami na gradu Landskron
http://www.adlerflugschau.com/

in nato v Rosegg, kjer smo si ogledali grad, labirint in živalski park.
živali v parku lahko hranite z tam kupljeno hrano , zajčki in damjaki se prosto sprehajajo po parku (ostale živali so v ograji), imajo tudi luštna igrala .
http://www.rosegg.at/

priporočam družinam z otroki
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Meti 21.07.08 15:30
Super informacija. Od kod ste pa štartali? In koliko časa ste se vozili?

LP, meti
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mojca2 21.07.08 15:49
To je pa res dobrodošla informacija. Bomo v kratkem pokopirali izlet.
Tudi mi smo v soboto imeli res lušten izlet. Zjutraj ob osmih smo že bili v parku Miramar pri Trstu, zraven gradu Miramar. Čudovit ogromen park, posebno očarljiv v jutranjih urah, ko je še prazen, razen jutranjih tekačev še ni turistov. Sredi parka v kavarnici s pogledom na morje spili prvo jutranjo kavico, prehodili velik del parka, si vodeno ogledali akvarij, na koncu pa smo si ogledali še notranjost gradu. Tako lepo in prijetno hladno nam je bilo v parku, da smo ostali do 12h. V planu smo imeli odpeljati se do Sesjana, tam parkirati in se peš odpraviti po Rilkejevi poti do Devina. Vendar je postajalo že pošteno vroče in smo se odločili, da gremo raje z avtom do Devina, v pristanišču v prijetni gostilnici ob morju napademo nekaj morskih dobrot in se potem odpeljemo na popoldansko kopanje v Sesljan. Kosilce se je prileglo, kopanje pa še bolj. Sinko je užival v vodi kot ponavadi in smo ga v petih urah komaj 1x za 10 min potegnili na kopno. Skratka lep, ki smo ga zaključili ob 9h zvečer, ko smo pri sorodnikih na Krasu otroka dali spat, mi pa na terasi želodčke razvajali s figami, vincem,...Naslednjič pa odpadli del izleta. Z avtom do Sesljana, pa peš po Rilkejevi poti do Devina, pa ogled Devinskega gradu, pa kosilce ( ali pa bo tokrat raje kak sendvič iz poptniške torbe - ti Italijani so tako dragi), pa spet peš nazaj do Sesljana, potem pa še kopanje do večera.
Priporočam!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar koralda 21.07.08 20:51
Tudi jaz predlagam tole pod lepljivo.

Mi smo šli že 2x v ZOO Zagreb. Je bil lep izlet, veliko živali, lep park.Primerno za voziček.

1X pa smo šli v park dinozavrov: http://www.styrassicpark.at/cms/ Je bilo tudi fajn. Tudi primerno za voziček.

1x smo šli v logarsko dolino in potem do slapa Rinke. Mislim, da se kakšno urico hodi v eno smer, mi smo šli z majhnim otrokom in smo ga nesli v nahrbtniku. Kakšen 3 ali 4 letnik bi pa že zmogel sam, sploh če se z avtom pelješ dokler lahko.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mantra 21.07.08 21:01
meti
šli smo iz kranja , vozili smo se 1 uro.
časovno smo si tako splanirali, da smo šli ob 9h od doma , spotoma šli tankat in po vinjeto za avstrijo. želeli smo priti ob 10.30 pod grad , ker smo si ogledali ob 11h predstavo z ujedami. nato smo šli v Rosegg si najprej ogledali grad, šli v labirint (ga nismo rešili zadnje dve vrstice smo pogoljufali skozi malo luknjico) in nato v živalski park, ker sva pustila otroke, da se naigrajo na igralih. v roseggu je vse do 18ure odprto. doma smo bili ob 7.30. gužva na gorenjski cesti.

mojca 2
ja , tudi mi smo bili lani za prvomajske praznike v miramaru, smo šli potem naprej v sesljan se kopat.

No, in ker imamo še vinjeto veljavno jo bomo najbrž koristili še v nedeljo
najbrž bomo obiskali tole
http://www.erlebnispark.cc/attraktionen/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Meti 28.07.08 14:43
mantra, najlepša hvala za info:)

LP, meti
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hribolazec 28.07.08 21:04
Tole sem našla:
http://www.zaplana.net/izleti/asp/ExList.asp
______________________
http://domenland.myminicity.com/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar izleti... 28.07.08 23:13
ej, fantastična stran!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar izleti 28.07.08 14:24
Moram povedat da sem že parkrat koristila nasvete iz ta prve teme (pa tud iz tadruge jih nameravam)

temi se mi zdita zeloooo dobri in mislim da bi blo fajn če bi bili lepljivi....

<http://med.over.net/forum5/read.php?151,4717433,4718321#msg-4718321>;

<http://med.over.net/forum5/read.php?151,4859589,4860063#msg-4860063>;Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Primož ob 28.07.08 17:04.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Meti 28.07.08 14:43
Se strinjam.

LP, Meti
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar [Lara Croft] 28.07.08 14:59
Ja, pa naslov spremeni in izbriši moj post... :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar naopi 28.07.08 15:05
Ja, ja... super!!!
naslov bi moral biti kot naslov prve teme: NEDELJSKI IZLETI - kam zahajate? (dajmo se razpisat),
pa združi ju!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mama2831 28.07.08 15:27
no, jaz sem pa prošnjo posredovala dalje, do pristojnih višjih "inštanc"!

upam, da niso ravno na dopustu in bodo tudi oni priporočili en fajn izlet!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Andreja Andreja
Uredništvo MON
28.07.08 15:38
Lepljivo: http://med.over.net/forum5/read.php?151,4717433
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vredno ogleda 28.07.08 16:28
Jaz sem bila to soboto v Miramaru. Tam je prekrasen grad z velikim vrtom, kjer se lahko šetaš po mili volji. Grad se nahaja par kilometrov naprej od Trsta.

http://www.had.si/blog/2006/10/11/grad-miramare/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cec 28.07.08 22:21
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4868808
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristi* 29.07.08 19:32
http://www.lto-sotocje.si/slovensko/znamenitosti_tolminska_korita.asp


Se splača it pogledat.........je zelo lep izlet, res krasna narava.

Lp,Kristi*
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kristi* 29.07.08 19:36
http://www.burger.si/Slapovi/Posocje/Kozjak.htm


Priporočam še slap Kozjak, blizu Kobarida in na poti v vas Drežnico.
Splača se it še v zgoraj omenjeno vasico pod Krnom,je res lepo.


lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar CIMET 31.07.08 08:52
Imamo Atlas Slovenije, potegnemo ga ven in voila...grema na raziskovanje.
Destinacije v zadnjem letu:
- Rilkejeva pot iz Trsta do gradu Devin (ni veliko hoje, prijetno, grad je lep, imeli so še razstavo torbic iz večih obdobij)
- Kraški rob (iz Črnega Kala greš peš navzgor proti robu, in potem imaš doolgo, ampak nezahtevno pot...)
- udornica Risnik pri Divači (narediš obhod okoli te velike jame, potem pa se lahko zapelješ še v bližino do Lokev, kjer je fajn vojaški muzej, pa do jame Vilenice in Lipice, če pa imaš malo več volje, greš peš na hrib Kokoš, nezahtevno).
- Škocjanske jame (lahko greš v jamo, lahko pa narediš sprehod okrog in okrog udornega dela, si v Škocjanu ogledaš majhen, nov, zelo fajn muzej (imajo ostanek dinozavrčka, pa dobre vizuelne in slušne efekte)
- Rakov Škocjan (za hodit imaš veliko dela)
- iz Trsta greš do roba ene vasi, ma mi zdajle ne pade na pamet, katere, v glavnem, imaš pešpot ob robu rečice, ki priteče iz Slovenije, greš prav do meje noter v hribčke...jao jao, skleroza...v glavnem zemljevid poglejte. Kanjonček te reke je luštno dramatičen, v tolmunih se lahk tudi kopaš
- Ptuj (ogledaš si fino grad, občuduješ in raziskuješ ostanke iz zgodovine, lahko pa se skočiš tudi kopat v terme)
- če je kaj volje za hodit, komot prideš na Snežnik, saj se lahko pripelješ kar visoko, zvečer, ko se vračaš, lahko skočiš še do hrvaškega morja, da si spereš pot

Zaenkrat.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar CIMET 31.07.08 09:24
Pa še okolica Ljubljane:
- dolina Besnice, Janče. Zapeljemo se lahko do Litije in Bogenšperka, če je še kaj časa in volje, pa v dolino Sopoto, se spočijemo ob jezercu na začetku, se odpeljemo naprej do griča, kjer so ruševine Ostrovrharjevega gradu (cca 20 min do vrha, pot precej strma)
- ob poti iz Lj proti Litiji lahko gremo na Miklavža, nezahteven, simpatičen hribec (najdemo lahko tudi kakšno marelo ali jurčka)
- zapeljemo se do Kranjskega Raka in odpešačimo na Kisovec, od tu za tiste z več kondicije se pride tudi na Malo in Veliko Planino.
- na izhodu iz avtoceste na Domžale zavijemo levo in se kaj hitro parkiramo, potem pa odpešačimo po cesti čez vasice (pol ure mogoče) vse do gradu (?ker že?), pa naprej do doma, kjer je na ogled tudi ena podzemna jama, ki pa je še nisem videla
- Volčji Potok
- Kamnik z znamenitostmi in oklico (kamniški hrib...)
- Kamniška Bistrica, sprehod (kako uro) do slapu Orglice
- Preddvor z jezerom, Primož
- Tržič z Dolžanovo sotesko (dramatična..)
- Šmarjetna pri Kranju, Jošt nad Kranjem, Crngrob
- ostalo so že drugi povedali....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar CIMET 31.07.08 09:40
Aja, pa Rače. Grad Rače ima privatno razstavo starih predmetov (gramaofoni, kolesa...). Potem pa Rački ribniki, naravni rezervat, lepota...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mojsa 01.08.08 10:29
Tehnični muzej Bistra pri Vrhniki.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ribon 02.08.08 15:43
mi hodimo ribe lovit v bistrico pri naklem (se vidi iz avtoceste)
se vse tam dobi (palica, kruh, vedro, nož... pivo)
otroka uživata, ko pa riba prime je panika "ati pomagaj"
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cetrtic 04.08.08 08:43
Mi smo bili včeraj pri Mangartovih jezerih - čudovito. Res, da je to že v Italiji. Urejeno parkirišče - BREZPLAČNO, jezeri prečudoviti, lahko greš peš naokoli obeh - pot je malo bolj slaba (korenine), ampak jo je moj 2,5 letnik zmogel brez problema. Eno jezero je narano, drugo pa umetno. Pri naravnem je velik travnat prostor (možnost sence), kjer se lahko sončiš..... Mi smo res uživali.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mama2831 04.08.08 13:33
Navedeno
cetrtic
Mi smo bili včeraj pri Mangartovih jezerih - čudovito. Res, da je to že v Italiji. Urejeno parkirišče - BREZPLAČNO, jezeri prečudoviti, lahko greš peš naokoli obeh - pot je malo bolj slaba (korenine), ampak jo je moj 2,5 letnik zmogel brez problema. Eno jezero je narano, drugo pa umetno. Pri naravnem je velik travnat prostor (možnost sence), kjer se lahko sončiš..... Mi smo res uživali.

povej še, kako prideš tja! pa kako dolgo hodiš tam naokoli, da bomo videli, ali gremo zaves dan ali samo popoldan!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar čmrleta 04.08.08 14:26
Predlog za nedeljski izlet:
- Gradiško jezero (avtocesta odcep Lukovica nato slediš oznakam. Okrog novonastalega umetnega jezera je speljana pot deloma po gozdu).V okolici veliko znanih gostiln :) in picerij.
- parkirišče v Moravčah:- pešpot na Limbrsko goro, Miklavž,štancelaze, Štebalija, Kovačija,Sveti Mohor.Približno za 2 ure hoje...
- krožna kolesarska pot po stari cesti čez Hribce do gradu Tuštanj in nato nazaj čez Češnjice v Moravče
- Slivna
- Vače (središče Slovenije)
- na poti iz Moravč proti Izlakam je nad krajem Trata (Kandrše) hrib Klenk n
- Zasavska Sveta gora izhodišče iz kraja Vidrga
- Žvarulje nad Mlinšami (kmečki turizmi)....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cetrtic 05.08.08 21:00
To je v Italiji. Greš čez mejni prehod Rateče, potem pa se še malo pelješ naprej, ko se že spustiš po klancu navzdol proti Trbižu je ob cesti ena hiša na kateri piše PRI TREH SESTRAH, na tabli pa se mi zdi da je oznaka za Fužine. Tam zaviješ levo in pelješ skozi naravnost po cesti, potem pa se ti že pokaže prvo jezero. Parkirišča pa so skozi ob cesti naprej do drugega jezera. Ma ne moreš zgrešiti, tudi mi smo bili prvič pa je čisto enostavno najti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tomop 09.08.08 23:52
Hrvaška,slapovi Krke mega,Plitvička jezera super,....
Slovenija Gorenjska je najlepša,kjerkoli se vstaviš je enkratno,.....
Italija Benetke,....
Vikend paket Sarajevo je čudovito,sm šla s sodelavci bilo je noro,......
Če ni drugega je pa tut piškote pečt kr neki,.........
Lepe vikende vsem
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar muca copatarica 11.08.08 13:52
Ta vikend smo jo mahnili na Roglo. Privoščili smo si adrenalinsko sankanje na Zlodejevem ter se peljali s štirisedežnico, ki vozi brezplačno. Sprehodili smo se do koče na Pesku, tudi kakšna borovnica in jagoda se še najde, gob pa ni več (če so sploh že bile?!). Skratka, lepo preživet vikend, kjer se zagotovo najde za vsakogar nekaj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar treza 14.08.08 11:25
No, pa še en izlet na Koroško. Pred kratkim bili v Rudniku Mežica. Se pelješ z rudarskim vlakom in potem voden ogled jame (približno 2 uri vsega skupaj). Za tiste, ki so od daleč še kakšno kosilo ali malica na turistični kmetiji v Šentanelu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pomarančka 01.09.08 20:30
- bovški konec: dolina Zadnjica, dolina Bala
- izliv Soče v Italiji (narodni park 15 km pred Gradežem)
- primorski očaki: Nanos, Čaven, Vremščica, Slavnik, Snežnik...
- Trnovski gozd (Golaki, ledena jama)
- Lipica, do tja s kolesom iz Sežane ali Divače
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar **Lunca** 02.09.08 09:47
V nedeljo smo se z avtom zapeljali do Katarine (natančneje do vasi Topol), od tam pa peš na Grmado. Mi smo z našim 3,5-letnikom hodili 1 uro in 10 minut. Pot je super, vzpenja se zelo počasi in je super za male nadobudneže. Edino zadnjih 10-15 minut je bolj v klanec na vrh Grmade. Ampak se splača. Pod Grmado smo se ustavili še na turistični kmetiji Gonte, od tam pa nazaj proti Katarini (1 urca).

Malo zoprn je edino "sestop" od Grmade, ker je pač klanec in je potrebno malčka malo močneje držati za roko, da ne zdrsne, sicer je pot zelo primerna za družine tudi z majhnimi otroki. Sicer pa se lahko Grmadi tudi izognete in jo, namesto na vrh, mahnete kar proti Gontam.

Priporočamo!!

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar *allegra* 08.09.08 14:35
Na NANOS- upam, da to nedeljo :)

"Sapere aude.."
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Andrej108 25.09.08 10:05
Če si se že naveličal/a žvečenja že prežvečenega, pojdi na Sunday Love feast v Hare Krišna Center na Žibertovi 27 v Ljubljani.:)

Za tiste, ki bodo šli, svet ne bo nikoli več isti.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vinska cesta 12.10.08 19:44
V tem letnem času vsem predlagama prekrasen izlet na južnoštajersko vinsko cesto v avstriji, ki se prične lahko tudi v kraju Gamlitz.
Prekrasen pogled na vinograde, ogromno ljudi, dober vinski mošt, pečeni kostanji, pečena bučna semena ....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lepa 16.10.08 12:18
Hodim v bližnji lokal koder streže vauuu dober sexi kelnarček...Ma bi mu takoj dala...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zgaga 23.10.08 17:48
ja nimamo vsi tako lepega domčka kot ti, z vrtičkom, teraso, igrali oz. hiško iz pravljice. Zato že kadar je čas izkoristimo za družinski izlet v naravo, kjer smo pa seveda tudi s svojimi otroki in mislim, da nas s s tvojimi igricami doma nič ne prekašaš. Sicer pa vsak ima svoje veselje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar xrayspex 07.02.11 11:04
na barju je lep sprehod na Mali plac, edini ostanek visokega barja (in unescov spomenik, če se ne motim).

peljete se po stari cesti Lj-Vrhnika skozi brezovico, dragomer in log in na logu zavijete nad avtocesto proti bevkam. vozite po tej cesti dokler ne pridete do gozdnega osamelca: nemudoma na začetku osamelca vodi z asfaltne ceste gozdna pot ostro desno. tam parkirate in greste mimo zapornice naprej peš - ne morete zgrešiti. pridete do barjanskega jezera sredi gozda - ob sončnem zahodu pozimi je fantastično...in tudi sicer.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Makarena 08.03.11 13:11
Nova, meni še izpred dveh mesecov nepoznana točka je Gradiško jezero.
4,7 km okoli jezera - zelo fajn tura, sploh za tečt.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mi tudi naokoli 30.05.11 12:52
- Kamniška Bistrica
- Kamniški grad
- Preddvor
- Šobec
- Rakitna
- Jezero Jasna pri KG
- Belopeški jezeri
- Rabeljsko jezero
- Sotočje (Bovec)
- Mali Tamar (dolina Krnica)
- Tamar
- Gobavica (Mengeška koča)
- Sv. Jakob nad Katarino
- okoli Blejskega jezera
- Bohinjsko jezero pri kempu
- Gradiško jezero
- Izvir Krke
- Iški Vintgar
- Zbiljsko jezero
...to je le nekaj idej. Primernih za 3 leta starega otroka.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tima 05.07.11 20:47
nadiža
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Popotnik 22.07.11 13:58
http://www.kamnik.si/novice/Povabilo-na-Veliko-planino-22-07-2011
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pohodnik 26.07.11 10:33
Na spletni strani Ideja za izlet najdeš veliko predlogov
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jsene 28.08.11 09:52
Mi smo iz MB.

Ko je slabo vreme smo doma in včasih pokličemo še babice in dedke od tamalega k nam na kosilo.

Ko je pa vreme lepo pa se nam ni bit za doma.
Naše najljubše točke so:
- Pohod na Žavcarjev vrh (V koči na vrhu jemo)
- Peš na Pohorje iz doline (Jemo v novem Bolfenku)
- Peš iz Belvija do Zarje (Jemo jasno pri Zarji)
- Sprehod po mestnem parku in kosilo v gostilni Pri treh ribnikih
- Sprehod po Piramidi in potem kosilo v gostilni Anderlič
- Kopanje v Habakuku
- Kopanje v Fontani
- S kolesom po Lentu do Mehiške restavracije pri Bresternici
- Vožnja do in sprehod okoli Bukovniškega jezera
- Vožnja do in sprehod okoli Ledovskega jezera
...

Pozimi:
- Smučanje na Pohorju
- Smučarski tek na Arehu
- Sankanje v mestnem parku
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DravaCenter 29.08.11 14:22
Predlagal bi nedeljski dan na DravaCentru, s kolesom le 20 min iz središča Maribora, kjer vsak pride na svoj račun: pohodniki, kolesarji, avanturisti, veslači, slacklinerji, otroci na igralih in igriščih.

Ponujamo parkirišča za avtodome, označene kolesarske in peš poti, gozdno učno pot, košarkaško igrišče, plezalno steno, večmanesko zelenico.

Otroška igrala se nahajajo tik Lounge bara, ki gleda na reko Dravo, v ozdju je gozd, prostor je zaprt za promet in garantira sprostitev.

Najamete lahko tudi piknik prostor in si izposodite kajak na Dravi.

Vsako nedeljo (ob lepem vremenu) tudi pečemo na žaru.

www.dravacenter.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar omnibus 23.11.11 11:38
svetujem,da obiščete spletne strani:www.hribi.net,www.zaplana.net,tavanja po slovenskih hribih,potepanja v naravi,učne poti v sloveniji iše in še
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ya! 26.11.11 18:56
Navedeno
mantra
meti
šli smo iz kranja , vozili smo se 1 uro.
časovno smo si tako splanirali, da smo šli ob 9h od doma , spotoma šli tankat in po vinjeto za avstrijo. želeli smo priti ob 10.30 pod grad , ker smo si ogledali ob 11h predstavo z ujedami. nato smo šli v Rosegg si najprej ogledali grad, šli v labirint (ga nismo rešili zadnje dve vrstice smo pogoljufali skozi malo luknjico) in nato v živalski park, ker sva pustila otroke, da se naigrajo na igralih. v roseggu je vse do 18ure odprto. doma smo bili ob 7.30. gužva na gorenjski cesti.

mojca 2
ja , tudi mi smo bili lani za prvomajske praznike v miramaru, smo šli potem naprej v sesljan se kopat.

No, in ker imamo še vinjeto veljavno jo bomo najbrž koristili še v nedeljo
najbrž bomo obiskali tole
[www.erlebnispark.cc]
Tole smo želeli poskusiti konec oktobra, pa je bilo večinoma že zaprto (in mrrrrrzlo). Tako da bomo poskusili ponovno marca ali aprila, saj se nam je vseeno zdelo zanimivo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Afrika111 03.03.12 11:59
Zdravo! Tudi mi ob vikeni ne pečemo piškotkov, saj sva z možem veliko v službi ter moja dva sicer že malo starejša sončka pazita babica in dedek. Hči je stara 9, sin pa se lahko pobaha z 5 leti. Ob sobotah kdaj tudi ob nedeljah se odpravimo na izlete. Poleti se hodimo kopat v terme Laško, če se nam ljubi kdaj tudi v Ptujske, ali v Moravce. Sicer pa smo doma iz okolice Celja. Pozimi se hodimo smučat na Golte, ker imamo tam sorodnike. Ko sem že pri sorodnikih. Mi pogosto odhajamo tudi na obiske ker imamo zares veliko familijo. Hodimo tudi v Škofjo Loko, Maribor, mogoče tudi na Primorsko. Zgodaj jeseni pa tudi v hribe. Sicer pa nam kdaj tudi zmanjka idej in takrat takšni forumi pridejo kaj prav. Upam da tudi moj komentar komu pomaga...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kar doma bit 28.06.12 14:19
Zato pa je pri nas tako...veliko nerazgledanih ljudi, ki samo čepijo doma, dlje od lokalne trgovine pa še niso šli. Pa seveda vsa denar v zide vrečt, pa velik avto pred hišo, potem pa cel dan posedat doma v pižami in se basat s piškoti. Potem se pa zgražajo, da otroke okoli vlačimo in nismo nič z njimi...mah kr neki...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BRINJEVKA 19.08.12 08:31
Zatrnik - Pokljuška luknja

Dolina Radovne,kopanje v naravnem jezeru pri Kredi,naprej do kmetije PSTOT,kjer je gostilna in dobra hrana

lahko se gre naprej na Mojstrano

po kolesarski stezi rateče,,trbiž,belopeška jezera...

ali BLED -ZASIP-HOM-SOTESKA VINTGAR
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aad 22.08.12 13:32
Mi smo šli v Minimundus v Celovcu, imajo miniature vseh znamenitih stavb sveta.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zanima me 22.09.12 13:29
mi tudi med vikendi nismo doma in gremo radi na kak izlet...

Tale minmundus me je prepričal - zanima me za kako velike oz. majhne otroke je to primerno? Naša je stara 2 leti.

Hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinka14 27.11.12 14:21
Mi se že veselimo "sankanja", ki naj bi bilo možno ob vznožju nove skakalnice v BTC-ju. Samo se sprašujem, če bo ta "umetna masa" tudi tako zanimiva kot dričanje po pravem snegu.

BTC
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tonkacih 05.12.12 14:31
Zadnjič smo se peljali mimo te nove skakalnice in zgleda kar lepo. Je šel kdo? Koliko stane ali je brezplačno?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinka14 06.12.12 16:03
Mi smo šli in je bilo kot na toboganu. V bistvu je še boljše kot na snegu, ker potem nisi moker. Je pa brezplačno. Prilagam še slikco za lažjo predstavo. :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tinka14 06.12.12 16:05
Mogoče bo zdaj boljše.:)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=425290170858684&set=a.425289904192044.103443.120035681384136&type=1&theater
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar matijar 03.03.13 10:05
zdravo,

obstaja kje kaksen seznam vseh teh izletniskih tock? rad bi imel pregled na enem mestu...

oz. razmisljam da bi naredil aplikacijio/stran kjer bi to vse zajemalo... bi bili pripravljeni dodati nekaj vasih priljubljenih tock (predvsem takih kjer se lahko otroci zabavajo/kaj vidijo/...).

lep dan zelim, m
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mlada mami 30.03.13 14:22
Evo. Sem tudi jaz vesela, da se je nekdo spomnil. Aleluja in hvala mu
http://pobalinko.si/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar goobica 18.05.13 22:24
Mi največkrat gremo kam v naravo, zelo luštno je v savinjski dolini, mozirski gaj, potem volčji potok, pa na pohorje, kjer imajo super adrenalinski park. Včasih gremo za vikend tud v kak šoping center, sploh ko je slabo vreme, ali pa ko so kaki posebni dogodki, npr jutri bomo šli pogledat na štorkovo igrišče v btc, ker otroci res uživajo tam. Poleti pa še kakšno morje, Hrvaška največ, pa kakšne terme, najboljše do zdaj so bile terme olimia :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar žoga 26.05.13 08:04
Pa saj se ne sprehajajo ali planinarijo ali tekajo samo mestni-tudi mi, ki nas obdajajo hribi, smo radi zunaj, če so okrog nas Haloze, Slovenske gorice, Goričko ali dolenjski hribi itn. po Naši lepi.
Poleti je res samo deževna nedelja, kot je danes za peko piškotov ali gledanje Tv ali kar je najboljše za pogovor med vsem tem početjem.
Lepo nedeljo želim!
Mina
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avbelj 13.06.13 13:21
http://www.agoda.com/sl-si/hotel-rakitna/hotel/rakitna-si.html

hotel rakitna

http://www.rakitna.si/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cutcuvtftccjgjgzzvghvcfgcjzgjuiji 14.10.13 14:33
lej, ce ti pase ti peci piskote...gospa je sprasevala za ideje kam na izlet v naravo, ne vsiljuj svoje pizame itd mar si nastevala to itak ze vsi poznamo, drugo pa je da smo mamice ki imamo cas za druzino tudi med tednom.

a moras takoj vse kritizerat, ti negativna zenskica, tipicno za k.......

groza, kva ne maram tak folk
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gregor.Mlakar73 18.10.13 20:30
Najraje v gozd na sprehod z družino :)

http://zarekupanja.com/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DejanaM 12.11.13 12:12
Mi gremo radi na kakšen okoliški hrib, če ima v bližini igrala še toliko bolje. Sicer so pa super igrala v bližini vilharjeve za želežniško postajo, če katero zanima.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dajaju3 17.11.13 19:31
Seznam preverjeno lušnih družinskih izletov na malipotepuhi.si.
Precej zanimivih - od krajših do nekoliko daljših - http://malipotepuhi.si/index.php/druzinski-izleti-v-hribe]po hribih[/url] in http://malipotepuhi.si/index.php/druzinski-izleti-po-dolinah]dolinah[/url].
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DejanaM 20.11.13 15:48
zelo luštna stran, hvala za nasvet
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Antonia2610 19.02.14 10:14
Zadnjič smo bili v Ljubnem pri Savinji, v gostilni Kegljišče. Zadaj je velik zasnežen travnik, lahko se tudi sankaš. Iz Ljubljane je ura vožnje. Mi smo šli tja, ker imamo radi zasnežene hribe in dobro domačo hrano, pa še Golte so blizu in moj je šel smučat, medtem ko smo se mi sankali in kepali. Ne vem, kako je zdaj tam, ampak verjetno je tudi brez snega lepo http://www.visitslovenia.net/rezultati-iskanja/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MalinaMalina 10.04.14 15:50
http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si/page/programi_na_vacah/za_odrasle

preizkušeno in zelo zabavno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar K24 01.07.14 11:16
Nekaj idej najdete na:

SPREHODI

Predvsem okolica Kranja in Ljubljane, zaenkrat ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar m.sova 13.07.14 13:21
Živjo,

jaz sem opazila tole skupino, za vse tiste, ki ste na FB Fotografija in Potovanja /e-Fotopotep.

Upam, da pride kaj prav.

Lp, m.sova
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jvv 06.11.14 13:58
Še kakšno idejo verjetno najdete tudi na Enodnevni izleti po Sloveniji

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar super starš 23.12.14 16:39
strunjan lepa plaž veliko površin za hodit ne priporočm pa da greste jest v restavracijo ki je bla enkrat lambada sedaj je sem pozabuu nima veze je na koncu plaže preden se pride do solin za hodit katastrofaa parking je 5 eurov na uro in osebje katastrofalno ne prijzno nesramno sploh lastnik.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pod krvavcem 25.01.15 08:46
komenda vidite lahko ( v cerkvi ) enga najlepših oltarjev v slo, glavarjevo knjižnico ( peter pavel glavar ) slap na pšati, galerijo zemljevidov nasproti glavarjeve knjižnice, pojeste pico v eni izmed 3 picerij ali pa greste v gore tam okoli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jernej.Autentica 06.02.15 09:31
Za iskanje dobrih idej za enodnevne izlete priporočam FACEBOOK SKUPNOST: Enodnevni izleti

Tistim ki pa so bolj blizu blogi priroročam BLOG: Enodnevni izleti

Če pa iščete turistično agencijo si poglejte spletno stran Autentice (www.autentica.si) Ukvarjamo se z enodnevnimi in večdnevnimi izleti po primorskem.

Lep pozdrav iz Primorske,

Jernej Frank | Turistično razvojna agencija Autentica
Enodnevni in večdnevni izleti po Sloveniji
www.autentica.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar PEDROLINO 27.02.15 08:21
Navedeno
nedelja:)
Sem iz okolice LJ in mi vedno primanjkuje idej za nedeljske izlete.Tako se običajno odpravimo na enake lokacije.
Lahko bi se malo razpisali o zanimivih lokacijah za nedeljske izlete ne glede na to od kje ste doma.Morda bo komu iz vašega konca prišla prav kakšna ideja za nedeljski izlet, no itak pa je Slovenija majhna.Torej napišite od kje ste približno ter kam se splača iti ali kam običajno zahajate.
SMREKOVI VRŠIČKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII <33333
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ddddddd 13.03.15 12:46
mogoče še dvoje:

http://zelena-hiska.blogspot.com/2015/03/ideja-za-izlet-z-otroki.html
http://zelena-hiska.blogspot.com/2015/02/planina-nad-vrhniko-izlet.html

Pa uživajte :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Krasnadlani 18.03.15 15:54
Izlet na Kras

Tako družine kot posamezniki, se lahko podate na spoznavanje Živega muzeja Krasa. S kolesom ali peš, kakor vam je ljubše. Območje je prepredeno s potmi, ki jih lahko po mili volji raziskujete. Sprehodite se mimo številnih vrtač, kamnitih osamelcev, pastirske hiške, udornice, skozi nekdanjo smodnišnico...ter objamete mogočen Napoleonov hrast, ki naj bi imel čudežno moč :)
Pričnete lahko v Sežani ali na mejnem prehodu Lipica – Bazzovica. Na slednjem najdete info točko z vsemi potrebnimi informacijami, na voljo imate tudi izposojo koles.

Izlet v Živi muzej Krasa je nezahteven, prilagodite ga lahko po vaših željah, po poteh pa vas vodijo table. Izlet lahko popestrite z brezplačnim ogledom Botaničnega parka v Sežani.Fotoreportažo iz kolesarskega izleta po Živem muzeju Krasa si lahko ogledate na ;

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.500325983426793.1073741853.403738783085514&type=3
https://www.krasnadlani.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jahanje 26.11.15 18:51
V nedeljo 29.11.2015 bo potekalo jahanje in druženje z nekdanjim policijskim konjem. Vabljeni otroci vseh starosti. Med seboj se bomo spoznali, očistili konja, ga vodili, jahali s sedlom in brez ob reki Savi, se fotografirali in izvedeli veliko zanimivega.

Prijave zbiramo na prodaja@furesta.eu do 27.11. do 22.ure (število mest je omejeno).

Lokacija: Ljubljana Stožice
Čas: Nedelja 29.11.2015 ob 11.30 uri (v primeru več prijav bodo še dodatni termini), trajanje 1,5h (skupina do 6 otrok)
Cena: 15€/otroka (vključen prigrizek)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 plus 22?
Na vrh