Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej, verzov, daril, povabil in nasvetov. Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje, naredili življenje bolj pisano.
Naložila sem v moj album,sheme za kvačkanje in vezenje,za rišelje pa še bom.
http://mmrose.moj-album.com/
Mmrose, kar polepšala si mi nedeljsko jutro s tako lepimi vzorci. In to si naredila ti, v kolikor vidim ima tud mož smisel za šivanje gobelinov. čestitam mu. Res lepo, sploh mi je všeč, ker se vzorci dajo povečati, da si bom lahko kaj prekopirala. Hvala, kar dodaj še, če imaš kakšne tako lepe vzorce.

http://jolog.moj-album.com/
Kar je v albumu narejenega,sem sama naredila,razen goblenov,pa še bomo ustvarjali,vzorce bom še naložila,najprej rišelje.


http://mmrose.moj-album.com/
Rešilje tehnika mi pa ni preveč poznana. A se je lahko tudi sam naučiš? Obstoja morda kakšen priročnik za učenje.
No pa še enkrat.Naložila sem še rišelje vzorce ,kot sem že prej pisala sem vzorce jemala iz različnih revij,nekaj jih dobila,nekaj pa z Haft richelieu,tam so zelo lepi izdelki in tudi vzorci.Rišelje je moja najljubša tehnika.Upam da vam pridejo prav nekateri vzorci.
Aja zdej vidim da si se oglasila Jasminka.Rišelje se da naučit,obstajajo tudi priročniki in po raznih revijah navodila,sem samo bežno gdaj pogledala,ker jaz to delam z šivalnim strojem.Bom probala to najti in naložit saj so me že spraševali za to,ker ne delam ročno nisem mogla pomagat ,bom pa se potrudila dobit kakšeno navodilo.
Lep pozdrav
http://mmrose.moj-album.com/
Jasmina,naložila sem v album štiri strani,kako se ročno dela rišelje,drugega za zdaj nimam. No mal boš pa le videla kako gre.
Lp mmrose
zelo si ustrežljiva, ampak iz priročnikov težko dojemam, najbolje bi bilo, da mi kdo pokaže.
v bližnji prihodnosti bom poslikala postopek tehnike,ko bom ti pošljem sporočilo
Pozdravljene,

Po naključjusem videla vašo temo na forumu. Moja mama je pravi mojster izdelovanja rešiljeja. S tem se ukvarja bolj intenzivno zadnja tri leta. Dela pa ročno. Če katera želi, vem, da jo bo z veseljem naučila. Smo doma iz okolice Litije.
Vedno je v iskanju novih vzorcev, ki pa jih je kar težko dobiti, marikso jih tudi "preveč" skrbno čuva. Mmrose, iskreno povedano imaš čudovite prte in zavese. Če bi se lahko kako dogovrile za izmenjavo vzorcev ali nakup (kopije seveda) bom zelo vesela, še bolj bo pa vesela moja mama.

Hvala.

pišete mi lahko na naslov: tanja_zupancic@siol.net.
Pozdravljena Tanja,danes mal brskam po spletu in sem videla,da si mi pisala dobile boste,kar iščete.
Lp
Tanja sporoči,če si dobila?
BI LAHKO TUDI JAZ DOBILA KAKŠNE SHEME MANJŠIH KVAČKANIH PRTIČKOV?
HVALA
MOJ EMAIL JE
deteljica74@gmail.com
žal vzorce kvačkanih majhnih prtičkov nimam,večino mojih vzorcev sem oddala,ker se mi je nabiralo in nekaterih stvari ne bom delala.Na spletu mal poglej je veliko tega,
napiši samo crochet in boš zgubila čas za gledanje,saj je veliko lepih stvari
Lp http://mmrose.moj-album.com/
klaras

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

01.10.09 08:59

[Pozdravljena mmrose!
Delam s starejšimi in imam nekaj stanovalk, ki jih kvačkanje in vezenje še posebej zanima. Ali je možno dobit načrte za tvoje 3D stvaritve?

Kam ser lahko javim?
Klaras,kontaktiraj me na zs ali v mojem albumu je email in se oglasi
Lp
http://mmrose.moj-album.com/
Drejka

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

06.11.09 21:34

Oprostite,vendar je pravi rišelje delan ročno.Videla sem razliko med strojnim in ročnim delom!Občudujem ženske,ki se tega sploh lotijo.Sicer pa je za vsako ročno delo potrebno veliko volje in truda,pa naj bo to gobelin,pletenje,kvačkanje,.....
darka gregorin

vezenje

02.03.10 17:18

mmrose

Spoštovana

Brskala sem po internetu in vidla vaše vzorce za vezenje. Zelo bi bila vesela če bi mi lahko
poslala kakšen vzorec. Sem začetnica in nimam vzorcev za vezenje zato bi bila vesela vsakega.
Seveda bi vam bila pripravlena plačati za kopije.

Lepo vas pozdravlja Darka
Darka pozdravljena,
nisi napisala za kakšno vezenje rabiš .Pošlji mi email in ti bom posredovala kar iščeš.
Lp
darka gregorin

vezenje

03.03.10 20:26

Pozdravljena mmrose

Najlepša hvala za vaš odgovor. Rabila bi vzorce za rasche. Že prej sem veliko štrikala in kvačkala ali sedaj ko sem se opokojila sem začela vezti rasche. Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem.

Moj elektronski naslov je
Zdravko.gregorin@gmail.com

Ali mi tudi vi lahko pošljete vašega?

Lep pozdrav Darka
Darka,bom vam odgovorila na email in tam bo tudi moj naslov.
Lp
Matejac

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

10.03.10 13:57

Spoštovana mmrose,

Izdeluješ zelo lepe stvari, najbolj pa so mi trenutno všeč angelčki ter baby angelčki. Lepo te prosim, če mi lahko izdaš načrt zanje. Sama trenutno kvačkam metuljčke, ampak bi rada še znala narediti tako lepe angelčke kot ti.

matejac@mail386.com

Hvala že vnaprej ter lep pozdrav.
[email protected]

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

14.04.10 14:54

Pozdravljenja mmrose
Občudujem tvoje izdelke,prosila bi te če mi lahko pošlješ
shemo za zaveso, ki bi jo rada delala v belem vezu, ki
meri v širino 2,5 m v višino pa 7o cm.Prosim te da mi sporočiš
kako prerišem na blago vzorec, ker sem zasledila da,če rišeš
z indigo ne gre stran. Lep pozdrav

Ane.Krebs@gmail.com
Pozdrav tudi vam g.Ana,
ne razumem kakšno shemo želite,samo da želite rišelje vzorec.Za velike zavese,ponavadi sestavljamo vzorec iz več vzorcev.Nažalost za prerisavanje ,moramo uporabit indigo,ker drugače ne gre,manj pritiskajte ,pa bo lažje šlo dol,za ostalo pa mi pošljite vaš email.
Lp
melita2

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

20.12.10 20:10

Pozdravljena mmrose,

v vašem albumu sem zasledila veliko lepih stvari, še posebej ti zajčki in angelčki ta veliki.Prosim, če bi mi poslali te vzorce ( zajčki, angelčki..). Email vam bom javila na zasebno.


lep pozdrav
znate angleško?

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

21.12.10 15:50

Punce, če znate angleško je na internetu tega malo morje.

Greš na google
vpišeš recimo "crochet angel pattern"
iščeš med slikami
ko klikneš na tisto, na kateri je všečen izdelek, dobiš običajno navodila, ki izgledajo sicer "po kitajsko", ampak tisti, ki znajo kvačkati se kar hitro znajdejo, itak je samo par oznak.

angelčki: http://www.google.si/images?hl=sl&rlz=1T4GGLL_slSI376SI376&q=crochet+pattern+angel&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1328&bih=759

snežinke
http://www.google.si/images?hl=sl&rlz=1T4GGLL_slSI376SI376&q=crochet+snowflake+pattern&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=9L0QTeqsB8it8gODqf2DBw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CC0QsAQwAQ&biw=1328&bih=759
redbutterfly

velika noč

07.01.11 18:02

Pozdravljene,vse,ki kvačkate.Iščem vzorce za bližajoči se praznik-veliko noč.Ima katera kaj?pROSIM posredujte mi na kvackanje.golobbranka@gmail.com.HVALA.
V spletni trgovini Monna lisa najdete veliko izbiro gobelinov, slik za vezenje in prtov za vezenje ter drugih pripomočkov. Pod kategorijo literatura pa tudi knjižice z vzorci za vezenje s križci. Pod Pletenje in kvačkanje pa tudi vse za kvačkanje.
OrhidejaRi

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

21.02.11 20:31

Prosila bi vas če kdo ve, kjer lahko kupim v Sloveniji Madeira sukance za goblene? Mogoče tudi Anchor?
Hvala!
katycccca

Re: sheme za kvačkanje in vezenje

14.03.11 22:14

Pozdravljeni vsi, ki ste prijavljeni na tem forumu!
Mami me že nekaj časa prosi, če bi ji lahko zrihtala vzorce rišeljeja. Kot sem zasledila, ste o tem povedali že marsikaj. Na vas se obračam s prošnjo, če bi bil kdo pripravljen pomagati, in mi poslati kak vzorec za zavese ter obenem poslati popoln opis ročnega dela rešeljeja.
Blago že ima, sedaj jo zanima predvsem to, kakšen sukanec je potrebno imeti, ter tehniko vezenja.
Za vse, ki imate na tem področju že nekaj izkušenj in bi mi jih bili pripravljeni posredovati, sem dosegljiva na naslednji mail:[email protected] Tistim, ki se boste oglasili, pa bom posredovala še stacionarno tel.številko, da bomo lažje kontaktirali.
Hvala lepa ter lep in prijeten pozdrav.

Katarina
Prosim Če mi lahko kdo pošlje kakšne sheme za kvačkanje in vezenje ?
Na mail klavdijaf@gmail.com

Hvala že v naprej, če mi bo kdo kaj poslal.
Veliko napisanega je o vzorcih za kvačkanje in vezenje,vedno se ponavljajo isti,ki sprašujejo po vzorcih,tudi nekatere odgovorijo na prošnjo ali pa ne.Moje mišljenje je, da z več leti se enostavno naveličaš,dajati in dajati,nekateri pa ne naredijo nič,da bi mal brskali po netu in si sami najdli vzorce....Ni izgovor ne znam poiskati ,ampak,ne da se nekaterim zapravljat čas,da, bi si kaj izbrskali,lažje je kar zaprositi,pošlji mi ta in ta vzorec in čakaš ,da ti ga pošljejo....Zdaj bom še enkrat napisala,na googlu napišite v tujki crochet in videle boste,kaj drugi ustvarjajo in tam je veliko priloženih vzorcev,spravite si v svoj album in vedno pride prav...lahko pa tudi v prevajalniku napišete kvačkanje in prevedite v bilo kateri tuji jezik in kopirajte,pol nalepite na googl,videli boste veliko novega in krasnega.....Zato drage moje ,vzamite si čas in malce brskajte,ne pisati ne znam z računalnikom,ker ,če bi bilo tako,ne bi niti pisale prošnje na njem....
KKvezenje

Re: TEHNIKA STROJNEGA VEZENJA

05.09.12 09:14

Spoštovana,

prosim za pojasnilo, a se strojno vezenje lahko opravlja na navadnem šivalnem stroju, ali je to poseben stroj. V kolikor gre to z navadnim, bi prosila za opis postopka.
Hvala
mmrose 1

Re: TEHNIKA STROJNEGA VEZENJA

12.10.12 14:05

Že dolgo nisem bila tu pokukat ali je kaj vprašanj.....no,na vaše vprašanje je tako....tehnika prostoročno vezenje z šivalnim....to delamo z navadnim šivalnim strojem,postopek tehnike je nekaj prikazan v mojem albumu,res je da,sem naložila slike ,ko sem še učila z internetom delati,bi morala naložit na novo,ko bom imela čas,se bom tega lotila....malce si oglejte pod tahnika dela http://www.mojalbum.com/mmrose
lp
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 3?