Ogled profila

avatar

Zalka

E-naslov
Skrit
Ime in priimek:
Zalka Drglin
Naziv, strokovna izobrazba:
doktorica ženskih študij in feministične teorije, transakcijska analitičarka - svetovalka
Spol:
Ženska
Opis:
V teoriji in praksi delujem na področju obporodne skrbi, to je zdravstvene skrbi v času nosečnosti, poroda in zgodnjega materinstva. Prispevam k razumevanju konkretnih problemov sodobne porodne kulture (ali natančneje: porodnih kultur) in njihovih kratkoročnih in dolgoročnih posledic za dojenčke, ženske, družine in družbe; predlagam njihovo reševanje in se vanj tudi aktivno vključujem.
Zaposlitev:
aktivna članica Združenja Naravni začetki, znano tudi pod imenom Mama Zofa. Raziskovalka na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje
Kaj delam:
Sem aktivna članica Združenja Naravni začetki in vodja programov. Združenje Naravni začetki, ki je znano tudi pod imenom Mama Zofa (www.mamazofa.org) smo edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki se posveča kakovosti obporodne skrbi na individualni in nacionalni ravni. Sem svetovalka (z nazivom Transakcijska analitičarka – svetovalka; transakcijska analiza je ena med humanističnimi smermi v psihoterapiji ), posvečam se ženska v različnih duševnih stiskah v nosečnosti ali v obdobju zgodnjega materinstva v obliki osebnih svetovanj in skupinskega dela; v nekaterih primerih pa se srečujem z obema staršema ali z očetom. Najpogostejše težave, zaradi katerih me poiščejo ženske ali pari, so depresivnost, tesnobnost, težave pri prehodu v starševstvo, težave v odnosu med mamo in otrokom, težave zaradi travmatičnega poroda, strah pred porodom, težave v usklajevanju materinstva oz. starševstva z drugimi dejavnostmi. Sem raziskovalka in koordinatorica ali vodja različnih projektov na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v Ljubljani, Slovenija. Tematike, ki se jim posvečam, so obporodna skrb, duševno zdravje v nosečnosti in po porodu, javno zdravje, zdravje žensk, pravic žensk, pacientove pravice, babištvo, kakovost obporodne skrbi, porodne kulture, dojenje, komunikacija, etika skrbi. Kot zunanja sodelavka predavam študentkam in študentom babištva na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Sem avtorica znanstvenih, strokovnih in poljudnih prispevkov, prevedla sem Modrost rojevanja Ine May Gaskin in Moj porodni načrt Marsdena Wagnerja.
Moj naslov:
[email protected]
Družabna omrežja – povezave do osebnih profilov na družabnih omrežjih
Moja spletna stran
Predogled (Sličica)
Na vrh