Portal z aktualnimi novicami s področja zdravja, zdravega načina življenja ter kakovostnega preživljanja prostega časa. Na MedOverNet se lahko posvetujete z zdravniki specialisti, zdravstvenim osebjem, svetovalci in terapevti ali izmenjate izkušnje z drugimi.

ABC Med.Over.Net (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Med.Over.Net obvestila

Forum za obvestila.

RSS
0 tem
0 sporočil
Spremenjen  

O Med.Over.Net

Stičišče uporabnikov in ustvarjalcev portala. Središče mnenj, predlogov, pritožb in pohval.

RSS
4,266 tem
23,765 sporočil
Spremenjen 10.02.16 11:50

Pravice in dolžnosti pacientov

Kdo ima pravico do vpogleda podatkov? Kaj pa bolniška odsotnost, izbira zdravnika, pravica do zdravniškega posega? Kakšne pravice imamo bolniki in kakšne so naše dolžnosti?

RSS
175 tem
375 sporočil
Spremenjen 11.10.13 17:42

Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

RSS
2,982 tem
19,018 sporočil
Spremenjen 10.02.16 23:16
Zdravstvene posvetovalnice
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Dermatologija (mapa)

Imate težave s kožo? Se sprašujete ali gre za kožno bolezen ali zgolj za preobčutljivo kožo? Kaj so to ekcemi, bradavice, glivice in druge kožne spremembe? Kakšen piling izbrati, kaj je lipoliza, kako ostati mlad tudi v poznejših življenjskih obdobjih - vse na enem mestu.
Forumi: Dermatologija, Estetska dermatologija, Lasersko zdravljenje, Kožna znamenja, luskavica in druge težave s kožo

Farmacija (mapa)

Katero zdravilo izbrati, ko nas boli glava? Kako učinkovito napasti prehlad in gripo? Zakaj moram plačati zdravilo, čeprav mi je zdravnik napisal recept zanj? Kam z zdravili, ko jih ne potrebujemo več? Na vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili farmacevti na naših specializiranih forumih.
Forumi: Zdravila in zakonodaja, Farmacevt svetuje

Genetika (mapa)

Vas zanima kaj je kromosom, kaj Rh faktor? Kaj vse se skriva v našem genskem zapisu, katere bolezni se lahko dedujejo? Vprašajte našo strokovnjakinjo.
Forum: Genetska posvetovalnica

Ginekologija in porodništvo (mapa)

Imate vprašanja glede načrtovanja družine, kontracepcije, spolno prenosljivih bolezni? Kako ravnati z nedonošenčkom? Kako se spopasti z neplodnostjo in kako darovati spolne celice? Tudi spopadanje s spremembami, ki jih prinese menopavza je lažje, če se o tem pogovorimo.
Forumi: ABC ginekologije in porodništva, Bioidentični hormoni, Darovanje spolnih celic, Doula - porodna spremljevalka, Fetalna kardiologija, Hipnoterapija in avtogeni trening, Intimna nega in spolno prenosljive okužbe, Klimakterij, Kontracepcija, Matične celice, Neonatologija, Neplodnost in Nosečnost

Hujšanje tako in drugače (mapa)

Se želite znebiti odvečnih kilogramov ali le izboljšati prehranjevalne navade? Kako obdržati željeno telesno težo, kako oblikovati svoje telo? Za nasvet lahko povprašate strokovnjake, forumske kolege in "sotrpine" ali opišete svojo izkušnjo.
Forumi: Hujšanje, Osnovna šola hujšanja, Uravnavanje telesne teže - strokovnjak svetuje

Interna medicina (mapa)

Ste dobili izvid, a ga ne razumete najbolje? Kako oskrbeti rano? Alergije, gastroenterologija, inkontinenca, osteoporoza, revma, kardiologija, sladkorna bolezen, hormonske motnje in še več. Pogovorite se z našimi strokovnjaki s področja interne medicine.
Forumi: Alergije, Astma in druge pljučne bolezni, Bolezni ledvic, Bolezni prebavil (gastroenterologija), Bolečine v križu, Hormonske motnje, Inkontinenca, KOPB, Kardiologija, Motnje srčnega utripa - atrijska fibrilacija, Oskrba rane, Osteoporoza, Proktologija, Revma, Sladkorna bolezen, Stoma in Kako živeti z boleznijo ščitnice Srčno žilne bolezni,

Kirurgija (mapa)

Kaj moram vedeti pred operativnim posegom? Žolčni kamni, akutna vnetja slepiča, različne oblike kil, povečana ščitnica - vse to je za naše strokovnjake mala malica. Odgovarjajo tudi na vprašanja s področja raznih posegov v prsnem košu, estetske in plastične kirurgije ter radiologije.
Forumi: Abdominalna kirurgija, Estetska in plastična kirurgija, Estetsko preoblikovanje telesa, Radiologija, Torakalna kirurgija, Žilna kirurgija in Urologija

Nevrologija (mapa)

Kaj je cerebralna paraliza, kaj miastenija gravis? Kako se spopadati s kronično bolečino in kronično utrujenostjo? Kako olajšati življenje sebi ali bližnjim pri boju z multiplo sklerozo? Vsaka, še tako težka bolezen ima svojo šibko točko, le poiskati jo moramo.
Forumi: Cerebralna paraliza, Kronična bolečina, Kronična utrujenost, Miastenija gravis in Multipla skleroza

Očesna medicina (mapa)

Bolezenske spremembe na očeh in zdravljenje. Okulistični pregledi, laserski posegi in operacije. Kako pravilno izbrati očala? Imate težave z lečami? Povprašajte za nasvet naše mojstre in specialiste.
Forumi: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija, Optika

Onkologija (mapa)

Spopadanje z rakom je lažje, če se pogovorimo z ljudmi, ki se soočajo s podobno situacijo. Kako je s pravno pomočjo bolnikom rakom, izkušnje in vprašanja s področja raka debelega črevesa in danke ter izkušnje z limfomom in levkemijo - v mapi Onkologija.
Forumi: Kako živeti z rakom?, Limfom in levkemija, Pravna pomoč bolnikom z rakom, Rak debelega črevesa in danke

Ortopedija in travmatologija (mapa)

Ste si poškodovali sklepe ali hrbtenico? Imate težave s sklepi ali hrbtenico? Ste športnik? Odgovore na vaša vprašanja, ki zadevajo zdravljenje in rehabilitacijo kostno-mišičnih poškodb ter bolezni, lahko dobite tukaj.
Forumi: ARTHRON - Sklepne in športne poškodbe, ARTHRON - Zdravstveno svetovanje v športu, Poškodbe in obolenja kolenskega sklepa, Poškodbe in obolenja ramenskega sklepa in komolca, Zdravljenje obolenj in deformacij stopala, Zlomi v predelu kolka in zapestja

Otorinolaringologija (mapa)

Vnetje ušes, sinusov, težave s suho sluznico, gnojni izcedki in kronični sinusitis so težave, ki se jih s pravilno oskrbo lahko olajša. Nasvete vam nudijo strokovnjaki s področja otorinolaringologije in ustne higiene.
Forumi: Otorinolaringologija in ustna higiena, Sinusitis, vnetja ušes in sluznica

Pediatrija (mapa)

Kako ravnati z novorojenčkom? Kakšne so posebnosti negovanja nedonošenčka? Kaj so rotavirusi in kako ukrepati, če zboli naš malček? Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.
Forumi: Nedonošenčki, Neonatologija, Pediatrija

Prehrana (mapa)

Zdrava, posebna, dietna... prehrana.
Forumi: ARTHRON - prehrana, Prehrana in varnost živil

Preventivna medicina (mapa)

Ste v dilemi ali bi se cepili ali ne? Se bojite morebitnih reakcij po cepljenju? Posvetujte se o različnih vrstah cepljenj, obveznih, prostovoljnih, preventivnih in pred potovanji. Želite prenehati kaditi, pa ne veste na koga bi se obrnili? Kako izboljšati svojo odpornost? Kako in kdaj jemati prehranska dopolnila? Kaj je zdravstveni wellness? Nekaj namigov za vaša vprašanja v tej rubriki.
Forumi: Cepljenja, HPV in cepljenje, Kajenje, Krepitev imunskega sistema, Oksidativni stres, Potovalna medicina, Prehranska dopolnila, Zdravstveni wellness

Psihiatrija in terapevtska pomoč (mapa)

Psihična stiska, strah, fobija, terapija, uporaba zdravil, čustvena motnja, diagnoza, depresija, psihiatrična pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.
Forumi: Anksioznost, Demenca in duševne motnje v starosti, Depresija in ostale razpoloženjske motnje, Psihoterapija, Splošna psihiatrija, Stres

Stomatologija (mapa)

Imate težave z zobmi in iščete rešitev? Imate vprašanja s področja ortodontije ali zobne protetike? Obrazne poškodbe in rekonstrukcije, laserska kirurgija, oralna kirurgija in implantologija. Le klik vas loči od odgovora.
Forumi: Endodontija, Maksilofacialna in oralna kirurgija, Ortodontija - čeljustna in zobna ortopedija, Otroško in mladinsko zobozdravstvo, Parodontologija, Splošna stomatologija, Ustno zdravje in higiena, Zobna protetika

Transplantacijska medicina (mapa)

Kako in kdaj lahko postanem darovalec? Kaj se zgodi po smrti darovalca? Forum o darovanju in prejemanju organov, krvi, kostnega mozga ter darovanju telesa v raziskovalne namene.
Forum: Darovanje organov

Starševstvo in medsebojni odnosi
Teme
Sporočil
Spremenjeno

18-30: Adolescenca in mladi odrasli

Forum je namenjen predvsem mladostnikom od 18 do 30 leta. Tu vam ponujamo prostor, da napišete s kakšnimi problemi se spopadate v vaših letih. Sem spadajo odnosi s starši, partnerji, prijatelji in avtoriteto ter tudi prve zaposlitve, bivanjska tematika in ostali življenjski stresorji.
Moderatorka: Gabrijela Ploj, mag. psihologije, prof.

RSS
505 tem
3,134 sporočil
Spremenjen 01.01.16 17:53

Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.
Moderator: marko_ivan - dr. Marko Ivanišin, komunikolog

RSS
3,079 tem
62,179 sporočil
Spremenjen 10.02.16 19:37

Čustveni vampirji

Saj jih poznate – vznemirljivi in povsem nezanesljivi ljubimci, dramatični prijatelji, ki čustva uporabljajo kot orožje, pretirano zaščitniški in ljubosumni partnerji, prijetni prodajalci, ki vas premamijo, da za velik denar kupite ničvredne stvari, sosedje, ki so vašo ulico spremenili v vojno območje, manipulativni sodelavci, zaradi katerih se morate ves čas ozirati čez ramo, starši, ki jim nikoli ne morete ugoditi in šefi z velikimi egi. S svojim šarmom, talentom, skrbnostjo, vznemirljivostjo ali karizmo si najprej pridobijo vaše zaupanje in vas nato povsem izpijejo. Forum je namenjen vsem, ki si želijo deliti izkušnje in strategije preživetja s čustvenimi vampirji.
Moderatorki: GittaAna, sodeluje izr. prof. dr. Mojca-Zvezdana Dernovšek, dr. med. spec. psih

RSS
36 tem
223 sporočil
Spremenjen 21.01.16 10:45

Dojenje

Otroku najbolj naravna prehrana, za mamico pa včasih toliko vprašanj. S spoznanji in nasveti mednarodne organizacije La Leche League International je lažje.
Moderatorka: Mojca Vozel, svetovalka za dojenje pri La Leche League International LLL Slovenija, Slovensko društvo za podporo in pomoč doječim materam

RSS
6,156 tem
23,948 sporočil
Spremenjen 07.02.16 10:49

Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.
Svetovalka: Alenka Gabrovec, doktorandka zakonske in družinske terapije in Kurtiš Alen, pravnik

RSS
3,242 tem
67,154 sporočil
Spremenjen 02.02.16 16:42

Ko starši žalujejo

Podpora v trenutkih bolečine in izmenjava izkušenj ob izgubi otroka v času nosečnosti in po porodu. Podpora tudi ob rojstvu prizadetega oziroma bolnega otroka.

RSS
901 tem
7,922 sporočil
Spremenjen 10.02.16 12:21

Ljubezenski nasveti

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.
Moderator: Primož C.

RSS
5,464 tem
68,829 sporočil
Spremenjen 10.02.16 04:21

Ločitev

Ločitev je predvsem čustven proces, ki se ne zgodi od danes na jutri. Veliko ljudi se z njo vsakodnevno spopada. Kakšne so vaše izkušnje? Kakšne so vaše težave?
Moderator: Melita Kuhar, uni. dipl. soc. ped. in Primož C.

RSS
1,415 tem
13,557 sporočil
Spremenjen 10.02.16 14:41

Mejna in narcistična osebnostna motnja - svojci

Je odnos z vašim bližnjim poln preobratov, nihanj iz ene skrajnosti v drugo? Se bojite nenadnih izbruhov jeze, neracionalnega obtoževanja, čustvenega izsiljevanja ali podobnih dejanj, s katerimi vas poskuša bližnji prisiliti, da počnete to, kar od vas zahteva ali pričakuje? Ste krivi za vse, kar gre v odnosu narobe in se počutite pretirano odgovorni zanj ali zanjo? Če ste kaj od tega že doživeli, potem obstaja možnost, da ima vaš bližnji mejno osebnostno motnjo. Forum je namenjen tistim, katerih bližnji imajo značajske lastnosti te motnje.
Moderatorka: GittaAna, sodeluje izr. prof. dr. Mojca-Zvezdana Dernovšek, dr. med. spec. psih

RSS
434 tem
5,253 sporočil
Spremenjen 08.02.16 19:46

Mejna osebnostna motnja

Kako umiriti notranje viharje? Kako premagati strah, jezo, nemir? Kako razložiti drugim? Kako preprečiti, da ne bi izgubili tiste, ki jih imate najraje? Kje najti pomoč? Forum je namenjen vsem, ki se soočajo z diagnozo mejna osebnostna motnja. Moderator: Parov Anzelc, specializant psihoterapije

RSS
79 tem
319 sporočil
Spremenjen 31.01.16 14:18

Mladi, ljubezen in spolnost

Mladi se srečujejo s številnimi mladostniškimi težavami. Problemi s starši, neuslišana ljubezen, odnos s fantom/dekletom, dileme v spolnosti, nezaželena nosečnost, telesni razvoj in drugo lahko mlade ohromi. Na tem forumu se lahko posvetujete med seboj ali vprašate za nasvet.
Moderatorka: Lučka Zajec, dipl. soc. ped.

RSS
27,571 tem
406,726 sporočil
Spremenjen 11.02.16 07:23

Nazaj k sebi

Delo na sebi, osebnostna rast in osebni razvoj terjajo poglabljanje v sebe in ozaveščanje lastnih vzorcev ravnanj. Ob tem človek pogosto naleti na blokade, strahove, pomanjkanje moči in brezup ob vprašanju, kako naprej. Da ne bi imeli občutka, da ste sami na poti odkrivanja Sebe, na forumu lahko najdete prostor in podporo drugih. Tako naporna pot lahko postane znosna in skozi čas celo zabavna.
Moderatorka: Mateja Debeljak, univ. dipl. soc. del.

RSS
85 tem
292 sporočil
Spremenjen 10.02.16 20:30

Nezvestoba - varanje

Strokovna pomoč posameznikom, ki se soočajo z nezvestobo v partnerstvu in imajo s tem povezane težave. Kaj je nezvestoba med partnerji, zakaj do nje pride, ali je mogoče hkrati in vzporedno ljubiti dve osebi? Kako se lahko spoprimemo s težavami in kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozile našo partnersko zvezo? Kaj je zvestoba?
Moderatorka: mag. Klementina Sambolić, Zakonska in družinska terapija

RSS
981 tem
20,136 sporočil
Spremenjen 10.02.16 18:28

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

RSS
27,475 tem
233,266 sporočil
Spremenjen 10.02.16 21:37

Obporodne stiske

Ste se znašle v situacijah, ko ne zmorete več? Ali se počutite izčrpane? Si ne želite biti več supermama? Pišite in zaupajte vašo stisko.
Moderatorki: dr. Zalka Drglin in Radmila Pavlovič, dipl. psih, Združenje Naravni začetki

RSS
674 tem
3,300 sporočil
Spremenjen 03.02.16 19:52

Partnerska in družinska posvetovalnica

Strokovna pomoč družinam, partnerjem in posameznikom v osebnih stiskah in težavah v odnosih ter staršem pri vzgoji otrok.
Moderatorji - terapevti: Studio SIMBALEIN, Jana Lavtižar, Barbara Novak, Sabina Jurič Šenk, Anica Koprivc Prepeluh, Novo upanje Ajdovščina, Družinski inštitut Zaupanje Sevnica, Zakonski in družinski inštitut in Zakonski družinski center MiDva - Ptuj.

Moderator

RSS
2,536 tem
14,574 sporočil
Spremenjen 10.02.16 11:11

Porod po meri ženske

Rojstvo - nepozaben dogodek. Včasih preprost, včasih poln izzivov. Kakšni so običajni postopki pri porodu v Sloveniji? Kakšen porod bi si želele?
Moderatorki: dr. Zalka Drglin in Nina Radin, dipl. bab.

RSS
664 tem
3,028 sporočil
Spremenjen 06.02.16 23:23

Sex v mestu

Tisoč informacij o spolnosti, zaščiti ter tehnikah za izboljšanje spolnega življenja. Kultura pa je vsekakor na prvem mestu!

RSS
5,748 tem
115,832 sporočil
Spremenjen 10.02.16 21:56

Starejši so modrejši

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo starejši imajo veliko. Povprašajte jih in izmenjajte izkušnje. Pozabite na samoto in poglejte, kdo od sovrstnikov se skriva tukaj.
V oporo vam je tudi nasvet strokovnjaka - na forumu Varovanje in zdravniška pomoč na daljavo– SOS GUMB

RSS
3,218 tem
19,387 sporočil
Spremenjen 04.02.16 16:31

Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

RSS
473,346 tem
4,618,927 sporočil
Spremenjen 11.02.16 07:27

Starši dvojčkov

Ali obstaja kakšna literatura za dvojčke? Kako jih dojiti? Imate težave z nedonošenčki? Kako razvijati posamezno osebnost? Včasih je veliko vprašanj in malo odgovorov, včasih pa ravno obratno.

RSS
2,522 tem
11,653 sporočil
Spremenjen 08.02.16 12:52

Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

RSS
65,348 tem
501,144 sporočil
Spremenjen 10.02.16 15:35

Starši, učitelji in učenci

Forum za starše, ki se srečujejo z vzgojnimi dilemami v kontekstu šolanja, za učitelje, ki bi radi delili svoje dvome in podali svoje predloge, ter za učence, ki želijo izmenjati mnenja ali dobiti nasvete o šolski problematiki. Zaupajte svoje težave, predloge, pomisleke in pohvale.
Moderatorji: Lea Čerin, uni. dipl. pedagoginja, Tina Milharčič, univ. dipl. psih., Ana Domenis Cankar, univ. dipl. psih., in mag. Nataša Durjava, geštalt izkustvena družinska psihoterapevtka

RSS
5,336 tem
42,531 sporočil
Spremenjen 08.02.16 11:44

Velike družine

Kdo se najde v tem forumu? Zagotovo tisti, ki jim je avto registriran za pet oseb premajhen. Vabljeni tudi ostali.
Moderatorja: Urška in Tomaž

RSS
629 tem
6,086 sporočil
Spremenjen 19.01.16 15:59

Vrtci in varstvo otrok

Vse o vrtcih, zasebnem varstvu, vzgojiteljih in otrocih. Posvetujte se z obiskovalci foruma.

RSS
6,074 tem
23,436 sporočil
Spremenjen 10.02.16 21:36

Vzgoja otrok in družine

Potrebe otrok in staršev. O privzgajanju navad, kvalitetni igri, socialnih odnosih, temperamentih in še kaj.

RSS
2,312 tem
10,586 sporočil
Spremenjen 10.02.16 18:32

Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?

RSS
32,319 tem
579,350 sporočil
Spremenjen 11.02.16 01:01

Življenje, ah to življenje

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.
Svetovalec na forumu: Boštjan Topovšek, NLP Mojster Coach, PEAT procesor.
Za njegov nasvet v naslov teme dopišite "Boštjan"

RSS
23,518 tem
286,683 sporočil
Spremenjen 10.02.16 23:54
Avto.Over.Net: Avtomobilizem (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Avtomobilizem in F1

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.
Moderator: Iztok Franko

RSS
6,050 tem
38,365 sporočil
Spremenjen 10.02.16 16:56

Avtomobilska zavarovanja

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.
Moderatorji: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

RSS
583 tem
1,676 sporočil
Spremenjen 18.01.16 10:19

Pomoč voznikom v prometu

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.
Moderatorji: Luka Rupnik iz AMTK šole vožnje s strokovnjaki

RSS
306 tem
2,128 sporočil
Spremenjen 10.02.16 07:46
Dom, tehnika in prosti čas (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Al' prav se piše ...?

Ste v dilemi, kako pisati, z veliko ali malo začetnico, skupaj ali narazen, vejica preveč ali premalo, zakaj vejica? Ugibate o nastanku in pravilnem zapisu besede? Niste prepričani, ali je stavek pravilno tvorjen? Imate težave z razumevanjem besedila? Na forumu lahko dobite odgovore na svoja vprašanja ali izmenjate svoje mnenje z drugimi.
Moderatorka: Nataša Purkat

RSS
4,429 tem
24,575 sporočil
Spremenjen 11.02.16 07:10

Domače živali

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje, ali povprašajte za nasvet.

RSS
15,945 tem
145,183 sporočil
Spremenjen 10.02.16 23:17

Glasba, film in fotografija

Kako izbrati film vreden ogleda? Katera glasba je trenutno in? Kako izbrati pravi fotoaparat? Kako pravilno nastaviti fokus in zoom? Imate takšna in podobna vprašanja, iščete odgovore? Ta forum je pravi naslov za vse glasbene, filmske in foto navdušence.
Moderator za fotografijo: Jure Biškup

RSS
5,229 tem
23,345 sporočil
Spremenjen 09.02.16 19:12

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Dobri in slabi izvajalci. Se zadeve lahko lotim sam? Vse od belil, parketa, ograj, oken do cementa.

RSS
13,511 tem
72,591 sporočil
Spremenjen 10.02.16 22:41

HS Olimpija

HS Olimpija.

RSS
29 tem
182 sporočil
Spremenjen 31.01.11 21:13

Kako pričeti z gradnjo ali adaptacijo?

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora? Kako izbrati arhitekta? Kaj mu povedati, katere dokumente pripraviti? In vse o pridobivanju gradbenih dovoljenj, projektov za izvedbo….kako izbrati izvajalca del in kako na koncu pridobiti uporabno dovoljenje. Razrešili bomo vse zadrege pri pridobivanjih raznoraznih soglasij soglasodajalcev, predstavili mini trike pri komunikaciji z uradniki...izračunih komunalnih prispevkov,… Kljub zahtevni birokraciji je pridobivanje dokumentacije lahko zabavno. Moderatorka: Mojca Hribar univ.dipl.inž.arh.

RSS
7 tem
14 sporočil
Spremenjen 09.02.16 14:12

Knjižni molji

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

RSS
4,438 tem
32,263 sporočil
Spremenjen 11.02.16 05:49

Kr tjavendan

Kr tjavendan.

RSS
7,563 tem
173,920 sporočil
Spremenjen 01.02.16 00:31

Nepremičnine

Svetovanje pri nakupu ali prodaji nepremičnin. Pomoč pri pripravi finančne konstrukcije in pridobivanju sredstev za nakup.

RSS
2,903 tem
17,356 sporočil
Spremenjen 09.02.16 08:04

Politični čvek in begunska problematika

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem. Forum je nemoderiran in uredništvo ne odgovarja za komentarje, si pa pridržuje ppravico tudi do izbrisa tem brez obrazložitve.

RSS
11,195 tem
163,038 sporočil
Spremenjen 10.02.16 23:26

Praktični nasveti

Vse o vsem. Če niste vedeli, boste pa sedaj. Ni neumnih vprašanj. So samo odgovori.

RSS
2,342 tem
12,497 sporočil
Spremenjen 09.02.16 05:55

Računalništvo, telefonija, internet in televizija

Računalniki, programi, tabele, televizijski programi, operaterji, mobilni telefoni, tarife, nastavitve, programska oprema, e-naprave in povezave, hitrost interneta, wifi, cene....
Moderator: Aleš Poznič

RSS
21,144 tem
103,104 sporočil
Spremenjen 10.02.16 15:10

Res, totalno brezveze

Res, totalno brezveze.

RSS
16,359 tem
261,004 sporočil
Spremenjen 20.01.16 22:27

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej, verzov, daril, povabil in nasvetov. Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje, naredili življenje bolj pisano.

RSS
11,381 tem
85,363 sporočil
Spremenjen 11.02.16 00:23

Slovenci po svetu

Domotožje, različne navade, težave z integracijo? Povsod je lepo, a najlepše doma. Prostor, namenjen izmenjavi izkušenj o bivanju onkraj meja naše države.

RSS
1,583 tem
13,200 sporočil
Spremenjen 09.02.16 22:25

Spletna analitika in oglaševanje

Ključni pojmi merjenja spletnih mest.

RSS
2 tem
13 sporočil
Spremenjen 05.01.16 12:50

Vrtičkarstvo in zelišča

Grah, krompir in zeljnate glave. Zdravilna zelišča, čajčki, zvarki, arome, ljubezenski napoji in strupi. O vsem, kar nam začini življenje in o naravi, ki nam marsikaj ponuja. Samo poiskati moramo.

RSS
4,302 tem
18,140 sporočil
Spremenjen 09.02.16 20:17

Veterinarski kotiček

Vprašajte veterinarja o vašeh hišnem ljubljencu, njegovem razvoju, prehrani in težavah, ki jih ima. Moderatorji: strokovnjaki Prva-K, klinike za male živali

RSS
481 tem
1,637 sporočil
Spremenjen 06.02.16 09:20
Sociala, delo, izobraževanje in pravo (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Alkohol

Alkohol v Sloveniji povzroči skoraj vsako tretjo prometno nesrečo s smrtnim izidom in neposredno veliko materialno škodo. Vsako leto umre med 400 in 500 ljudi zaradi bolezni ter samomorov. Neizmerljivo je trpljenje in stiske v družinah - v povprečju v vsakem četrtem gospodinjstvu. Tukaj lahko anonimno zapišete svojo zgodbo, izkušnjo ali mnenje. "Manj, malo ali nič alkohola je vedno prava odločitev."
Moderator: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del. in prim. dr. Marko Kolšek

RSS
363 tem
3,380 sporočil
Spremenjen 31.01.16 23:16

Vključujoča družba

Vse o pomenu in vrednotah vključujoče družbe – družbe za vse. Kako se lahko vključimo v odločanje? Z vključevanjem in dejavnim sodelovanjem državljanov, javnosti in civilne družbe pri oblikovanju in izvrševanju javnih politik se povečuje preglednost političnega odločanja. Mnenja ideje predlogi in vprašanja. Z vami bodo sodelovali strokovnjaki iz inštituta IRVD

RSS
31 tem
147 sporočil
Spremenjen 21.01.16 21:21

Žensko podjetništvo

Z vami sem kot mentorica, predavateljica in avtorica povezana preko večih organizacij, kjer komuniciram in sodelujem s precej raznolikimi (po prepričanju, starosti in sposobnostih) ljudmi o mnogih podjetniških tematikah. Včasih o odgovorih na Vaša zastavljena vprašanja razmišljam dalj časa, včasih pa se le ti ponavljajo in niso bistvenega pomena. Ni pa jih mogoče najti na enem mestu, da bi si lahko z njimi koristno »pomagalo« več ljudi. Zato se z veseljem pridružujem ekipi, ki dela s srcem in bom Vaša moderatorka foruma Žensko podjetništvo in podjetništvo na splošno. Moderaotrka: Katja Fašink

RSS
0 tem
0 sporočil
Spremenjen  

Bolečina ob izgubi bližnje osebe

Forum, kjer lahko izlijemo svojo žalost in prostor, kjer lahko drug drugemu nudimo tolažbo in podporo.

RSS
735 tem
7,182 sporočil
Spremenjen 04.02.16 15:49

Bolni otroci - pravno in splošno svetovanje

Forum obravnava pravna vprašanja, kot tudi splošna vprašanja, ki zadevajo starševstvo, s poudarkom na otrocih, ki so hudo, dolgotrajno, kronično bolni, poškodovani. Namenjen je tudi staršem in mladim, ki se soočajo s težavami v vsakodnevnem življenju, z odnosi, v vrtcu, šoli, v zdravstvu, znotraj družine, s sovrstniki, v smeri otrokovih in pacientovih pravic, v smeri težav z zdravjem, iskanju diagnoze, zdravljenja v tujini, različnih metod zdravljenja, komplementarnega zdravljenja, zdrave prehrane, nege otroka Olga Bahun Jakelj, predsednica uprave nevladne ustanove za pomoč otrokom, svetovalka s 15 letnimi izkušnjami družinskega svetovanja, še posebej staršem bolnih otrok, mediatorka, mamica zdravega in dolgotrajno bolnega dekleta, srečno poročena 21 let Suzana Peer Kvas, univ.dipl.prav., pravna svetovalka z izkušnjami na področju zdravstva, sociale, tudi nepremičnin, mediatorka, srečno poročena mamica treh otrok


RSS
102 tem
404 sporočil
Spremenjen 28.11.15 03:48

Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

RSS
6,683 tem
32,798 sporočil
Spremenjen 10.02.16 22:20

Družine v družbi

Imate družino? Potem imate tudi pravice. Jih poznate? Jih znate uveljaviti? Ne? Poiščite odgovore na tem forumu.
Moderator: Tomaž Merše, društvo Družinska pobuda

RSS
1,048 tem
4,868 sporočil
Spremenjen 10.02.16 02:30

Internet in pravo

Forum je namenjen reševanju pravnih vprašanj, povezanih z internetom. Sem spadajo sklepanje pogodb po internetu, odgovornost za objave na internetu ter varstvo potrošnikov in osebnih podatkov v spletnem okolju. Na vaša vprašanja bo odgovarjal pravni strokovnjak iz svetovalne družbe Aphaia.si, specialistov za vprašanja informacijskih in komunikacijskih tehnologij.
Moderator: mag. Boštjan Makarovič

RSS
45 tem
123 sporočil
Spremenjen 08.01.13 11:40

Iščete delo, delavca?

Dobro službo in dobrega delavca je vedno težko najti. Povejte svoje reference, bodite pošteni do sebe in drugih. Prostor namenjen iskalcem dela in delodajalcem, raznim vprašanjem v povezavi s pripravo CV-jev, motivacijskih pisem, iskanjem prostih delovnih mest, pripravo na zaposlitveni intervju in podobno.
Moderator: ekipa portala mojaZaposlitev.si

RSS
10,621 tem
38,984 sporočil
Spremenjen 11.02.16 03:34

Izobraževanje in razvoj

Odprimo teme, kot so formalna in neformalna izobraževanja. Menjajmo mnenja o univerzitetni izobrazbi oziroma bolonjskem načinu študija. Mogoče o študiju na daljavo oziroma tradicionalnem študiju. Področja osebnostne rasti, komunikacije, tujih jezikov, ... ali pa nadgradnja strokovnega znanja na delovnem mestu. Katera izobraževanja so nam v veselje in katera so potrebna za karierni napredek.
Moderatorka: Anja Vogrič, mag. mend. vsež. izobr.

RSS
189 tem
435 sporočil
Spremenjen 10.02.16 14:01

Materialna pomoč

Forum je namenjen informiranju o pogojih za prejemanje (izredne) denarne socialne pomoči (DSP - Center za socialno delo) in pomoči drugih institucij - občine, Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Kako je s postopki, pritožbami, obrazložitev pravic in dolžnosti strank ter državnih organov. Skratka forum o DSP, IDSP, CSD, ZRSZ, ZPIZ, MDDSZ in ZUP.
Moderatorka: Tina Kovač, dipl. socialna delavka

RSS
1,256 tem
5,079 sporočil
Spremenjen 22.10.13 09:07

Motnje hranjenja

O različnih vrstah motenj hranjenja: bulimija, anoreksija in prenajedanje. Za vse, ki ne najdejo izhoda iz problemov prehranjevanja, za svojce, prijatelje in bližnje.
Moderatorka: Ana Ziherl, univ. dipl. soc. del.

RSS
1,130 tem
5,163 sporočil
Spremenjen 02.02.16 17:34

(Ne)varni internet

Vse pogosteje se mladi na internetu srečujejo z neprimernimi vsebinami (gole fotografije, video posnetki s sporno vsebino), z zlorabo osebnih podatkov (kraja identitete, ustvarjanje lažnih profilov) ter z grožnjami in ustrahovanjem. Kljub nevarnostim na spletu so mladi pri vedno nižji starosti uporabniki Facebooka in drugih družbenih omrežij, elektronske pošte, računalniških iger ter ostalih spletnih strani, kar lahko vodi v odvisnost od interneta. Težave s spletom in zasvojenostjo pa imajo pogosto tudi odrasli. Če potrebujete pomoč zase ali za svoje bližnje, postavite vprašanje.
Moderator: svetovalci ekipe Varni internet

RSS
15 tem
93 sporočil
Spremenjen 04.01.16 13:47

Ni zdravja brez duševnega zdravja

O pomenu duševnega zdravja, duševnih stiskah ter možnih izhodih iz njih.
Moderatorji: strokovnjaki iz Društva Ozara

RSS
749 tem
2,971 sporočil
Spremenjen 12.01.16 19:52

Otroci s posebnimi potrebami

Vprašanja ter dileme o vzgoji in šolanju otrok s posebnimi potrebami.
Moderatorki: Petra Tomc Šavora, prof. def., logoped in Francka Mravlje, dipl. psihologinja

RSS
1,749 tem
10,681 sporočil
Spremenjen 15.01.16 09:40

Pogreb ni tabu

Bralci portala Pogreb ni tabu so večkrat izrazili željo o skupnem spletnem mestu, kjer bi lahko aktivno sodelovali v debati o temah, ki so v naši družbi še vedno tabu. Med.over.net nam je v omogočil forum v upanju, da bomo skupaj lažje zrušili tabuje, ki se oklepajo tem o umiranju, smrti, pogrebih.

RSS
23 tem
82 sporočil
Spremenjen 13.01.16 03:32

Pomoč starejšim in bolnim

Starejši in bolni želijo svojo bolezen zdraviti in lajšati v domačem okolju, v krogu najbližjih. Kje lahko dobijo pomoč, ko bomo v službi? Ali obstaja možnost prehrane na domu? Kako naj negujemo obolelega? Ali obstajajo kakšni pripomočki?
Moderatorka: Katja Molek, univ. dipl. psih. in mag. Helena Zevnik Rozman, VMS, univ. prof. zdr. vzg.

RSS
459 tem
1,354 sporočil
Spremenjen 01.06.15 11:02

Posvojitev otroka in rejništvo

O posvojitvah v Sloveniji in tujini, izmenjava izkušenj in pogovori. Forum namenjen posvojiteljem, rejencem in posvojencem. V tem forumu lahko anonimno izrazite svoja čustva, skrbi, stiske, vprašanja, napišete svojo zgodbo in pogled na svet. Povejte, da boste (u)slišani, poiščite in dajte oporo ter pridobite upanje.
Moderatorka: Klavdija Z

RSS
562 tem
4,299 sporočil
Spremenjen 10.02.16 23:37

Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.
Moderator: Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

RSS
1,924 tem
6,618 sporočil
Spremenjen 05.02.16 10:08

Pravo gospodarskih družb

Brezplačni pravni nasveti in informacije s področja prava gospodarskih družb, insolvenčnih postopkov, varstva pravic malih delničarjev in prava trga vrednostnih papirjev. Od ustanovitve družb, preoblikovanja, status organov vodenja in nadzora, razmerja med njimi in samimi družbami ter predvsem na pravice delničarjev in družbenikov, ki jim pripadajo.
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

RSS
20 tem
51 sporočil
Spremenjen 14.09.15 14:51

Socialno podjetništvo

Socialno podjetništvo je podjetništvo, ki daje prednost človeku pred kapitalom, pomaga razviti pravičnejšo družbo in omogoča dostojno življenje večini ljudi. Forum je namenjen informiranju o zakonodaji s področja socialnega podjetništva, oblikovanju idej ter orodje za povezovanje posameznikov in organizacij, ki želijo vplivati na družbene spremembe s svojim delom.
Moderatorka: Katarina Hölzl, univ. dipl. iur in podiplomska študentka MBA na IEDC Bled

RSS
8 tem
12 sporočil
Spremenjen 23.12.15 11:19

Stres

Stres je mehanizem, s katerim se odzivamo na neprijetne dražljaje (tako imenovane stresorje) iz okolja. Dokler situacije doživljamo kot obvladljive, ostajamo samozavestni in stres nas celo vzpodbuja. Škoditi pa nam začne, ko začnemo situacije doživljati kot neobvladljive. Neobvladan stres pomeni težave, poslabša nam kakovost življenja in načne ter uniči zdravje. Že majhni koraki k obvladovanju stresa se lahko obrestujejo, saj vodijo k verižni reakciji pozitivnih sprememb.
Moderatorka: Nika Nikolič, specializantka psihodinamske psihoterapije

RSS
318 tem
1,410 sporočil
Spremenjen 04.02.16 11:25

Težave z agresijo?

On-line "urgenca" za vse, ki imate težave z agresivnimi impulzi in to otežuje življenje vam in vašim bližnjim.
Moderator: mag. Klementina Sambolić, Zakonska in družinska terapija

RSS
13 tem
27 sporočil
Spremenjen 05.02.16 17:27

Trpinčenje v delovnih odnosih - mobing

Trpinčenje in nasilje na delovnem mestu je po raziskavah vse pogostejše. Posledice so za zaposlene in delodajalce lahko usodne in z njim se je potrebno ustrezno soočiti. Forum je namenjen varni razpravi in ozaveščanju ljudi s strokovno podporo za vse, ki so se tako ali drugače znašli v stiski zaradi težkih in nasilnih delovnih odnosov.
Moderatorja: Edin Duraković, doktorand zakonske in družinske terapije na UL

RSS
81 tem
317 sporočil
Spremenjen 30.01.16 15:15

Upravni nasveti in upravno pravo

Forum vključuje nasvete s področja upravnega prava, predvsem v smislu varstva pravic državljanov. V lahko izveste, kakšne pravice imate kot stranka v upravnih postopkih pred upravnimi enotami, ministrstvi, organi v sestavi ter drugimi nosilci javnih pooblastil (npr. javni zavodi, javne agencije, javna podjetja). Strankam tudi svetujemo, kam se lahko obrnejo s pritožbo ali ugovorom, kakor tudi kako si zagotoviti sodno varstvo v upravnem sporu.
Moderator: Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

RSS
99 tem
326 sporočil
Spremenjen 02.02.16 12:50

Varna hiša

Izpovedi žensk z izkušnjo nasilja in zgodbe otrok, ki so z njimi šli po tej pot. Svetovalke iz Varne hiše vam strokovno svetujejo, kako krog nasilja prekiniti in katere so mogoče poti iz njega.
Moderatorke: svetovalke iz Varna hiša Gorenjske

RSS
138 tem
538 sporočil
Spremenjen 05.02.16 11:42

Varna pot

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Katere teme se vam zdijo pomembne in kateri problemi najbolj pereči? Predstavite svoj pogled na prometno varnost in preberite ostale.
Moderator: Zavod Varna Pot

RSS
23 tem
615 sporočil
Spremenjen 19.11.15 20:27

V svetu tišine

Forumi so res odlična stvar, še posebno za tiste, ki ne slišijo.
Moderatorka: Petra Rezar, učiteljica na šoli za gluhe in naglušne

RSS
430 tem
4,985 sporočil
Spremenjen 04.02.16 10:39

Za ženske v stiski

Saj poznate: lepša polovica, vedno močna, vse prenese, vse zmore in vse uredi. Včasih pa se zalomi. Potrebujete strokoven nasvet, drugo mnenje, prijazno besedo ali samo to, da podelite svojo izkušnjo?
Moderatorka: Jana Metelko, dipl. soc. del., Zavod Pelikan-Karitas

RSS
807 tem
4,035 sporočil
Spremenjen 26.11.15 20:13

Za žrtve spolnega nasilja

Vam je dogodek v otroštvu pustil neizbrisno in bolečo sled? Preberite in poglejte, da niste bili edini. Morda vam bo kakšna zgodba v pomoč. Forum za izmenjavo vzpodbudnih besed, nasvetov in za tolažbo.
Moderatorka: Maja Ferbe

RSS
351 tem
1,743 sporočil
Spremenjen 25.12.15 18:32
Mali oglasi
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Menjave

Različne vrste nalepk: avtomobili, Nodi, Neverjetni, Ninja želve, Barby, kraljestvo živali ... Tuševe, Šparove, Mercatorjeve ter DM nalepke. Figurice kinder jajčk, magnetki ... Vse na enem mestu.

RSS
6,051 tem
46,851 sporočil
Spremenjen 10.02.16 18:34

Šolske potrebščine

Rabljena šolska oprema, knjige, torbe, nepopisani delovni zvezki, navadni zvezki in podobno. Imate ohranjene šolske potrebščine, ki bi jih želeli podariti ali prodati?

RSS
1,582 tem
3,142 sporočil
Spremenjen 29.01.16 18:04

Vse za malčke in mamice

Kje lahko trenutno najceneje dobim kaj za malčka? Ne rabite več? Bi radi prodali, zamenjali, ali podarili? Ponudite ali povprašajte, morda se najde kaj uporabnega tudi za vas.

RSS
92,187 tem
224,372 sporočil
Spremenjen 10.02.16 14:47

Ostalo

Kupujete, prodajate, podarjate, želite zamenjati? Tukaj je pravi prostor za vas.

RSS
22,446 tem
49,442 sporočil
Spremenjen 10.02.16 13:20
Styling: lepota, nega in stil (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Kozmetične storitve

Kakšne storitve lahko nudi kozmetični salon? Trajni make-up, depilacijo, ličenje, očiščevanje kože, tetovaže, odstranitev žilic z obraza, masaže in še marsikaj drugega.
Moderatorka: Petra Hojak, kozmetični salon Cosmetic line

RSS
604 tem
2,181 sporočil
Spremenjen 09.02.16 15:24

Ličenje makeup

Svetovanje na temo ličenja in dekorativne kozmetike.
Moderatorka: Parisax Team, http://www.parisax.si

RSS
1,063 tem
3,784 sporočil
Spremenjen 19.12.15 18:41

Nega las

Informacije o negi las, striženju, barvanju in frizurah.

RSS
1,742 tem
5,311 sporočil
Spremenjen 09.02.16 10:32

Nega, ličenje in stil

Kotiček za ženske, kjer si zaupamo nasvete o lepoti, negi telesa in obraza ter "piki na i" - ličenju. Izmenjamo lahko nasvete o uporabi dišav in stilskih dodatkov ter vprašamo za nasvet strokovnjake za modo.
Moderator: Fashionista.si

RSS
6,634 tem
38,831 sporočil
Spremenjen 09.02.16 10:56

Poroka

Poročno slavje, obleke, gostilne, glasba, izkušnje ... Pripravite vse tako, da bo nepozabno!

RSS
4,729 tem
34,615 sporočil
Spremenjen 06.02.16 17:27

Profesionalna kozmetika

Obisk lepotilnih salonov dandanes ni več luksuz posameznika. Zelo pomembno je, da z nego nadaljujemo tudi doma. Informacije ter nasveti o različnih kremah in negi.
Moderatorka: Tatjana Bizjak

RSS
218 tem
802 sporočil
Spremenjen 10.11.15 12:20
Travel.Over.Net: Počitnice in potovanja (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Hiša na kolesih

Vse kar ste želeli vedeti o potovanju s hišo na kolesih, ki mu večkrat pravimo avtodom in si niste upali vprašati. Morda tudi niste vedeli, zato bodo za vas podajali nasvete strokovnjaki iz spletne strani www.hisanakolesih.si

RSS
109 tem
712 sporočil
Spremenjen 04.02.16 19:26

Izleti po Sloveniji

Greste v gore ali na obalo? Morda v terme ali na turistično kmetijo?

RSS
655 tem
3,244 sporočil
Spremenjen 08.02.16 16:50

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

RSS
11,840 tem
69,068 sporočil
Spremenjen 10.02.16 19:27

O travel.over.net

Mnenja, predlogi, pobude za izboljšavo foruma.

RSS
202 tem
1,782 sporočil
Spremenjen 13.01.14 21:24

Popotniški oglasi

Odhajate na dopust? Si ne želite iti sami? Iščete ali ponujate prevoz?

RSS
5,335 tem
21,625 sporočil
Spremenjen 10.02.16 18:59

Popotovanja

Za vse, ki radi odkrivate svet in si dopust predstavljate drugače kot ležanje na plaži.

RSS
2,139 tem
12,816 sporočil
Spremenjen 04.02.16 18:17

Potapljaški forum

Za vse, ki uživajo v vodi in se podajajo v globine raziskovati drugi svet. Lepote, lokacije, oprema, tečaji in tudi nevarnosti. Pogovor za vse ljubitelje potapljanja in tiste, ki se še odločate.
Moderator: Inštruktorji potapljanja iz potapljaškega centra Plavutka

RSS
75 tem
204 sporočil
Spremenjen 30.05.15 23:36

Praktični nasveti za popotnike

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti?

RSS
1,590 tem
8,132 sporočil
Spremenjen 09.02.16 18:02

Turistične agencije

Agencij je veliko, vaših mnenj pa gotovo še veliko več ...

RSS
203 tem
2,298 sporočil
Spremenjen 21.01.16 23:36

Zabava in ostale teme

Zabava in ostale teme, ki niso strogo popotniške.

RSS
1,220 tem
5,585 sporočil
Spremenjen 09.02.16 17:29
Zdravo življenje in alternativne vede (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Amalgamske zalivke in razstrupljanje

Amalgam je zlitina živega srebra (50%) z drugimi kovinami (srebro, kositer, baker, cink). V zobozdravstvu se že več kot 100 let uporablja za plombiranje zob. Kljub dobrim kliničnim rezultatom amalgama kot materiala za rekonstrukcijo zobnih kron po odstranitvi kariesa, postaja njegova uporaba vse bolj sporna. Problem amalgama ni le v slabi estetiki, postavlja se namreč vprašanje o sproščanju živega srebra iz amalgamskih plomb in njegovih škodljivih vplivih na organizem. Do največje obremenitve z živim srebrom pride ob odstranitvi starih plomb, zato je pomembno da se na poseg pripravimo.
Moderatorka: Mateja Rotar, dr. dent. med., ordinacija Zobna miška

RSS
9 tem
23 sporočil
Spremenjen 01.10.15 13:04

MOJE MESTO OM

Vprašanja o jogi, meditaciji, tai ji quanu in metodi yancis Moderator: Igor Triller,

RSS
52 tem
104 sporočil
Spremenjen 03.09.15 14:23

Duhovnost, meditacija in joga

Kako najti in ohraniti pot k notranjemu miru, k radosti in življenjskemu optimizmu?
Moderator: Mojca Koprivnikar, energijska terapevtka in svetovalka ter PrimožC

RSS
617 tem
3,991 sporočil
Spremenjen 07.02.16 11:10

EKO

"Eko" je način življenja in razmišljanja. Postal je življenjska nuja. Na forumu se posvetujte o naravi, prehrani, življenjskih pripomočkih, varčevanju, pametni potrošnji in optimizaciji sredstev, ki so nam na voljo.
Moderator: Aleš Babič, neodvisni svetovalec

RSS
480 tem
2,887 sporočil
Spremenjen 02.02.16 11:38

Feng shui

Kako s tradicionalno kitajsko metodo o urejanju okolice in notranjih prostorov priti do kvalitetnejšega bivanja, zdravja, ljubezni, družinske harmonije, denarja, ugleda ...
Moderator: Mirza Terzimehić, inž., feng shui svetovalec

RSS
602 tem
3,821 sporočil
Spremenjen 31.01.16 13:29

Hiperbarična terapija

Terapija, pri kateri v hiperbarični komori pod povečanim tlakom okolice dihate čisti kisik. Ta terapija (HBOT) blagodejno vpliva na celotno telo in se že več kot 60 let uporablja po vsem svetu za preprečevanje in lajšanje raznih bolezenskih stanj ter izboljšanje splošnega zdravja.
Moderator: Peter Kokalj, hiperbarični inštruktor in višji inštruktor potapljanja

RSS
22 tem
56 sporočil
Spremenjen 17.01.15 00:43

Homeopatija

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal v Evropi pred dobrimi 200 leti. Lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja. Najboljše uspehe ima pri boleznih, kjer ni hujših strukturnih okvar organov ali organskih sistemov.
Moderator: Jošt Klemenc, dr. med. homeopat

RSS
411 tem
1,651 sporočil
Spremenjen 09.02.16 09:53

Konoplja v medicinske namene

Vse v zvezi z konopljo in njeno pravilno in koristno uporabo, zaenkrat forum namenjen izmenjavi konstruktivnih mnenj. Kmalu pa k sodelovanju pridejo tudi strokovnjaki. do takrat pa je forum namenjen izključno idejam in razmišljanjem.

RSS
9 tem
14 sporočil
Spremenjen 26.05.15 20:31

Masaža

Masaža je verjetno najstarejši način (samo)zdravljenja , saj se ljudje že od nekdaj zdravimo z dotikom. Poznamo več vrst masaž, med katerimi lahko vsak najde pravo zase.
Moderator: Miha Ogrin, medicinski maser in terapevt

RSS
424 tem
1,363 sporočil
Spremenjen 30.01.16 11:09

Medex – zdravi z naravo

Apiterapija je veda o uporabi čebeljih produktov za izboljšanje počutja in zdravja ljudi ter hitrejše okrevanje po bolezni. Med, cvetni prah, matični mleček in propolis so že stoletja nepogrešljiv del domače lekarne. Spoznajte in odkrijte neizmerne prednosti čebeljih produktov ter njihov vpliv na kakovost vašega življenja.
Moderatorka: Petra Kalan Lubajnšek, vodja poslovnega razvoja

RSS
61 tem
177 sporočil
Spremenjen 15.10.15 15:15

Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka Šavrinka, s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

RSS
13,615 tem
101,590 sporočil
Spremenjen 10.02.16 17:50

Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.
Moderatorja: Mito Šinkovec, prof. športne vzgoje in kondicijski trener in Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF

RSS
9,131 tem
64,831 sporočil
Spremenjen 10.02.16 16:29

Preventivni pregled dojk

Bolečine, bule, ciste, zatrdline ... Kako in kam na zanesljiv pregled? Kako se samopregledujemo? Kaj nam povedo izvidi?

RSS
844 tem
2,857 sporočil
Spremenjen 03.02.16 20:32

Samozdravljenje telesa z infrardečo toploto

Infrardeča toplota ima številne dobrodejne učinke za telo. Je pomembno sredstvo za sprožanje in krepitev lastnih obrambnih mehanizmov, preventivno ohranjanje zdravja, vitalnosti in splošnega dobrega počutja v udobnem okolju lastnega doma. Na forumu boste našli odgovore, kako jo najbolj učinkovito umestiti v vsakdanje življenje. Moderator: Božo Vugrinc

RSS
29 tem
69 sporočil
Spremenjen 02.08.10 08:32

Skrb zase

Ste ambiciozni in si za svoje zdravje želite storiti "nekaj več"? Ali bi bilo lahko to "nekaj več" kaj bolj neobičajnega, skrivnostnega, eksotičnega? Na tem naslovu si izmenjujemo izkušnje na to temo.
Moderatorka: Maja Korc, socialna delavka in študentka 2. letnika Šole za bioterapevte pri Marjanu Ogorevcu in Tadeju Pretnerju

RSS
683 tem
2,375 sporočil
Spremenjen 01.02.16 14:45

Tek - rekreacija za vsakogar

Tek je preprosta rekreacija, primerna za vsakogar in se jo lahko loti vsakdo. Tekači se razlikujejo le v ciljih in motivaciji. Pogovorimo se o pripravah na tek, o tehniki teka, kako izboljšati hitrost, vzdržljivost, katera obutev in oprema je primerna, vse o prehrani in prehranskih dopolnilih ter tudi o morebitnih poškodbah. V tekaškem kotičku je le eno pravilo - uživajte v teku.
Moderator: mag. Andrej Bivic, tekaški trener in ironman

RSS
39 tem
122 sporočil
Spremenjen 28.12.15 22:24

Tradicionalna kitajska medicina

Tradicionalna kitajska medicina je edinstven sistem zdravljenja, ki vključuje nauk o diagnostiki, vzrokih, nastanku in poteku bolezni ter metodah zdravljenja. Najpogostejši in najbolj znani metodi zdravljenja sta akupunktura in akupresura, ter zdravljenje s kitajskimi zdravili. Tradicionalna kitajska medicina rešuje zdravstvene težave celostno, saj se posveča vzrokom, zaradi katerih je bolezen nastala in ne samo zdravljenju simptomov.

RSS
199 tem
1,017 sporočil
Spremenjen 17.05.15 12:14

Veganstvo

"Veganstvo je način življenja, ki teži k izključitvi (kolikor je mogoče in izvedljivo) vseh oblik krutosti in izkoriščanja živali za hrano, obleke in druge namene,« Donald Watson. Forum, namenjen odgovarjanju vprašanj glede veganstva, povezovanju, informiranju in spodbujanju na vaši veganski poti.
Moderatorji: sodelavci vegan.si

RSS
26 tem
105 sporočil
Spremenjen 18.12.15 10:21

Zdravilstvo

Ali imate različne zdravstvene težave in vas zanima še nekoliko drugačen pogled nanje? Bi želeli izvedeti, kaj o njih meni zdravilec z nemškim državnim izpitom? Na tem naslovu dobite neodvisne in alternativne odgovore dipl. holističnega bioenergijskega medicinca.
Moderator: Dominik Golenhofen, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.)

RSS
1,578 tem
5,593 sporočil
Spremenjen 24.01.16 22:41
Zavarovanja in finance (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Financiranje

Stanovanjski, avtomobilski in potrošniški krediti. Informiranje kreditojemalcev. Prednosti in pasti bančnih produktov. Ugotavljanje kreditne sposobnosti in način zavarovanja kredita.
Moderator: Janez Tomc, dipl. ekon. in svetovalec

RSS
1,841 tem
11,529 sporočil
Spremenjen 10.02.16 21:34

Pokojninsko in življenjsko zavarovanje

Kakšna so dejstva o pokojninah, kako do dobre pokojnine, komu zaupati skrb za pokojnino, kako poskrbeti za dodatno pokojnino in svojo varnost ter varnost družine v primeru najhujšega in druga s tem povezana področja so teme, o katerih se lahko posvetujete na tem forumu. Forum je trenutno brez moderatorja in je namenjen izmenjavi mnenj.

RSS
170 tem
774 sporočil
Spremenjen 09.02.16 08:26

Poravnave in odškodnine

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?
Moderator: strokovnjaki iz poraVnava ™

RSS
130 tem
407 sporočil
Spremenjen 26.01.16 08:58

Prostovoljna zdravstvena zavarovanja

Še nimate dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Imate zavarovanje, ga želite zamenjati? Posvetujete se s strokovnjaki.
Moderatorji: svetovalci TRIGLAV, Zdravstvene zavarovalnice

RSS
311 tem
1,460 sporočil
Spremenjen 03.02.16 11:14

Računovodstvo

Mnogi se ukvarjate s finančnimi in davčnimi problemi, olajšavami, prispevki ter izpolnjevanjem različnih obrazcev. V kolikor se vam kje zatakne, vprašajte na tem forumu.
Moderatorka: Sabina Zalar, vodja računovodstva

RSS
2,795 tem
10,381 sporočil
Spremenjen 10.02.16 16:53

Zavarovanja

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.
Moderatorji: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

RSS
1,238 tem
4,349 sporočil
Spremenjen 09.02.16 11:05
Zasvojenost (mapa)
Teme
Sporočil
Spremenjeno

DROGE? POMOČ!

Imate težave z drogami, mogoče kdo okoli vas? Vprašajte in se posvetujte s strokovnjakinjo.
Moderatorji: mag. Klementina Sambolić, Zakonska in družinska terapija in strokovnjaki Društva Projekt Človek

RSS
909 tem
7,149 sporočil
Spremenjen 09.02.16 00:44

Zasvojenost s seksualnostjo

Zasvojenost s seksualnostjo je nekemična zasvojenost in pomeni vsako kompulzivno vedenje, povezano s seksualnostjo, ki vpliva na običajen potek življenja ter povzroča hude težave v družini in v družabnih stikih z ljudmi, ki so nam blizu, pa tudi v delovnem okolju. Moderator: Peter Topić univ. dipl. soc. del., psihoterapevt

RSS
2 tem
3 sporočil
Spremenjen 10.02.16 09:49

Igre na srečo in druge nekemične odvisnosti

Igre na srečo, računalnik, računalniške igrice, seks in nakupovanje so lahko prijetna popestritev življenja. Ko presežejo razumne vložke časa in denarja, pa lahko povzročijo zasvojenost, ki uniči odnose, poslovne priložnosti in zdravje. Posvetujte se in poiščite nasvet, kako iz kroga zasvojenosti.
Moderatorka: Daniela Fiket, dr. med. specializantka psihiatrije in transakcijski analitik - svetovalec

RSS
7 tem
17 sporočil
Spremenjen 29.01.16 16:41

Zasvojenost - začaran krog

Iz omame ponovno v življenje. Celovita pomoč zasvojenim in svojcem. O programu Skupnosti srečanje in o tem, kako drogam reči: "Ne"!
Moderatorji: svetovalci Zavoda Pelikan- Karitas

RSS
495 tem
2,715 sporočil
Spremenjen 09.02.16 20:10
Za strokovnjake
Teme
Sporočil
Spremenjeno

Family medicine

Za zdravnike družinske medicine

RSS
7 tem
229 sporočil
Spremenjen 03.11.09 23:41
Na vrh