Zdravilišče Radenci – Mednarodni dan srca

anonimni uporabnik, 09. oktober 2013
Ostalo

29. in 30. september bo v telesu in dušici, predvsem pa v srcih mnogih ostal kot spomin na čudovita dneva, polna življenja, radosti, veselja, entuziazma, kreativnosti, sreče, spoštovanja.

29. in 30. september bo v telesu in dušici, predvsem pa v srcih mnogih ostal kot spomin na čudovita dneva, polna življenja, radosti, veselja, entuziazma, kreativnosti, sreče, spoštovanja.

V Radencih se je dogajalo na polno. Skupaj z Vzajemno in ZZZS, OE Murska Sobota so v Zdravilišču Radenci organizirali prekrasna dneva dogajanj ob Mednarodnem dnevu srca. Morda jo je malce zagodel samo dež.

radenci-1Delam s srcem – čudovit slogan, ki se ga je dalo videti povsod. Pa ne samo to. Tudi čutiti. Prav vse osebe, s katerimi sem se srečala, pogovarjala, sodelovala, so me fascinirale. Toliko iskrene, srčne prijaznosti zaposlenih, nastopajočih, sodelujočih, nisem bila deležna še nikjer. Toliko topline, nasmehov, toplih besed…<3 <3 <3…Enostavno božansko.

V prekrasnem okolju naravnih danosti so organizatorji poskrbeli za družinski pohod, Korak za zdravo srce, tek Tečem za zdravo srce in ogrevalno aerobiko. Telovadili smo z Mukico (maskoto Zdravilišča Radenci) in uživali ob plesni predstavi Zumbovega ritma srca s plesno šolo Zeko. Seveda tudi vodna aerobika ni manjkala. Pa Vzajemkove ustvarjalne delavnice, kjer je ustvarjalo staro in mlado.

Da ne pozabim na stojnice zdrave prehrane in domače obrti okoliških pridnih ljudi. Poskušali smo domače dobrote, zdrave seveda, pridelane po eko predpisih. Mmmmmmm. Okusno.

Seveda brez izobraževanje ne gre. Udeležili smo se Srčkovega utripa, kje sta nam prijazni sestri brezplačno izmerili krvni tlak, sladkor in holesterol v krvi. To je bilo smeha, tihega pričakovanja, iskric v očeh, ko smo čakali tiste minutke do rezultatov in zamišljenih pogledov potem. Hm. Je kar kaj za postoriti. Pri vseh v glavnem.

radenci-6Prof. dr. sc. Mišo Šabovič nas je na zanimiv in življenjski način popeljal v razmišljanje, kako zaustaviti staranje. Fascinantno. Popeljal nas je skozi osem dejavnikov modrega načina življenja. Nekatere celo poznamo in jih bolj ali manj uspešno upoštevamo.

Optimizem, kot najpomembnejši. Nam gre? Zmoremo ostati optimisti, ne glede na temačnosti in dogajanja okrog nas? Prehranjevanje, telesna aktivnost, umske aktivnosti, tukaj delujemo. Sproščanje in spanje? Hm, malo že šepamo. Družabno življenje? Kakor kdaj. Nega in skrb za telo in dušo. Hmmmm. In ustrezno obravnavanje bolezni seveda.

No, pa smo tam. V središču vsega. Ko zbolimo, je poooznooo. Zakaj ne bi poskrbeli za preventivo? Veliko pred nastopom bolezni? In si olajšali, predvsem pa polepšali življenje.

V Zdravilišču Raderadenci-2nci se enostavno vse poklopi. Čudovito okolje z naravno mineralno vodo. Kopeli, ki ugodno vplivajo na organizem, zlasti pri koronarnih boleznih, predvsem pa prinašajo sprostitev in ugodje.

Strokovno in prijazno osebja, ki te hitro vrne na pravo pot k zdravju. Božanski mir v lepo urejenih nastanitvenih kapacitetah. Odlična, naravna in okusna hrana, ki te popelje v svet užitkov brbončic.

Popolno okolje, vsaj zame, kamor se lahko umaknemo pred stresom, hitenjem, preobremenjenostjo. Kjer na enem mestu zadovoljimo vseh osem, prej naštetih dejavnikov za moder način življenja. Kar pa sočasno pomeni tudi živeti lepše, drugače, bolj umirjeno, zdravo, torej kvalitetno. In dlje seveda.

Ja, pa še nekaj. Navdušila me je NOVOST – VPRAŠAJTE ZDRAVNIKA!

Vsa vprašanje glede našega zdravja lahko naslovimo na www.gremovtoplice.si ali po e-pošti: [email protected] ali pišemo na naslov: Sava Turizem d.d., Dunajska 152, Ljubljana (s pripisom »Gremo v toplice«).

Mene so prepričali. Definitivno se vračam. Ker se imam rada, ker se cenim. Ker mi je mar zase. Ker tudi jaz delam s srcem. In ker si zaslužim. Veliko. V Zdravilišču Radenci pa veliko tudi dobim. Hvaležna za ta dva čudovita dneva. Do skorajšnjega snidenja! <3 <3 <3

Irena B.

Svetovalka celostnega načina življenja

www.sava-hotels-resorts.com/sl/radenci

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,487
31.08.2024 ob 18:23
297,923
01.09.2024 ob 00:31
113,038
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close