Matični mleček – eliksir življenja

anonimni uporabnik, 10. september 2013
Ostalo
interakcije hrana zdravila

Domači zdravilci so že v davni zgodovini človeštva odkrivali skrivnostne zaklade narave in jih uporabljali za zdravljenje najrazličnejših bolezni. Še do nedavnega je moderni človek…

Domači zdravilci so že v davni zgodovini človeštva odkrivali skrivnostne zaklade narave in jih uporabljali za zdravljenje najrazličnejših bolezni. Še do nedavnega je moderni človek mislil, da si bo lahko pokoril naravo in njene zakonitosti, danes pa se zopet vračamo k njej, kot k neizmerni zakladnici zdravja in dobrega počutja.

Pomembno vlogo v naravi imajo čebele. Z opraševanjem preko 80 odstotkov rastlin prispevajo k ohranjanju ravnovesja v naravi, hkrati pa pridno nabirajo pridelke kot so med, matični mleček, cvetni prah in propolis.

Veda o uporabi čebeljih produktov za izboljšanje počutja in zdravja ljudi ter hitrejše okrevanje po bolezni se imenuje apiterapija. Čebelji pridelki so že desetletja nepogrešljivi del domače lekarne. Njihova edinstvena sestava zagotavlja, da jim v tehnološkem procesu priprave ni nič dodanega ali odvzetega. Ne vsebujejo dodanega sladkorja, umetnih barvil ali konzervansov, zato so povsem naravni in varni za uživanje v vseh življenjskih obdobjih.

Posebej dragocen pridelek iz čebeljega panja je matični mleček (gelee royal benefits), ki so ga že v starem Egiptu imenovali kraljevska hrana. Matični mleček je čebelji kraljici – matici edina hrana v življenju. Matica je najplodnejše bitje na planetu. Vsak dan izleže okoli 2000 jajčec, ki presegajo njeno lastno težo. Za razliko od ostalih čebel, ki živijo le nekaj mesecev, živi matica 15-krat dlje. Genetsko je matica povsem enaka čebeli delavki in se od nje razlikuje le zaradi hranjenja z matičnim mlečkom, ki ga proizvajajo čebele dojilje, kar je prav poseben fenomen.

interakcije hrana zdravila

Kdaj uživati matični mleček?

Matični mleček ima izjemno bogato hranilno vrednost in je izvrstno, naravno uravnoteženo prehransko dopolnilo. Zaradi naravne kompleksne zmesi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov je koristen za vsakogar.

V zadnjih 50-ih letih mnoge znanstvene raziskave dokazujejo delovanje matičnega mlečka za krepitev zdravja in dobrega počutja. Matični mleček dokazano krepi naravni imunski sistem, zvišuje življenjsko moč in energijo. Uporablja se lahko pri lažjih ali hujših obolenjih, vnetjih in preventivi ob prehladu in gripi. Pomirjujoče vpliva na celoten živčni sistem, izboljša koncentracijo ter krepi ob umskih naporih. Skrbi za zdravje srčno-žilnega sistema ter uravnava krvni tlak. Pri neješčih otrocih vpliva na povečanje apetita ter pripomore k njihovi rasti in razvoju. Povsem naravno povečuje zmogljivost, vzdržljivost in eksplozivnost vrhunskih in rekreativnih športnikov, zavira procese staranja ter izboljša izgled in sestavo kože. Matični mleček vpliva na vzpostavitev hormonskega ravnovesja, zato bistveno izboljša kakovost življenja žensk v času menopavze in po njej, deluje proti osteoporozi ter pomaga blažiti menstrualne težave. Pri doječih materah matični mleček spodbuja nastanek mleka, zato je priporočljivo naravno dopolnilo k prehrani, za zdravje in dobro počutje matere in otroka.

Matični mleček – naravni antibiotik

Matični mleček je na voljo v različnih oblikah. Izbirate lahko med svežim ali koncentriranim matičnim mlečkom, ki ga uživate samostojno ali v kombinaciji z medom, cvetnim prahom ali drugimi živili. Ne glede na obliko uživanja, je matični mleček zaveznik vašega zdravja, saj vsebuje edinstveno nenasičeno maščobno kislino 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je ni mogoče najti nikjer drugje v naravi. 10 HDA deluje protivnetno in določa kakovost matičnega mlečka ter posledično njegovo učinkovitost. Za dosego optimalnih rezultatov posegajte po proizvodih deklarirane vsebnosti 10 HDA, saj s tem kupite izdelek preverjene kakovosti.

Matični mleček in ostali čebelji pridelki so darilo narave, ki pripomorejo k vašemu zdravju na naraven način. Odkrijte neizmerne koristi, ki vam jih ponuja in izboljšajte kakovost vašega življenja na forumu »Zdravje iz čebeljega panja«.

Spoznajte skrivnosti čebeljih produktov s pomočjo foruma: Zdravje iz čebeljega panja na >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
28.03.2024 ob 19:17
296,669
28.03.2024 ob 21:52
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close