Terapija živčnih točk (Nevrološka masaža)

anonimni uporabnik, 16. september 2009
Novice

Moderna medicina je z odkritjem narkoze in sintetičnih zdravil prinesla ljudem trenutno olajšanje, vendar žal ne odpavlja vzrokov, ki so bolečino povzročili, ampak smao simptome….

 Moderna medicina je z odkritjem narkoze in sintetičnih zdravil prinesla ljudem trenutno olajšanje, vendar žal ne odpavlja vzrokov, ki so bolečino povzročili, ampak smao simptome. Ob tem je treba omeniti tudi stranske učinke zdravljenja z zdravili, ki se pojavljajo predvsem v obliki poškodb želodca, sluznic in črevesja, pri daljšem jemanju pa odvisnost in poškodbe ledvic. Tudi lokalne blokade živcev in živčnih vozlov imajo stranske učinke in niso zagotovilo za končni uspeh (največkrat samo trenutni uspeh).

POMEMBNO: ko odpravimo bolečino, ne da bi našli njen vzrok, izključimo najbolj naravno alarmno napravo našega telesa, ki nas opozarja na določeno patološko dogajanje v telesu.

Znanost je odkrila, da se naše telo odziva na bolečino tako, da se v možganih, hrbtnem mozgu in živčnih končičih tvorijo opiatni receptorji imenovani endorfini, ki blažijo bolečine. Poleg tega, da imajo analgetični učinek, so endorfini vpleteni v odgovor organizma na stres, v delovanje črevesne sluznice in do neke mere vplivajo tudi na naše razpoloženje. Lahko jim rečemo naravni analgetiki.

Terapija živčnih točk ali nevrološka masaža je terapevtski pristop, s katerim sprožimo v telesu mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi gibalna ali funkcionalna motnja, ki jo je povzročila moteča bolečina.

Pripravila: Andreja Rajh, Info – Medikus

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,438
30.03.2024 ob 10:27
296,845
18.04.2024 ob 13:42
112,980
19.04.2024 ob 19:39
Preberi več

Več novic

New Report

Close