Hemofilija: Zakaj ohraniti dobro oskrbo hemofilikov v Sloveniji?

anonimni uporabnik, 27. marec 2015
Ostalo

Organizatorji, strokovne in neodvisne revije Medicina danes, Društva hemofilikov Slovenije in družbe Novo Nordisk, vas vljudno vabijo, da se jim pridružite na posvetu, ki bo

Organizatorji, strokovne in neodvisne revije Medicina danes, Društva hemofilikov Slovenije in družbe Novo Nordisk, vas vljudno vabijo, da se jim pridružite na posvetu, ki bo potekal v četrtek, 16. aprila, v Grand hotelu Union v Ljubljani, med 13. in 16. uro.  Na dogodku želijo poudariti pomen celostne zdravstvene oskrbe bolnikov z motnjami strjevanja krvi.

Z vami bo prof. dr. Ulla Hedner, znanstvenica, zdravnica in strokovnjakinja s področja klinične kemije in transfuzijske medicine, ter profesorica s področja motenj koagulacije na treh švedskih medicinskih fakultetah. Z zdaj že upokojeno profesorico bo potekal pogovar o njenih bogatih kariernih izkušnjah in prispevku znanosti k zdravljenju motenj strjevanja krvi.

Vir: http://www.posvet-hemofilija.si/

Vir: www.posvet-hemofilija.si

Predstavili bodo ekonomski vidik obravnave in zdravljenja bolnikov z redkimi boleznimi, kot je hemofilija, ter kako poskrbeti za optimalen izid bolnikovega zdravljenja. Prisluhnili boste lahko predstavitvi o razvoju in posebnostih oskrbe hemofilikov v Sloveniji. Po uvodnih predstavitvah pa bo potekala tudi okrogla miza, za katero bodo strokovnjaki razpravljali o pobudi ohranjanja zdajšnje oblike centralizirane oskrbe.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna.

Prijava in dodatne informacije na www.posvet-hemofilija.si

Vir: Medicina danes

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,668
25.03.2024 ob 19:31
112,966
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close