Dobrodelnost gre skozi želodec

anonimni uporabnik, 25. september 2015
Ostalo

V gostilnici Pod strehco dnevno pripravijo že več kot stopetdeset obrokov. Dve tretjini sta namenjeni tistim…

Lansko poletje je v Ljubljani, na Zaloški cesti 42, v okviru humanitarnega Zavoda Pod strehco  tudi uradno odprla svoja vrata prva ljudska kuhinja pri nas – Gostilnica Pod strehco.  Ustanovne članice  zavoda so Slovenska Karitas, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Poje, Rdeči križ Slovenije, Rotary zveza Slovenija in Lions zveza Slovenija, temeljno poslanstvo pa je pomoč socialno ogroženim z zagotavljanjem toplega in kakovostnega obroka.  Poleg ljudske kuhinje Zavod Pod strehco, opravlja še dve glavni dejavnosti, prevzem donirane hrane iz trgovskih mrež po Ljubljani in skrb za ponovno vključevanje posameznikov v družbo.

pod strehco2

Ljudska kuhinja – Gostilnica Pod strehco

V gostilnici Pod strehco dnevno pripravijo že več kot  stopetdeset obrokov. Dve tretjini sta namenjeni tistim posameznikom, predvsem mladim družinam in starejšim, ki so se znašli v življenjski stiski in imajo na Centru za socialno delo urejen status socialno ogrožene osebe. Cena kosila zanje znaša le 50 centov. Želeli pa bi pomagati še več ljudem v težavah. To lahko dosežejo le, če bo k njim prišlo tudi čim več naključnih obiskovalcev in rednih gostov, ki so sposobni plačati obrok po polni ceni, ki znaša 3 evre. Zato bodo najbolj veseli tudi vašega obiska, saj boste s tem pomagali še nekomu. Vsi obroki so sveže pripravljeni, kakovostni, okusni in polnovredni, narejeni s srčnostjo prostovoljcev.  Kosilo v gostilnici Pod strehco vključuje glavno jed, solato ali sladico in sok, izbirate pa lahko med tremi različnimi meniji. Delček polne cene obroka je vedno namenjen v Sklad socialnih obrokov, s katerim zagotavljajo obroke za socialno ogrožene, ki plačujejo simbolično cen. Tako uresničujejo plemenito poslanstvo in resničen slogan »Če jem, sta sita dva« oz. »Več nas je, manj je lačnih«. Lahko pa pridete s prijatelji na obisk Pod strehco samo na omamno dišečo kavico, veseli vas bodo. Odprto imajo med tednom od 7.30 do 16.00 ure (hrano delijo med 10.00 in 15.00), vikendi in prazniki zaprto.

Niste iz Ljubljane, ne morete k njim na kosilu pa bi vseeno radi pomagali?  

Povejte in širite to idejo srčne kuhinje naprej.  Dobrodošle so tudi vaše donacije. Pošljite sms na 1919 z besedo POMAGAMO (dionirali boste en euro) ali pa nakažite vaš finančni prispevek na TRR:  SI56 6100 0000 6424 560, Zavod Pod strehco so.p., Zaloška cesta 42, 1000 Ljubljana, s pripisom Donacija v Sklad socialnih obrokov.

Srčna hvala vsem in dober tek vam želi najbolj sr(e)čna ekipa prostovoljcev ljudske kuhinje Pod strehco.

 

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
28.03.2024 ob 19:17
296,669
28.03.2024 ob 20:01
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close