Dobrodelni koncert: S srcem za otroke

anonimni uporabnik, 03. september 2015
Ostalo

Otroci s prirojenimi srčnimi napakami so lahko zelo uspešni in živijo polno življenje tudi ko odrastejo. Le pravi čas jim je treba zagotoviti primerno kakovostno in varno medicinsko ter psihosocialno oskrbo. To med drugim dokazujeta priznani ameriški pianist Paul Cardall, v slovenskem prostoru pa voditeljica Oriana Girotto.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije sporoča slovenski politiki, stroki in najširši javnosti, da je Slovenija dovolj razvita država, da mora in zmore v skladu z najvišjimi svetovnimi standardi za svoje otroke poskrbeti doma. Da bi to dosegli, pa sta potrebni le jasna vizija razvoja stroke in učinkovito ukrepanje.

Društvo vabi vso zainteresirano javnost k skupni akciji, katere rezultat bo zagotovitev ustreznih pogojev za tako kratko- kot dolgoročno zdravstveno obravnavo, kot tudi psiho-socialno oskrbo otrok s prirojenimi srčnimi napakami. V ta namen smo za prvi korak pripravili dobrodelni koncert priznanega ameriškega pianista Paula Cardalla, ki bo v petek, 4. septembra 2015, ob 20. uri v Cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani. Nastopila bosta tudi Oto Pestner in komorni pevski zbor Mysterium iz Kranja. Prireditev bo vodila Oriana Girotto. Organizacijo dogodka izvajamo v sodelovanju s slovenskim okrožjem Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, pri nas bolj poznana kot Mormonska cerkev.

nosek-dojencek

Paul Cardall se je rodil s hudo prirojeno srčno napako, zadnjih šest let pa živi in ustvarja s presajenim srcem. Z ženo Tino, ki je slovenskega rodu, imata dve hčerki. Cardallov zadnji album (40 Hymns for forty days) je bil prvi najbolj prodajan album new-age zvrsti na ameriški Billboard lestvici. Glavni sponzor njegovega ustvarjanja je priznano podjetje za izdelavo klavirjev Steinway & Sons. Paul Cardall je tudi podpornik in član odbora fundacije Saving tiny hearts, ki je v 10 letih svojega delovanja zbrala 1,5 mio $ in jih namenila za raziskave prirojenih srčnih napak.

Paul Cardall in Oriana Girotto dokazujeta, da otroci s prirojenimi srčnimi napakami lahko odrastejo v uspešne ljudi. Le pravi čas je treba za njih ustrezno poskrbeti s kakovostno in varno medicinsko in psihosocialno oskrbo. V Sloveniji se vsako leto rodi okrog 200 otrok s prirojenimi srčnimi napakami, in prepričani smo, da lahko mnogi v življenju dosežejo veliko. V Društvu pričakujemo, da bo vlada s primernimi ukrepi in spodbudami poskrbela za razvoj prav vseh medicinskih in drugih ved, ki so potrebne za oskrbo otrok s prirojenimi srčnimi napakami.

Vabljeni torej na brezplačni koncert v cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani, ta petek, 4. septembra ob 20. uri. Z vrhunsko glasbeno prireditvijo odpiramo novo svetlejše poglavje v skrbi za naše otroke v Sloveniji. V korist plemenitemu cilju so se vsi nastopajoči odpovedali honorarjem.

Informacije:

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije

Telefon: (01) 234 75 50

E-naslov: [email protected]

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,668
28.03.2024 ob 13:11
112,966
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close