Čiščenje noska pri otroku

anonimni uporabnik, 24. december 2012
Ostalo
dojenček

Če je nos zamašen, je potrebno sluz ali sekret odstraniti. To velja zlasti za majhne otroke, ki so še posebej občutljivi.

dojenčekViroze, prehladi in druga obolenja dihal so v jesenskem in zimskem času zelo pogosta in nadležna spremljevalka. Zaradi infekta, ki je virusnega ali bakterijskega izvora, nosna sluznica odebeli in v njem se začne nabirati in zastajati sluz, ta pa otežuje dihanje, vpliva na kakovost spanja in hranjenja ter povzroča splošno slabo počutje. Če je nos zamašen, je potrebno sluz ali sekret odstraniti. To velja zlasti za majhne otroke, ki so še posebej občutljivi.

Današnji starši se vse bolj zavedajo dejstva, da je otroku potrebno očistiti nos. Pogosto pa ne vedo, kako oziroma na kakšen način naj bi se čiščenja nosu sploh lotili.

Strokovnjaki imajo glede pristopa k čiščenju nosu pri otrocih zelo različna stališča, zato je pomembno, da se tudi sami Informiramo o tem, kako lahko najbolje poskrbimo za zdravje svojega otroka in na podlagi informacij, nasvetov, predvsem pa lastne intuicije poiščemo pot, ki bo prava tako za nas kot za našega otroka.

Oglejte si kratko pogovorno oddajo Čiščenje noska pri otroku, strokovni in praktični pogled na čiščenje nosu pri otroku, ki jo je posnel Studio 12.

Izmenjajte izkušnje o vaših najmlajših ali povprašajte za nasvet strokovnjake na forumu Pediatrija

Po izboru uredništva Med.Over.Net

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
25.03.2024 ob 19:31
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close